Faust írta:
De ilyenkor mit tolsz, leguritasz egy nagy pohar vizet reggel?
Szemezek en is egy ideje a 16:8-al, csak ha van rendesen melo nekem full agyfasz a beosztasom, de kiprobalnam.
pontosan.
felkelés utan kb egy pohár, ebédig csak sima viz de semmi extra mennyiségben, ahogy jólesik.
eleve nincs szuksege a szervezetnek napi 3szori nagy zabálásra, ha amugyis egesz nap ül a gép előtt.
Szerk: ja és annyi hogy én 8-9 között kelek, amikor mondjuk ez 6 óra akkor azért érzem magamon 10:30 körül hogy éhes vagyok, szóval az ilyen hajnali embereknek ez megértem ha nem opció.
nem feltétlen, sokszor kelek 6-kor, bőven elvagyok 1-2-ig kaja nelkul, sőt vannak napok, amikor eszembe kell juttatnom magamnak, hogy kéne már enni valamit delutan 3 körül.
ha rááll a szervezet es az agy, akkor napokig kibirja kaja nelkul, nem vagyik ugy a cuccra, mint egy drogos kb. nyilvan napokig kaja nelkul nem egeszseges normal esetben, de nem hiaba mondjak, hogy a böjt pl kitisztitja a dolgokat.
de mint mondtam, sokan ugy vannak vele, hogy márpedig enni muszáj, es nyilvan igaz is, csak nem annyit, amennyire igazabol szukseg lenne.
nekem ugy all fel a nap, hogy reggel viz, aztan 12-13 körül vhogy ebéd (normál adag, ha home office, akkor a normálnál akár kevesebb is, még joval a jollakás előtt abbahagyom), aztan este ha nincs sport, akkor kb koraeste vmi vacsora, ebeddel megegyező adag kb, mellette nap közben magvak, gyümölcs, hébe hóba, full rendszertelenül.
ha van sport este, akkor kb 2 óraval előtte rendes kaja, vagy ha nincs ra lehetosegem, akkor kb óraval előtte 2-3 banán meg viz, aztan utána kaja, ha hazaértem.
hétvégén néha lecsuszik reggelire palacsinta vagy melegszendó. de akkor nem ebédelek, csak koraeste, késő delutan még vmit eszek.
meg azert nem mindegy, mennyi a "bmr" meg a "neat", akit erdekel, gugliban sok tanulmanyt talalni errol.
igy is meg lehet közeliteni, en ugy nezem, hogy mitől erzem jol magam.
lehet ha attól lennék fasza, hogy folyamat gömbölyűre zabálom magam és ugy erzem magam, mint egy elefánt, akkor azt csinalnam, de nekem ez a fenti leirt process vált be ugy nez ki.
es lam a lustasagnak is vannak elonyei, hogy inkabb azert eszek, hogy eletben maradjak, es nem fogok orakig főzni valamit, hogy utana elvezkedve 5 perc alatt bezabaljam