Oldal: 1 / 30

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:59
Szerző: Halfkey
Faust írta:
Halfkey írta:

Sztem mindenki aki új regisztráló és nem már a madridistáról van, az valakinek a fake accountja :D
Azt akarod mondani, hogy ez a csodalatos futballal, szimpatikus, egyedi stilusu es szeretheto jatekosokkal operalo csapat manapsag nem gyoz meg uj embereket, hogy kinek is kene szurkolni manapsag? :kalapos:
Dehogynem, csak azok ott kommentelnek Facebookon, Instán, Tiktokon meg a ZiroRealKefir Onlyfans page alatt. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:58
Szerző: ziro4vr
Vagy csak hogy fórumozni kibaszott ciki és nem trendi dolog már? Jogos amúgy. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:55
Szerző: Faust
Halfkey írta:
ziro4vr írta:
Ez már olyan inside joke, amit csak pár igazi OG ismer. :(
Sztem mindenki aki új regisztráló és nem már a madridistáról van, az valakinek a fake accountja :D
Azt akarod mondani, hogy ez a csodalatos futballal, szimpatikus, egyedi stilusu es szeretheto jatekosokkal operalo csapat manapsag nem gyoz meg uj embereket, hogy kinek is kene szurkolni manapsag? :kalapos:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:52
Szerző: Halfkey
ziro4vr írta:
hehetheoriginal írta: Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban
Ez már olyan inside joke, amit csak pár igazi OG ismer. :(
Sztem mindenki aki új regisztráló és nem már a madridistáról van, az valakinek a fake accountja :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:50
Szerző: dzsi91
ziro4vr írta:
hehetheoriginal írta: Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban
Ez már olyan inside joke, amit csak pár igazi OG ismer. :(
Vannak egyáltalán új arcok itt 1-2 erretévedt barszáson kívül? Szerintem ugyanaz a fáradt nyugdíjas klub ír ide 15 éve. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:49
Szerző: Realista24
Meg amugy sem emlegetnem igy ebedidoben ezt a temat.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:45
Szerző: ziro4vr
hehetheoriginal írta: Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban
Ez már olyan inside joke, amit csak pár igazi OG ismer. :(

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 12:05
Szerző: hehetheoriginal
Be kell habarni kefirrel azt hallottam, itt a forumon vannak, akik expertek kefirezes temaban

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 11:26
Szerző: Halfkey
Ja jó, én csak most fogtam fel hogy pont attól félsz hogy ne legyen túl sűrű, nem attól hogy nem elég sűrű és túlságosan folyik :D

Akkor igen, majd megmelegíted.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 10:55
Szerző: M1Ö
Realista24 írta: Ha a tortilla lapot elotte megsutod, es abba teszed a megdermedt sajtszoszt, akkor szepen kenhetove valik kozben.
Innen jött az ihlet :)
Halfkey írta: Lehet segít ha elmondod hogyan akarsz sajtszószt csinálni. Ha az az alap elgondolás hogy összeolvasztas sajtot és tejszínt + fűszerezed, akkor csak rajtad múlik az állaga.
Ennyi, egy alap sajtszósz. De a melegítéssel eszembe juttatta R24, hogy összeállítom most az egészet, csak nem sütöm készre a tortilla-kat. Ha meg is dermed, beteszem a kontakt grillbe, aztán majd szétolvad.
Halfkey írta: ezért nem annyira értem magát a kérdést hogy pontosan mitől félsz amihez egy egész nap kellene.
Csinálok mellette 1000 más dolgot is, ezért nem tudtam, hogy osszam az időt, hogy ne akkor csináljam már a szószt, meg állítsam össze a tortillat, mikor már itthon van az asszony. Hanem, hogy hazaér és már eheti is frissen. De az lesz a megoldás, hogy most összedobom, rásütök egy kicsit, aztán mielőtt haza érne visszadobom a grillbe.

Kösz srácok, a Madridom még egy "problémát" megoldott! :-*

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 10:40
Szerző: Halfkey
Lehet segít ha elmondod hogyan akarsz sajtszószt csinálni. Ha az az alap elgondolás hogy összeolvasztas sajtot és tejszínt + fűszerezed, akkor csak rajtad múlik az állaga. Egyrészt minél több sajt benne, annál "keményebb" a szósz, másrészt habarással be is tudod sűríteni (Magyarországon erre ugye a liszt a divat, én lengyel módra burgonyakeményítővel szoktam). Kb 15 perccel elkészítés után már kenhető a dolog ha olyan arányokkal csinálod hogy azt akarod hogy az legyen, ezért nem annyira értem magát a kérdést hogy pontosan mitől félsz amihez egy egész nap kellene.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 10:27
Szerző: Realista24
M1Ö írta:
Halfkey írta: Persze, bár itt a megdermed szónál kicsit én is megdermedtem hogy milyen sajtszószról beszélsz? :D

Ha valami húshoz/chipshez/tésztához való alap szószról van szó akkor simán meg fog rövid idő alatt is, mert a sajt azért elég magas hőmérsékleten olvad, de lehet itt valami nagyon fura dologról van szó :D Csak ezek az alap szószok nem szoktak "dermedni", arról valami sajttorta ugrik be inkább.
Az idézőjeles dermedés jó megfogalmazás :kalapos: Tortilla-ba kellene, az alap szósz helyett. Csinálok egy oregánós-sajtos csirkét, amit betöltök a tortilla lapokba, ehhez kellene a sajtszósz. Akkor ha most csinálnám, az délutánra nem lenne kenhető, mire össze kéne állítsam? Az megoldás lehet, hogy azt hagyom a végére?
Ha a tortilla lapot elotte megsutod, es abba teszed a megdermedt sajtszoszt, akkor szepen kenhetove valik kozben.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 10:21
Szerző: M1Ö
Halfkey írta: Persze, bár itt a megdermed szónál kicsit én is megdermedtem hogy milyen sajtszószról beszélsz? :D

Ha valami húshoz/chipshez/tésztához való alap szószról van szó akkor simán meg fog rövid idő alatt is, mert a sajt azért elég magas hőmérsékleten olvad, de lehet itt valami nagyon fura dologról van szó :D Csak ezek az alap szószok nem szoktak "dermedni", arról valami sajttorta ugrik be inkább.
Az idézőjeles dermedés jó megfogalmazás :kalapos: Tortilla-ba kellene, az alap szósz helyett. Csinálok egy oregánós-sajtos csirkét, amit betöltök a tortilla lapokba, ehhez kellene a sajtszósz. Akkor ha most csinálnám, az délutánra nem lenne kenhető, mire össze kéne állítsam? Az megoldás lehet, hogy azt hagyom a végére?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 9:35
Szerző: Halfkey
Persze, bár itt a megdermed szónál kicsit én is megdermedtem hogy milyen sajtszószról beszélsz? :D

Ha valami húshoz/chipshez/tésztához való alap szószról van szó akkor simán meg fog rövid idő alatt is, mert a sajt azért elég magas hőmérsékleten olvad, de lehet itt valami nagyon fura dologról van szó :D Csak ezek az alap szószok nem szoktak "dermedni", arról valami sajttorta ugrik be inkább.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. október 29., szerda 9:30
Szerző: M1Ö
S.O.S Evltársak, S.O.S. :kalapos: Ha még most délelőtt csinálok egy sajtszószt, akkor az délutánig összeáll/megdermed? Szülinapi ajándék lesz, úgyhogy kénytelen vagyok most csinálni, hogy mire hazaér az ünnepelt kész legyen a menü. :/

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 14:12
Szerző: kiserik
cart írta: Jo nagy parasztvakitasnak tűnik. Ugyan az mint egy öntöttvas serpenyő csak 3x annyiba kerül :D
Én innen vettem az ötletet: https://www.youtube.com/watch?v=mBCEB0zcMI4

Mivel sokat nem főzünk, így én mindig is féltem az öntöttvastól, meg az elején sok vele a macera. Nekem a wok van meg, és én még ilyen bevonatot nem láttam. Gyakorlatilag minden úgy van, mint a reklám filmekben. Zsiradék nem kell, max ha akarsz, vagy megköveteli a technológia (pl hagyma alá), semmi nem ég le, és elég eltörölni egy konyharuhával (persze elmosható, ha akarod, mi is szoktuk).

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 13:24
Szerző: cart
Jo nagy parasztvakitasnak tűnik. Ugyan az mint egy öntöttvas serpenyő csak 3x annyiba kerül :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 12:59
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
realmadrid95 írta:



Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs. :kalapos:
Meg is rendeltem, köszi a megerősítést :salute:


Hasznald egeszseggel, aztan ha latsz valami brutal jo receptet, ne felejtsd el beirni ide! :agree:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 27., vasárnap 12:04
Szerző: kiserik
realmadrid95 írta:
kiserik írta:
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek :hmmm:


Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs. :kalapos:
Meg is rendeltem, köszi a megerősítést :salute:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2025. április 24., csütörtök 11:11
Szerző: realmadrid95
kiserik írta:
realmadrid95 írta:


Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerek :hmmm:


Szerintem a simat valaszd, szinte csak esztetikailag tesz hozza a racs. :kalapos: