madridronie írta:... Az már egy más kérdés, hogy az általad említett acélos emberek közül 3 szinte semmit nem játszott eddig a szezonban ...
Azért azt ne feledjük el, hogy kiegészítő emberekről van szó. Ők szerintem a szezon folyamán sem fognak lényegesen sokat játszani, és eddig túl sok meccsünk sem ment le, így szerintem ez annyira nem is meglepő.
madridronie írta:Én meg azt mondom, hogy evéssel jön meg az étvágy és nehezen tudom elképzelni, hogy létezik olyan drukker, aki titkon ne ezért szorítana minden egyes évben a csapatáért; helyzettől, körülményektől függetlenül.
...
ne legyen már akkora "csoda" és meglepetés, ha ettől a mostani "alakuló" csapattól is az utolsó percig versenyképességet és minden fronton való komoly esélyességet várunk el, illetve szorítunk a srácokért (aztán, hogy ez a végén trófeát eredményez avagy sem, már egy másik történet)!
Épp a minap vettük ezt a témát érveléstechnikából. Úgy hívják szalmabáb érvelés, azaz olyan szavakat adsz a számba, amit nem mondtam/írtam.
Szó nem volt arról, hogy a csapat nem nyerhet semmit, hogy nem szorítok én azért, hogy esetleg már idén triplázzunk. Te szurkolásról beszélsz, én elvárásokról. És a versenyképesség és esélyesség még mindig nem trófea. Továbbá milliókon még sosem vettek összeszokottságot. Ha ez ilyen egyszerű lenne...
madridronie írta:Toky írta:Türelem.
Emiatt szerintem szó nem érhet egyetlen egy madridistát sem, a nagy öregek 30 évet is simán képesek voltak böjtölni, de a mostani fiatalabb generáció is azt látja, hogy éppen 10-11 éve építjük az "új úthengert"
az n+1.-ik project keretében sok száz millió euró befektetése mellett,
a szurkolók részéről pedig töretlen lelkesedéssel, szóval ......

A maximalizmus és az örök elégedetlenség, ami szerintem sokkal inkább találó kifejezés a Real Madrid drukkereire és az egész klubra, mint intézményre, persze többek közt ezért is tarthat a történelemkönyvekben, sikerekben most ott, ahol! :Đ

Szerintem meg érheti. Ezért is írtam.

És a lelkesedés nem egyenlő a türelemmel.
Az eleje eléggé demagóg is lett (nem szoktál Te ilyeneket írni). Erre azt tudom mondani, hogy pont a
"maximalizmus és az örök elégedetlenség" az, ami a klubot beleviszi az
"az n+1.-ik projectbe és a sok száz millió euró befektetésébe, és ezeknek köszönheti, hogy most ott tarthat a történelemkönyvekben, sikerekben, ahol van". Ahogy a honlap cikkének címe is mondta, nagy foci, nagy pénz. De úgy is mondhatnám, hogy manapság nagy pénz nélkül nincs nagy foci. (Talán a Dortmund lehet ez alól kivétel, kérdés, hogy meddig tartanak ki.) De türelem nélkül nem térül meg (sportszakmailag) lényegesen a befektetés.