ez durva, nekem totál a 7 milliárd van a fejemben, mikor lettünk 1 milliárddal többen?'shutterisland írta: na kozben elvileg offisol 8 milliardan vagyunk.

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. november 15., kedd 16:14
ez durva, nekem totál a 7 milliárd van a fejemben, mikor lettünk 1 milliárddal többen?'shutterisland írta: na kozben elvileg offisol 8 milliardan vagyunk.
HozzászólásSzerző: cart » 2022. november 15., kedd 16:11
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. november 15., kedd 15:02
Csak, hogy aktualis legyen, miert is egy idiota, aki kurvara nem ert semmihez a pofazason es hazudason kivul: https://twitter.com/zachsilberberg/stat ... 2770924544kiserik írta: Mondom gyerekek, én elhiszem, hogy nem szent életű ez az ember, és bogara is van épp elég,
HozzászólásSzerző: filatáska » 2022. november 15., kedd 13:11
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. november 15., kedd 12:57
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. november 15., kedd 11:35
HozzászólásSzerző: Bencze » 2022. november 15., kedd 5:12
Szimplan valotlant allitottal. Blue Origin is evekig a SpaceX elott voltkiserik írta:Más az előrendelés és más, ha félig kész az autó, amit eladnak.h3x0r írta:
Cybertruck?Bencze írta: VTVL technologies were developed substantially with small rockets after 2000, in part due to incentive prize competitions like the Lunar Lander Challenge. Successful small VTVL rockets were developed by Masten Space Systems, Armadillo Aerospace, and others.
Ja, SpaceXde tudom, a SpaceX-e nagy
60-as evekben mar vizsgaltak ezt a megoldast.olyan cukik ezek az erőlködések Tőled.
HozzászólásSzerző: dortev » 2022. november 15., kedd 1:39
A kártékony alakokkal általában sokat foglalkoznak az emberek. A celebekkel szintén. Itt mindkettő adott, nem kell ezen meglepődni.kiserik írta: Hűha, hogy egyesek mennyit foglalkoznak ezzel az emberrel![]()
- Sokan gyártanak "kurvajó kocsikat". Nálam speciel a Teslák a jók közé tartoznak, a kurvajó az más polc, de ez egyéni preferencia kérdése.kiserik írta: Engem csak pár dolog foglalkoztat:
- kurva jó kocsikat gyártanak (tapasztalat, nem Twitter)
- olyan technológiákat találnak ki, amiket először mindenki kinevet, majd le akarják másolni
- tízegynéhány év alatt a semmiből piacvezetők lettek egy addig lesajnált technológiával, ami nem mellesleg környezettudatosabb is sokkal (bazdki a Toyota válságstábot csinált miattuk és átértékelte a stratégiáját)
- ők csinálták meg a rakétákat, amik felszállnak majd visszatérnek, hogy ismét felszállhassanak
- élen járnak az önvezető rendszerek fejlesztésében
- és úgy hiszem a (nap)energia tárolásban is letették már ezt azt az asztalra és most jön a teherfuvarozás elektromosítása
Ja, csak a SpaceX konkrétan koncepció szintjén sem létezne a NASA és egyéb űrkutatási szervezetek több évtizedes munkája nélkül. Ha csak minimálisan érdekelne a téma és követnéd, akkor elég világosan látszódna, hogy a SpaceX hozzáadott értéke az űrkutatáshoz és fejlesztésekhez elég csekély. Plusz a NASA és társai alapvetően komolyabb dolgokkal foglalkoznak. Elsősorban tudományos szervezetek, míg a SpaceX saját bevallása szerint sem az.kiserik írta: Aztán lehet itt fújni, hogy ilyen pénzből meg olyan pénzből, így még úgy. A lényeg, hogy ezeket a Tesla és a SpaceX csinálta/ csinálja, nem mondjuk a GM meg a NASA, és ezeknek a cégeknek a vezetője úgy látszik csak egy sültbolond szélhámos bűnöző![]()
Ez addig lenne számodra ilyen humoros, míg nem egy olyan országban élsz, ahol sok a lítium, és ez a terrorista (mert jobb szó nincs arra, amit a politikai befolyásán keresztül véghez vitt) majom ki nem találja, hogy holnaptól amerikai bábdiktatúrában szívesebben látna. Amúgy tekintve, hogy a tudás és a jó menedzserek is ugyanúgy pénzért megvehetőek, a verseny pedig jelentős mértékben el van lehetetlenítve, így igen, egy milliárdos vagy egy multimilliomos kretén nagyobb eséllyel sikeres USA-ban (meg úgy alapvetően a legtöbb országban), mint fordítva.kiserik írta: és ezeknek a cégeknek a vezetője úgy látszik csak egy sültbolond szélhámos bűnöző![]()
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. november 15., kedd 0:52
Más az előrendelés és más, ha félig kész az autó, amit eladnak.h3x0r írta:Cybertruck?kiserik írta: Kicsit sem olyan, mint pl a VW, akik úgy értékesítettek autót, hogy nem volt kész.
Bencze írta: VTVL technologies were developed substantially with small rockets after 2000, in part due to incentive prize competitions like the Lunar Lander Challenge. Successful small VTVL rockets were developed by Masten Space Systems, Armadillo Aerospace, and others.
Ja, SpaceXde tudom, a SpaceX-e nagy
60-as evekben mar vizsgaltak ezt a megoldast.
HozzászólásSzerző: Bencze » 2022. november 15., kedd 0:23
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. november 15., kedd 0:00
Cybertruck?kiserik írta: Kicsit sem olyan, mint pl a VW, akik úgy értékesítettek autót, hogy nem volt kész.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. november 14., hétfő 23:31
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. november 14., hétfő 22:39
HozzászólásSzerző: cart » 2022. november 14., hétfő 22:26
HozzászólásSzerző: dortev » 2022. november 14., hétfő 22:02
Forradalminak én azt nevezném, amit a Szovjetunió vagy az Egyesült Államok csinált a space race idején. Az forradalmi volt, ami a magánszektorban megy évek óta, az inkrementális fejlődés a meglévő forradalmakra alapozva. A SpaceX sem különb.kiserik írta:Mondjuk azt, hogy forradalmasítja az űrutazást?Bencze írta: Mit varsz egy olyan embertol, aki a Diktator cimu Sacha Baron Cohen film alapjan terveztette meg a raketait?![]()
https://youtu.be/ANPMR0be83w
Videoban el is mondja, hogy ez az alak rosszabb teljesitmenyu, mint amivel a mernokei alltak elo.
Miután Kína sikeres tesztet hajtott végre az űrutazásra szánt elektromágneses hajtóművével, ami ténylegesen forradalmi?kiserik írta: A tag nem komplett, rengeteg gag-et épít be a dolgaiba, amiket főként filmekből vesz, de bazdki, a világ összes országának összes űrprogramja eltörpül mellette.
Több évtizednyi, több nagyhatalom által orrvérzésig tolt K&F-re és know how-ra alapozva ez el is várható. Elég rendesen ki lett kövezve az út az általad lesajnált több hónapos (és amúgy éves) tesztekkel.kiserik írta: A SpaceX előtt hónapokig tartott az előkészület egy űrkilövéshez és sokszor nem is sikerült, el kellett halasztani és horribilis lóvét felemésztett, most meg úgy járkálnak fel, mint a 4-6-os villamos.
A Teslákról a legvéresszájúbb rajongók is évek óta elismerik, hogy gyártási minőségben bőven van hová fejlődni. Az a Twitter bejegyzés ettől függetlenül egy szélsőséges eset.kiserik írta: A komoly Twitter bejegyzéshez csak annyit, hogy inkább a saját szememnek hiszek (amúgy amerikában előfordul az ilyen, amilyen igénytelenek, de nem csak a Tesláknál). Az enyémben hibát még nem sikerült felfedeznem.
A repülőkön lévő autopilot le tud szállni, mivel abban az iparágban mindenre próbálnak gondolni, így ha az összes pilóta kidől, és nem utazik egy sem a fedélzeten, a gép akkor is letehető gombnyomogatásokkal, amiket valamelyik toronyból kommunikálnak feléd. Nem kötekedésképp válaszolok erre, hanem ha valaki egyébként is parázik a repüléstől, akkor legalább emiatt ne tegye.kiserik írta: Nem tudom ki hálóz be. Az autopilot nem véletlenül autopilot. A repülőkön lévő autopilotról kapta a nevét. Az sem száll fel meg le, csak szinten, sebességen és úton tartja a repülőt.
Az ilyen komoly szövegeket a vállalatok alapvetően visszaélésre használják. A lényeges az, hogy van-e egy tömör és átlátható tájékoztató.kiserik írta: Ahhoz, hogy a rendszert használni tudd, el kell fogadnod egy elég komoly szöveget, ahol minden le van írva. Az is, hogy NEM ÖNVEZETŐ és a sofőré a felelősség.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. november 14., hétfő 21:57
Üdvözöl vidékrõl a realitás talaja: kizárt hogy innen az emberek nagy többsége tömegközlekedjen.Az auto vezetes / birtoklas a jovoben luxus / hobbi szint lehet szerintem (erre fele mutat a jelenlegi irany). Ugyh ha vki vezetni akar majd, akkor annak ugy kell ehhez alkalmazkodnia. Kb ugy tudnam elkepzelni, mint a lovaglast, vagy fogathajtast vagy ilyesmit.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. november 14., hétfő 21:33
Érdekes és teljesen megérthető hozzállás. Én azt nézem amiket elért, megcsinált. Ha ezt a forradalmat megcsinálja a teherfuvarozásban is, akkor már lehet köszönni messziről, illetve a akkuk terén már most brutális amit elértek. Az meg köztudott, hogy a zsenit az elmebetegtől csak 1 hajszál választja el.zsuninnyo írta: Bar en nem beszltem roluk, de ha mar felhoztad. A VW az egyik legnagyobb csalo (jelen ismereteim alapjan), szoval oket meg akkor se mosdatnam, ha akarnam. Alapvetoen nem ertem, egy meresekkel kapcsolatos csalast, hogyan lehet ilyen olcson meguszni (persze ertem, hogy penzzel, ez inkabb ilyen koltoi dolog, mekkora elbaszott dolgok vannak a vilagban).
A BMW pedig ugyanazt csinalja mint a Tesla. Majd mukodni fog, hidd el, becsszo, tuti lesz, megcsinaljuk, de fizesd ki pls. Itt ez a csomag, meg az a csomag vedd meg, jo lesz neked majd egyszer (vagy soha de az mar kit erdekel).
En nem a Tesla ellen vagyok, nem a Tesla-t csalozom le (bar annak tartom oket IS). En Muskot. Egy undorito csalo fereg, aki rohadt artalmas a vilagnak, megis kultuszi statuszba van emelve, mert ezek az idiota penzehes kapzsi emberek igy mukodnek (lasd FTX ami egy Ponzi, hogy ne menjek messzire). Kozben meg olyan hulyesegeket csinal nap mint nap (arrol nem is beszelve, hany eletet tesz tonkre ez az idiota), amit komolyan mondom egy 8 eves gyerektol se varnek el. Olyan hulyesegeket beszel, hogy kristaly tiszta ez a csavo egy elmebeteg. Neki nem nyilvanossagra es kovetokre van szuksege, hanem orvosokra es gyogyszerre.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. november 14., hétfő 21:27
Az indokra kíváncsi lennék, hogy miért kaszálták volna már el?Realista24 írta: Szerinted nem, szerintem ha nem lenne ennyire az állam kegyeltje már elkaszaltak volna.
A leírást köszi.
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. november 14., hétfő 21:23
Bar en nem beszltem roluk, de ha mar felhoztad. A VW az egyik legnagyobb csalo (jelen ismereteim alapjan), szoval oket meg akkor se mosdatnam, ha akarnam. Alapvetoen nem ertem, egy meresekkel kapcsolatos csalast, hogyan lehet ilyen olcson meguszni (persze ertem, hogy penzzel, ez inkabb ilyen koltoi dolog, mekkora elbaszott dolgok vannak a vilagban).kiserik írta: Én nem csalóznám le. Nem azt mondja, hogy kész az önvezetés, hanem azt, hogy majd kész lesz. Persze a dátumok soha nem stimmelnek viszont ez így még mindig csak igéret. Amit megvesznek az emberek az egy béta program. Kicsit sem olyan, mint pl a VW, akik úgy értékesítettek autót, hogy nem volt kész. Vagy a BMW, akik odaadják a kocsit, de egy jópár dolog csak akkor fog működni, ha lesz chip. Persze gondolom ezek nem csaló cégek.
Az is megér egy sort, hogy míg a nagy autógyártók kimondva 100.000 km-es élettartamra gyártották az autóikat az utóbbi években (Mercedes, BMW), addig a Tesla a 8-9 éves autóit is ugyan úgy támogatja, frissíti. Nem az a célja, hogy 2-3 évente vegyed az újat.
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. november 14., hétfő 21:22
hehetheoriginal írta:Sztem is fassag, most el a legjobban mindenki, atlag csaladban ket auto van mindenutt.'shutterisland írta:
erre kivancsi lennek, mert az elmult evtized alapjan ugye ez pont forditva volt sajnos.
nem tudom, mo-n mi a szitu vagy mik a statisztikak, de pl ahol elek, angol kisvarosban, 10 eve epitettek 2 bypasst a varos egyik s masik szelere, hogy a belvaros forgalmat csokkentsek.
most ugyanolyan forgalmas a belvaros, mint akkor, allitolag meg rosszabb is, holott a ket elkerulo is tomve van.
Jelenlévő fórumozók: 14 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem