OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
gutihaz14

Re: OFF

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. február 17., hétfő 12:02

en azt tudom ajanlani hogy csak eleg kerulgetni a katyukat aztan megtanulja a kocsi hatarait gyorsan
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. február 17., hétfő 12:01

nmate írta: Valóban nehéz tanácsot adni, 14 évesen már amikor vitt fater melózni az erdőbe, akkor a falu határát elhagyva pattantam is az UAZ volán mögé. :mrgreen: Gyakorlás, ahogy írod. Ill. nem szabad túlgondolni semmit, ez egy elég nagy hibája a ma felnövő generációknak.
erdoben nem voltak vonalak , azert nem zavarodtal ossze :kalapos:

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. február 17., hétfő 10:05

Az aszfalt szine sokszor halvanyabb ahol az autok kerekei haladnak, kovesse azt es akkor jo pozicioban tud maradni, en anno figyeltem erre mindig. :mrgreen:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. február 17., hétfő 9:43

Gyakorlás és rutin megoldja.
Én amikor elkezdtem vezetni a nulláról, mindig túlságosan jobbra húzódtam a sávban, oktató mindig nyúlt át és tekerte issza a kormányt:D

De megtanulja az ember, ismerősöd is meg fogja tanulni, csak az elején nehéz.
Távolságot, sebességet felmérni, ezek csak hosszú évek rutinjával alakulnak ki.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. február 17., hétfő 9:33

Valóban nehéz tanácsot adni, 14 évesen már amikor vitt fater melózni az erdőbe, akkor a falu határát elhagyva pattantam is az UAZ volán mögé. :mrgreen: Gyakorlás, ahogy írod. Ill. nem szabad túlgondolni semmit, ez egy elég nagy hibája a ma felnövő generációknak.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 17., hétfő 9:23

autovezetes tanulas tema:
ismeros most tanul vezetni, 2-3-jara ult autoban a mult heten a volan mogott az oktatoval.
azt meselte a hetvegen, hogy egyszeruen nem erzi, nem latja, hogy hol megy az autoval, a sav melyik reszen, vagy hogy egyaltalan atlog-e masik savba. mindig kenytelen a visszapillantoba nezni, hogy hol a vonal. kanyarodasnal, kanyariven, vagy olyan uton, ahol nincs felfestes, ez ugye kulonosen problema.
hogy lehetne neki elmagyarazni? probaltam belegondolni milyen volt, mikor anno en tanultam vezetni, de ez automatikusan, reflexbol jott, erzesre, nem kellett belegondolni, hogy hogy kell kanyarodni meg mennyit kell a kormanyon forditani.
probaltuk elmagyarazni, hogy a sav bal felenek kozepen ul kb az autoban, azt kell kovesse akkor a kormannyal, de zavarja, hogy nem kozepen ul - penz meg valszeg nincs egy mclaren f1-re vagy vmi formaautora :lol:
irjatok otleteket pls, bar nyilvan egyertelmu, hogy sok gyakorlas, ami kell es szamit.
thereisonly1ronaldo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. február 17., hétfő 8:37

hehetheoriginal írta: Rendes helyeken, szerencsesebb tortenelmu orszagokban ad az orvos hivatalos papirt, amit bemutathatsz a repteren pl, ha szovegelni akarnanak. Tobb ismerosom is alkalmazza

Bar miota muanyagbol nyomtatnak lofegyvert kisse komikusnak talalom ezt az egesz csipogokapuzasos szerencsetlenkedest..
:kalapos: igaz, jobb lenne lebontani oket es mindenkit atengedni mert mar vannak muanyag fegyverek. nagyobb lenne a biztonsagerzet a gepen

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 17., hétfő 8:12

Rendes helyeken, szerencsesebb tortenelmu orszagokban ad az orvos hivatalos papirt, amit bemutathatsz a repteren pl, ha szovegelni akarnanak. Tobb ismerosom is alkalmazza

Bar miota muanyagbol nyomtatnak lofegyvert kisse komikusnak talalom ezt az egesz csipogokapuzasos szerencsetlenkedest..
thereisonly1ronaldo

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. február 17., hétfő 8:01

Yazid írta: Ne nezzetek boomernek, köze 15 éve repültem utoljára, azóta volt egy térdszalag szakadásom és benne van az a kis drót valami ami összefogta. A repülőtéren kijelezheti vagy bármi? mert úgy néz ki utazni fogok, nem akarok kellemetlenséget
Ha becsipogsz, akkor is maximum rendesen atvilagitanak. Semmilyen kovetkezmenye nem lesz. En peldaul rendszeresen elfelejtem kiszedni a kulcsaimat a zsebembol.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. február 16., vasárnap 22:41

Nika91127 írta:
Yazid írta: Ne nezzetek boomernek, köze 15 éve repültem utoljára, azóta volt egy térdszalag szakadásom és benne van az a kis drót valami ami összefogta. A repülőtéren kijelezheti vagy bármi? mert úgy néz ki utazni fogok, nem akarok kellemetlenséget
Drót fogja össze?
Milyen szalag?
Ha orvosi fém az implant,pittyog. Ha titán,akkor nem.
Elülső keresztszalagom szakadt telibe. Annó úgy magyarazta a doki ezzel csatolta össze míg össze nem forrt,

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. február 16., vasárnap 22:38

Drót fogja össze?
Milyen szalag?
Ha orvosi fém az implant,pittyog. Ha titán,akkor nem.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. február 16., vasárnap 22:29

Ne nezzetek boomernek, köze 15 éve repültem utoljára, azóta volt egy térdszalag szakadásom és benne van az a kis drót valami ami összefogta. A repülőtéren kijelezheti vagy bármi? mert úgy néz ki utazni fogok, nem akarok kellemetlenséget

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. február 15., szombat 13:31

Altalaban ugy nez ki, hogy 7 nap tengerparti nyaralas, 4-4 nap pedig oszi es tavaszi ilyen hatizsakos 15 ezer ft repjegyes hosszuhetvege. Ezt az utazasformat azert nem neveznem luxusnak
egy utazas ajtotol-ajtoig nezve sosem olcso, tokmimdegy, hogy epp maga a repjegy pont nem draga.
szallas, kaja, latnivalok, kozlekedes, egyeb nem vart koltseg mindig osszeadodik.

de szerintem se luxus, a gyerekvallalas es felneveles pl dragabb mulatsag, ha meg valakinek nincs gyereke, akkor beutazhatja a fel vilagot azon a penzen.
inkabb prioritasbeli kerdesnek hivnam, mint luxusnak.

Caraway

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. február 15., szombat 13:23

nmate írta: Hát ez elég nehéz most, nem sok olyan munka van, ami leköveti ezt az inflációt, ami pedig mégis, az azért leginkább olyanok esetében fordul elő, akik régóta űzik a szakmát és megtehetik, hogy nagyon magas fizut kérnek vagy masszívan árat emelnek. Ha van affinitásod saleselni magadat, akkor egy ügyes szakember mindig jól jön olyan szakmákban, amik nélkülözhetetlenek. Villanyszerelés, víz-, gázszerelés (most a viccet félretéve), burkolás, asztalos munka, stb. Bár kétségtelen, mindhez kell valami érzék, én szerintem előbb lennék apáca, mint burkoló :lol: Ha meg jó a dumád esetleg szerzel kapcsolatokat, influenszerkedés sem utolsó bevétel a mai világban. De szerintem ha ilyen vénád lenne, nem tennél fel ilyen kérdést. :mrgreen:

Btw 15 nap nyaralás szerintem luxus. :mrgreen:
A 15 napot nem egyhuzamba ertettem. Altalaban ugy nez ki, hogy 7 nap tengerparti nyaralas, 4-4 nap pedig oszi es tavaszi ilyen hatizsakos 15 ezer ft repjegyes hosszuhetvege. Ezt az utazasformat azert nem neveznem luxusnak. :mrgreen:

Influencerkedeshez amugy meg lenne mindenem, mar csak az a kerdes hogy milyen temakorben. :lol:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. február 15., szombat 11:45

Hát ez elég nehéz most, nem sok olyan munka van, ami leköveti ezt az inflációt, ami pedig mégis, az azért leginkább olyanok esetében fordul elő, akik régóta űzik a szakmát és megtehetik, hogy nagyon magas fizut kérnek vagy masszívan árat emelnek. Ha van affinitásod saleselni magadat, akkor egy ügyes szakember mindig jól jön olyan szakmákban, amik nélkülözhetetlenek. Villanyszerelés, víz-, gázszerelés (most a viccet félretéve), burkolás, asztalos munka, stb. Bár kétségtelen, mindhez kell valami érzék, én szerintem előbb lennék apáca, mint burkoló :lol: Ha meg jó a dumád esetleg szerzel kapcsolatokat, influenszerkedés sem utolsó bevétel a mai világban. De szerintem ha ilyen vénád lenne, nem tennél fel ilyen kérdést. :mrgreen:

Btw 15 nap nyaralás szerintem luxus. :mrgreen:

Caraway

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. február 15., szombat 8:58

Realista24 írta:
Caraway írta: Ha most kene uj szakmat valasztanotok, ti milyen iranyba mennetek el mai fejjel?

Csak elmeleti sikban kacerkodok egy szakmavaltasban vagy tovabbkepzesben mondjuk az elkovetkezo 2-3 evben,(jelenleg kkvnal projekteken dolgozok) es erdekelne, hogy szerintetek mik azok a szakmak amikbe erdemes lenne idot, energiat, akar penzt fektetni. Nyilvan olyanra gondolok, ami a kovetkezo 10-15 evben meghatarozo lehet, magas piaci kereslettel, normalis fizetseggel, vagy akar hianyszakma. Lehet akar alkalmazotti, vagy egyeni vallalkozoi munka is, sot nem csak szellemi de akar reszben fizikai is. De szimpla online kepzesekre is nyitott vagyok, amik mondjuk hasznosak lennenek ha tegyuk fel egy multihoz akarnek tovabb allni.

Szerencsere meg a 20as eveimben vagyok, szoval ahogy mondani szokas elottem az elet. :mrgreen:

Koszi!
Megfogalmazodott mar benne, hogy hol akarsz lenni 10-15 ev mulva? Mit akarsz elerni? Mit akarsz "birtkolni"?
Egy tisztesseges, manapsag sokat hasznalt kozeposztalybeli elettel en boldog lennek. Szimplan annyi a lenyeg, hogy ha mar elem az eletemet akkor az minosegi szinten tortenjen ebben a par evtizedben. Tehat sokat adok peldaul a minosegi etelekre, sportberletek, vitaminok, neha masszazs stb. Emellett evi kb 15 nap europai utazgatasok, neha egy-egy etterem, fesztival, rendezvenyek stb.
Amugy nyugaton nem igy eli az atlagember a mindennapjait?! :mrgreen:
Tok szomoru, hogy ezek azert nem valami luxusdolgok, de ilyen feltetelekkel kb felrerakni alig lehet, es nagyon keresni kell mindenhol az akciokat.

Es ezeket jelenleg meg megtudom fizetni, de mondjuk ha 5-7 ev mulva lenne egy gyerekem mar le kene mondanom tobb mindenrol is mondjuk a jelenlegi bevetelemmel. Az meg nem novekszik olyan szinten, mint az eletszinvonal fenntartasi koltsege. Plusz jelenleg uresseget erzek. Elvagyok a munkahelyemen, de semmit nem valt ki belolem, a motivaciom is elszallt, pedig tenyleg ha belegondolok a hosszu tavba, akkor nagyon gyorsan el kene kezdeni nagyon sok penzt felhalmozni. Szoval igen, ennel azert tobbet akarok majd elerni, mert most csak egy helyben toporzekolas megy. Dehat ezert kell tanulni, fejleszteni magam, aztan biztos sokkal jobb lesz a jovoben. A fejemben mar meg van a gondolat, mar csak az iranyt kell kijelolni.

Amugy koszi megegyszer mindenkinek a valaszokat. :agree:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. február 14., péntek 20:06

Köszi a linket meg a választ :)

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: babaking » 2025. február 14., péntek 16:45

raul 4 ever írta:
Halfkey írta: Segítesz abban, hogy a bentit miért bontják el? Csak mert úgy látom képben vagy :)
Amit a baleset után építettek, nem volt elég biztonságos, ez jobb.
Áthozom ide itt jobban passzol.

Nem tartom magam szakértőnek, de nagyjából ennyi. Az egy gyors megoldás volt, nem örök életűre tervezték, és a kármantesírtés/ takarítás részeként lebontják majd. Mint ahogy a mostanit sem. Bár mire a mostani 50-100 év múlva elhasználódik, addigra jelentősen csökken a radioaktivitás mértéke, mert egy rakás veszélyes izotóp felezési ideje viszonylag rövid, és addig, lemegy néhány ciklus.

(atomfizikus meg pláne nem vagyok, de ha jól értem vannak olyan izotópok aminek több száz év a felezési ideje, és ezek még sokáig radiokatvak lesznek, de minél rövidebb a felezlési idő, annál gyorsbban bomlik, és a bomlás során szabadulnak fel a radioaktív részecskék (alfa, béta illetve gamma részecskék) - ergo ezek agresszívabbak és veszélyesebbek. De mondom nem vagyok atomfizikus, szóval lehet, hogy nem teljesen igaz amit írtam. Daz tuti, hogy nagyon le van egyszerűsítve)

A témát egyébként sokan feldolgozták, leginkább szenzációhajhász módon. Ezt érdemes megnézni, ha érdekel a téma szerintem a jobbak között van:

https://www.youtube.com/watch?v=bhKlaIoGzWU&t=680s
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 14., péntek 16:15

btw ha már munka, aki arrafelé jár budán dobjon már pár molotov koktélt a kibaszott SAP hq-ra, kabaré ez a szar windows95 szintű szarjuk.
köszi
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. február 14., péntek 15:40

sok ismerosom van/volt focista berkekben, nb1/nb2, mindig is irigykedtem rajuk.
na ezért tart itt ez az egész szar.
megélhetési edzők mindenfelé, elmondják a gyerekemnek, hogyan kellene focizni.... :lol: :fpalm:
thereisonly1ronaldo

Vissza: