Oldal: 1 / 29
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 14:12
Szerző: kiserik
cart írta:
Jo nagy parasztvakitasnak tűnik. Ugyan az mint egy öntöttvas serpenyő csak 3x annyiba kerül
Én innen vettem az ötletet:
https://www.youtube.com/watch?v=mBCEB0zcMI4
Mivel sokat nem főzünk, így én mindig is féltem az öntöttvastól, meg az elején sok vele a macera. Nekem a wok van meg, és én még ilyen bevonatot nem láttam. Gyakorlatilag minden úgy van, mint a reklám filmekben. Zsiradék nem kell, max ha akarsz, vagy megköveteli a technológia (pl hagyma alá), semmi nem ég le, és elég eltörölni egy konyharuhával (persze elmosható, ha akarod, mi is szoktuk).
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 13:24
Szerző: cart
Jo nagy parasztvakitasnak tűnik. Ugyan az mint egy öntöttvas serpenyő csak 3x annyiba kerül

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 12:59
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
realmadrid95 írta:
Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs.
Meg is rendeltem, köszi a megerősítést
Hasznald egeszseggel, aztan ha latsz valami brutal jo receptet, ne felejtsd el beirni ide!

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 12:04
Szerző: kiserik
realmadrid95 írta:
kiserik írta:
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek
Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs.
Meg is rendeltem, köszi a megerősítést

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 11:11
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
realmadrid95 írta:
Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek
Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 10:40
Szerző: kiserik
realmadrid95 írta:
Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 8:00
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
realmadrid95 írta:
Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.
A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.
Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.
Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!
Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)
Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
Mint mondtam, gányolt verzió, de... A maghőmérő a vízhez kell. A kolléga Amerikában él és szereti a steaket, így biztos van neki otthon.
A főzőlappal azt tudod beállítani, hogy nagyjából tartsa a hőt. Például, mikor egy húslevest felteszel főni, felfő és onnantól csak gyöngyözve pötyög. Szinte csak a hőt tartja. Erre írtam, hogy ki kell kísérletezni. Persze, ha csak on/off állása van, akkor kakukk, de szerintem ezzel nem lesz gond
Az, hogy hány fokig viszed el a húst, pedig mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Ki hogy szereti.
Persze mint mondtam, kókány az egész, de talán jobban megéri kipróbálni meglévő otthoni cuccokkal, mint venni egy gépet egyből.
Amúgy a reverse seartől úgy se lesz jobb, szóval én maradnék annál

Bár most rohadtul agyalok egy
ilyen serpenyőn.
Hidd el Erik, sajnos nem kivitelezheto. Huslevesnel mindegy, hogy 50-55 fokon ingadozik, itt nem, meg a vizkeringtetese az egyik legfontosabb. Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 0:42
Szerző: kiserik
realmadrid95 írta:
kiserik írta:
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).
Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.
A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.
Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.
Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!
Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)
Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
Mint mondtam, gányolt verzió, de... A maghőmérő a vízhez kell. A kolléga Amerikában él és szereti a steaket, így biztos van neki otthon.
A főzőlappal azt tudod beállítani, hogy nagyjából tartsa a hőt. Például, mikor egy húslevest felteszel főni, felfő és onnantól csak gyöngyözve pötyög. Szinte csak a hőt tartja. Erre írtam, hogy ki kell kísérletezni. Persze, ha csak on/off állása van, akkor kakukk, de szerintem ezzel nem lesz gond
Az, hogy hány fokig viszed el a húst, pedig mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Ki hogy szereti.
Persze mint mondtam, kókány az egész, de talán jobban megéri kipróbálni meglévő otthoni cuccokkal, mint venni egy gépet egyből.
Amúgy a reverse seartől úgy se lesz jobb, szóval én maradnék annál

Bár most rohadtul agyalok egy
ilyen serpenyőn.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 22:00
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
Bencze írta:
Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).
Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.
A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.
Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.
Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!
Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)
Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 21:09
Szerző: Bencze
kiserik írta:
Bencze írta:
Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).
Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
Koszi, hetvegen meg is csinalom!
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 20:26
Szerző: kiserik
Bencze írta:
Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).
Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 20:21
Szerző: Bencze
Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 17:30
Szerző: realmadrid95
Bencze írta:
realmadrid95 írta:
Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni?
Konnyu-e tisztan tartani, erdemes-e veszodni vele, fasza kajak amiket csinaltal vele, stb. Elsosorban steakekhez hasznalnam, de nem tudom megeri-e. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy a reverse searnel jobb lenne
Persze, konnyu tisztan tartani. Az, hogy erdemes e veszodni vele, az rengeteg mindentol fugg.
Mas technologia egyebkent, mas izek. Minden embernek mas az izlese, igy nehez megmondani, hogy nalad melyik nyerne. A sous vide igazabol abbol a szempontbol a legjobb, hogy bedobsz melle egy kis vajat, fokhagymat, fuszert, szuvidalod, majd ujra lefagyaszthatod. Ha megehezel csak radobod a serpenyore, kerget sutsz es voila, kesz is a csoda.
Szoval ez inkabb kenyelmi megoldas, ha neked meger ennyi penzt, van ennyi szabad helyed, neha par perc alatt akarsz enni egy jot, akkor megerheti. Viszont, ha csak magadnak, parodnak/felesegednek szeretnel sutni, akkor szerintem felesleges.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 16:50
Szerző: Bencze
realmadrid95 írta:
Bencze írta:
Van valakinek sous vide masinaja?
Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni?
Konnyu-e tisztan tartani, erdemes-e veszodni vele, fasza kajak amiket csinaltal vele, stb. Elsosorban steakekhez hasznalnam, de nem tudom megeri-e. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy a reverse searnel jobb lenne
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 16:35
Szerző: realmadrid95
Bencze írta:
Van valakinek sous vide masinaja?
Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni?

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 23., szerda 16:01
Szerző: Bencze
Van valakinek sous vide masinaja?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 15., vasárnap 17:50
Szerző: Halfkey
Elektromos tésztakészítőt használ valaki? Ha igen, mik a tapasztalatok?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 12:19
Szerző: reeed_ati
nmate írta:
reeed_ati írta:
A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Nagyon könnyű eláztatni azokat a babapiskótákat, szóval azért óvatosan.
Nekem rum meg dió nogo, túl sok íz bele. Én nem vagyok nagy gurmé, bármit is csinálok, szeretek max 2-3 fő összetevővel dolgozni.
Jogos, sokszor a kevesebb néha több, lehet maradok én is az alapnál.
A babákra meg majd odafigyelek..

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 12:17
Szerző: Remy
Tetejere kakao helyett/melle akar a daralt dio is mukodhet.
El nem hiszem, hogy rontja. Max eladod hamis tiramisunak.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2024. december 12., csütörtök 12:11
Szerző: nmate
reeed_ati írta:
A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Nagyon könnyű eláztatni azokat a babapiskótákat, szóval azért óvatosan.
Nekem rum meg dió nogo, túl sok íz bele. Én nem vagyok nagy gurmé, bármit is csinálok, szeretek max 2-3 fő összetevővel dolgozni.