Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 13., péntek 20:44

ikelemen5 írta:
'shutterisland írta: puzser es horvath oszkar a partizanon ma este.
Az nem közélet? Vagy akkor most mi van a Puzsér kivonulásával? :roll:
Ha csak ez a resz erdekel :kalapos: , itt talalod: https://youtu.be/s0XfIU7fcco?si=GjainU_d_abbMSYU&t=4355

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 13., péntek 19:55

ikelemen5 írta:
ha megnezed, kiderul, en meg nem jutottam el oda, de link mar van. :D

katt

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 13., péntek 18:20

Ember fél napig nincs, és mire visszajön, Magyar Péter lopott 10 millát? :mrgreen:
PP már írja a vádbeszédet?

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 13., péntek 17:46

h3x0r írta:
kiserik írta:Szóval szerintem azt láthatták előre, hogy ugyan ezek az emberek ott voltak '18-ban a Jobbik 20%-ánál, '22-ben MZP 30%-ánál. Nem ma kezdték ezt a műfajt, még ha úgy is tűnik.

És távolt álljon tőlem, hogy meggyőzzek bárkit bármiről. Mint írtam is, nekem ezzel semmi bajom. A politika egy ilyen műfaj.
Mi a bajod a 18-as Jobbikkal? Marmint neked szemely szerint. Ezt nem feltetlenul a fenti idezett szovegbol szurtem le, csak feltunt, hogy az elmult par honapban 4-5 alkalommal mar szoba hoztad, hogy a korulotte levo embereknek mar volt kozuk politikahoz.
Nem tőlem kérdezted, de azért válaszolok. 2015-től indult be vona gábor és háttér emberei (szabó gábor) által a "néppártosodás". Amikor elkezdték sokan bíztak benne, hogy a radikális jobboldali ideológiát próbálják eladhatóbbá tenni. Ezzel szemben vettek egy 180 fokos fordulatot szemen köpve azokat a szavazókat, akiknek mindent köszönhettek. Aki nem lépett ki legkésőbb 2018-as tisztújítás után (Sneider vs Toroczkai, a nem baráti alapszervezetek megszüntetése, hogy nehogy Toroczkaira szavazzanak stb. ) az a szememben egy aljas, elvtelen ember, mert vagy a néppártosodás előtt hazudott vagy utána. Bárhol megjelennek ezek az emberek az nekem kizáró ok.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 13., péntek 16:38

kiserik írta:Szóval szerintem azt láthatták előre, hogy ugyan ezek az emberek ott voltak '18-ban a Jobbik 20%-ánál, '22-ben MZP 30%-ánál. Nem ma kezdték ezt a műfajt, még ha úgy is tűnik.

És távolt álljon tőlem, hogy meggyőzzek bárkit bármiről. Mint írtam is, nekem ezzel semmi bajom. A politika egy ilyen műfaj.
Mi a bajod a 18-as Jobbikkal? Marmint neked szemely szerint. Ezt nem feltetlenul a fenti idezett szovegbol szurtem le, csak feltunt, hogy az elmult par honapban 4-5 alkalommal mar szoba hoztad, hogy a korulotte levo embereknek mar volt kozuk politikahoz.

Kera
Kedvenc játékosaid: CR7, SR4, M12, Xabi Alonso, Kroos, Modric, R9, ZZ, Roberto Carlos, Raúl, Hierro, Lampard, Terry, Maldini, Cubasza kapitány

HozzászólásSzerző: Kera » 2024. szeptember 13., péntek 15:35

1madridista írta:
swfan írta:

Amellett, hogy minden tiszteletem Hadházy Ákosé (egyik legtisztább, nem egészen értem, hogy ezzel most mit akar elérni, főleg, hogy a Tiszának már lőtávolban a Fidesz. Alig 10 milliókról van szó, miközben az igazi nagyágyúk ennek 100-szorosát lopják. Ráadásul itt még csak nem is arról van szó, hogy MP magának talicskázta volna ki a pénzt. Annak talicskázta, akit mondtak neki. Az égvilágon semmi új nincs ebben az egészben, ő maga beszélt erről a Partizánban. Tudjuk, hogy a múltjában ilyen fekete foltok vannak, ezzel már nem tud mit kezdeni.

Azt miért nem írja le Hadházy, hogy ki ez az ember, aki a párt online marketingjét egyengeti? Ha már transzparencia. Miért csak sejtet és utalgat konkrétumok helyett.

Egyébként MP válaszolt is, hogy nem dolgoznak együtt olyan céggel, akik Diákhitel Központ tendert nyertek

Ha egyszer a Fidesz el lesz takarítva, akkor természetesen az ilyenekre is le kell majd csapni a törvény erejével, de jelen pillanatban nem értem Hadházy erőlködését
de bakker nem ertitek hogyha valakinek csak 10 millat van eselye ellopni es azt ellopja akkor nem kevesbe szar alak mint aki 100 millakat talicskaz ki... az hogy eddig soha nem volt igazan nagy felelosseg rajta nem menti fol az alol amit kicsiben rosszul tett, nem azert volt kevesbe sulyos kovetkezmenye mert barmivel jobb lenne hanem mert kevesebb volt rajta a felelosseg... ha valaki kicsiben korrupt meg csak "masoknak talicskazza ki a penzt" (tudom parancsot teljesitett vagy mi :mrgreen: )az nagyban miert viselkedne maskepp?
raadasul az ilyen "masoknak penzt kitalicskazo" emberek nelkul lehetetlen lenne barmifele korrupcio, ilyenkor ugyanugy felelossege van mint akinek kitalicskazta a penzt.
Lehet igazság ebben, viszont a modern kor egyik legkorruptabb maffia-kormányát nem valószínű, hogy le lehet váltani pusztán a szentlélek és az ima szűzerejével. :hmmm:

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 13., péntek 15:14

swfan írta:
kiserik írta: Ha már Magyar Péter, nekem azért az ilyenek is okot adnak a gyanakodásra: "Az általam látott megbízások egyik jellemzője, hogy a megbízott cégek profiljából, előéletéből nem érthető, miért pont ők kapták a megbízásokat, korábban semmilyen témába vágó teljesítményük, sőt, komolyabb bevételük nem volt. Ezekben az esetekben mindig felmerülhet valamiféle személyes ismeretség vagy politikai kötődés. Volt pl olyan -nettó 14 millióért- megbízott mélyenszántó “tanulmányozó”cég is, amelyik amúgy sima online marketinggel foglalkozik, a tulajdonosa pedig most a Tisza Párt online marketingjét egyengeti. " /Hadházy Ákos/

Pont az ilyenek miatt lehet gyanús az EP képviselők kiválasztása is. Persze ez is inkább ilyen hit kérdés, mint az EP-be való beülésének megszavaztatása :D

És nem azzal van bajom, hogy politikai haszonszerzés céljából alkukat kötnek, hanem azzal, hogy elbábozzák, hogy nem. Már ha elbábozzák és tényleg nem egy igazi, őszinte, magyar, szirupos love story az egész :sziv: Majd egyszer kiderül.

Nem tudom, hogy miként jönnek ide a bírók, de a függetlenségüket ma Magyarországon én igen is megkérdőjelezem. Nem azért mert trust me bro és nem mindengyiket, de a másodfokú bíróságok és a feljebb lévő szintek bizony nem függetlenek. Saját tapasztalat is van bőven, hogy a párt akaratot végre kell hajtani.
Amellett, hogy minden tiszteletem Hadházy Ákosé (egyik legtisztább, nem egészen értem, hogy ezzel most mit akar elérni, főleg, hogy a Tiszának már lőtávolban a Fidesz. Alig 10 milliókról van szó, miközben az igazi nagyágyúk ennek 100-szorosát lopják. Ráadásul itt még csak nem is arról van szó, hogy MP magának talicskázta volna ki a pénzt. Annak talicskázta, akit mondtak neki. Az égvilágon semmi új nincs ebben az egészben, ő maga beszélt erről a Partizánban. Tudjuk, hogy a múltjában ilyen fekete foltok vannak, ezzel már nem tud mit kezdeni.

Azt miért nem írja le Hadházy, hogy ki ez az ember, aki a párt online marketingjét egyengeti? Ha már transzparencia. Miért csak sejtet és utalgat konkrétumok helyett.

Egyébként MP válaszolt is, hogy nem dolgoznak együtt olyan céggel, akik Diákhitel Központ tendert nyertek

Ha egyszer a Fidesz el lesz takarítva, akkor természetesen az ilyenekre is le kell majd csapni a törvény erejével, de jelen pillanatban nem értem Hadházy erőlködését
de bakker nem ertitek hogyha valakinek csak 10 millat van eselye ellopni es azt ellopja akkor nem kevesbe szar alak mint aki 100 millakat talicskaz ki... az hogy eddig soha nem volt igazan nagy felelosseg rajta nem menti fol az alol amit kicsiben rosszul tett, nem azert volt kevesbe sulyos kovetkezmenye mert barmivel jobb lenne hanem mert kevesebb volt rajta a felelosseg... ha valaki kicsiben korrupt meg csak "masoknak talicskazza ki a penzt" (tudom parancsot teljesitett vagy mi :mrgreen: )az nagyban miert viselkedne maskepp?
raadasul az ilyen "masoknak penzt kitalicskazo" emberek nelkul lehetetlen lenne barmifele korrupcio, ilyenkor ugyanugy felelossege van mint akinek kitalicskazta a penzt.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2024. szeptember 13., péntek 14:14

“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 13., péntek 13:58

puzser es horvath oszkar a partizanon ma este.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 13., péntek 13:43

kiserik írta: Ha már Magyar Péter, nekem azért az ilyenek is okot adnak a gyanakodásra: "Az általam látott megbízások egyik jellemzője, hogy a megbízott cégek profiljából, előéletéből nem érthető, miért pont ők kapták a megbízásokat, korábban semmilyen témába vágó teljesítményük, sőt, komolyabb bevételük nem volt. Ezekben az esetekben mindig felmerülhet valamiféle személyes ismeretség vagy politikai kötődés. Volt pl olyan -nettó 14 millióért- megbízott mélyenszántó “tanulmányozó”cég is, amelyik amúgy sima online marketinggel foglalkozik, a tulajdonosa pedig most a Tisza Párt online marketingjét egyengeti. " /Hadházy Ákos/

Pont az ilyenek miatt lehet gyanús az EP képviselők kiválasztása is. Persze ez is inkább ilyen hit kérdés, mint az EP-be való beülésének megszavaztatása :D

És nem azzal van bajom, hogy politikai haszonszerzés céljából alkukat kötnek, hanem azzal, hogy elbábozzák, hogy nem. Már ha elbábozzák és tényleg nem egy igazi, őszinte, magyar, szirupos love story az egész :sziv: Majd egyszer kiderül.
nuevo_ericco írta:

Jó, ha már a bírók függetlenségét is megkérdőjelezzük, csak úgy, mert trust me bro...
Nem tudom, hogy miként jönnek ide a bírók, de a függetlenségüket ma Magyarországon én igen is megkérdőjelezem. Nem azért mert trust me bro és nem mindengyiket, de a másodfokú bíróságok és a feljebb lévő szintek bizony nem függetlenek. Saját tapasztalat is van bőven, hogy a párt akaratot végre kell hajtani.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 13., péntek 12:24

kiserik írta: Nem tudom, hogy miként jönnek ide a bírók, de a függetlenségüket ma Magyarországon én igen is megkérdőjelezem. Nem azért mert trust me bro és nem mindengyiket, de a másodfokú bíróságok és a feljebb lévő szintek bizony nem függetlenek. Saját tapasztalat is van bőven, hogy a párt akaratot végre kell hajtani.
A sajtóperekben jöttek ide. Én ugy gondolom, ha az egyes bírókat egyenként vizsgáljuk, talán ők az utolsó mohikánok, amit a rendszertől való függetlenséget illeti. Nem az összes, de talán közöttük találjuk a legkevesebb pártkatonát, és a rendszer is még úgy van felépítve, hogy nehezebb őket kézivezérelni. A rendszer hierarchikus ugyan, de attól még a bírók függetlenül dönthetnek, elméletileg nincs eszköz, amivel a feletteseik bele tudnának szólni az egyes ügyekbe, íteletekbe.
kiserik írta: Pont az ilyenek miatt lehet gyanús az EP képviselők kiválasztása is. Persze ez is inkább ilyen hit kérdés, mint az EP-be való beülésének megszavaztatása
Az EP pedig gittegylet. Bűnbaknak jók, de a komoly döntéseket a kormányfő hozzák az Európai Tanácsban. Ahol mindegyiknek vétójoga van, ezért is topog egy helyben az EU, és ezért is veszít a versenyképességéből.
Ez utóbbi talán nem is akkora baj, mert az érem másik oldala, hogy a világ 20 legboldogabb országából 13 az EU-ban található. USA, Kína nincs köztük. Tudunk lazítani is, na :D

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 13., péntek 12:04

Ha már Magyar Péter, nekem azért az ilyenek is okot adnak a gyanakodásra: "Az általam látott megbízások egyik jellemzője, hogy a megbízott cégek profiljából, előéletéből nem érthető, miért pont ők kapták a megbízásokat, korábban semmilyen témába vágó teljesítményük, sőt, komolyabb bevételük nem volt. Ezekben az esetekben mindig felmerülhet valamiféle személyes ismeretség vagy politikai kötődés. Volt pl olyan -nettó 14 millióért- megbízott mélyenszántó “tanulmányozó”cég is, amelyik amúgy sima online marketinggel foglalkozik, a tulajdonosa pedig most a Tisza Párt online marketingjét egyengeti. " /Hadházy Ákos/

nuevo_ericco írta:
Blanco88 írta: Leírhatom, hogy kitől függenek, de akkor megkapom a, hogy összeesküvés elmélet
Jó, ha már a bírók függetlenségét is megkérdőjelezzük, csak úgy, mert trust me bro...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 13., péntek 10:48

Szóval MP tüntette el az Ördög Ügyvédjét, összeáll a kép... :mrgreen:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 13., péntek 10:43

nuevo_ericco írta: Kulturális-etnikai kérdésekben a Fidesz témáit nyúlja le
Ez sem teljesen igaz amúgy. Hálistennek LMBTQ ellenes uszítást még nem tolt, sőt nem egyszer már finoman ki is állt mellettük. Igaz, csak ilyen óvatos szöveggel, hogy "mindenki úgy él, azzal és azt csinál, akivel és amit szeretne, egészen addig amíg ezzel másnak nem árt", illetve, hogy "olyan országért küzdünk, ahol minden ember önmaga lehet és felvállalhatja a nézeteit, irányultságát, stb"

Nyilván ebből nem következik az, hogy kormányra kerülve egyenesen legalizálná az azonos neműek házasságát, de ettől függetlenül ez a kommunikáció markánsan különbözik a Fideszétől a témát illetően.

Egyébként ugye a pletykák, meg az Ördög Ügyvédje szerint a volt felesége biszexuális, szóval lehet tényleg nagy LMBTQ támogató :mrgreen: valahol azért sajnálom, hogy az ÖÜ váratlanul eltűnt, pedig azt állította, hogy volt ollózós videója Juditról :mrgreen:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 13., péntek 10:38

Blanco88 írta: Leírhatom, hogy kitől függenek, de akkor megkapom a, hogy összeesküvés elmélet
Jó, ha már a bírók függetlenségét is megkérdőjelezzük, csak úgy, mert trust me bro, akkor teljesen felesleges vitázni. Ilyen ellenérveket bárki előhúzhat. Polt Péternél legalább ott a nem kicsi fideszes múlt, meg az olyan indokkal lezárt nyomozások, hogy nem fogta át a tudata, hogy bűncselekményt követett el.
Blanco88 írta: Számtalanszor tapasztaltam, hogy olyan eseményekről amiken ott voltam teljesen hazug cikkek születtek. Vagy olyan ügyek esetében, amikre nagy személyes rálátásom van hogyan csúsztatnak.
Ilyenkor jönne jól pár konkrét példa.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 13., péntek 10:33

nuevo_ericco írta:
swfan írta: Az objektivitáson lehet vitatkozni, nyilván mindenkinek van egy világnézete, az újságíró sem kivétel ez alól. Ettől függetlenül egy objektivitásra törekedő újság a hatalmat igyekszik ellenőrizni. A Telex szokott írni kritikus cikket Karácsonyról is. Te láttál már valaha kritikus cikket Orbánról a Mandineren, Origón?
Az elvesztett sajtóperek számáról, vagyis az óriási kölönbségről a kettő között, nem is beszélve.
Leírhatom, hogy kitől függenek, de akkor megkapom a, hogy összeesküvés elmélet😅 és indul egy parttalan vita, amire most nem érek rá. Aki olvassa ezeket az tudja, hogy a csúsztatás és elhallgatás mesterei. ( Cím adások, kifejezések amiket használnak, milyen csúszással írnak meg nekik kellemetlen dolgokat, a nézeteikbe nem illő tények kifelejtése a cikkekből, aztán persze kiegészítik stb.)
Számtalanszor tapasztaltam, hogy olyan eseményekről amiken ott voltam teljesen hazug cikkek születtek. Vagy olyan ügyek esetében, amikre nagy személyes rálátásom van hogyan csúsztatnak. Nem akarok senkit meggyőzni. Én amit olvasok Telex, 444, origo, index és kuruczinfo. Ebből egy értelmes és megfelelően kritikus ember nagyjából megtudja a valóságot.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 13., péntek 10:28

kiserik írta:Szerintem Marci nem terv készítő, csak eszköz volt.
Ha csak eszköz volt, akkor miért lett megkérdőjelezve az objektivitása MP-re hivatkozva ebben az ügyben? :hmmm: Benyalt lovestoryt írtál.
1madridista írta: mert mondjuk lehet tenyleg tizeneve lop csal hazudik csak mostmar masik partban??
Ha ez igaz lenne, már előhúztak volna valamit. Meg is próbálták, de azok nevetségesek voltak. Most pedig egy új pártban, szinte pozíció nélkül, hogyan is tudna lopni?
kiserik írta:Az, hogy mit tesz most politikusként, már inkább.
Amúgy nem atomfizika amit csinál. Kulturális-etnikai kérdésekben a Fidesz témáit nyúlja le, szakpolitikai kérdésekben pedig az ellenzékét.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 13., péntek 10:26

halamadrid írta: Köszönöm az ajánlásokat mindenkinek :salute:
Várj, most jutott eszembe a legjobb ilyen oldal:

viewtopic.php?t=231&start=16280

Csupán 815 oldal. Jó olvasgatást :D

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 13., péntek 10:24

hehetheoriginal írta: hagyjuk :lol:
az embernél mp ugyanolyan alávaló geci, mint adott fideszes politikus, aki tizenéve lop, csal, hazudik :lol:
Ha az "ember" én lennék, akkor Te baromira nem értesz magyarul. Mindig elismerem Magyar Pétert. Az, hogy tizen évig lopott, csalt és hazudott, mint az adott fideszes politikus, engem nem érdekel. Az, hogy mit tesz most politikusként, már inkább. Tudod, nem mit mond, hanem mit tesz.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 13., péntek 10:22

hehetheoriginal írta: hagyjuk :lol:
az embernél mp ugyanolyan alávaló geci, mint adott fideszes politikus, aki tizenéve lop, csal, hazudik :lol:
mert mondjuk lehet tenyleg tizeneve lop csal hazudik csak mostmar masik partban??

Vissza: