Nagyon jó a példád. Leírja a mesterszakács a receptet lépésről lépésre, akinek nem sikerült (vagy csak hallot olyanról, akinek nem sikerült és általában ez a hangosabb tömeg) az meg beleáll, hogy mekkora barom a mesterszakács és csak kioktat mindenkit, ezt nem lehet megcsinálni, inkább elmegyek éttermbe. Ahelyett, hogy megkérdezte volna, hogy ha nagyon sós lett, akkor mit basztam el?Realista24 írta: Le se szarom, ha nem ert velem egyet senki, ellentetben veled, hiszen akkor nem vetetted volna fel ujra a temat ma.![]()
Az meg valoban nem vita, hogy paran leirjak a tapasztalataikat, a rosszakat, te meg beirod, hogy kvazi hulyek vagytok, mert nem ugy kell csinalni, mert fejlodott a tudomany, olvass utana, ne a regi trendek szerint csinald, stb. okossagok, hogy a vegen azt bizonyitsd, hogy neked van igazad.
Ha nem ertened, amit irok, akkor erre gondolok:Olyat varsz el atlag emberektol, ami hulyeseg. Jo pelda erre az, hogy hiaba irja le egy mesterszakacs a receptet lepesrol lepesre, a legtobb embernek nem fog sikerulni es ennek szamos oka lehet es van is. Persze a szakacs mondhatja, hogy benak es hulyek vagytok, hiszen le van irva minden.és itt most tényleg senkit nem akarok megbántani, de szakmai hiányosságokból adódó hibák.
Ha leírja a kolléga, hogy dolgozott vele keményen és semmi eredménye nem lett, akkor hogyan segítesz neki? Azt mondod, hogy hagyd a picsába, mert ez lehetetlen, vagy felvilágosítod, hogy lehet, hogy valamit nem megfelelően csinált? Miért ne adjuk át a tudásunkat egymásnak, ha azzal segíthetünk másoknak? Mert derogál tanulni? Vagy ciki, ha valamit nem tudunk? Én rohadtul nem osztottam az eszet befektetési tanácsokban (pedig foglalkozom vele, de annyira nem értek hozzá, hogy felelősséggel magyarázzak másoknak), vagy a múltkor a mosó-szárító géppel, mert tapasztalatom a kombi gépekkel nincs és szerelő sem vagyok. De amit tudok, azt szivesen megosztom másokkal, ha ezzel tudok segíteni. Ahogy tavaly is írtam, ha valaki mezőgazdasági témában kérdezni szeretne, akkor itt vagyok és megpróbálok segíteni. Akár olyan témában, hogy a barackot/szilvát érte valami, vajon mi lehetett az? Én így tudok. Ahogy Te/Ti az oldal fentartásával, kezelésével, hírek hozásával.