És felvilágosítanál, hogy milyen rendszernek is vagyok haszonélvezője? Tudom, vannak ismerőseid, ők mesélték.Realista24 írta: Utalgatas?
Én már többször leírtam hogy te haszonélvezője vagy a rendszernek, meg durvábban is, biztos emlékszel, mivel mezőgazdaságban vagy érintett.
Akiket én említettem, ott valószínűsíthető a dolog. A te esetedben egyértelmű.
Ja, és szarok én Viktorra is meg Péterre is, meg az összesre.
Elmondom, hogy mi az igazság. Egy magyar gazda támogatásokat kap, amit állami támogatásnak nevezük és a kincstár folyósítja. Az igazság az, hogy ez bizony így van minden Uniós országban, ugyanis a pénzt az unió adja. Euroban is van meghatározva (most például a jelenleg kifizetéseket 380 Ft-os Euro ár környékén (valamikor januárban volt annyi) számolják. Nagyon jól lehet azt a rendszert élvezni, ahol gyakorlatilag 400Ft-ból 20-at ellopnak. Emellett a rendszer mindent megtesz, hogy valahogy visszatartsa, esetleg ne fizesse ki azt, ami jár, mint uniós gazda.
Másik: mivel ebben a rendszerben nincs a termelő védve, így ki vagyunk szolgáltatva a kereskedőknek. Mivel a mezőgazdasági termékek nagy része rövid idő alatt megromlik, kénytelen vagy eladni nyomott áron a termékedet. Sok országban létezik a védőár és az aránytalan haszonszerzés, stb. Tőlem elviszik a barackot például 400-500 Ft-ért, Te meg megveszed 1200-1500Ft-ért. Hát remek rendszer, az már fix. De az is megér egy misét, hogy 20 évvel ezelőtt 300-400Ft-ot kaptam egy kiló barackért, most meg 4-500 Ft-ot. Jó mi?
Ja és ott van a kárenyhítő juttatás, ami kvázi egy állami biztosítás, biztosítási díjjal, furfangos feltételekkel.
Persze a fehérgalléros bűnözők haszonélvezői az uniós rendszernek, de ők nem termelők, csak kihasználók.
Talán egy dolgot tudok kiemelni, amit a Fidesz kormány csinált és lehet haszonélvezni, az a nemrég behozott őstermelőknek szóló adózási rendszer.
Tőlem sok Fidesz szidást amúgy sem hallassz, mert szidja őket kb mindenki. Én nem az a fajta ember vagyok, aki beáll a kórusba bégetni. Mindig elmondom, hogy soha nem szavaztam és nem is fogok rájuk. De azt is elmondom, hogy én nem azt látom, mint ferni például, hogy a fél ország éhen fog halni 2 nap múlva és világvége, mert itt, Borsod nem gazdag felén nem élnek rosszabbul az emberek, mint 10-20 évvel ezelőtt. Sőt.___Samy___ írta:Tovabbra is az a bajom, hogy mig a masik oldal - jelen esetben MP - nem hozta ezt fel, toled sem hallottam azt, hogy ez mekkora gyokerseg a fidesztol.kiserik írta:
Mi lenne? Nekem ez pont ugyan olyan. Erre mondják, hogy egyik kutya másik eb. Vagy mitől lenne jobb az egyik, mint a másik?
Mas szemeben a szalkat, sajatosban a gerendat ugye.
MP-nél pedig arról van szó, hogy elvileg ő jobb, mint a Fidesz. Akkor illene is úgy viselkedni, nem? Gyökér a Fidesz, tudjuk. MP mitől lesz jobb, ha ugyan olyan gyökér?