Ryel írta:http://bleacherreport.com/articles/1668 ... lo-higuainszilamer írta: Csak én nem látok Higuban semmit?
Higu nem egy korszakos klasszis mint Ronaldo, nem játszik olyan elegánsan mint Benzema, nem tud a bal heréjével gólt lőni mint Gomez, és nincs akkora malaca mint Lewandowskinak.
A számok magukért beszélnek, főleg hogy nem hinném, hogy a meccsenkénti átlag játékperc 60 fölött lenne az esetében.
Persze lehet jönni azzal, hogy csak a sörmeccseken villog, de azért a tény, hogy minden második kaput ért lövése illetve minden negyedik lövése gól.
Ez persze nem jelenti azt, hogy nem létezik nála jobb alternatíva. Itt sosem fogja megkapni azt a bizalmat, és amíg CR itt van azt a rendszert sem, amiben igazán kibontakoztathatja a képességeit.
Más környezetben majd meglátjuk, hogy a BL fóbia (vagy általában a nagy meccseken nyújtott teljesítmény) abból eredeztethető, hogy a klub sosem bízott benne igazán, vagy egyszerűen fejben nem bírja az ezzel járó terhet.
Neki mindeképp jobb lesz ha megy, és ne hozzunk csatárt helyette, amíg a taktika egy emberre és az ő kiszolgálására van kihegyezve.
Egy Benzema, Callejón/(vagy valami padon otthonosan mozgó rutinos vén róka), Morata csatárhármasban talán Benzema is magára talál és Morata is ki tudja szépen bontogatni a szárnyait és fejlődhet.
Jöhet ide Suarez vagy Cavani, de ha nem oszlik el jobban a játékunk súlypontja a támadóharmadban, akkor ők is ugyanúgy szenvedni fognak.
Az a baj Ryel, hogy ezt leírhatod, de itt a fórumon sosem fogják elismerni Higuáint. Az ő személye felé is akkora utálat fejlődött ki, ami hallatlan és teljességgel érdemtelen. Én nem vagyok a nagy statisztikák híve, ez a statisztika is csalóka, mert a meccs/gól szám a legfontosabb mutató egy csatárnál, ha már statisztikát nézünk, és abban Messi meg CR veri, de ennek ellenére Higuáin statisztikái egyáltalán nem rosszak. Csak hát az utálat köde az nagy úr. Mindenki azt hiszi, hogy 1-1 Higuáin kapufán múltak trófeák, továbbjutások, pedig ez így nem igaz. Ha jobbak lettünk volna azokon az ominózus meccseken az ellenfeleinknél, akkor ki tudtunk volna dolgozni annyi helyzetet, amennyiből Higu továbblő bennünket.
A BL fóbia meg pont statisztikailag van jelen, pedig statisztikailag a világ egyik legjobb csatára Higuáin. Csak azt felejti el mindenki, hogy nem volt olyan BL szezon, aminek Higu standard kezdőként vágott neki...
Ugyanaz, mint a Khedira fóbia. 1-2 nagyhangú ember utálja, a többi meg utánozza. De egyéni véleménye sokaknak nincs, csak a gyerekes frusztráltság beszél belőlük, mert a Real megint nem nyert semmit, és valakin el kell verni a port. Aztán mikor belök egy övön aluli mondatot Higu/Khedira felé, másvalaki meg zöld arccal bólogat, vagy megtoldja egy poénnal, akkor a frusztráltság oldódik, ugyanis tudat alatt ez úgy fordítódik le nekik: "na megint nagy arc voltam".