Kommentáld a híreket

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. január 21., kedd 15:00

ha egyénileg céronaldo és messi is képes a semmiből gólt lőni, kb csapattársak nélkül, akkor miért ne lehetne az övék minden esetben az aranylabda?
Túl van ez az egyénileg a semmiből kefél gólt misztifikálva. Az tény, hogy jobbak, mint a kor többi csatárai, és valóban nagyobb százalékban képesek a semmiből gólt kefélni, de nézzük meg a válogatottat. Ott sem az argentin, sem a portugál nem volt tényező. A németek, a spanyolok évről évre jobban teljesítenek, mint a 2 szupersztár válogatottja, mert ott vannak értelmes kp-sok, igaz a góllövő csatárok hiányoznak. De mégis ezek a válogatottak a lesajnált Özillel Khedirával, vagy a nem túl elitnek tartott Podolskival, Kloséval, vagy a másik példánál a Xavi-Iniesta kettőssel, azon kívül szörnyen teljesítő nem a posztjukon játszatott játékosokkal és vaksi Arbeloákkal felálló csapat vitte a prímet, vagy 2010-ban az innen elüldözött Sneijder Robben, a falábú Kuyt fémjelezte holland válogatott volt eredményesebb. Miért? Erre sok indokot lehetne hozni, de ezek csapatként jobbak voltak, és az olyan láthatatlan teljesítmények, mint a jelenleg vitatott Modricé, vagy Riberyé, anno Sneijdertől, Robbentől, Öziltől, Shcweinsteigertől, Xavitól, Iniestától többet értek, mint a gólvágók zsenialitása. Vagy csak arról van szó, hogy nekik is szükségük van egy háttérre a sikerhez? Azt hiszem mindkettő. De egy valamiben szerintem egyetértünk. Az argentín és a portugál válogatottból hiányzik egy középpályás vezér, aki középen összefogja a csapatot, és leadja azt a bizonyos láthatatlan teljesítményt, ami teret ad sztároknak villogni.

Az sosem volt kérdés, hogy Messi és CR a világ két legjobb játékosa jelenleg. De az ilyen láthatatlan teljesítmények a maguk idejében ha párosulnak triplázásokkal, VB győzelmekkel, akkor ezek voltak a legjobb teljesítmények, mert felülírták a gólszerzés képességét. Nem az a legfontosabb a futballban. Aki a gólt rúgja az felteszi a pontot az I-re. Van amikor a szárt is ő rajzolja meg, de sok esetben azok a láthatatlan teljesítmények, amik az akciót felépítik, és amelyek az ellenfél akcióit megölik.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. január 21., kedd 14:08

A Marca szerint Isco ma Benzema helyén fog játszani. Így csak jobban várom az esti meccset. Kíváncsian várom mit alkot ott a kis spanyol :)

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. január 21., kedd 13:45

Megkerestem, errol a csapatrol van szo:

Thibaut Courtois (Atlético Madrid)
Aymeric Laporte (Athletic Bilbao), Mateo Musacchio (Villarreal), Filipe Luís (Atlético Madrid)
Bruno Soriano (Villarreal), Ivan Rakitic (Sevilla), Cesc Fabregas (Barcelona), Koke (Atlético Madrid)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Diego Costa (Atlético Madrid), Antoine Griezmann (Real Sociedad)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. január 21., kedd 13:44

h3x0r írta:
Géci írta:Ha nem lenne CR és Messi lenne rá esélye, de így nincs... Viszont az UEFA év játékosa díjra még lehet, mint ahogy Iniestának is volt, és meg is kapta.
A spanyol szovetseg par hete kirakta az osz legjobb csapatat, persze Modric nem fert be. Ezek fenyeben kivancsi vagyok a tobbiek mit nyujtottak.
Az IFFHS szerint tavaly Iniesta volt a legjobb playmaker.
1. Andrès Iniesta (Barcelona) 132 points

2. Mesut Özil (Real Madrid/Arsenal) 94 points

3. Andrea Pirlo (Juventus) 78 points

4. Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich) 61 points

5. Xavi Hernández (Barcelona) 56 points

6. Yaya Toure (Manchester City) 21 points

7. Toni Kroos (Bayern Múnich) 10 points

8. David Silva (Manchester City) 6 points

8. Juan Mata (Chelsea) 6 points
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. január 21., kedd 13:42

h3x0r írta:
Géci írta:Ha nem lenne CR és Messi lenne rá esélye, de így nincs... Viszont az UEFA év játékosa díjra még lehet, mint ahogy Iniestának is volt, és meg is kapta.
A spanyol szovetseg par hete kirakta az osz legjobb csapatat, persze Modric nem fert be. Ezek fenyeben kivancsi vagyok a tobbiek mit nyujtottak.
persze, hogy nem fért be, hisz a legrosszabb igazolás volt tavaly :lol:
Kép
Kép
Kép

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. január 21., kedd 13:39

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. január 21., kedd 13:13

Ha valaki megkérdezné, hogy kiről mondanék le előbb CR-től vagy Modricról, én biztos, hogy CR-ről mondanék le előbb, mert látom a teljesítményt, amit a horvát lerak és látom, amit CR. CR góljaira baromi nagy szükségünk van, de legalább annyira Modric jó játékára. 
Hát ez így azért meredek,mert bár Modric valóban fantasztikus,de korántsem biztos hogy a horvát támadásépítését bárki más olyan hatékonysággal gólra váltaná mint Ronaldo.Merthogy a semmiből is tud gólt rúgni,ami azért...na.
Riberyvel való párhuzam meg azért sántít,mert a horvát egy egész más poszt,egy komplex középpályás,míg Ribery bármennyire is bevan könyvelve egy nagy csapatjátékosnak,attól még egy egyszerű szélső...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. január 21., kedd 13:12

Én ezt az egyoldalúságot nem szeretem, mert CR aranylabdája meg Messi aranylabdái egy az egyben azt jelentik, hogy csak az nyerhet, aki annyi gólt kefél, amennyit ez a 2 ember, és a csapatuk másik 10 játékosának a teljesítményét nem becsülik annyira, hogy szóba jöjjenek, mint a legjobbak. Ez igazságtalan a többiekkel szemben.
a fotballt gólokra játsszák.
ha egyénileg céronaldo és messi is képes a semmiből gólt lőni, kb csapattársak nélkül, akkor miért ne lehetne az övék minden esetben az aranylabda?
ha kicseréled monnyuk céronaldot egy mostanság divatos csatárra, biztos, hogy nem lesz ekkora maximalizmus és gólzápor, mint most. suarez, falcao vagy cavani hogy a fenébe kötnének már le 2-3 védőt, amikor negyedannyira se gyorsak és robbanékonyak, mint céronaldo?

el lehet menni szélsőséges irányba Matt, de azért faszságot ne írjunk már.
hozzáteszem, hogy én sem siratnám meg, ha céronaldo elmenne és a csapatjátékunkkal lennénk sokkal jobbak.
de egyénileg összehasonlítva céronaldo teljesítményéhez nincs közel senki. modric fontos láncszem és kurvajó játékos, de ha helyette játszik mondjuk egy isco, nem vagyunk sokkal szarabbak.
Kép
Kép
Kép

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. január 21., kedd 13:05

Ha nem lenne CR és Messi lenne rá esélye, de így nincs...
Na ez a legnagyobb problémám nekem. Modric is van azon a szinten a saját posztján, mint amilyen szinten van CR vagy vagy Messi a sajátján. Csak a posztja miatt ő nem rúg annyi gólt, de a játéka legalább annyira hasznos és létszükség, mint CR-é vagy még inkább létszükséglet. Nem véletlenül lett Modric a MOM szavazások győztese, mióta van ez a szavazás, és ő lesz még nagyon sokszor a MOM idén. Nem CR villogott 90 percen keresztül azokon a meccseken, hanem a kis horvát, ő volt az, aki folyamatosan jól játszott. Mégsem lesz esélye nyerni, mert a gólok és a hype dönt.

Ha valaki megkérdezné, hogy kiről mondanék le előbb CR-től vagy Modricról, én biztos, hogy CR-ről mondanék le előbb, mert látom a teljesítményt, amit a horvát lerak és látom, amit CR. CR góljaira baromi nagy szükségünk van, de legalább annyira Modric jó játékára. A gólokat viszont könnyebb lenne pótolni, mint Modricot. (lásd pl.: Suarez, Falcao, Aguero...)

Ribery ugyanabban a cipőben van, mint Modric. Esélytelen a másik 2 gólgéppel szemben. És nem a képességek, vagy a lerakott teljesítmény miatt, hanem mert a hype, és a lőtt gólok száma (sokszor teljesítmény nélkül, sajnos ez CR) egyszerűen elvakítja az ítészeket. Én ezt az egyoldalúságot nem szeretem, mert CR aranylabdája meg Messi aranylabdái egy az egyben azt jelentik, hogy csak az nyerhet, aki annyi gólt kefél, amennyit ez a 2 ember, és a csapatuk másik 10 játékosának a teljesítményét nem becsülik annyira, hogy szóba jöjjenek, mint a legjobbak. Ez igazságtalan a többiekkel szemben.

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. január 21., kedd 12:37

morientes írta:Modricnál viszont asszem más lenne a helyzet...ugyan is hiába hozná a 110%-ot minden meccsen,ha nem nyernénk semmit,még csak nem is jelőlnék...ebben biztos vagyok.Kb olyan helyzetben lenne mint pl Yaya Toure...mert az elbírálást valóban a támadójáték,valamint a gólok határozzák meg...
Ha nem lenne CR és Messi lenne rá esélye, de így nincs... Viszont az UEFA év játékosa díjra még lehet, mint ahogy Iniestának is volt, és meg is kapta.
R.M.C.F írta:Ezt van aki elhiszi? Az milyen szavazás amit lehet módositani? Én még olyat nem hallottam.
Hát pedig most lehetett és a franciának ezért is esik ez rosszul. Viszont, ha már itt tartunk az ukránok ellen, ha ő is villog akkor neki is pluszként lett volna ez elkönyvelve, de ez nem így történt... Mert ő nem képes hátán vinni a francia válogatottat, míg CR képes a portugálokat... Ez már erősen lerágott csont kezd lenni így ezt a témát lassan tényleg offolni kéne... :)

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. január 21., kedd 12:24

Szerintem lépjünk ezen tovább,Ronaldo megkapta,nem érdemtelenül,örüljünk inkább.Riberyvel meg nem kell foglalkozni.Majd bizonyíthatja a VB-n mennyit ér...kb 3 meccsen :mrgreen:
Aztán persze lehet majd mondani hogy ott nincsenek mellette olyan játékosok mint a bayernba,meg fogják is néhányan,csakhogy ez egyéni díj,nem győzzük hangsúlyozni.
Modricnál viszont asszem más lenne a helyzet...ugyan is hiába hozná a 110%-ot minden meccsen,ha nem nyernénk semmit,még csak nem is jelőlnék...ebben biztos vagyok.Kb olyan helyzetben lenne mint pl Yaya Toure...mert az elbírálást valóban a támadójáték,valamint a gólok határozzák meg...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. január 21., kedd 12:07

Valamint nem csak utólagos leadásra, de módosításra is lehetőség volt.
Ezt van aki elhiszi? Az milyen szavazás amit lehet módositani? Én még olyat nem hallottam.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. január 21., kedd 11:47

4-5 év és a Zidane család meghatározó lesz az A keretben :)

kimber
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Zidane, Modric, Benzema

HozzászólásSzerző: kimber » 2014. január 21., kedd 10:32

Toky írta:
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_FIFA_Ballon_d%27Or
Bár ez wiki oldal, de itt is írja, hogy nagyon kevés szavazat futott be. Valamint nem csak utólagos leadásra, de módosításra is lehetőség volt. Ismerve az emberek működését, és azt, ahogy CR játszott a svédek ellen, és milyen cikkek voltak róla, ne mond, hogy ez nem ad lehetőséget manipulációra. Pont Te, aki szerint minket és mindenkit a média vezet meg.
De akkor fordítsuk meg a dolgot, morientes gyakran célozgat belpolitikára. Elmész április 6-án szavazni. Van egy eredmény, amit Te nem tudsz, de fent tudják (hogy ne politika legyen, akkor most Messi áll nyerésre). És ekkor hirtelen kitolódik a határidő, hogy még páran szavazhassanak. Persze mivel fent tudják az eredményt, így Ők még tudnak "kampányolni", ez volt az EB selejtező. Fair?[/quote]
Oké, de ez elég kétesélyes, mert mi van akkor, ha CR betlizik a svédek ellen, és nem ő, hanem Ibra villog? Akkor hiába érdemelte volna meg CR egész éves teljesítménye alapján a lasztit, ha ezen a két meccsen lebőg, vagy nem jön össze neki semmi mert annyira görcsös, kihagy egy tizenegyest stb., mindjárt Messi, vagy a francia kapja az aranylabdát.

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. január 20., hétfő 23:22

Azon gondolkoztam még ezzel kapcsolatba, hogy ha idén behùzza az aranycipőt a Pichichit meg a BL gólkirály címet, plusz azért nem ártana legalább egy kupa. Abban az esetbe megint erősen felé billene a mérleg nyelve.
Más
Olvastam valami olyat, hogy belépünk a tőzsdébe. Tud valaki ezzel kapcsolatba komolyabb infót?:)

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2014. január 20., hétfő 22:29

Géci írta:CR aki csak a dolgát teszi és focizik...
ez itt a lényeg és szerintem ezzel le is van zárva a vita :)
Kép

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. január 20., hétfő 22:28

Lehet rám célzol Toky így elmondom az érvem. Matt leszólt mert felhoztam, hogy CR azért csak BL gólkirály lett, és 2013-ban rengeteg elismerést kapott. Ezzel csak arra akartam célozni, hogy azért nem csak nekünk tűnt itt fel, hogy CR- nek kimagaslóan jo szezonja volt... Erre mondta Matt, hogy ezek semmik, amire azzal válaszoltam, hogy akik szavazhattak csk-k és vállogatott edzők is magasan CR-t látták 2013 legjobbjának... Ettől független lehet, hogy pont nem 2013 hanem 2012 lett volna az az év amikor jobban megérdemelte volna, de ezt a FIFA cseszte el, nem pedig CR aki csak a dolgát teszi és focizik...

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Toky » 2014. január 20., hétfő 22:06

Remy írta:
Toky írta:...
Igazad van, viszont nyilván örülünk most, MERT az elmúlt évek alapján igenis CR-nek kellett megnyernie. Az aranylabda történelmében általában az nyert, aki címeket is nyer egészen 2010-ig. Ugyebár volt 5 kivétel, akik szintén 0 címmel nyertek aranylabdát.

Na már most 2010-ben jött a váltás... megkapta Messi... megint megkapta... megint megkapta.. és újra megkapta. Itt lehetett sírni, hogy vissza a régi rendszert, meg hülyeség az egész, DE ha az elmúlt 4 évben Messi tudjuk miért megkapta az aranylabdát, akkor ezek alapján CR is kapja meg, és kurvára nem érdekel már, hogy nem neki kellene elviekben, mert több 10 éven keresztül máshogy osztották. Az a rendszer nem jön vissza, így most már felesleges is rágódni rajta.

Most a cél, hogy te lődd a legtöbb gólt és kapsz egy bogyót. Ennyi.
Ne érts félre. Real szurkolóként én is CR-nek adnám, és örülök is neki, hogy Ő kapta. Én nem azon akadtam ki, hogy miért Ronaldo nyeri, meg hogy most miért ilyen a rendszer. És nem is akarom visszacsinálni (nem is érdekel igazán).
Ami engem zavart, hogy olyan dolgokat hoznak fel érvként fórumozók, amik egész eddig úgy volt beállítva, hogy az egy kalap fos, és nem érv. Erre most, hogy végre megint CR nyert, már minden úgy jó, ahogy van. Arról nem is beszélve, hogy már kezdi keverni a korábbi és a mostani rendszert, és így kritizálni azt, amelyik most nem CR-t támogatja/Messi ellen van.
R.M.C.F írta:
Nem szeretnék belefolyni ebbe a vitába, szerintem az új rendszer szerint Cének kellett kapnia idén. A régi zsugát Ribery kapta volna, tiszta sor.
Én meg az egész új rendszer régi rendszer baromságtól kapok agyvizet. Nincs itt semmilyen rendszer,itt egy van,aranylabda,ami azé aki az adott évben a legjobb Eu-ban játszó játékos volt.
...
Volt régen egy cikk Sneijder nem győzelmekor, hogy az egyik újságíró kifakadt, hogy nekik a France Football által kiadott kritérium rendszer szerint kell szavazniuk, míg a FIFA kontingensnek csak a korábban említett kritérium van. Az újságíróknál az egyik kritérium a nyert trófeák voltak, komoly súllyal. Keresgéltem, de nem találtam meg a cikket. Csak egy ilyet, de ebben is benne van a lényeg:
http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/pit ... 23484.html
Szóval ne agyvizet kapj, hanem olvasd el. A 10. bekezdésben van közvetlenül a "[PLATINI 'VERY DISAPPOINTED' FOR RIBERY]" rész fölött.
R.M.C.F írta:Az meg hogy meghosszabbitották.... :lol: :lol: és? Aki szavazott az már szavazott,aki meg nem,az meg már úgy is eldöntötte ,nem hiszem hogy az utolsó napra tartogatta a döntését,max a szavazásra nem volt ideje,vagy elfelejtette.
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_FIFA_Ballon_d%27Or
Bár ez wiki oldal, de itt is írja, hogy nagyon kevés szavazat futott be. Valamint nem csak utólagos leadásra, de módosításra is lehetőség volt. Ismerve az emberek működését, és azt, ahogy CR játszott a svédek ellen, és milyen cikkek voltak róla, ne mond, hogy ez nem ad lehetőséget manipulációra. Pont Te, aki szerint minket és mindenkit a média vezet meg.
De akkor fordítsuk meg a dolgot, morientes gyakran célozgat belpolitikára. Elmész április 6-án szavazni. Van egy eredmény, amit Te nem tudsz, de fent tudják (hogy ne politika legyen, akkor most Messi áll nyerésre). És ekkor hirtelen kitolódik a határidő, hogy még páran szavazhassanak. Persze mivel fent tudják az eredményt, így Ők még tudnak "kampányolni", ez volt az EB selejtező. Fair?

oroszisti
Kedvenc játékosaid: Raúl,
Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC

HozzászólásSzerző: oroszisti » 2014. január 20., hétfő 21:58

Dupla D írta:
zalkrisz írta: Abban is egyetértek, hogy akiknél az elmúlt 4 évben szimpátiaszavazás lett a díj, az idén sem tudom miért vélekedik másképp, mert Messi teljesen szerintem jogosan érdemelte ki a labdákat. Ha az egyéni teljesítményt nézzük és végre úgy néz ki, hogy azt nézzük, akkor számomra így tökéletes maga a végeredmény az elmúlt 6 évben, a sok idióta szavazat már más kérdés... Messze a többiek fölött van, Ronaldo az aki eléri, hol felül is múlja a szintjét, de ez már aktuális formától függ. Talán vége annak, hogy Owenek meg Cannavarokhoz kerül az aranybogyó. Rossz volt nézni.
itt viszont most mattet fogom felhozni, mivel ebben egyetértek vele. akkor ezentúl csak támadó kaphat bogyót? mert az biztos, hogy egy védő nem fog soha a büdös életben úgy kiemelkedni a mezőnyből, mint egy támadó.

én azt mondom, hogy nincs helyén most a rendszer, és 2009 előtt se volt teljesen. én valami olyasmit szorgalmaznék, hogy mondjuk a világranglista első 25 válogatottjának edzője és csapatkapitánya, illetve az ezekből az országokból kikerülő újságírók szavazhassanak, de az edzők és csapatkapitányok nem szavazhat olyanra, aki játszik a csapatában / csapattársa. emellett fel kéne húzni egy teljesen új szempontrendszert, ami mindenki számára világos.
persze ez se lenne garancia a szavazás minőségére, de még mindig igazságosabb lenne, mint a mostani vagy a korábbi.
Valaki már írta ezt amit leírok ,de már nem tudom ki , mindegy nekem is ez tetszene a legjobban hogy :
Lenne ez a szavazás , ami most volt , kijönne egy top 10 mondjuk és ezután újra szavazás . Vagy inkább a top 3-nál lenne újra szavazás ,persze itt az érintett edzők , csapattársak nem szavazhatnának ...
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2014. január 20., hétfő 21:54

zalkrisz írta: Abban is egyetértek, hogy akiknél az elmúlt 4 évben szimpátiaszavazás lett a díj, az idén sem tudom miért vélekedik másképp, mert Messi teljesen szerintem jogosan érdemelte ki a labdákat. Ha az egyéni teljesítményt nézzük és végre úgy néz ki, hogy azt nézzük, akkor számomra így tökéletes maga a végeredmény az elmúlt 6 évben, a sok idióta szavazat már más kérdés... Messze a többiek fölött van, Ronaldo az aki eléri, hol felül is múlja a szintjét, de ez már aktuális formától függ. Talán vége annak, hogy Owenek meg Cannavarokhoz kerül az aranybogyó. Rossz volt nézni.
itt viszont most mattet fogom felhozni, mivel ebben egyetértek vele. akkor ezentúl csak támadó kaphat bogyót? mert az biztos, hogy egy védő nem fog soha a büdös életben úgy kiemelkedni a mezőnyből, mint egy támadó.

én azt mondom, hogy nincs helyén most a rendszer, és 2009 előtt se volt teljesen. én valami olyasmit szorgalmaznék, hogy mondjuk a világranglista első 25 válogatottjának edzője és csapatkapitánya, illetve az ezekből az országokból kikerülő újságírók szavazhassanak, de az edzők és csapatkapitányok nem szavazhat olyanra, aki játszik a csapatában / csapattársa. emellett fel kéne húzni egy teljesen új szempontrendszert, ami mindenki számára világos.
persze ez se lenne garancia a szavazás minőségére, de még mindig igazságosabb lenne, mint a mostani vagy a korábbi.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Vissza: