Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2021. október 29., péntek 9:36

Ezeket az osszefuggeseket. :mrgreen:

Szerintem a bajaink: minőségi szélsők és szélsővédők hiánya. Aztán lehet a CKM modernizálásán is gondolkozni.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 29., péntek 9:25

ANDS írta: *A 24 lőtt gól, és a 11 kapott meg híven tükrözi a mostani Real Madridot. A keretben az Osasuna ellen a 4 védő posztjára volt 4+4= 8, cserének -Marcelo és Vallejo + LV.
A 3 támadó posztjára meg volt 8 játékos.*

Ezzel mit akarsz mondani? Hogy a keret/posztok aránya mutat valamit, ami csak Ancelottira jellemző? Én annyira nem érzem ezt, kb. ő is azzal kell főzzön, mint ZZ tavaly..

Alaba pótolja Varane-t és jött egy ígéretes Camavinga.

Vagy mire gondolsz? Van egy kezdő védelem (Dani-Eder-Alaba-Mendy), akiket hellyel-közzel tudunk helyettesíteni, meg elöl van Benz és 7-8 olyan játékos, aki mind valamiben kevés?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. október 29., péntek 6:45

ANDS írta:
Steve írta:

De legalább amíg a tebella első 1-2 helyén vagyunk ne kapjuk már szét. Szerintem fura ezt olvasni egy Realos oldalon. De most legalább egy döntetlen után csináljátok, nem egy győztes klasszikus után. :mrgreen:
Látom, nagyon beleléptem a lelkivilágodba a klasszikus után. Pedig én kedvelem Ancelottit.

A 24 lőtt gól, és a 11 kapott meg híven tükrözi a mostani Real Madridot. A keretben az Osasuna ellen a 4 védő posztjára volt 4+4= 8, cserének -Marcelo és Vallejo + LV.
A 3 támadó posztjára meg volt 8 játékos.

Ancelotti alatt látványos támadójátékot látunk (sok helyzet elől, és hátul is). Az eredményeket majd tavasszal nézzük meg, akkor kell formában lenni.
Jaja, addig mehetünk a kieso zónába, majd tavasszal behozzuk. Ez jól működött az elmúlt években is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2021. október 28., csütörtök 21:08

pesta írta: Hosszabb távú versenysorozatban, körbejátszásokkal, nehezebb az egyéniségre támaszkodó focival trófeát nyerni, mit egy kevesebb meccses, kieséses lebonyolítású Bajnokok Ligájában.
Ugyanazt a hülyeséget tolod, mint multkor Lewa kapcsán.. Mostmeg az egyéniségekkel vagy megálddva...

Igen, tuti 100szor könnyebb bl-t nyerni, mert ahhoz elég 5-6 jó meccsre feldobni pár EGYÉNISÉGET? :D

Abban lehet valami amit írsz, de megint csak facsarod 1 aspektusát a dolognak a végletekig..
( Am. ne érts félre, szerintem sem hibátlan Carlo)
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2021. október 28., csütörtök 19:54

illgner írta:
pesta írta:
Vagy egy modernebb felfogású edző, aki nem abban bízik csak, hogy majd az egyéniségek megoldják, hanem összerak tudatos csapatmozgásokat, amikkel szét lehet szedni általában az ilyen szintű bunkereket.

Mostanra már meghaladta a foci azt, hogy majd az egyéniség megoldja.

Ancelotti már a 2000-es években is csak egy közepes edzőnek számított. Manapság pedig....inkább hagyjuk is, valahol Kínában vagy az araboknál lenne a helye.
Carloról azért sokat elmond, hogy a Bayernben az volt a játékosok kifogása, hogy unalmas és gyenge edzéseket vezet. És az nem most volt, hanem 4 éve. Az szerintem is nyilvánvaló, hogy nagyon elment mellette a világ futballja. Igen, nyert BL-eket, utoljára 2007-ben.

Nekemis kicsit az volt az érzésem vele kapcsolatban hogy elment mellette a focivilág. De eddig rámcáfol. A támadásépítést eddig elég jól megszervezte, ahhoz képest meg ahol tartott tavaly ez a csapat szinte csodát művelt előrejátékban. A középpálya nálam egyenlőre elmegy, voltak azért sérülések meg formahanyatlások szoval ezzel még kivárok. Abban biztos vagyok hogy ellentétben velem a védekezésről mást gondolnak itt páran, de szerintem az sem annyira vészes, sőt azért látszik némi javulás is.

Ami nem tetszik az az hogy néha nem tudom eldönteni hogy a csapat mit szeretne, ezalatt az értem hogy néha magasan elkezdenek letámadni, ami néha teljesen felesleges sztem meg nem is müködik aztan kezdődik a baj.
Támadásban meg kicsit lassunak érzem a labdakihozatalokat.

pesta

HozzászólásSzerző: pesta » 2021. október 28., csütörtök 19:47

Hosszabb távú versenysorozatban, körbejátszásokkal, nehezebb az egyéniségre támaszkodó focival trófeát nyerni, mit egy kevesebb meccses, kieséses lebonyolítású Bajnokok Ligájában.

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2021. október 28., csütörtök 19:42

Én azt nem értettem sosem, hogy Carlonak egy szuper Milannal 8 év alatt egy bajnoki címre futotta. Minden relatív, nyilván ő egy sikeres és top edző, de azt sem lehet elfelejteni, hogy brutál erős keretekkel dolgozott általában, Juve, Milan, Chelsea, PSG, Real, Bayern, és a bajnokságokban nem igazán villogott, összesen 4 bajnoki címre futotta, abból egy francia és német, ami a kötelezőnél is kötelezőbb feladat volt.

Karim the king
Kedvenc játékosaid: Karim

HozzászólásSzerző: Karim the king » 2021. október 28., csütörtök 19:34

2000-es években már megbukott.

Milan
Coppa Italia: 2002–03
Serie A: 2003–04
Supercoppa Italiana: 2004
UEFA-bajnokok ligája: 2002–03, 2006–07
UEFA-szuperkupa: 2003, 2007
FIFA-klubvilágbajnokság: 2007
Chelsea FC
Community Shield: 2009
Premier League: 2009–2010
Angol labdarúgókupa: 2009–2010

Néha egyeztess a világgal :D

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2021. október 28., csütörtök 19:33

Lehet szidni az edzőt, de sokkal előrébb vagyunk mint tavaly. Nemtudom kinek ki az álomedzője, de hogy ezzel a kerettel mit hozhatnánk többet szerinte arra kíváncsi lennék.

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2021. október 28., csütörtök 19:32

Faust írta:
illgner írta:

Carloról azért sokat elmond, hogy a Bayernben az volt a játékosok kifogása, hogy unalmas és gyenge edzéseket vezet. És az nem most volt, hanem 4 éve. Az szerintem is nyilvánvaló, hogy nagyon elment mellette a világ futballja. Igen, nyert BL-eket, utoljára 2007-ben.
Hat aztan a Decimat ki nyerte, Benitez?
Bocs, kicsit sokat ittam :D De ettől függetlenül sem látom benne a megújulás képességét.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 28., csütörtök 19:31

illgner írta:
pesta írta:
Vagy egy modernebb felfogású edző, aki nem abban bízik csak, hogy majd az egyéniségek megoldják, hanem összerak tudatos csapatmozgásokat, amikkel szét lehet szedni általában az ilyen szintű bunkereket.

Ancelotti már a 2000-es években is csak egy közepes edzőnek számított. Manapság pedig....inkább hagyjuk is, valahol Kínában vagy az araboknál lenne a helye.
Hat aztan a Decimat ki nyerte, Benitez?

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2021. október 28., csütörtök 19:29

pesta írta:

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. október 28., csütörtök 19:21

pesta írta: Miért kell személyeskedni rögtön?

Vegyünk egy példát, a középpályát a válogatott szünet előtt.
Ugye mentek a megállapítások, hogy azért jönnek a kontrák és a gólok az ellenfél részéről, mert Casemiro nincs formában, Modric öreg, nincsen Valverde és Camavinga.
Hát nem, ez a labdavesztés utáni csapatreakciók okai. Nincs érdemi visszatámádás. Nincs a terület szűkítve. Nagy távolság nyílik a csapat vonalai között, nincs kialakított visszarendeződés. Nincs az ellenfél játékosaira nyomás helyezve, területek és passzopciók vannak nekik hagyva.
2021, így már nem lehet sikeresnek lenni. Ezek utoljára a 2000-es években nem jelentettek feltétlen problémát egy nagycsapatnak. Úgy kb 2010 környékén kezdtek ezek elterjedni, néhány új generációs edzővel, elsősorban a németekkel.
Nem személyeskedni akartam. Ne haragudj.

A wxyz poén volt, mert ő jött a ZZ szerencsés csak szöveggel amikor már az X. BL-t nyertük.

Az edzőzsenit meg cinikusan arra szántam, hogy mindig mindenhol (most éppen Tőled) azt olvasni, ahogy az edző van gyepálva és mindenki jobban tudná.

Erre írsz egy ilyet: “ Ancelotti már a 2000-es években is csak egy közepes edzőnek számított. Manapság pedig....inkább hagyjuk is, valahol Kínában vagy az araboknál lenne a helye.”

Ne haragudj, de lenézed az öreget nagyon. Nyilván neked is igazad lesz majd mikor megbukik és akkor mondhatod, hogy naugye..

De legalább amíg a tebella első 1-2 helyén vagyunk ne kapjuk már szét. Szerintem fura ezt olvasni egy Realos oldalon. De most legalább egy döntetlen után csináljátok, nem egy győztes klasszikus után. :mrgreen:

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2021. október 28., csütörtök 19:07

Kerlon írta:
hehetheoriginal írta: Nem ertek egyet, amikor mar mindenki ismer mindenkit es kulon elemzocsapat foglalkozik minden labdaerintessel, akkor oda pont higy az egyeniseg kell meg az extra, aki varatlant huz es eldonti a meccset.
Na ez nincs, amig nem jon a norveg meg a francia elore.
Vini az aranyos meg cuki, de na. Ratesznek plusz egy vedot par meterre aztan meg is allt a tudomany.
Ennyi. Igazából az ilyen foci ellen az azonnali gyors, dinamikus ellentámadás tud segíteni, amiből van meccsenként kb. 2 lehetőség, ha véletlenül támadnak. Ehhez a Vini féle szétszórt játék nem jó, hanem a maximális precizitást igényel.
Vininek harom elbaszott labdaja volt osszesen, egyszer nagyot tolt, egyszer a sipcsontjarol pattant el a labda, egyszer meg odapasszolta az ellenfelhez amibol jott a kontra. Az osszes tobbi tamadasban reszt vett, felvallalja amit az edzoje ker tole, es vedekezesben is aktiv, es a 80+ percben is sprintel vissza. De muszaj pont Vinibe belekotnod, aki egyebkent osszehozott egy tizenegyest mert megtapostak az alapvonalon, csak nem fujtak be, sot, vissza sem neztek.

Egyebkent a kontraink sem mukodtek mert folyamatosan 5-6 emberrel vedekeztek, akkor is, amikor ok rugtak szogletet.
Mindegy.
Mire Mbappe ide erkezik, Vini mar szint lesz nalad is :kalapos:
:goat:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. október 28., csütörtök 19:01

Ez nekem fura is, a szezon elso par meccsen durvan ment a letamadas, foleg az elmebeteg Valverde reszerol, aztan szep lassan elfogyott az a kezdeti lendulet. Pedig kifejezetten orultem, hogy vegre nem passzivan varjuk hogy az ellenfel eladja a labdat.

pesta

HozzászólásSzerző: pesta » 2021. október 28., csütörtök 18:57

Miért kell személyeskedni rögtön?

Vegyünk egy példát, a középpályát a válogatott szünet előtt.
Ugye mentek a megállapítások, hogy azért jönnek a kontrák és a gólok az ellenfél részéről, mert Casemiro nincs formában, Modric öreg, nincsen Valverde és Camavinga.
Hát nem, ez a labdavesztés utáni csapatreakciók okai. Nincs érdemi visszatámádás. Nincs a terület szűkítve. Nagy távolság nyílik a csapat vonalai között, nincs kialakított visszarendeződés. Nincs az ellenfél játékosaira nyomás helyezve, területek és passzopciók vannak nekik hagyva.
2021, így már nem lehet sikeresnek lenni. Ezek utoljára a 2000-es években nem jelentettek feltétlen problémát egy nagycsapatnak. Úgy kb 2010 környékén kezdtek ezek elterjedni, néhány új generációs edzővel, elsősorban a németekkel.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2021. október 28., csütörtök 18:05

pesta írta:
petiamadridista írta: Ha nem jön a gól mert vagy 3an állnak mindegyik támadón akkor csak a távoli lövés a pontrúgás vagy egy olyan támadó segíthet aki verekedik az 5ös és a 11es pont között és egy megnyert (levegő)párharcból bekotorja.
Suarez, Cavani, Inzaghi, Nisteroy stb ezek ilyen jellegű arcok voltak.
Szia Wxyz!
Hiányoztál! :mrgreen:

Iszonyat szerencsés a világ, hogy ennyi edzőzseni él közöttünk.

pesta

HozzászólásSzerző: pesta » 2021. október 28., csütörtök 18:02

Vagy megint egy edző, hogy magamat ismételjem, aki átmeneteket is képes leoktatni támádás és védekezés között.
Abban már feleslges bízni, hogy majd más egyéniség megoldja ezt egyedül Vinicius helyett.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2021. október 28., csütörtök 17:29

hehetheoriginal írta: Nem ertek egyet, amikor mar mindenki ismer mindenkit es kulon elemzocsapat foglalkozik minden labdaerintessel, akkor oda pont higy az egyeniseg kell meg az extra, aki varatlant huz es eldonti a meccset.
Na ez nincs, amig nem jon a norveg meg a francia elore.
Vini az aranyos meg cuki, de na. Ratesznek plusz egy vedot par meterre aztan meg is allt a tudomany.
Ennyi. Igazából az ilyen foci ellen az azonnali gyors, dinamikus ellentámadás tud segíteni, amiből van meccsenként kb. 2 lehetőség, ha véletlenül támadnak. Ehhez a Vini féle szétszórt játék nem jó, hanem a maximális precizitást igényel.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

el magico
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: el magico » 2021. október 28., csütörtök 14:38

pesta írta: Ancelotti már a 2000-es években is csak egy közepes edzőnek számított. Manapság pedig....inkább hagyjuk is, valahol Kínában vagy az araboknál lenne a helye.
Bazki, ha egy közepes edző három BL trófeára képes, vajon mennyit nyerhet egy JÓ edző??? :ozil: :ozil: :lol: :lol: :lol:
Imádom ezeket a Madridomos túlkapásokat :mrgreen:

Vissza: