babaking írta:
Én a hagyomákotak teljesen felrúgnám az utolsó napra - még ha nem is reális. Én utolsó nap is versenyt szeretnék látni, illetve mennyivel jobb lenne, ha tényleg az első haladna át elsőnek a célvolnalon.
Utolsó napra a következőt találnám ki:
- közepesen hosszú pálya - kb 100km.
- TT módban egyesével indulnak a versenyzők: előszőr a sárga trikós, és utána a különbségeknek megfelelően a többiek, egészen amíg el nem értünk a sárga trikó + 1órához.
- Ezek az emberek mehetnek nyélen: aki elsőként beér a célba az nyert, a mezőny többi része meg mondjuk az utolsó "TT -s" indulóhoz képest induljon +10 perccel, és akkor lehet gurulgatni. Aki nem akar küzdeni az bevárja a mezőnyt.
Egy szakasz. Nincs már csapat, nincs taktika csak versenyző v versenyző.
Tudom, hogy nem reális, de engem kifejezetten zavar amikor egy téteseményen pezsgőzketünk, mert "az utolsó szakaszon nem támadunk". Verseny a célvonalig tart.
De jó, hogy ez rajtad kívül senkiben nem merül fel

Nerharagudj, de ennyire nagy butaságot rég olvastam a tourral kapcsolatban. A kerékpársportban pont az a szép, hogy vannak hagyományok. A giro és a vuelta is egyre inkább behozza a városi körözést és az inkább ünnepélyes utolsó szakaszt. Pedig a girora ez kb. sosem volt jellemző.
Amit leírtál a gyakorlatban úgy nézne ki, hogy mindenki megvár mindenkit elgurulnak a célig és sprint. Abszolút semmi értelme, hogy az egész mezőny ott álljon a rajtban 1+ órát az indulás miatt. Mindenki aki külön indul kell hogy autót és motort kapjon, alapból kivitelezhetetlen. Továbbá az út lezárások sem úgy néznek ki, hogy indulástól a végéig az egész szakasz zárva van. Versenyt akarsz látni az utolsó napon, de kérdem én, miért most mit láttál? Szakadó esőben a belüket kihajtva mentek a szakaszért. Nem az volt, hogy az utolsó emelkedőn próbálkoztak, hanem az utolsó 3 kör végig támadásokból állt.
Egy GT-on, az utolsó szakaszon legyen ünneplés, álljanak össze a csapatok, legyen pezsgőzés. Aztán harcoljanak a végén a szakaszért. Aki 20 szakasz alatt nem tudta megszerezni a sárga trikót az a 21.-en már ne erőlködjön.