Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

BlancoMark

Re: Politika

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 19., csütörtök 21:13

node írta: Kiserik és a többi nemzetállamot féltő, a nemzetállami ideától való elfordulásban a nyelv és kultúra menthetetlen elvesztését vízionáló fórumtársnak szeretettel:
A magyar etnikai térszerkezet változásai a honfoglalástól napjainkig (https://real.mtak.hu/117806/1/353-Tanul ... 110806.pdf)

Ennél rövidebb (megbízható) forrást nem ismerek a témában, de mivel 15 oldalról van szó, néhány saját intuíciótokon alapuló bejegyzés helyett (vagy mellett) szakítsatok időt az elolvasására.
Annyit meg hozzatennek, hogy vajon hany ezer es tizezer kultura/nyelv tunt mar el a tortenelem soran? Aztan meg sem ez bizonyult fontosnak a tortenelmi fejlodesunk soran, hanem bizonyos moralis sarokpontok amikre lehetett epitkezni es amik egyre es egyre humanusabba (neadjisten) inkluzivabba es diverzebbe valtak.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 19., csütörtök 21:08

A Bandera témához még annyit hozzátennék, mert ez bennem maradt, és kár tagadni, hogy az ukrán nemzet viszonylag nemrég lett önálló, így ezekkel a dolgokkal még szembe kell nézniük. Kezdetnek mondjuk nem volt rossz lépés, mikor Zelenszkij és Duda közösen emlékeztek meg a volinyi mészárlás áldozatairól.

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: node » 2024. szeptember 19., csütörtök 20:54

Kiserik és a többi nemzetállamot féltő, a nemzetállami ideától való elfordulásban a nyelv és kultúra menthetetlen elvesztését vízionáló fórumtársnak szeretettel:
A magyar etnikai térszerkezet változásai a honfoglalástól napjainkig (https://real.mtak.hu/117806/1/353-Tanul ... 110806.pdf)

Ennél rövidebb (megbízható) forrást nem ismerek a témában, de mivel 15 oldalról van szó, néhány saját intuíciótokon alapuló bejegyzés helyett (vagy mellett) szakítsatok időt az elolvasására.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 19., csütörtök 19:58

1madridista írta: es ezert a lengyeleket meg a zsidokat kell olni mert egy orosz tobbsegu birodalom gruz vezetoje miatt ehenhaltak az ukran parasztok?
Nem, de mellette sokat tett azért, hogy az ukrán nép megmaradt egyáltalán, és ezért sokak számára hős is egyben. Sok nemzet megmentője, hőse más nemzetek számára zsarnok, gyilkos. Sajnos ilyen a történelem.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 19., csütörtök 19:47

De én vagyok a hülye, hogy válaszoltam neked, és megemlítettem a Horthy nevét (ez vörös posztó sokaknak). És persze nem is azt írtam, hogy Bandera és ők ugyanazok, azt írtam, hogy nekik olyan, mint nekünk. Megosztó figura.
okes igy nem vitatkozom csak az elobb nem igy fogalmaztal...

nem irtam hogy horthy nem hibas es nem voltak bunei a zsidosaggal szemben. azt irtam hogy a nemet megszallasig hatekonyan fekezte a deportalast. szerintem egy numerus clausus es egy deportalas/zsidogyilkolaszas kozt jelentos kulonbseg van es ez utobbiban nem latom horthy bunosnek
a, nem tudtam, hogy azt az ukránoknak nem lehet. Pedig nálunk nem is haltak éhen millióan Sztálin miatt. Olyan körülmények között bizony Hitler felszabadítonak tűnhetett. De hát náluk nem vehetjük figyelembe a helyzetet. Máskor előre szólj, hogy tudjam a szabályokat.
es ezert a lengyeleket meg a zsidokat kell olni mert egy orosz tobbsegu birodalom gruz vezetoje miatt ehenhaltak az ukran parasztok? :mrgreen:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 19., csütörtök 19:46

Blanco88 írta:
nuevo_ericco írta:

Arról volt szó, hogy ebbe az irányba megy a világ. Szerintem nem. Az ilyen dolgok nem is lineárisak. Max annak tűnhetnek az információs korban, a világ összement, egyre jobban megértetjük egymást a világ másik feléről érkezőkkel, de ez nem a nemzetállamok, a nemzeti jellegzetességek megszűnése.
Szerintem erre a legjobb példa a Real Madrid. Százmilliókat köt össze egy darab spanyol klub, mindenféle nemzetből, kisebbségből, ezernyi háttérrel, szokással, tucatnyi politikai nézettel, stb., de mikor elkezdődik a meccs, akkor ezek mind eltűnnek, és homogén fehér lesz minden. Teljesül kiserik rémálma :mrgreen:
Aztán vége a meccsnek, és jövünk a politika topicba, megszűnik a homogenitás.
"Minél messzebb kerülünk a nemzetállamoktól annál közelebb jutunk az egységhez és a békés egymás mellett való létezéshez."
Ezt írta a druszám😅 Erre írtam, hogy sokan vannak, akik örülnének a nemzetállamok megszűnésének.
Amúgy vele ellentétben én nem gondolom, hogy erre haladna a világ. Maximum egy része.

Blanco: a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve😅
Ha megfigyeled nem irtam megszunest. Mint ahogy skot, walesi, vagy eszak-ir parlament is van, de pl. az adorendszer egyseges. Lent kifejtettem reszletesebben, hogy mire is gondolok.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 19., csütörtök 19:29

nuevo_ericco írta:
Blanco88 írta:

Ez azért, mint a fenti hozzászólás is mutatja nem teljesen igaz.
Nem kötném feltétlenül a nyugathoz vagy a liberálisokhoz, de még mindig vannak ilyen emberek, akik azt hiszik a "béke, szabadság és szolidaritás" kora akkor jön el, ha a nemzetállamok eltűnnek. (és persze a vallások)
Arról volt szó, hogy ebbe az irányba megy a világ. Szerintem nem. Az ilyen dolgok nem is lineárisak. Max annak tűnhetnek az információs korban, a világ összement, egyre jobban megértetjük egymást a világ másik feléről érkezőkkel, de ez nem a nemzetállamok, a nemzeti jellegzetességek megszűnése.
Szerintem erre a legjobb példa a Real Madrid. Százmilliókat köt össze egy darab spanyol klub, mindenféle nemzetből, kisebbségből, ezernyi háttérrel, szokással, tucatnyi politikai nézettel, stb., de mikor elkezdődik a meccs, akkor ezek mind eltűnnek, és homogén fehér lesz minden. Teljesül kiserik rémálma :mrgreen:
"Minél messzebb kerülünk a nemzetállamoktól annál közelebb jutunk az egységhez és a békés egymás mellett való létezéshez."
Ezt írta a druszám😅 Erre írtam, hogy sokan vannak, akik örülnének a nemzetállamok megszűnésének.
Amúgy vele ellentétben én nem gondolom, hogy erre haladna a világ. Maximum egy része.

Blanco: a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve😅
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 19., csütörtök 19:10

Blanco88 írta:
nuevo_ericco írta: Senki sem akarja megszüntetni a nemzetállamokat.
Nem kötném feltétlenül a nyugathoz vagy a liberálisokhoz, de még mindig vannak ilyen emberek, akik azt hiszik a "béke, szabadság és szolidaritás" kora akkor jön el, ha a nemzetállamok eltűnnek. (és persze a vallások)

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 19., csütörtök 19:09

kiserik írta:
BlancoMark írta:
Annyira jelentéktelen dolgok és identitások ezek. Külön bohózat ezek miatt egymásnak ugrani. Szerencsére ebben a globalizált világban nem is ebbe az irányba megyünk. A fiatalok manapság nem az alapján vibeolnak egymással, hogy ki honnan jött, hanem, hogy ki milyen generális ideákban hisz. Szabadság, demokrácia, szolidarítás stb. És így is van ez jól. Minél messzebb kerülünk a nemzetállamoktól annál közelebb jutunk az egységhez és a békés egymás mellett való létezéshez. Ez nem zárja ki a saját kultúránk szeretét és ápolását.

Tegyük fel hogy leélsz egy életet. Meghalsz. Utána az unokáid arról fognak beszélni, hogy "mekkora nagy magyar király ember volt papa", vagy arról, hogy milyen érzéseket okoztál nekik és milyen szellemiségben éltél? :lol:
Nem is tudom hogy kezdjem. Én nagyon nem örülök, hogy ebbe az irányba megy a világ. Nem a szabadsággal, demokráviával, szolidaritással van a problémám, hanem a lényeggel: a nemzetállamok megszüntetésével. Te gyakorlatilag felvázoltad a DK által hirdetett, kicsiben, Európai Egyesült Államokat, nagyban pedig erről még senki nem mert beszélni. Itt alapvető az egy nyelv, egy politika, egy kultúra. Ez bizony kizárja a saját kultúránk szeretetét és ápolását, mert lassan megszűnik létezni.

Már most is ott tartunk, hogy a múltunk, a hagyományaink már már cikinek, szégyelni valónak számítanak. A drága szocializmusban pont ez volt a cél. A nemzeti identitás törlése. Ezt például rohadtul bírom az amcsikban. Ott pl a cowboy kalap menő. Nálunk képzelj el egy betyár kalapos embert az utcán. Vagy hasonlítsd össze a country zenét a mi népzenénkkel.

Mondok egy példát: van egy magyar srác, összejön egy angol lánnyal és németországba költöznek. Az unokáik valószínűleg már magyarul sem fognak tudni, nem hogy ápolni a kultúránkat, hagyományainkat. Ha ott fognak élni, akkor bizony németek lesznek és ez így is van jól.

Egyébként ennek a felfogásnak köszönhető, hogy angliában kicsi lányokat szurkálnak halálra és a többi értelmetlen terror cselekémy, mert az emberiség erre nem alkalmas. Nem csak az ember belső tulajdonságai miatt, hanem mert olyan történelmi sérelmek vannak, amiket nem lehet kiirtani. Nem véletlen, hogy soha sehol nem működött ez a éljen mindenki együtt ömlesztve, identitás nélkül boldogan, csak az elnyomó államformákban, de ott a boldogság kicsit sérülni szokott.

Ja igen és ez pont az SZDSZ álom.
Pont mindig akkor jonnek ezek az erdekesebb, hosszabb hozzaszolasok amikor nem vagyok otthon es telorol kell potyognom. Mindegy, vegigszenvedem. :lol:

Szerintem senki nem szeretne egy nyelvet, kulturat. A politika szerintem mas teszta. Egy emberiseg van, nem ketto nem, harom. A vegso cel az lenne, hogy akarmilyen testbe/nembe/teruletre szuletsz a Foldon egyenlo eselyek illetnek meg a boldogulasra. Lehetne "kicsiben" kezdeni: egyseges minimumado. Allapot az, hogy Jeff Bezos meg a tobbi szupergazdag alig fizet adot es a Kajman-szigetekre (tok mindegy hova) menekiti a vagyonat? Allapot az, hogy Qatarban at atlagallampolgar az otodik arany Lambojat veszi mikozben Thaifoldon vagy Ghanan ehen halnak? Most kepzeljuk el, hogy UFO vagy es meglatod ezt az allapotot felulrol, hat en azonnal huznek tovabb. :lol: Vannak asvanykincsek es javak a vilagban, miert ne lehetne egy olyan iranyba torekedni ahol megosztjuk ezeket es segitjuk a masikat?

Nem ertem miert latod ilyen feketen-feheren a dolgokat, hogy mar pedig lehetetlen a kulturankat magasabb szintu integracio menten megtartani. Gondoljunk csak az Egyesult Kiralysagra: eltunt a walesi, skot, eszak-ir kultura a politikai egyesules ota vagy evszazadok ota tartjak a kulturajukat, nyelvuket es szokasaikat?

Nem gondolom, hogy ciki lenne a magyar kultura. Szemely szerint tobb nyugati orszagban eltem es tanultam. Mindig buszken es elvezettel beszeltem a magyar identitasomrol. De ez csak a felszin, a beszelgetes eleje egy idegen emberrel. Az elso par percen tul ez mar nem szamit, utana mar tenyleg az szamit, hogy az az illeto milyen ember. Ha jo, becsuletes ember nemes celokkal, akkor ellesztek, ha nem nem. Fuggetlenul attol, hogy honnan jott. Eppen emiatt tartom egy hibas elkepzelesnek, hogy tul sok energiat feccoljek/feccoljunk a nemzeti identitasunkba. Ott van a felszinen, de a melyben nem ez mozgatja az univerzumot.

Anglia, Belgium, Franciaorszag nem jo peldak. Ott az volt a cel, hogy masodrendu allampolgarnak hozzanak olcso munkaerot. Meg is lett a negativ kovezkezmenye, szenvednek is rendesen. Ellenben peldaul Hollandia, Dania, vagy Norvegia elkepeszto energiakat oltek a megfelelo integracioaba es az elso pillanattol az volt a cel, hogy egyenerteku, hasznos allampolgarokat neveljenek a betelepulokbol. Nem veletlen, hogy pl. a holland valogatott mar a 70-es, 80-as evektol kezdodoen tele volt szinesboru sztarokkal. Igy is lehet. Higgyetek nekem, ezek az orszagok foldi paradicsomok jelenleg es nem veletlenul az altalam fentebb emlitett elfogado hagyomanyokat kovetik.

Az SzDSz-t meg hagyjuk nalam, mert fiatal vagyok hozzajuk. :D

Blanco: bevallottan naiv vagyok. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BlancoMark 2024. szeptember 19., csütörtök 19:10-kor.

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 19., csütörtök 19:03

nuevo_ericco írta: Senki sem akarja megszüntetni a nemzetállamokat.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 19., csütörtök 18:56

kiserik írta: a nemzetállamok megszüntetésével. Te gyakorlatilag felvázoltad a DK által hirdetett, kicsiben, Európai Egyesült Államokat, nagyban pedig erről még senki nem mert beszélni. Itt alapvető az egy nyelv, egy politika, egy kultúra. Ez bizony kizárja a saját kultúránk szeretetét és ápolását, mert lassan megszűnik létezni.
Senki sem akarja megszüntetni a nemzetállamokat. Főleg nem a nyugat és a liberálisok. Már írtam, hogy olyan lokálpatriotizmussal és hagyományőrzéssel találkoztam a legbalosabb, leglibsibb helyeken is, ami nálunk nagyon ritka. Az EU is rengeteg pénzt költ ezekre a kulturális jelenségekre.
Ami a mi hagyományainkat, kultúránkat illeti, az csakis a mi felelőségünk, hogy hogyan alakítjuk. Mindigis voltak dolgok, amik kikoptak, helyette jöttek újak. Azt nem tudom megmondani egyenként, hogy miért kár, és miért nem, mi ciki, mi nem. De azt biztosan tudom, hogy az ezzel kapcsolatos paranoija és az erre felépített kultúrharc káros. Lehet magyar a nemzeti, a libsi, az új és a régi is, amíg magyarok csinálják.
Szerintem picit túlizgulod a témát, de lehet én tévedek, és jogosak a félelmeid. Édesapám mindig arról mesélt, mennyire féltették őket az öregek az amerikaiakat majmoló Illéstől.
Szerintem most ugyanez a helyzet.
Szivesen olvasnék erről az álomról, mert sokszor olvastam itt, de egyszer sem alátámasztva.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 19., csütörtök 18:38

Szeretem a történelmet, de ezt a részét pont kevésbé lapoztam, így nem tudok állást foglalni.

Abban viszont igen, hogy mitől lenne az angol wikipedia kevésbé semleges vagy elfogult mint a magyar? A magyarokon kívül minimális akit ez a téma érdekel, biztos hogy az oldal nagyrészt magyarok által lett szerkesztve, csak - meglepi - a magyarok egy része tud angolul :D

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 19., csütörtök 18:36

1madridista írta:
banderat horthyval hasonlitani gg..
Nem sokáig tartott kibírni lekezelő stílus nélkül, látom. :(

A vidéki és idemenkült zsidóságnak anno erről más volt a véleménye, de úgy általában az egész országban a nagyon is valós zsidótörvények miatt, amihez még csak megszállás sem kellett, mint más országokban.
http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/ ... pe=content

De én vagyok a hülye, hogy válaszoltam neked, és megemlítettem a Horthy nevét (ez vörös posztó sokaknak). És persze nem is azt írtam, hogy Bandera és ők ugyanazok, azt írtam, hogy nekik olyan, mint nekünk. Megosztó figura.
1madridista írta: a zsidotorvenyek szegyenletesek voltak de ugye a helyzetet figyelmbe kell venni:
Ja, nem tudtam, hogy azt az ukránoknak nem lehet. Pedig nálunk nem is haltak éhen millióan Sztálin miatt. Olyan körülmények között bizony Hitler felszabadítonak tűnhetett. De hát náluk nem vehetjük figyelembe a helyzetet. Máskor előre szólj, hogy tudjam a szabályokat.
besteve7 írta: Érdekes perspektíva. Szegény Bandera orosz elnyomás hatására lett tömeggyilkos, a
Hol írtam, hogy szegény?
Hol állítottam be őt áldozatnak? Azt írtam, hogy a holodomor után még a nácik is tűnhettek jó fiúnak. Nem vitattam egy szóval sem a gaztetteit.

Így nem lehet vitázni, hogy képtelenek vagytok megérteni, mint amit a másik mond. Külön leírtam, hogy nem akarom védeni.

A nemzetállami dologhoz pedig annyit, hogy támogatom. Függetlenséget Oroszország csaknem kéttucatnyi köztársaságának! B-)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. szeptember 19., csütörtök 18:40-kor.

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 19., csütörtök 18:34

BlancoMark írta:
Blanco88 írta: :(

Kellene egy világforradalom, ami megszünteti a nemzetállamokat, hogy eljöjjön a béke ideje. Aztán már csak a vallásokat kellene megszüntetni és nincs több gond. Valahonnan ismerős ez az gondolkodás🤔
A hozzaszolasom inkabb volt filozofiai toltetu mint politikai, de nyilvan azonnal ossze kell mosni a kommunizmussal. Kivanom, hogy egyszer megertsd a hozzaszolasom valodi lenyeget.
A hozzászólásod legjobb esetben is naiv.(kétlem, hogy az lennél)
A történelmi tény pedig, hogy a nemzetállamok előtt is úgyanúgy ölték egymást az emberek, mint jelenleg. Ha bejön a vágyad és megszűnik a nemzetállam, akkor csak más elvek, ideák alapján fogják egymást ölni, mert ilyen az emberi természet. Amíg két ember él a földön, addig nem lesz béke. Viszont szerintem a nemzeti büszkeség, rengeteg embert motivált és sarkallt nagy tettekre és sokat adott az egész emberiségnek. Csatlakozom Madáchhoz és ha eltűnik a nemzet sajnálni fogom.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 19., csütörtök 18:33

BlancoMark írta:
Annyira jelentéktelen dolgok és identitások ezek. Külön bohózat ezek miatt egymásnak ugrani. Szerencsére ebben a globalizált világban nem is ebbe az irányba megyünk. A fiatalok manapság nem az alapján vibeolnak egymással, hogy ki honnan jött, hanem, hogy ki milyen generális ideákban hisz. Szabadság, demokrácia, szolidarítás stb. És így is van ez jól. Minél messzebb kerülünk a nemzetállamoktól annál közelebb jutunk az egységhez és a békés egymás mellett való létezéshez. Ez nem zárja ki a saját kultúránk szeretét és ápolását.

Tegyük fel hogy leélsz egy életet. Meghalsz. Utána az unokáid arról fognak beszélni, hogy "mekkora nagy magyar király ember volt papa", vagy arról, hogy milyen érzéseket okoztál nekik és milyen szellemiségben éltél? :lol:
Nem is tudom hogy kezdjem. Én nagyon nem örülök, hogy ebbe az irányba megy a világ. Nem a szabadsággal, demokráviával, szolidaritással van a problémám, hanem a lényeggel: a nemzetállamok megszüntetésével. Te gyakorlatilag felvázoltad a DK által hirdetett, kicsiben, Európai Egyesült Államokat, nagyban pedig erről még senki nem mert beszélni. Itt alapvető az egy nyelv, egy politika, egy kultúra. Ez bizony kizárja a saját kultúránk szeretetét és ápolását, mert lassan megszűnik létezni.

Már most is ott tartunk, hogy a múltunk, a hagyományaink már már cikinek, szégyelni valónak számítanak. A drága szocializmusban pont ez volt a cél. A nemzeti identitás törlése. Ezt például rohadtul bírom az amcsikban. Ott pl a cowboy kalap menő. Nálunk képzelj el egy betyár kalapos embert az utcán. Vagy hasonlítsd össze a country zenét a mi népzenénkkel.

Mondok egy példát: van egy magyar srác, összejön egy angol lánnyal és németországba költöznek. Az unokáik valószínűleg már magyarul sem fognak tudni, nem hogy ápolni a kultúránkat, hagyományainkat. Ha ott fognak élni, akkor bizony németek lesznek és ez így is van jól.

Egyébként ennek a felfogásnak köszönhető, hogy angliában kicsi lányokat szurkálnak halálra és a többi értelmetlen terror cselekémy, mert az emberiség erre nem alkalmas. Nem csak az ember belső tulajdonságai miatt, hanem mert olyan történelmi sérelmek vannak, amiket nem lehet kiirtani. Nem véletlen, hogy soha sehol nem működött ez a éljen mindenki együtt ömlesztve, identitás nélkül boldogan, csak az elnyomó államformákban, de ott a boldogság kicsit sérülni szokott.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 19., csütörtök 18:17

BlancoMark írta: Annyira jelentéktelen dolgok és identitások ezek. Külön bohózat ezek miatt egymásnak ugrani. Szerencsére ebben a globalizált világban nem is ebbe az irányba megyünk. A fiatalok manapság nem az alapján vibeolnak egymással, hogy ki honnan jött, hanem, hogy ki milyen generális ideákban hisz. Szabadság, demokrácia, szolidarítás stb. És így is van ez jól. Minél messzebb kerülünk a nemzetállamoktól annál közelebb jutunk az egységhez és a békés egymás mellett való létezéshez. Ez nem zárja ki a saját kultúránk szeretét és ápolását.
Kellene egy világforradalom, ami megszünteti a nemzetállamokat, hogy eljöjjön a béke ideje. Aztán már csak a vallásokat kellene megszüntetni és nincs több gond. Valahonnan ismerős ez az gondolkodás🤔
A hozzaszolasom inkabb volt filozofiai toltetu mint politikai, de nyilvan azonnal ossze kell mosni a kommunizmussal. Kivanom, hogy egyszer megertsd a hozzaszolasom valodi lenyeget.

Egyebkent nem mondtam, hogy barmit is el kene torolni, sot. A filozofiam szoges ellentete a torlesnek vagy tiltasnak.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. szeptember 19., csütörtök 18:06

csababarca írta: Történészszakkör beindult, kedvencem a "ki a magyarabb? az erdélyi magyarok vagy az ellenzéki magyarok?" téma, nyitom is a popcornt.
A ki a nácibb, vagy a holokauszt témák már csak adalék ehhez.
Igen és most erről fog születni min. 2 oldal, de már most eltértek az eredeti témától..
Mint családi ebédnél, mikor az öregek elkezdenek beszélni 30-40 éve halott emberekről, akiknek amugy semmi köze a családhoz, te meg azon gondolkodsz hogy hogy jutottak megint ide :lol:

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 19., csütörtök 18:04

BlancoMark írta: Annyira jelentéktelen dolgok és identitások ezek. Külön bohózat ezek miatt egymásnak ugrani. Szerencsére ebben a globalizált világban nem is ebbe az irányba megyünk. A fiatalok manapság nem az alapján vibeolnak egymással, hogy ki honnan jött, hanem, hogy ki milyen generális ideákban hisz. Szabadság, demokrácia, szolidarítás stb. És így is van ez jól. Minél messzebb kerülünk a nemzetállamoktól annál közelebb jutunk az egységhez és a békés egymás mellett való létezéshez. Ez nem zárja ki a saját kultúránk szeretét és ápolását.
https://www.youtube.com/watch?v=U06jlgpMtQs :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 19., csütörtök 17:58

:(

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 19., csütörtök 17:56

BlancoMark írta: Most tenyleg egy Wikipedia cikkbol valo aprocska idezettel akarsz szembemenni olyan torteneszekkel akik egy egesz eletet toltottek azzal, hogy ezeket a dolgokat kikutassak? Latszik, hogy egy konyvet nem sikerult elolvasni a temaval kapcsolatban.
vannak olyan torteneszek is akik mas velemenyen vannak, ok is egy eletet toltottek vele... de nyilvan olyat hoztal ami a te buborekodba belefer nehogy kipukkadjon az a buborek...

Vissza: