Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. március 3., csütörtök 14:26

the big short durván betalált. Pozitívan csalódtam a filmmel kapcsolatban. Olyan volt mintha 10percnyi előzményt és 2 órányi végjátékot néznék amiből sose elég. Az külön tetszett amikor random emberek kezdték el magyarázni a fogalmakat. :D Pár éve még én is bróker akartam lenni, amíg rá nem jöttem hogy nem szeretek telemarketinges játékot játszani.

Érdekességképp picit off, de azért film után belefér.
"A norvég állami nyugdíjalap, a világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapja tavaly 7,6 százalékos hozamot ért el, vagyona majdnem duplájára emelkedett három év alatt - közölte az alapot irányító norvég központi bank pénteken. A részvényekbe, kötvényekbe és ingatlanokba fektető nyugdíjalap (SPU) tavalyi teljesítménye 0,8 százalékponttal maradt el a kitűzött céltól, mivel a kötvényhozamok esése, a gyenge gazdasági növekedés és az Európa egyes részein fokozódó geopolitikai feszültségek csökkentették a hozamokat. Az SPU vagyona 2014 végén 6431 milliárd koronát (745,1 milliárd eurót/860 milliárd dollárt) tett ki, ami papírforma szerint azt jelenti, hogy Norvégia 5,2 millió lakosának mindegyike milliomosnak mondhatja magát. Három évvel korábban, 2011 végén a vagyon értéke még 3312 milliárd korona volt."

Roppant nagy buli az ország nyugdijasainak a pénzét egy ilyen alapban tartani. Aztan jon egy tőzsdei összeomlás és ez is megy a süllyesztőbe. Mert ezek az alapok is csak részvényekből vannak összelapátolva.. :D

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. március 3., csütörtök 9:52

Wooohooo!!! David Hasselhoff is csatlakozott a Baywatch filmhez. :mrgreen: :salute: B-) :iszunk: Mekkora ökörség lesz ez, de nagyon várom. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2016. március 2., szerda 21:35

Még nem láttam. Viszont se a Taplógáz, se a Pancser Police nem nyerte el a tetszésem.

És, ha már ilyen vígjátékoknál tartunk, akkor SBC új filmjére kíváncsi vagyok. :lol:
Igen, meg az a riporter, amelyik elveszíti mindkét kezét. :mrgreen:

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2016. március 2., szerda 21:26

Legnagyobb jelenet szvsz . :lol:
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. március 2., szerda 21:16

András93 írta:, de Adam McKay nagyon nem ilyen filmeket rendezett korábban. (Aki szereti a fárasztó vígjátékokat, az nézze meg az Anchormant. :lol: )
Az elsőt imádtam, szerintem zseniális :lol: A másodikat viszont nem, azt láttad? Mi a véleményed róla? :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2016. március 2., szerda 21:07

Norbii írta:A nagy dobás pedig trailer alapján gondolom elvan poénkodva a fogyaszthatóság miatt.
Nincs elpoénkodva, bár vannak benne vicces részek. Egyébként a kezdés az tiszta Wall Street farkasa, de később azért attól eltér.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tehát közel sem kell annyi kokóra és pinára számítani. :mrgreen:

Számomra hatalmas meglepetés volt, persze kiváló színészek vannak benne, de Adam McKay nagyon nem ilyen filmeket rendezett korábban. (Aki szereti a fárasztó vígjátékokat, az nézze meg az Anchormant. :lol: )

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2016. március 2., szerda 20:58

Idris Elba és Mcconaughey lesznek a Setét Torony főszereplői .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. március 2., szerda 20:56

Pedig abba igaza van Andrásnak, hogy a Margin Call elég száraz, és egy olyan ember számára akit nem érdekel a pénzvilág/nincs benne/nem érti stb. ,sok helyen nem lehet elsőre teljesen tiszta mi is történik. Mondjuk én imádtam azt is , meg minden ilyen jellegű filmet, de én ezért is tanulok ilyen irányban :D Meccs után nézem meg a Big Shortot, és biztos, hogy nálam telitalálat lesz a film, már csak a téma és a szereplők miatt, de arra kíváncsi vagyok mennyire próbálja közérthetően átadni a dolgokat.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. március 2., szerda 20:46

András93 írta:
rashidm írta:A nagy dobást érdemes megnézni?
Igen. Szerintem sokkal jobb, mint a kissé száraz Margin Call. Bár ebben a témában azt is érdemes megnézni. :)
Tenksz, már meg is találtam valahol... :shifty: majd holnap megnézem. :salute:

Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. március 2., szerda 19:24

Én nem éreztem száraznak, ráadásul teljesen komoly film volt. A nagy dobás pedig trailer alapján gondolom elvan poénkodva a fogyaszthatóság miatt.

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2016. március 2., szerda 19:01

rashidm írta:A nagy dobást érdemes megnézni?
Igen. Szerintem sokkal jobb, mint a kissé száraz Margin Call. Bár ebben a témában azt is érdemes megnézni. :)

Norbii

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. március 2., szerda 17:53

pavel írta: Ha esetleg arra gondolsz, hogy őt is molesztálta egy pap (vagy csak közvetve volt hozzá köze) akkor ki kell ábrándítsalak.
Az idei Oscar leginkább a témaválasztásról szólt. Véleményem szerint ez a Spotlight egy egyszer nézős tucatfilm volt. Abszolút csalódás.
Nem, nem. Arra gondoltam hogy főszereplő a ray donovan c. sorozatban és a sorozatban molesztálta egy pap, ahogy a testvérét is (ez a szál eléggé fontos, sőt..). Ezért is lepődtem meg hogy szerepel a spitlightban és kíváncsi vagyok h hogyan is került a filmbe, van e valami kapocs amiért 2 pap molesztálós témában szerepel. pl szívügye a téma, vagy szimplán véletlen..

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. március 2., szerda 14:18

A nagy dobást érdemes megnézni?

pavel
Kedvenc játékosaid: el Buitre, Fenomén, R.Carlos
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: pavel » 2016. március 2., szerda 9:01

Norbii írta:Hát a gond csak annyi volt, hogy láthattunk egy nyomozós filmet, komolyabb volumenű nyomozás nélkül, a színészi játék pocsék volt 1-2 kivételével..de a legborzalmasabb az a vége. A katarzis teljes hiánya, hogy lehet minimális végjáték nélkül lezárni egy ilyen filmet?
Amúgy érdekesség hogy Liev Schreiber a Ray donovan c. sorozatban molesztálva lett egy pap által kiskorában. Kíváncsi vagyok e hogy véletlen hogy kapott szerepet a spotlightban.
Ha esetleg arra gondolsz, hogy őt is molesztálta egy pap (vagy csak közvetve volt hozzá köze) akkor ki kell ábrándítsalak.
Az idei Oscar leginkább a témaválasztásról szólt. Véleményem szerint ez a Spotlight egy egyszer nézős tucatfilm volt. Abszolút csalódás.
"Éltem át már szép napokat, amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok."

Norbii

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. március 2., szerda 5:21

Hát a gond csak annyi volt, hogy láthattunk egy nyomozós filmet, komolyabb volumenű nyomozás nélkül, a színészi játék pocsék volt 1-2 kivételével..de a legborzalmasabb az a vége. A katarzis teljes hiánya, hogy lehet minimális végjáték nélkül lezárni egy ilyen filmet?
Amúgy érdekesség hogy Liev Schreiber a Ray donovan c. sorozatban molesztálva lett egy pap által kiskorában. Kíváncsi vagyok e hogy véletlen hogy kapott szerepet a spotlightban.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2016. március 1., kedd 23:42

Megnéztem a Spotlightot. Nem vert a falhoz, de nagyon korrekt, klasszikus szerkesztésű cucc, minőségi darab. 7.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. március 1., kedd 20:16

Akkor először Town.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. március 1., kedd 20:08

Remy írta:Hideg nyomon vagy Tolvajok városa? (egyiket se láttam)
Mindkettő jó, de inkább town.
Nem illik.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2016. március 1., kedd 20:03

Utóbbit láttam, fasza kis film, kikapcsolódásnak tökéletes.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. március 1., kedd 19:50

Utóbbi korrekt kis Heat utánérzés. Természetesen azt a szintet nem ugorja meg, de jó móka.

Vissza: