Oldal: 1 / 30
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:59
Szerző: Halfkey
Faust írta:
Halfkey írta:
Sztem mindenki aki új regisztráló és nem már a madridistáról van, az valakinek a fake accountja
Azt akarod mondani, hogy ez a csodalatos futballal, szimpatikus, egyedi stilusu es szeretheto jatekosokkal operalo csapat manapsag nem gyoz meg uj embereket, hogy kinek is kene szurkolni manapsag?
Dehogynem, csak azok ott kommentelnek Facebookon, Instán, Tiktokon meg a ZiroRealKefir Onlyfans page alatt.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:58
Szerző: ziro4vr
Vagy csak hogy fórumozni kibaszott ciki és nem trendi dolog már? Jogos amúgy.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:55
Szerző: Faust
Halfkey írta:
ziro4vr írta:
Ez már olyan inside joke, amit csak pár igazi OG ismer.
Sztem mindenki aki új regisztráló és nem már a madridistáról van, az valakinek a fake accountja
Azt akarod mondani, hogy ez a csodalatos futballal, szimpatikus, egyedi stilusu es szeretheto jatekosokkal operalo csapat manapsag nem gyoz meg uj embereket, hogy kinek is kene szurkolni manapsag?

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:52
Szerző: Halfkey
ziro4vr írta:
hehetheoriginal írta:
Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban
Ez már olyan inside joke, amit csak pár igazi OG ismer.
Sztem mindenki aki új regisztráló és nem már a madridistáról van, az valakinek a fake accountja

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:50
Szerző: dzsi91
ziro4vr írta:
hehetheoriginal írta:
Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban
Ez már olyan inside joke, amit csak pár igazi OG ismer.
Vannak egyáltalán új arcok itt 1-2 erretévedt barszáson kívül? Szerintem ugyanaz a fáradt nyugdíjas klub ír ide 15 éve.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:49
Szerző: Realista24
Meg amugy sem emlegetnem igy ebedidoben ezt a temat.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:45
Szerző: ziro4vr
hehetheoriginal írta:
Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban
Ez már olyan inside joke, amit csak pár igazi OG ismer.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:05
Szerző: hehetheoriginal
Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 11:26
Szerző: Halfkey
Ja jó, én csak most fogtam fel hogy pont attól félsz hogy ne legyen túl sűrű, nem attól hogy nem elég sűrű és túlságosan folyik
Akkor igen, majd megmelegíted.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 10:55
Szerző: M1Ö
Realista24 írta:
Ha a tortilla lapot elotte megsutod, es abba teszed a megdermedt sajtszoszt, akkor szepen kenhetove valik kozben.
Innen jött az ihlet
Halfkey írta:
Lehet segít ha elmondod hogyan akarsz sajtszószt csinálni. Ha az az alap elgondolás hogy összeolvasztas sajtot és tejszínt + fűszerezed, akkor csak rajtad múlik az állaga.
Ennyi, egy alap sajtszósz. De a melegítéssel eszembe juttatta R24, hogy összeállítom most az egészet, csak nem sütöm készre a tortilla-kat. Ha meg is dermed, beteszem a kontakt grillbe, aztán majd szétolvad.
Halfkey írta:
ezért nem annyira értem magát a kérdést hogy pontosan mitől félsz amihez egy egész nap kellene.
Csinálok mellette 1000 más dolgot is, ezért nem tudtam, hogy osszam az időt, hogy ne akkor csináljam már a szószt, meg állítsam össze a tortillat, mikor már itthon van az asszony. Hanem, hogy hazaér és már eheti is frissen. De az lesz a megoldás, hogy most összedobom, rásütök egy kicsit, aztán mielőtt haza érne visszadobom a grillbe.
Kösz srácok, a Madridom még egy "problémát" megoldott!

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 10:40
Szerző: Halfkey
Lehet segít ha elmondod hogyan akarsz sajtszószt csinálni. Ha az az alap elgondolás hogy összeolvasztas sajtot és tejszínt + fűszerezed, akkor csak rajtad múlik az állaga. Egyrészt minél több sajt benne, annál "keményebb" a szósz, másrészt habarással be is tudod sűríteni (Magyarországon erre ugye a liszt a divat, én lengyel módra burgonyakeményítővel szoktam). Kb 15 perccel elkészítés után már kenhető a dolog ha olyan arányokkal csinálod hogy azt akarod hogy az legyen, ezért nem annyira értem magát a kérdést hogy pontosan mitől félsz amihez egy egész nap kellene.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 10:27
Szerző: Realista24
M1Ö írta:
Halfkey írta:
Persze, bár itt a megdermed szónál kicsit én is megdermedtem hogy milyen sajtszószról beszélsz?
Ha valami húshoz/chipshez/tésztához való alap szószról van szó akkor simán meg fog rövid idő alatt is, mert a sajt azért elég magas hőmérsékleten olvad, de lehet itt valami nagyon fura dologról van szó

Csak ezek az alap szószok nem szoktak "dermedni", arról valami sajttorta ugrik be inkább.
Az idézőjeles dermedés jó megfogalmazás

Tortilla-ba kellene, az alap szósz helyett. Csinálok egy oregánós-sajtos csirkét, amit betöltök a tortilla lapokba, ehhez kellene a sajtszósz. Akkor ha most csinálnám, az délutánra nem lenne kenhető, mire össze kéne állítsam? Az megoldás lehet, hogy azt hagyom a végére?
Ha a tortilla lapot elotte megsutod, es abba teszed a megdermedt sajtszoszt, akkor szepen kenhetove valik kozben.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 10:21
Szerző: M1Ö
Halfkey írta:
Persze, bár itt a megdermed szónál kicsit én is megdermedtem hogy milyen sajtszószról beszélsz?
Ha valami húshoz/chipshez/tésztához való alap szószról van szó akkor simán meg fog rövid idő alatt is, mert a sajt azért elég magas hőmérsékleten olvad, de lehet itt valami nagyon fura dologról van szó

Csak ezek az alap szószok nem szoktak "dermedni", arról valami sajttorta ugrik be inkább.
Az idézőjeles dermedés jó megfogalmazás

Tortilla-ba kellene, az alap szósz helyett. Csinálok egy oregánós-sajtos csirkét, amit betöltök a tortilla lapokba, ehhez kellene a sajtszósz. Akkor ha most csinálnám, az délutánra nem lenne kenhető, mire össze kéne állítsam? Az megoldás lehet, hogy azt hagyom a végére?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 9:35
Szerző: Halfkey
Persze, bár itt a megdermed szónál kicsit én is megdermedtem hogy milyen sajtszószról beszélsz?
Ha valami húshoz/chipshez/tésztához való alap szószról van szó akkor simán meg fog rövid idő alatt is, mert a sajt azért elég magas hőmérsékleten olvad, de lehet itt valami nagyon fura dologról van szó

Csak ezek az alap szószok nem szoktak "dermedni", arról valami sajttorta ugrik be inkább.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. október 29., szerda 9:30
Szerző: M1Ö
S.O.S Evltársak, S.O.S.

Ha még most délelőtt csinálok egy sajtszószt, akkor az délutánig összeáll/megdermed? Szülinapi ajándék lesz, úgyhogy kénytelen vagyok most csinálni, hogy mire hazaér az ünnepelt kész legyen a menü.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 14:12
Szerző: kiserik
cart írta:
Jo nagy parasztvakitasnak tűnik. Ugyan az mint egy öntöttvas serpenyő csak 3x annyiba kerül
Én innen vettem az ötletet:
https://www.youtube.com/watch?v=mBCEB0zcMI4
Mivel sokat nem főzünk, így én mindig is féltem az öntöttvastól, meg az elején sok vele a macera. Nekem a wok van meg, és én még ilyen bevonatot nem láttam. Gyakorlatilag minden úgy van, mint a reklám filmekben. Zsiradék nem kell, max ha akarsz, vagy megköveteli a technológia (pl hagyma alá), semmi nem ég le, és elég eltörölni egy konyharuhával (persze elmosható, ha akarod, mi is szoktuk).
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 13:24
Szerző: cart
Jo nagy parasztvakitasnak tűnik. Ugyan az mint egy öntöttvas serpenyő csak 3x annyiba kerül

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 12:59
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
realmadrid95 írta:
Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs.
Meg is rendeltem, köszi a megerősítést
Hasznald egeszseggel, aztan ha latsz valami brutal jo receptet, ne felejtsd el beirni ide!

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 12:04
Szerző: kiserik
realmadrid95 írta:
kiserik írta:
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek
Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs.
Meg is rendeltem, köszi a megerősítést

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 11:11
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
realmadrid95 írta:
Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek
Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs.
