VB - 2014

Archívum

Ki volt a világbajnokság legjobb játékosa?

A szavazás 2014. július 16., szerda 21:44-kor befejeződött.

James
20
17%
Messi
12
10%
Robben
52
44%
Neuer
2
2%
Kroos
11
9%
Hummels
0
0 szavazat
Di María
4
3%
Lahm
1
1%
Mascherano
15
13%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 117

tucsoki

Re: VB - 2014

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. június 5., csütörtök 14:33

'shutterisland írta:tucsoki : bár csak az első félidőt láttam teljes egészében, messi jól játszott, osztogatott és agilis volt, di mariával karöltve ők emelkedek ki.
írtam is, hogy itt picit hátrébb játszik, és több szervező feladata van, szóval én a vébén is azt várom, hogy kevesebb helyzete lesz, de többször fogja helyzetbe hozni például higut.
kapufáig meg kihagyott helyzetekig jutott csak.
Régebben arról beszélgettünk katalán ismerősökkel, hogy vajon CR vagy Messi teljesítménye eshet-e jobban vissza az évek elteltével, ki érvényesülhet jobban még 32-33 körül. Akkor jött szóba, hogy mivel az argentin jobb összjátékban, ezért neki az "irányítói" szerepkör feküdhet majd. CR esetében nehezebb meghatározni hogyan alakul, mennyi ideig bírja ezt a hajtást, és a játékát milyen irányba formálja a korosodás. Ha le akarom butítani a dolgot akkor úgy mondanám, hogy Messi-nél talán kiszámíthatóbb ez a folyamat (persze, ez sok mindentől függ, nem ilyen egyszerű, bla-bla...).

Jelenbe térve, azért is érdekes számomra a bolha mostani játéka, mert igaz, 3-4 éve is indult meg a felezőkörből, játszott mélyen, de elmondható, hogy sokkal közelebb volt általánosságban a kapuhoz, aktívabban is indult meg felé, gólra törőbb volt. Tekintve, hogy már nem csak a klubcsapatban, de a válogatottban is ezt játssza (ami nem zárja ki az esetleges fellángolásait), nem is tudom, azt írni, hogy "kiégőben" van nem helyes megfogalmazás, plusz én is úgy érezném mintha csak rosszindulat vezérelne, de roppant kíváncsi leszek a következő szezonra megcáfol-e, és valóban nem képes már hozni azt az őrült dinamizmust mint pár éve. Nos, azt meg nem veszi be a gyomrom, hogy egyszerre 2-3 edző is spontán gondolt egyet, behívta Leo-t az öltözőbe, és megkérte, lépjen vissza, ne lőjön annyi gólt, hagyjon a társaknak is... (megj: és ha szintén csak egy egyszerű, butított, ám logikus magyarázatot keresnék, akkor elég csak összehasonlítani a testfelépítést, izomzatot, nyilván nem elfogultság azt állítani hogy-e tekintetben nem lepne meg, ha CR tovább bírná).

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 5., csütörtök 14:13

Te tudod hogy volt kész, mással meg mit foglalkozol, hogy elhiszi-e neked vagy sem?
sajnos sosem tudtam ignorálni, ha nagyközönség előtt állítanak olyat rólam, amiről tudom, hogy nem igaz.
de egyébként tökéletesen igazad van. :)

dzsi91 írta:Egy barcás aki a spanyoloknak és argentínának szurkol :D ... ez olyan mint a fila táska.
vagy mint a spanyoloknak és/vagy portugáloknak szurkoló realos ? :mrgreen:

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. június 5., csütörtök 14:06

Én mindig is brazil-spanyol voltam,de mára már nem tudnak lázba hozni,semmi nincsen bennük.....lófax az egész.

Most nem tudom , majd a belgáknak drukkolok. :hmmm:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. június 5., csütörtök 13:56

'shutterisland írta:argentin, batistutás mezemet
Az nekem is volt csak akkor még magam se tudtam kb ki ő, csak kaptam ajándékba, mert gondolták szép kék/fehér csíkos mez, biztos jó lesz a gyereknek. :lol:

Egyébként nem kell itt bizonygatnod senkinek, mert ez a "ha nem lennének zsákokban a régi holmik a másik házunk padlásán..." féle akkor jól megmutatnám nektek mondtatok már kicsit erőlködősek, ha ígyis van akkoris. Te tudod hogy volt kész, mással meg mit foglalkozol, hogy elhiszi-e neked vagy sem?

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. június 5., csütörtök 13:51

Egy barcás aki a spanyoloknak és argentínának szurkol :D ... ez olyan mint a fila táska.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. június 5., csütörtök 13:46

Én 2002 óta a Braziloknak szurkoltam, de mára nem igazán tudok értük szorítani. Egy gramm szimpátia nincs bennük most... Igazából mára úgy vagyok, hogy inkább a jobban focizóknak szurkolok és a Real játékosoknak vagy szimpatikus játékosoknak.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 5., csütörtök 13:26

Zsombor írta:Ugyan már shutter. :) Az akarod bemesélni, hogy azon a 2002-es vb-n kezdtél el nekik szurkolni, amikor nagy nullák voltak, és semmi látványos meg szerethető nem volt a játékukban? Messi miatt lettél argentin drukker gondolom, írd meg nyugodtan.
rosszul gondolod, és nem hiszem, hogy jobban tudod, mint én.
messiről még kis túlzással senki nem beszélt, mikor én már őket favorizáltam.
de azt hiszel, amit szeretnél.
ha nem lennének zsákokban a régi holmik a másik házunk padlásán, esküszöm, hogy lefényképezném neked az általános iskolás tolltartómat (telefirkálva viva argentinával) meg a 2002-es argentin, batistutás mezemet, hogy megnyugodj. :)

máskülönben ha igazad lenne, akkor is 2004-2005 óta lennék argentinos, mert akkoriban robbant be messi.
de nincsen. :)

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2014. június 5., csütörtök 13:12

Zsombor írta:Ugyan már shutter. :) Az akarod bemesélni, hogy azon a 2002-es vb-n kezdtél el nekik szurkolni, amikor nagy nullák voltak, és semmi látványos meg szerethető nem volt a játékukban? Messi miatt lettél argentin drukker gondolom, írd meg nyugodtan.
hát gt történetét is ismerjük a spursről, szóval ... :mrgreen: :lol:
Kép

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. június 5., csütörtök 13:10

ott egy kicsit bojkottáltam őket az isteni diego dilettáns válogatási elvei miatt
Értem.
Csak ugye, egyszer bojkottálod őket egy személy miatt, máskor meg úgy írsz, mintha argentin lennél. Óriási fan lehetsz.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. június 5., csütörtök 13:08

Ugyan már shutter. :) Az akarod bemesélni, hogy azon a 2002-es vb-n kezdtél el nekik szurkolni, amikor nagy nullák voltak, és semmi látványos meg szerethető nem volt a játékukban? Messi miatt lettél argentin drukker gondolom, írd meg nyugodtan.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 5., csütörtök 12:57

tucsoki írta:
Realista24 írta: Ezt annyira nem értem. Legutóbb még "spanyol" voltál, nem? :)
Nem látod a szemüvegét?

Messi-vel mi volt? Látom, Mascherano és Maxi Rodriguez szerezték Palacio mellett a gólokat, hát.... lehet ott még egyet én is vállaltam volna.
argentina és spanyolország, az előbbit favorizálom régebb óta, velük már akkor szimpatizáltam, mikor még nem is voltam barca szurkoló sem.
ayala,sorín,cholo,batistuta,ortega korszak.
minden vb-n és copán 2002 óta ők az első számú kedvenceim, kivétel ez alól a 2010-es, ahol a spanyolok eléjük léptek a barcás tengelyből és maradona marhaságaiból (istenem, palermo, jonas, verón...és otthon hagyja zanettit és cambiassot) kifolyólag, ott egy kicsit bojkottáltam őket az isteni diego dilettáns válogatási elvei miatt.
reméltem, hogy minél hamarabb lelép, mert amekkora játékos volt, annyira inkompentens volt szövetségi kapitánynak.

tucsoki : bár csak az első félidőt láttam teljes egészében, messi jól játszott, osztogatott és agilis volt, di mariával karöltve ők emelkedek ki.
írtam is, hogy itt picit hátrébb játszik, és több szervező feladata van, szóval én a vébén is azt várom, hogy kevesebb helyzete lesz, de többször fogja helyzetbe hozni például higut.
kapufáig meg kihagyott helyzetekig jutott csak.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. június 5., csütörtök 10:24

Kolumbianal gyanusan mindenki 85os vagy 86os :lol:

Jok a del-amerikaiak kerete

Ramos meg hany valogatottsagig fog eljutni..200? :D
Nem illik.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. június 5., csütörtök 10:12

tucsoki írta:Messi-vel mi volt? Látom, Mascherano és Maxi Rodriguez szerezték Palacio mellett a gólokat, hát.... lehet ott még egyet én is vállaltam volna.
Lattad a golokat? eleg epic kategoria mindegyik. :lol:

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2014. június 5., csütörtök 9:35

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_World_Cup_squads
Nézegetem a kereteket, tök jó szórakozás :D
- az oroszoknál az összes játékos a hazai bajnokságban játszik
- az angoloknál van 1 darab légiós (Fraser Froster Skóciában :mrgreen: )
- őket az olaszok követik, 3-an játszanak a PSG-nél, a többi mind calcio

- Kamerunnak, Chilenek, Kolumbiának meglepően jó kerete van, Japán is továbbmehet (főleg abból a csoportból)
- a nagycsapatok közül messze a spanyolok játékosai lesznek a legfáradtabbak: 3 spanyol csapat volt a BL top4-ben, 2 az EL top4-ben, miközben az angolok, olaszok már hónapok óta kiestek, a Juve volt ott még, de ők meg az olasz kupából estek ki hamarabb. A németeknél a Dortmund-Bayern még csak-csak. Az olaszok gyengék papíron, de pont azért mert olaszok, és mert ők a legkipihentebbek tovább juthatnak, mint azt egyesek gondolják.

- gyakorlatilag minden európai csapatnak van minimum 5 olyan játékosa, aki a top4 bajnokságban játszik (a franciákat már nem is számoltam, pedig lehetne top5 akkor). Ameddig ezt Magyarország nem "teljesíti" szinte esélytelen, hogy ezeket az országokat megelőzze bármilyen csoportban a vb selejtezőn (az eb selejtező mostmár vicc kategória lett).

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. június 5., csütörtök 9:11

http://www.goal.com/en/news/3790/world- ... ID=HP_HN_4

ezek után hogy én kettős nyílt lábszártörést kívánok pl oscarnak, az semmiség :lol: :mrgreen:

más:
holnap állítólag a legerősebb kezdővel állunk ki a szerbek ellen.
oscar :lol:
Kép
Kép
Kép

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. június 5., csütörtök 8:20

Realista24 írta:
hogy sokra nem megyünk vele.
Ezt annyira nem értem. Legutóbb még "spanyol" voltál, nem? :)
Nem látod a szemüvegét?

Messi-vel mi volt? Látom, Mascherano és Maxi Rodriguez szerezték Palacio mellett a gólokat, hát.... lehet ott még egyet én is vállaltam volna.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. június 5., csütörtök 8:13

hogy sokra nem megyünk vele.
Ezt annyira nem értem. Legutóbb még "spanyol" voltál, nem? :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

numberone1
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2014. június 5., csütörtök 5:02

Megneztem a Uru-Sloven elso felidejet es a Chile eszak ir masodikat.
A Slovenek meglepoen jol jatszottak...igaz kontrakra altak be de azt jol csinaltak. Megmutattak hogy milyen nem tele gatyaval v nem beleszarok stilussal kimenni(peldat vehetnenk toluk) :roll: Tobb lehetoseguk volt mint a latin amerikaiaknak. Ezek az Uruk ha osszekerulnek egy komolyabb europai csapattal ott lesz vege a tortenetuknek. Erdekes lesz az olasz-angol-uru parharcok, verszegenyek mindannyian.
Chileiek jateka jobban tetszett, jobban jarattak a zsugat, letamadtak, folyamatos nyomas alatt tartottak az Eszak- Ireket.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. június 5., csütörtök 1:14

na, az első félidőt megnéztem, mielőtt lécelek, eddig 1-0, palacio góljával, mellette sok kihagyott helyzet.

most egy trinidad elleni barátságos meccsből sokat levonni nem lehet, de a csapat próbál egy, a korábbinál valamivel labdatartósabb focit játszani, úgy, hogy a kontralehetőségeket viszont jobban meghúzzák, mint mondjuk a spanyolok.
a koncepció jó, viszont annyira szervezetlen az egész, az elmozgások, tolódások, meg minden, hogy sokra nem megyünk vele.

a személyi kérdésekről.

a védelem így vicc, zavarba hozható, főleg demichelis, akinek mondjuk a frizurája így már korrekt, de a többi maradt a régiben. :mrgreen:
mondjuk élesben már zabaleta lesz a jobbhátvéd, nem campagnaro, illetőleg garay is csak visszakerül már, szóval valamit ez javulni fog, de továbbra is gyenge pont.
sokat mondjuk nem lehet leszűrni, mert nem igazán támad t&t, de itt lesznek bajok bőven.

a középpályán gago próbál osztogatni, kicsit ilyen mélységi irányító szerepkör az övé, tűrhető, de még mindig nem nőtte ki a hülyeségeit.
inkább ő és biglia közül utóbbit kellene nyomatni, valamivel jobb játékos, és amit én fontosnak tartok, európában játszik, nem a bocában.
di maría a realos posztján van, hozza is a szintet, rá nem lehet panasz.
mascheranot mindig fura látni az eredeti posztján, de alig volt játékban, kevésszer volt rá szükség, hogy szűrjön.
a felfogás itt nem vészes, bár egy szervezettebb, erősebb középpálya meg fogja őket enni, de egész jól passzolnak egymás mellé.

elöl palacio játszik középcsatárt, itt remélhetőleg higuain fog helyette a vébén szerepelni, mögötte lavezzi inkább a baloson, messi pedig szokás szerint irányítót, árnyékcsatárt és jobbszélsőt is játszik egyben, szinte teljesen kötetlen feladatkörben van, hátrébb, mint a barcában.
kicsit többet szervez, és kevesebbet érkezik.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. június 4., szerda 23:33

'shutterisland írta: akkor nesze. :lol:

kezdő : romero - campagnaro,fede,demichelis,rojo - gago,mascherano,di maria - palacio,messi,higu
kapus, védelem világtalan, a kp-n ha nem gago lenne oké, elöl még oké

igazából ez a csapat DM-en múlik jórészt, ami egy dolog, de azért rá tenni mindent kisebb szívritmuszavarokat okozhat :D
Nem illik.

Vissza: