Dupla D írta:
nmate írta:
Kösz. Kérek mindent, ha már ott nyaralok és az autózás mellett döntök, akkor nem azon spórolok.
Ja, revolutot remélem elfogadják majd, de van mastercard hitelkártyám, ha mégsem. Persze azért rákérdezek.
Btw. Enterprise a legszimpibb eddig: az oldal, felhozatal minden egyben. Mondjuk a dízeleket hiányolom, én tuti azt vinnék.
Egyébként néha érdemes megnézni a lokálisabb autókölcsönzőket is, amiknek jó az értékelése. Pl. Tenerifén a csak kanári-szigeteki Autoreisen adta a legjobb árakat, nem kellett hitelkártya, autót pedig meg se nézték, hogy adtam vissza, és az értékelésök is nekik volt a legjobb. Tele volt már alapból meghúzásokkal, de körbefényképezgettem mikor elhoztam, így nem volt gond. Szardínián is a Sardinya Autonoleggiot ajánlották.
Spanyolban ezeket mar vegigjartam a nehany utam alkalmaval.
Osszessegeben az Enterprise volt a legjobb, a szigeteket mindig maskeppen kezelik. Legalabbis ahogy en tapasztaltam, legyen az spanyol, olasz vagy eppen görög/Ciprus.
Gondolom gazdasagi okai is vannak, hiszen hajoztatni egy autot (ha frissiteni kell a flottat) ido es koltsegigenyesebb, mint szarazfoldon mozgatni. Kocsikat jobbara olyan turistak viszik, akik strandolnak, es meg ha oda is figyelsz ra, hamarabb le lehet lakni, a sok homok, tengerviz, stb. altal.
Mallorcan pl. a szallodabol kertunk autot, amikor meccsre mentunk, 1 napra. reggel vittuk, este vissza. Ki volt irva 40-45 euro. Mondom ok, fizeteskor mar 80 volt, mert az 1 napos berles az reggel 10tol este 8-ig szol
Ha 8 utan visszuk vissza, meg aznap, az mar akkor is ket napi berles, mert nincs aki atvegye.
Szallodaval szemben bementunk egy csokahoz, ugyanaezek voltak a feltetelek az 1 vs 2 nap eseteben, annyi, hogy 30 euro korul kert egy napra.