HozzászólásSzerző: babaking » 2024. január 24., szerda 10:32
Volt szerencsém hétfőn élőben ottlenni, én is hasonlóan látom. Az első félidőben szerintem abszolút pariban voltunk, sajnos az utolsó 2 percben jött a rövidzárlat és a második félidő elején az a 4 perc nagyon szétszedett minket.
A hazai pálya nem kis előny votl a németeknek, kb a 7. perctől fordult ellenünk a stadion, onnantól kezdve a bíró minden ítéletét (még a legegyértelműbbet is megkérdőjelezte a stadion).
A bírói teljesítmény egyébként érdekes - az első félidőben sokszor az volt az érzésem, hogy tudatosan kiegyenlítetten fújnak, ha az egyik oldalon volt valami akkor a másikon is adtak, illetve olyan érzésem volt, hogy megpróbálják közel tartani egymáshoz a két csapatot.
A második félidőben ebből már semmi nem érződött, inkább lejtett a pálya, de nem vészesen. Ha mondjuk 100 pont kell egy kiállításhoz akkor a németek megkapták 90re, mi meg csak 110 - értsd kicsivel könnyebben szólt nekik a síp, de nem volt vészes. Mindosszesen egy olyan ítélet volt ami szerintem erős volt (bár a stadionban nincs visszajátszás) - amikor mi voltunk emberelőnyben és 1 perc után tőlünk is kiszórtak vlakit és még hetest is kaptak.
Ne értsetek félre, ha ezt a meccset nálunk játszák az Arénában akkor is kikapun, mert nem csak jobb csapat a német, de jobban is játszottak. Precízen, szinte hiba nélkül. Viszont az eredmény csalóka, semleges pályán kevesebb lett volna közte, itt a második félidőben nem csak a vezetést veszítettük el de a stadiont is, a stadion meg vitte magával a németeket, duzzasztotta az önbizalmukat, kis túlzással bármi amit próbáltak sikerült. Ha szorosan tudtuk volna tartani, akkor nem kapta volna őket el az eufória.
Összességében szerintem nem érheti szó a ház elejét az EB szereplést illetően, ráadásul egy nagyon pici esély még van is. Ha mást nem még játszhatunk egy jót a Franciák ellen.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.