OFF
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: OFF
Hátam szarakodik, de nagyon, meg a nyakam.
Egyelőre betudom a szar alvásnak, parnanak, stb, de nyilván azt akarjak bemagyarázni hogy covid miatt van.
Pár hete voltam covidos.
Egyelőre betudom a szar alvásnak, parnanak, stb, de nyilván azt akarjak bemagyarázni hogy covid miatt van.
Pár hete voltam covidos.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Szerencsére nem tapasztalok semmi post tünetet. Nyáron estem át rajtaRealista24 írta: Post covid tünetekkel ki hogyan áll?
-
rashidm
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
En építőmérnök vagyok, en bejárok kocsival, paromnak lenne fontos igazabol.nmate írta: Mondjuk azt nem tudjuk mit dolgozik a kolléga, vagy csak én maradtam le? Lehet urológus, vagy mittomén, ott azért remote-ból nehéz felnyúlni még, az még kicsit black mirror kategória![]()
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Szivem neha szarakszik. Iden nyaron meg tavaly tavasszal is voltam covidos, azota elo szokott jonni ez a tunet. Random beszur vagy felgyorsul hirtelen, eleg nehez elmagyarazni, de para erzes, foleg igy 25 evesen.Realista24 írta: Post covid tünetekkel ki hogyan áll?
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Post covid tünetekkel ki hogyan áll?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Azt gondolnám hogy covid, 2022, modern technika stb..nem kéne gond legyen ha az ember vidékről dolgozik mondjuk egy budapesti cégnek, mert heti 1, max 2 napot simán meg lehet oldani. De amennyire én tapasztalom, rengeteg helynél még annyira a béka segge alatt van ez a kultúra, hogy ez macerásabb kérdés, és ez nem fog drasztikusan változni a következő pár évben.
A tömegközlekedés kiszámíthatatlansága mindig meg fog maradni, szóval tényleg fontos szempont ez is. Viszont vannak kifejezetten jó vonalak, veszprém-bp is megvan 80 perc alatt vonattal, persze aztán kérdés azon túl mennyi idő megy még el sétálással vagy átszállással.
Összefoglalva: nem értem mi a faszom ez az iroda-központúság még mindig a multiknál, állami szférában meghát sci fi.
A tömegközlekedés kiszámíthatatlansága mindig meg fog maradni, szóval tényleg fontos szempont ez is. Viszont vannak kifejezetten jó vonalak, veszprém-bp is megvan 80 perc alatt vonattal, persze aztán kérdés azon túl mennyi idő megy még el sétálással vagy átszállással.
Összefoglalva: nem értem mi a faszom ez az iroda-központúság még mindig a multiknál, állami szférában meghát sci fi.
Nem illik.
Csak azert irtam mert tapasztalatom szerint aki kikoltozik ezeket a negativ tenyezoket kisebb sullyal veszi szamitasba mint a pozitiv varakozasokat.Halfkey írta: Mindenesetre nem akarok általánosítani, de egyetemista koromban laktam Diósdon, laktam Martonon, a BMEre utóbbi helyrōl voltam benn negyed órával gyorsabban a reggeli forgalomban.
Sok ismerosomnek probaltam elmagyarazni aztan utana amikor megtapasztaltak csodalkoztak hogy nem a lakastol 100 meterre all meg a busz meg nem jar 2 percenkent mint BP-n.
A tomegkozlekedes az agglomeracioban sokat romlott az utobbi ~5 evben, mivel rengeteg ember koltozott ki, de a vonat meg busz ugyan ugy 2x1 savon jar tovabbra is, hasonlo suruseggel mint elotte.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
nekem az egyik legjobb baratomek gondoltak meg magukat iden, ami par eve meg jo ottletnek tunt, az ma mar (gyerekkel) kevesbe jo opcio ar/ertek aranyban.
bar ok mind a ketten konyvvizsgalokent dolgoznak pesten, szoval megtehetik, hogy a plusz szabadidoert inkabb maradjanak a dragabb pesten, nyilvan minden egyeni szitu mas.
bar ok mind a ketten konyvvizsgalokent dolgoznak pesten, szoval megtehetik, hogy a plusz szabadidoert inkabb maradjanak a dragabb pesten, nyilvan minden egyeni szitu mas.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Ha minden nap bejársz, pokol, ha nem budapesti vagy. Ha heti 2 nap mondjuk, akkor szerintem ki lehet bírni Székesfehérvár, Várpalotát is akár.
Továbbá az is kérdés, mennyire veszik szigorúan a beérkezést: gyakran előfordul, hogy ezek a váci, székesfehérvári vonatok pl. késnek, 20-30 perceket. Hév meg hol jár, hol nem.
De utazásban is lehet pozitívumot találni azért, pl. me time az adott, rengeteg könyvet ki lehet olvasni ha napi fél-fél órát már vonatozol.
Továbbá az is kérdés, mennyire veszik szigorúan a beérkezést: gyakran előfordul, hogy ezek a váci, székesfehérvári vonatok pl. késnek, 20-30 perceket. Hév meg hol jár, hol nem.
De utazásban is lehet pozitívumot találni azért, pl. me time az adott, rengeteg könyvet ki lehet olvasni ha napi fél-fél órát már vonatozol.
- BlancoMark
Dunakeszirol relative jo a tomegkozlekedes. Gyakori jaratok a Nyugatibol, uj mozdonyok es nem tapasztaltam sok kesest amikor vonatoztam. (2 eves info, ex lakott ott.
) Arban mondjuk huzos, elegge jo kis kornyek ha az ember csaladot szeretne alapitani.
Sok ilyen ‘falun’ nemnagyon tudsz fizikailag 10 percnél messzebb lakni a vonattól. Mindenesetre nem akarok általánosítani, de egyetemista koromban laktam Diósdon, laktam Martonon, a BMEre utóbbi helyrōl voltam benn negyed órával gyorsabban a reggeli forgalomban. Majdnem vettem házat Halásztelken, aztán kipróbáltam onnan a közlekedéstcart írta: Ezek igy leirva jol hangzanak, hogy fel ora a vonat, de a legtobb ember nem a vasutallomas mellett lakik kozvetlenul, onnan valahogy haza is kell jutni.
Telen hidegben esoben/sarban nem a legjobb moka boklaszni fel orat mire haza jut az ember a hazaig. Altalaban az utcakat se ugy takaritjak mint BP-n, tehat reggel terdig ero hoban/jegben indul az ember munkaba.
Csömör.
Ezek igy leirva jol hangzanak, hogy fel ora a vonat, de a legtobb ember nem a vasutallomas mellett lakik kozvetlenul, onnan valahogy haza is kell jutni.
Telen hidegben esoben/sarban nem a legjobb moka boklaszni fel orat mire haza jut az ember a hazaig. Altalaban az utcakat se ugy takaritjak mint BP-n, tehat reggel terdig ero hoban/jegben indul az ember munkaba.
-
Marky
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
En mondjuk atneznem azt is, hogy az adott telepulesen es kornyeken milyen szolgaltatasok elerhetok. Van -e normalis bolcsode, ovoda, netan iskola, van -e valami szabadidos lehetoseg, vagy csak aludni lehet. Ha mindenert Budapestre kell utazgatni es napi 3 oradba kerul ez, akkor nem biztos, hogy megeri es meg a kotelezo autozasrol nem is beszeltem.
Hogy mondjak valami okosat: Veresegyhaz es kornyeke eleg nagy buko. Autoval Ujpestig all a forgalom, az M3-as reggel egy halal, a buszok is a dugoban allnak. A vonatkozlekedes pedig nehany eve meg 50p-1ora volt a Nyugatiig, ha epp nem tortent semmi.
Hogy mondjak valami okosat: Veresegyhaz es kornyeke eleg nagy buko. Autoval Ujpestig all a forgalom, az M3-as reggel egy halal, a buszok is a dugoban allnak. A vonatkozlekedes pedig nehany eve meg 50p-1ora volt a Nyugatiig, ha epp nem tortent semmi.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Marky 2022. november 30., szerda 13:42-kor.
Ne hallgass Realistára, Martonvásárról vagy Baracskáról gyorsabban benn vagy mint pl. Diósdról mert ott a vonat. A jó infrastruktúra sokat lendít, pl Halásztelek hiába van közel, pokol. Tervezgess Google mapsen, honnan mennyi lenne bejutni oda ahova jársz, nyilván nem mindegy hogy az Újpest vagy Kelenföld.
rashidm írta: Madridom népe!![]()
1-2 éven belül tervezzük menyasszonyommal, hogy házat vennénk. Kérdésem az, hogy ki az, aki esetleg Pest környékéről jár be Bp-re dolgozni? Tud-e valaki mondani olyan helyet - ha most kezdene el házakat nézni/fogna bele a házvásárlásba - ahol jó mondjuk a közbiztonság, tömegközlekedéssel könnyen be lehet jutni a városba?
Amiket én pl néztem, hogy jók lehetnének esetleg:
-Martonvásár, Tordas, Gyúró, Százhalombatta (az északi oldala), Dunavarsány, Dunaharaszti (ezekről azt hallottam hogy jó környék, viszonylag jó a közbiztonság).
-Gyál, Üllő, Monor, Pécel, Mogyoród, Fót, Dunakeszi, Pomáz, Solymár, Budaörs, Diósd, Tárnok (ezekről nincs infom, ezek azért lehetnének érdekesek, mert szerintem viszonylag innen könnyebb a tömegközlekedés Pestre, talán).
Aki esetleg van jó ötlete, infoja az ne tartsa magában!![]()
![]()
![]()
Köszönöm szépen!
Fel evet tomegkozlekedtem tordasrol, felejtsd el. Fõleg ha 8ra kell bejarnod. Elõszõr busz martonvasarra onnan meg vonat es kelhetsz hozza kb 5-6 korul. Martonvasar mar jó, gyakran mennek a vonatok es csak fel ora kb a menetido kelenfoldig.
Viszont ha autozol akkor tordas is jó, nem veszes a bejaras.
Penztarca fuggo, illetve ha tomegkozlekedni akarsz, az agglomeraciot felejtsd el. Sot, ha be kell jarnod BUdapestre, jobb ha elfelejted az agglomeraciot. Tele van, nem vicces mar, es a kovetkezo 5-10 evben nem fog javulni a helyzet.rashidm írta: Madridom népe!![]()
1-2 éven belül tervezzük menyasszonyommal, hogy házat vennénk. Kérdésem az, hogy ki az, aki esetleg Pest környékéről jár be Bp-re dolgozni? Tud-e valaki mondani olyan helyet - ha most kezdene el házakat nézni/fogna bele a házvásárlásba - ahol jó mondjuk a közbiztonság, tömegközlekedéssel könnyen be lehet jutni a városba?
-Martonvásár, Tordas, Gyúró, Százhalombatta (az északi oldala), Dunavarsány, Dunaharaszti (ezekről azt hallottam hogy jó környék, viszonylag jó a közbiztonság).
-Gyál, Üllő, Monor, Pécel, Mogyoród, Fót, Dunakeszi, Pomáz, Solymár, Budaörs, Diósd, Tárnok (ezekről nincs infom, ezek azért lehetnének érdekesek, mert szerintem viszonylag innen könnyebb a tömegközlekedés Pestre, talán).
![]()
![]()
Köszönöm szépen!
Ha nem kell bejarnod, akkor remek helyek vannak, penz fuggvenyeben.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nalam fel sem merulne Tarnok, Tordas, Martonvasar stb. ha tomegkozlekedessel akarnek bejarni Pestre. Sztem ezek ilyen szempontbol teljesen out of scope, a masik meg amit irt cart is, hogy elobb szukits penztarca fuggvenyeben.rashidm írta: Madridom népe!![]()
![]()
![]()
Köszönöm szépen!
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema