Hát lehetségesnek lehetséges de ha lokális kistartásban tenyésztett halakról van szó akkor én attól annyira nem félnék. vagy legalább is biztosan nem jobban mint egy salátától pl.BlancoMark írta:
Sajnos nagyon is lehetseges mergezest kapni ezektol a halaktol, a baratom korulbelul heti 1 tonhal-szardinia miatt jart porul.
https://www.reddit.com/r/nutrition/s/ZmIRZmic3q
Nem veletlen, hogy milyen arban futnak ezek a termekek. A serpenyos megjegyzes nagyon ul, lattam ezekrol sok tanulmanyt. Ki is dobtam az osszeset a kukaba es csak is acelserpenyot hasznalok. Elelmiszerekbol meg akinek van lehetosege vegyen organikus termekeket, foleg zolsegbol es gyumolcsbol. Offbol ki.![]()
A tonhal azért necces mert olyan helyről származik aminek az élővize szennyezett + maga a konzerv. De havi 1x étkezéstől azért szerintem nem hiszem, hogy gondja lenne. Inkább csak összeadódott minden más az életéből. Ezért tud jó lenni megfelelő mennyiségben olyan élelmiszerek bevitele pl hüvelyesek amik antinutrientet tartalmaznak és bár viszi az ásványi anyagokat, vitaminokat de legalább a nehézfémeket is.

Nem akarlak paranoiába rakni de az acélserpenyőnél meg ott a króm, nikkel arány ami amúgy erősen savas kémhatás esetén kioldódhat xd. Legbiztonságosabb a 100%os csak kerámiát tartalmazó serpenyő, fözésre meg a szintén kerámia vagy zománc (ami nem lófasz mm vastagságú) edények.