Muszáj beleszólnom.
Az egyik oldalról jogosak a kritikák, a másik oldalról pedig jogosnak tartom azt is, hogy túlságosan lenézitek ezt a srácot.
Láthattuk már többször is, hogy a képességei megvannak, ahogyan azt is, hogy fejben lenne hova fejlődnie.
Viszont van egy olyan speciális tényező - inkább 2 -, ami (vagy inkább aki) mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Cristiano Ronaldo (és Bale). Van egy olyan játékosunk, akire ki van hegyezve a csapat játéka. Ő lövi a büntetőket, ő lövi a szabadrúgásokat, mindenki neki segít, ő az elsődleges gólfelelősünk, nem a kimondott csatárunk. A Real Madrid vállalta ezt, hogy egy "szélső" lesz a leggólerősebb játékosunk. Erre most idén érkezett Bale, aki a tavalyi szezonban egyedül vitte a hátán a csapatát, verte a gólokat, és ő is vezéregyéniség volt. Idejött, aztán most vele kapcsolatban is olyanok az elvárások, aminek borzasztó nehéz lesz megfelelnie. Rúgjon meccsenként gólt Cé, rúgjon meccsenként 30-ról gólt Bale, aztán produkáljon még Isco, Xabi, Modric és Benzema is. Közben legyen stabil a védekezés, ne kapjunk gólokat, üssünk meg mindenkit sok-sok góllal. Mindezt úgy, hogy 2 olyan emberünk is van a kezdőben, akiért majdnem mindegyik topcsapat ölni lenne képes. Viszont ennek vannak árnyoldalai is. Ki kell szolgálni őket, alájuk kell játszani. Bale most MÉG beáll a sorba, de ezáltal szerintem vissza fognak esni a mutatói, aztán jönnek majd a kritikák továbbra is vele kapcsolatosan. Pedig ezt kell tennie, nem bírnánk azt elviselni, ha egyszerre 2 ilyen játékosunk is lenne, akit folyamatosan tömni kell labdákkal, hogy megrúgják a saját góljukat.
Na most gondoljatok bele abba a helyzetbe, hogy Benzema helyett (akiről már többen is írták itt a fórumon, hogy játsszon középpályást, mert osztogatni jobban tud, ráadásul a kaput sem támadja) hoznánk egy Cavanit, egy Lewandowskit, egy Ibrahimovicot, egy Falcaot, egy RvP-t vagy egy Diego Costát. Ezek az emberek is elvárják azt, hogy a csapat nekik dolgozzon, ami rendben is van, hiszen a topcsapatok többsége ezt játssza (Kivételt a Real Madrid (Cé és Bale), a Barcelona (Messi és Neymar), és a Pep-féle Bayern München (ide beírhatnám az összes középpályást) képez.).
Ezek az emberek nem jelentenének megoldást a csapat számára, kivéve, ha eladnánk Cét. Azt meg gondolom nem sokan akarják. (Érintőlegesen egy másik téma: csípem Cét, de amíg ő a Real Madridban játszik, nem várok olyan játékot a csapattól, amire már évek óta várok a Real Madridtól. ) Ugyanis ha jönne a fentiek közül valaki, akkor a 3 középpályásunkra akkora feladat hárulna, amit szerintem már nem bírnának el. Cristiano Ronaldo nem a védekezéséről híres, ahogyan a fentebb felsorolt támadók sem. Ráadásul még így is kiölnék egymást valamennyire, hiszen 2 dudás 1 csárdában ritkán fér meg egymás mellett. Én például nem látom azt magam előtt, hogy Cé és Ibrahimovic felváltva rúgják a szabadrúgásokat, a büntetőket, ahogyan azt sem, hogy amíg nincs meg a góljuk, addig felszabadultan játszanának. Ha pedig valamelyiknek a számai visszaesnének, akkor rögtön jönne a sajtó, a kritikák, ami nem tenne jót sem nekik, sem a csapatnak.
Maradt Rooney és Agüero (és Suarez, de róla később) a lentebb felsorolt top10-es listáról. Róluk már inkább el tudnám képzelni, hogy besegítenének Cének, elfogadnák azt, hogy csak másodikok, harmadikok (Bale miatt) a csapatban. Én személy szerint Rooney miatt nem áldoznám be Benzemát, Agüero pedig nem lenne olcsó. Kérdés, hogy a nyáron átalakításra szoruló középpálya (én legalábbis várok oda egy nagyobb nevet, és remélhetőleg a névvel együtt egy komoly teljesítményt), és a stadion modernizálása mellett lenne-e keret egy ekkora transzferre. És Agüero még az olcsóbb megoldás szerintem.
Suarez és a Liverpool formája ugyanis azt vetíti előre, hogy jövőre találkozhatunk velük a BL-ben, ami a szerződéshosszabbítás mellett további milliókat jelent a játékos szerződtetésekor. Ráadásul vele kapcsolatban is vannak félelmeim. Remek játékos, rúg, csíp, harap, gólokat lő, kiszolgál, de azért csak ő ott a vezér, csak rá van kihegyezve minden. Nem tudom mennyire tetszene neki, hogy itt be kéne állnia Cé mögé.
Hosszú lett, kapkodós lett, értelme sincs sok, de azért leírtam.