no, a cancel culture-t nem a baloldal tolja, hanem a libsik, utálom, hogy a kettőt mindig összemossák, pedig olyan, hogy balliberális sosem létezettFaust írta:Bocsi a duplaert.realfan írta:
csak erre reagálnék, mert ez hülyeség, ennyi erővel mentsük fel Sztálint is, mert nélküle se élnénk, mert hitlerék kiírtották volna fél Európátazért, mert valaki tesz jót is, had lehessen márt a negatív dolgokat is feleleveníteni, főleg, hogy ahhoz a búr háborúhoz kötődnek a koncentrációs táborok is, amelyben a jó Winston is résztvett...
(a cancel culture-rel én sem értek egyet, de a történelmi tényeket akkor sem lehet telibe szarni....)
Alapvetoen igazad van, tavol alljon tolem hogy mosdassam az oreget (le se irom inkabb, mi a velemenyem a haboru kimenetele es a mai vilag osszefuggeseben), de pont az a problema, hogy ezek a radikalis “progressziv” ujbalosok minden hasonlo tenyt egy szintre emelnek, vagy eppen - szerintem - rosszul sulyoznak, mikozben ha nincs Churchill, velhetoen ma nem is beszelhetne ilyesmirol, hogy rasszizmus, mert a baloldal, mint olyan, nem letezne. Ennek a relaciojaban ugy gondolom kurvara mindegy, hogy Churchill utalta-e a feketeket, vagy sem. Csak pont az van, amirol beszeltem: tagabb spektrumban nem gondolkodnak, mert nem divat, nem elvaras, nem alap, csak a kulturharc. A tortenelem sem fekete es feher, mint ahogy semmi sem. Pl itt van zsuninnyo, nem olvas de ertelmes arc.
Kar, hogy o szerintem a szabalyt erosito kivetel, de remenykedem, hogy nincs igazam.
Sztalinnal kapcsolatban meg pl kurva meredek, ahogy Oroszorszagban (tehat nemsokara nalunk is) egyre komolyabban tor elo a resztalinizacio, ezt is csak olyan neppel lehet megtenni, akit szandekosan kodben tartanak.
a többiben egyetértünk kb, szerintem sem lehet valakit csak feketén-fehéren megítélni és csupán egyik oldalát kiemelni. pl Sztálin, oroszoknál a II. vh. miatt ugyanolyan hős, mint angoléknál Winston, teljesen jogosan, szovjetek nélkül Churchill ha fejreállítja a brit-szigeteket sem kerüli el a vereséget