Tegnapi ütközés margójára

:
https://www.facebook.com/downshiftaus/v ... 6064227447
Szerintem Raikönnen nem hibáztatható, ő kapta el a rajtot, övé lett volna az első hely (métereken múlt csak, hogy Vettel elé kerüljön, ebben csak az ütközés akadályozta meg), szóval ő kizárva.
Verstappen és Vettel már kérdéses, én Vettelt látva a belső kamerát nem tudom hibáztatni, fogalma nem volt Raikönnenről, így az agresszív védekező manővere teljesen logikus és tapasztalt versenyzői húzás volt (megjegyzem kétautónyi hely volt ott még, csak Raikönnen nem közvetlen a fal mellett ment, mert olyan gyorsan lelépte Verstappent, hogy már nem is látta a srácot és előre figyelt, teljesen meglepetésszerű lehetett számára, hogy a holland lekoccolta).
Verstappennek mentségére szól, hogy kevés volt a hely, de ezen felül nekem személyes véleményem az, hogy ezt az ütközés egyedül ő akadályozhatta volna meg (egy tapasztalt pilóta szerintem meg is tette volna, Raikönnen nem egyszer vette el a gázt ilyen rajtoknál és bukott súlyos pozíciókat, mindenki Kimit szidta, hogy milyen gyengén rajtol meg gyenge már és nem elég harcos, viszont ez szerintem az igazi korrekt fair versenyzői attitűd, nem ez a fafejű és beképzelt infantilis viselkedés, hogy még azon az áron is betartok, ha a saját versenyem is rámegy. Verstappen már túl sokszor csinálta meg ezt.) Nálam ezért ő a fő felelős, mert egyik Ferrari se tudott volna mit tenni az ütközés ellen, kizárólag Verstappen.
Vettel manővere a rossz rajt után teljesen érthető és profi is volt (minden versenyző ezt csinálja, ha nem kapja el jól a rajtot), nem is látta, hogy ott jön Kimi. Kimi már lelépte Verstappent, rég nem is hátra figyelt, hanem előre - hátulról kapta az ütést, amiről egyáltalán nem tehet, pozíciója volt.
(Megjegyzem még, de ez már tényleg csak az én véleményem Verstappen eddigi teljesítményét látva, hogy ha Vettel simán lerajtol mindenkit, szerintem Verstappen akkor is kinyírja az őt lerajtoló Kimit. Egyszerűen a csávó nem bírja elviselni, hogy elmennek mellette. Amikor tavaly majdnem megölte Kimit Spa-ban az egyenesben, én akkor eltiltottam volna a gyereket pár futamra, hogy tanulja meg, hogy ez nem gokart vagy dodgem.)