VB - 2014
Re: VB - 2014
Goal.com azt írja hogy Falcao kihagyja a VB-t mert mégsem sikerült időben felépülnie a térdsérüléséből.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Lényeg, hogy szerintem egyáltalán nem is erre hegyezik ki a játékosokat. Már a kis koruktól kezdve nem arra tanítják őket, hogy figyelj, te várj ott elől, majd berúgod, vagy te állj meg itt középen a kisnigger lerakja neked picibe, te meg varázsold oda a cula fejére.
Az edzéseik a játékosoknak sokkal összetettebbek, a játék több eleméből ki kell venni a részüket. Olyan, mintha lassan minden poszt összeolvadna, 10 egyforma játékos megy ki nagyjából mezőnybe. Legalábbis szerintem valami hasonló eredete lehet ennek, persze én egy kisarkított példát hoztam most fel.
Nem hinném, hogy csak úgy hirtelen eltűntek volna a tehetségek, egyszerűen csak a mai komplex foci miatt nem tudnak célirányosan egy tulajdonságra kifejlődni, amiben alapjáraton nagyon tehetségesek. Ettől független persze lehet gyengébb egy kicsit a felhozatal, csak nem hiszem, hogy emiatt lenne ekkora kontraszt 8-10 éven belül.
Remélem értitek hova akarok kilyukadni.
Az edzéseik a játékosoknak sokkal összetettebbek, a játék több eleméből ki kell venni a részüket. Olyan, mintha lassan minden poszt összeolvadna, 10 egyforma játékos megy ki nagyjából mezőnybe. Legalábbis szerintem valami hasonló eredete lehet ennek, persze én egy kisarkított példát hoztam most fel.
Nem hinném, hogy csak úgy hirtelen eltűntek volna a tehetségek, egyszerűen csak a mai komplex foci miatt nem tudnak célirányosan egy tulajdonságra kifejlődni, amiben alapjáraton nagyon tehetségesek. Ettől független persze lehet gyengébb egy kicsit a felhozatal, csak nem hiszem, hogy emiatt lenne ekkora kontraszt 8-10 éven belül.
Remélem értitek hova akarok kilyukadni.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
-
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
legalább nem úgy néz ki, mint egy dísz..zi.earl Meireleshatalmas arc az emberünk

A német válogatott egésze hasonlót már nem tud magáról elmondani.

Ezt kifejthetnéd bővebben is. Értem én, hogy zártabbak a védelmek meg minden, de attól még nem igazán tudok mondani 25 év alatti csatártehetséget. Sőt... szinte sehol se, akiben tényleg rejlik potenciál.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- nmate
Nem pont rá gondoltam, általánosságban értem.
- Gascoigne
- Kedvenc játékosaid: Paul/Fernando/Roberto
Garantálom neked, hogy Helder Postiga nem a foci fejlődési iránya.nmate írta:Ez inkább a foci fejlődési iránya miatt van, mintsem a tehetség hiánya miatt.

- nmate
Ez inkább a foci fejlődési iránya miatt van, mintsem a tehetség hiánya miatt.
- torjack
- Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
- Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf
Hát de látod, hogy a brazilok is hogy állnak...egy Fred meg egy JoElképesztő, hogy egy ekkora futballnemzet mennyi ideje képtelen kinevelni egy értelmes befejezőcsatárt. Most őszintén, ha már máshogy nem megy, mennyibe telne egy portugálul úgyis beszélő brazil csatárt fejbedobni egy EU-útlevéllel?
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
mondjuk sok topválogatottat nem tudok írni, aki kinevelt az utóbbi időben értelmes befejezőcsatárt
Nem illik.
- Gascoigne
Elképesztő, hogy egy ekkora futballnemzet mennyi ideje képtelen kinevelni egy értelmes befejezőcsatárt. Most őszintén, ha már máshogy nem megy, mennyibe telne egy portugálul úgyis beszélő brazil csatárt fejbedobni egy EU-útlevéllel? Cristianót nagyon sajnálom. Ha lenne elől játszótársa...akárki, tényleg, még csatár sem kell, hogy legyen. Decóval párban is miket műveltek...így viszont kevés esélyt látok egy erős szereplésre. Az ellenfélnek csak Ronaldót kell levédekeznie, ráállítanak két védőt, aztán vagy megoldja egyedül, kihajszoltan, egy kegyetlen szezon után és egy lappangó sérülés mellett, vagy a csoportból se igen jutnak tovább. Hát nem tudom.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
jó írás Csabi. nem vagyok igazán otthon a portugál fociban, de nekem a középpályás hármas túl szürke, még ha együtt masszívak is, W. Carvalhot mindenképp nyomatnám én is..elöl meg a két jómadár center semmit nem ér, ahogy Nani sem, őket kéne valahogy minőségileg helyettesíteni, és akkor jó lehet a dolog. egy Rui Costa/Deco; Pauleta/Nuno Gomes kaliber és esélyesek lehetnének
Nem illik.
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kapcsolat:
Na ahogy mondtam, ha lesz időm (na jó elfelejtettem) írok egy rövidet a portugálok VB keretéről. A kapuban egyértelmű számomra a helyzet. Rui Patrício egy remek, fiatal kapus. A Sportingban nagy idénye volt, bejöttek második helyre a ligában. No brainer.Goalkeepers: Beto (Sevilla), Eduardo (Braga), Rui Patricio (Sporting).
Defenders: Andre Almeida (Benfica), Bruno Alves (Fenerbahce), Fabio Coentreo (Real Madrid), Joao Pereira (Valencia), Neto (Zenit), Pepe (Real Madrid), Ricardo Costa (Valencia).
Midfielders: Joao Moutinho (Monaco), Miguel Veloso (Dinamo Kiev), Raul Meireles (Fenerbahce), Ruben Amorim (Benfica), William Carvalho (Sporting).
Forwards: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (SC Braga), Helder Postiga (Lazio), Hugo Almeida (Besiktas), Nani (Manchester United), Rafa (Braga), Varela (FC Porto), Vieirinha (Wolfsburg).
A védelemben Coentrao, Pepe és Joao Pereira helye alap. Coentrao szinte mindig jobban játszik a válogatottban mint Madridban, Pepe tanár, Joao Pereira meg pont olyan védő, akit minden ellenfél utál. Kicsi, gyors, agresszív, rúg, harap. A negyedik védő valószínűleg Bruno Alves lesz, aki török bajnok a Fenerrel (jót tett neki a váltás). Számára valószínűleg ez az utolsó nagy torna, tehát nyilván ő fog kezdeni. Se André Almeida, se Neto nem életbiztosítás, szóval remélem tartja magát majd a két középső bekk. Ricardo Costa remélem sokat nem fog játszani. Minden labdaérintésénél kiver a víz. A védelem összességében ultra szilárd lesz. A Pepe - Alves belső páros hosszú évek óta együtt játszik, ráadásul Coentrao is velük kezdte (még ha nem is ugyanaz az évfolyam). Pereira később jött, de bevált, szóval nem félek a védelemtől.
Középpálya: előre mondom, hogy Bento nem sokat fog variálni. Azok fognak játszani, akikben megbízik, akik lehozták neki a pórselejtezőt. Ő egy ilyen edző (a legtöbb ilyen egyébként). De egyébként nem is baj. A Meireles - Moutinho - Veloso hármas hosszúúúú évek óta együtt tolja, vakon ismerik egymást. Egyik se kiváló játékos, de hárman együtt nagyon jók. De! Egyikőjük éve sem volt valami nagyszerű. Meirelesnek folyamatosan problémája volt a bírókkal (11 meccses eltiltás meg stb.), Moutinho gyakorlóéve a franciáknál baráti alapon is közepesre sikerült, Veloso meg igazából sosem találta magát és nem is fogja szerintem Ukrajnában vagy hol van. Mindenesetre ez lesz, ezt kell szeretni. A kreativitást Moutinhótól kell majd várni, rajta megint nagyon sok fog múlni, ha ő összekapja magát a VB-re, akkor simán bemennek a negyeddöntőbe. Ha nem, akkor gáz lesz. A középpályán sok variációs lehetőség nem lesz. A hármas közül Meireles a legidősebb, de ez nem gond, mert az ő utánpótlása már "work in progress", és nagyon remélem hogy William Carvalho megcsillantja magát majd a VB-n. Őszintén szólván nálam már ő kezdene, mert sok van a gyerekben, de ez még - mivel nem lesz kezdő - nem hiszem, hogy a mostani VB-n fog megmutatkozni. Ruben Amorim felejtős kategória.
Szokás szerint a támadó szekció lesz a legerősebb - MÍNUSZ CSATÁR - a portugáloknál. C. Ronaldót selyemben és gyapjúban tartják, hogy felépüljön. Valószínűleg sokat nem fog szerepelni se Mexikó se Írország ellen majd a bari meccseken. Nem is kell, neki Bento taktikája a kisujjában van már. A többieknek kell mutatni. A másik oldalon SZERINTEM Nani lesz. Bento bízik benne, és ezt már többször is kinyilvánította.Na most ez kényes kérdés. Szinte egész évben mellőzött és/vagy sérült volt, ezen kívül tudjuk, hogy agya nem sok van, de..de! 28 lesz idén. Neki ez az utolsó dobása nagyjából, hogy valaki felkarolja őt és VÉGRE VALAHÁRA elhúzzon a retekbe Manchesterből (amit már hosszú évek óta meg kellett volna tennie). Na már most a gond a következő. Vierinha jobb játékos nála. Nem csak sokkal okosabb, de szerintem technikásabb is. Jobb lenne, ha ő játszana, mert szerintem az egyik legalulértékeltebb játékos az egész keretben. Elől nálam Éder kezdene. Almeida is meg Postiga is számtalanszor játszottak már és számtalanszor buktak el. Ez a páros az elmúlt évtized legnagyobb viccparádéja. Őket csak csúfolni lehet csatárnak. Éder, bár számítható fiatal tehtetségnek (26 éves), de megérdemli a bizalmat olyan alapon, hogy rosszabb nem lehet mint ez a páros. A 'wild card' az első hármasban Rafa lesz, akiről semmit nem tudok, csak azt, hogy fiatal, nagyra tartják és remek első szezont hozott - egyéni szinten - a Bragában. Varela is képes jó dolgokra. Szélen továbbra is nagyon jók lesznek. Még úgy is, hogy Bruma

Az én kezdőm: Rui Patrício - Pereira - Pepe - Alves - Coentrao; William - Veloso - Moutinho; C. Ronaldo - Vierinha és Éder.
Bento kezdője ez lesz szerintem: Patrício - Pereira - Pepe - Alves- Coentrao - Meireles - Veloso - Moutinho - C. Ronaldo - Nani/Veloso és Almeida.
Kösz ha elolvastad.
- Gascoigne
légyszi mondd, hogy csak iróniapavel írta: Ez bizony így van!
Amúgy imádtam mikor a Real edzője volt, de nagyon kiverte a biztosítékot mikor legjobb spanyol góllövőként itthon hagyta Raúlt!
- alexoxladjackoxi
- Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Matt:Igazából az nem tetszett annyira, hogy lenézted Özilt... Ezért írtam több játékost, mert nem akartam, hogy az egész fórum megint Mesutról csámcsogjon.
- nmate
Az Aragones volt és utána spanyolok mindenkit lemostak a focijukkal az EB-n. Raúl már öreg és lassú volt oda, még jó, hogy nem vitte ki a kemény 18 góljával.pavel írta:legjobb spanyol góllövőként itthon hagyta Raúlt!
- pavel
- Kedvenc játékosaid: el Buitre, Fenomén, R.Carlos
- Kedvenc csapatod: RM
Ez bizony így van!
Amúgy imádtam mikor a Real edzője volt, de nagyon kiverte a biztosítékot mikor legjobb spanyol góllövőként itthon hagyta Raúlt!

"Éltem át már szép napokat, amikről azt hittem szarok, dehát ezek még szarabbak, ettől lettek szépek azok."
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
nem túl bonyolult. vdb nem preferálja a realosokat. csak azt viszi akit muszáj.reeed_ati írta:Azt mesélje el nekem valaki, az hogy lehet, hogy Carvajalt beválasztják az uefa év álomcsapatába, de lemarad a vb-ről, mert a válogatottba nem fér be. Telibevert nagy vicc.IScót megértem, mert még egyelőre csak cserejátékos és elég sokan vannak azon a poszton, de a Carvajal esetnél senki nem fogja nekem beadni, hogy ez normális.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
Knüth a Vikingekből.

K
K
- Gascoigne
earl MeirelesAz haj Raúl Meirelesnél![]()
![]()
Már ha egyáltalán ő az. :Đ