RealMadridFanatic írta:
Főni, te vagy?
Nalunk is mindig ezen megy a matek, hogy relative alacsonyabb alapber es teljesitmenyaranyos bonuszok. Amivel alapvetoen egyet is ertek, csak amikor mas helyeken fixen kapnak annyit, mint nalunk premiummal, ott meg van az egesz love.
Ugyanez igaz a focira is. Pedig tenyleg jo lenne legalabb egy alapber sapka bevezetese, aztan a bonuszokat minden klub intezi ahogy tudja. Ekkor is hatalmas elonyben lennenek olajek, de sikerek nelkul kevesbe lenne versenykepes ilyen szempontbol is a sok kintrol penzelt csapat. Ez persze soha nem fog megvalosulni.
Szerintem ez pozíció és iparág függő.
Egy kereskedelmi cégnél a kereskedőnek legyen jobban teljesítményarányos a fizetése, a back office, főleg, ha jó munkaerő, meg magasabb.
Focistáknál....hozzák a szponzort, nézettséget, vásárlóerőt, ezért SZERINTEM nem egyszerű teljesítményarányosan eltolni a fizetést.
Ugyanakkor van egy történet, pont a Real Madridról, egy nagyon korai korszakról, most hirtelen nem tudom mikor volt ez és melyik könyvemben tudom megtalálni, de akkor az volt a fizetés, hogy hazai meccsen csak győztes, idegenbelin meg győztes és döntetlen meccs után fizettek nekik, vereségért nem járt lóvé. Brutális arányú volt a győztes meccsek száma
Na ez ma már nem működik/ne.