alexoxladjackoxi írta:
Ti nem tapasztaljátok magatokon az utóbbi időben, hogy sokkal betegesebbek vagytok, mint korábban? Hülyeségnek tartottam ezt az oltásos paranoiát, de már nekem is megfordult a fejemben, hogy akár az is közrejátszhat (2 oroszt vettem fel 2 éve tavasszal vagy nyáron). Ilyen egyszerűen nincs a világon, hogy 23 évesen olyan vagyok, mint egy élő halott. Idén már kétszer volt mandulagyulladásom, legutóbbi vírusos, ami a lépemet és a májamat is támadta, gyakorlatilag 2 hetet ha tudtam idén dolgozni, és tavaly év végén is, kb. novembertől 2x dőltem ki a sorból. Azt mondta az orvos, hogy betegebbek az emberek, mint régebben, szerinte vissza kellene térni az alapokhoz, a háztáji gazdálkodáshoz, meg szarok a bolti kaják, stb, oké, biztos van benne igazság, de kicsit üres lózung szaga volt ennek az egésznek. Már mentálisan is eléggé ki vagyok készülve, elkezdtem szűk 1 hónapja Béres cseppet szedni, aztán most megint érzem, hogy jön ki rajtam valami nyavalya, alig van hangom, taknyos vagyok, köhögök. Az a baj, hogy gyógyszert sem nagyon akarok már szedni, csak ha nagyon muszáj, mert azt is rengeteget betoltam az utóbbi időben. Szedek még ugye C-vitamint a Béres mellé, probiotikum, D-vitamin... Nem nagyon tudom mit kellene csinálni, de közben nem tudok pénzt keresni normálisan, meg kikészülök pszichésen is. Aki esetleg járt hasonló cipőben, mi segített neki kimászni ebből?
Na azért a mononucleosis-t ne keverjük egy sima tonsillitissel kérlek titeket

Minek szedsz probiotikumot? Hasmenésed van?
Szerintem az állandó betegeskedésnek 2 oka lehet. Vagy a krónikus stressz-fáradtság-alultápláltság (micro és macronutriensekre nézve, nem kalóriára!!) vagy az állandó "kitettség".
Nem lehet mindent a covidra fogni.