Mit tudsz amit én nem?cart írta: Max a tulajdonosnak lesz belole nagy penz amikor az exit ponton eladja valami befektetonek a ceget.

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. október 15., szombat 13:30
Mit tudsz amit én nem?cart írta: Max a tulajdonosnak lesz belole nagy penz amikor az exit ponton eladja valami befektetonek a ceget.
HozzászólásSzerző: cart » 2022. október 15., szombat 12:27
HozzászólásSzerző: nmate » 2022. október 15., szombat 12:20
Első munkalhelyemről a váltás olyan szempontból volt nehéz, hogy nem akarták, hogy menjek, de amikor rájöttek, hogy tuti menni fogok, elkezdtek belémrúgni ahol még lehetett.Süti írta: Az előző helyen lehuztam 5 evet. De ha egy ilyen gazdasági környezetet nem balanszolnak annyira se, hogy legalább annyit érjen a pénzed, mint korábban, az se szexi. Miközben bevétel oldalon nyilvan nincs csúszás az infla korrigalassal. Természetesen nem általános helyzetekre gondoltam.
HozzászólásSzerző: Professore » 2022. október 15., szombat 9:25
Hát nem egy Budapest az fixHalfkey írta: Segítsetek, kövi hétvégén Bukarestben ragadtam, tripadvisor top 10 látnivalók in Bucharestből 8 egy egy napos kirándulás Dracula várába, egy a kocsmázás és egy a kommunista emlékművek nézegetése.
Mit lehet ott csinálni?![]()
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. október 15., szombat 9:04
Hasznald ki a hetveget és pihend ki magadHalfkey írta: Segítsetek, kövi hétvégén Bukarestben ragadtam, tripadvisor top 10 látnivalók in Bucharestből 8 egy egy napos kirándulás Dracula várába, egy a kocsmázás és egy a kommunista emlékművek nézegetése.
Mit lehet ott csinálni?![]()
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 15., szombat 8:42
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 15., szombat 8:21
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 15., szombat 7:46
Most akkor nem értek vmit: ha a villanyszerelő feleennyiért is eljön mert nem lesz elég munka akkor az ott nem visszaesés lesz?ANDS írta:Jó, térjünk vissza rá kêsőbb.Tjacks írta:
térjünk vissza rá pár hónappal késöbb. És kurvára azt szeretném hogy ne legyen igazam.
Addig jó lenne egy kicsit pontosítani.
1.
Milyen szakmákat fog érinteni az elbocsájtási hullám?
Jelenleg hiány van Budapesten ês környékén:
orvos
Tanár
Ápolónő
Villanyszerelő,
Víz- gáz- fűtésszerelő,
Asztalos
Lakatos
Hentes
Pizzafutár
Szakács
Kőműves
Burkoló
Pincér
Takarítónő
Így hirtelen csak ezek jutottak eszembe.
De olyan embert is nehéz találni, aki eljön, hogy lenyírja a füvet.
Építőiparban a környéken 35- 40 ezret kêr egy ember naponta.
Villanyszerelő hasonló.
Lehet, hogy feleennyiért is vállalnak majd munkát, és nem 3 hónapra lesznek tele előjegyzéssel.
2.
Melyik megyékben fog kilőni a munkanélküliség?
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 15., szombat 0:35
HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 14., péntek 23:47
Azt nem tudom. Sokmindentől függ. Melyik adósàvban vagy. Van e gyerek, templomnak fizetsz-e.ANDS írta:1600 netto az mennyi brutto?rikko írta:
Bajorország , építőipar.
Itt pl a helyi posta létszám hiány miatt csütörtökön és pénteken nincs nyitva. Haver felesége rákérdezett, hogy akkor mennyi is lenne az a fizu és azt mondták neki ,hogy 1600 nettó.
Bajorországban ? 1600 nettó amikor egy kis lyuk a kisvárosban 700+ nebenkosten....
Nem kell csodálkozni, baj van itt is és nem kicsi.
Otthon is baj van. Mert a munkáltató nem akar fizetni a maszek még nem fog 10k-ert melózni.
Igen, mondogatják, hogy recesszió jön.
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2022. október 14., péntek 22:25
HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 14., péntek 20:38
Bajorország , építőipar.ANDS írta:Jó, térjünk vissza rá kêsőbb.Tjacks írta:
térjünk vissza rá pár hónappal késöbb. És kurvára azt szeretném hogy ne legyen igazam.
Addig jó lenne egy kicsit pontosítani.
1.
Milyen szakmákat fog érinteni az elbocsájtási hullám?
Jelenleg hiány van Budapesten ês környékén:
orvos
Tanár
Ápolónő
Villanyszerelő,
Víz- gáz- fűtésszerelő,
Asztalos
Lakatos
Hentes
Pizzafutár
Szakács
Kőműves
Burkoló
Pincér
Takarítónő
Így hirtelen csak ezek jutottak eszembe.
De olyan embert is nehéz találni, aki eljön, hogy lenyírja a füvet.
Építőiparban a környéken 35- 40 ezret kêr egy ember naponta.
Villanyszerelő hasonló.
Lehet, hogy feleennyiért is vállalnak majd munkát, és nem 3 hónapra lesznek tele előjegyzéssel.
2.
Melyik megyékben fog kilőni a munkanélküliség?
@rikko: Németország melyik részéről írsz?
Milyen iparágból?
HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 14., péntek 20:08
Santi írta: Hát errefelé jelen helyzetben leginkább leépítések vannak és nem bővítések. Nem embereket keresnek és vesznek fel, hanem felmondanak nekik, így egyre több a munkanélküli.
Nálunk is megy a nadrágszíjazás, pl olyan kistelepülések, ahol több boltunk van, főleg, ahol egy utcán 500 méteren belül kettő, magyar falu programban felújítjuk a nagyobbat, aztán lehúzzuk a rolót a kisebbnél. Az én pozícióm stabil, de nem várok inflációkövető fizetésemelést, meg semmilyet se, jelenleg örülni kell a stabil munkahelynek is.
HozzászólásSzerző: Zubkov » 2022. október 14., péntek 18:46
HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. október 14., péntek 18:36
HozzászólásSzerző: Mickey » 2022. október 14., péntek 18:28
Majd 2400 -ért kaptam 1 túrós és 2 epres rétest, illetve 6 db pogácsátRealista24 írta: Akartam venni egy liter tejet és egy túrós táskát a Lipotiban. 1000 kp volt nálam, hat nem jött ki belőle![]()
![]()
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. október 14., péntek 17:25
HozzászólásSzerző: realfan » 2022. október 14., péntek 13:39
no, ma jött is a mail, hogy az FKF-eseknek hála, jön még egy 200 ezres rezsitámogatás nekünk is majdrealfan írta: Fővárosi Levéltárban vagyok, még februárban volt egy 15%-os béremelésünk, bár az már elinflált azótaaz ehavi béremtől lesz egy 6%-os, de ez sem a mostani helyzetre, hanem egy eddig megspórolt emelés, viszont kaptunk év közbeni bónuszt illetve szép kártyára is +pénzt még, úgyhogy összességében nem panaszkodom, lakáshitellel mellett is kijövök havonta azért. viszont nagy szerencsénl, hogy fővárosi és nem állami fenntartásúak vagyunk
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 14., péntek 13:28
térjünk vissza rá pár hónappal késöbb. És kurvára azt szeretném hogy ne legyen igazam.ANDS írta:Munkanélküliség itthon?Tjacks írta: Szerintem január -februárban ha felhozzuk ugyanezt a témát nagy eséllyel már mindenki mást fog mondani. Ez még mindig csak a kezdeti stádium. Biztosan nem lesz olyan fizuemelés ami leköveti ezt a drágulást, rengeteg embernek megfogják köszönni a munkáját, munkanélküliség kilő amiből egyenesen az következik majd hogy a bértárgyalásoknál a munkáltató lesz helyzeti előnyben.
Látom a céges számokat - bár ne látnám- , már érezhető az esés. Főleg a külföldi megrendelések ami különösen fájó az eur+dollár árfolyamok láttán.
Szopás.
Minden ismerősöm arra panaszkodik, hogy kevesen vannak, nem kapnak embert…
HozzászólásSzerző: Santi » 2022. október 14., péntek 13:22
Jelenlévő fórumozók: 13 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem