OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
cart

Re: OFF

HozzászólásSzerző: cart » 2023. március 1., szerda 10:07

Szerintem az a gond, hogy a haziorvos a leggyengebb lanczem a rendszerben, altalaban neki annyi celja van hogy beszedje az oregasszonyoktol a zsebpenzt. Innentol meg kb meg van love az ember, mivel mindent csak rajta keresztul lehet intezni.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 10:05

Most szuleim - igazi régimódi arcok, mire megtanultak a szamitogepet vagy a mobilt kezelni leolvadt az arcom parszor :lol: - mar ugy vannak vele, hogy ha barmi kell, akkor csakis privat, es kenytelenek erte fizetni.
Szoval viktor es a csipcsupcsapat eleri lassan a celjat.

R: nekem ahol a bordak osszeernek elol, ropogott heteken at, kollegam azt mondta ez a szívinfarktus elojele, ugyhogy kivartam , mi lesz a vege, vagy 1 vagy 0 :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 10:00

Realista24 írta:
hehetheoriginal írta:
2. a), b) mindketto igaz, nem tudok vitatkozni vele

nekem csak az a bajom, hogy van egy sor vizsgalat, es ahany orvos, annyi kulonbozo dolgot mond ra. ez nekem arra utal, hogy kepzetlen, buta, figyelmetlen, nemtorodom, es ezek kombinacioja.
Nagyon adom.

Nekem faj a mellkasom, egy pontban minden alkalommal roppant egyet, utana jo volt, addig kihuzni sem tudtam magam.
Elkuldtek a belgyogyaszattol a tukrozesen at a kardiologiaig, befosattak rendesen. Repjegy helyett koporsokat kezdtem nezni inkabb. Nem irom le mennyire kellemes vizsgalatok voltak, es nem ertettek meg, hogy ez inkabb fizikalis eredetu.

Igy vegul elmentem a manualterapeutamhoz, aki megoldotta egy alkalom utan. Mert o vegre felfogta, hogy biztos nem tett jot, amikor a gyerek az agyrol varatlanul paros a mellkasomra ugrott.
Ki az a barom, aki egy traumás előzménnyel belgyógyászatra küld? Ha mozgásszervi panasz van és volt "trauma", akkor primeren traumatológia, ha nincs semmi rhematológia.
Belgyógyászatra max. akkor kell mellkasi panaszost küldeni, ha fullad, szúr a mellkasa, ilyenek. De előtte a HO lőhetne egy EKG-t (kb 2 perc felszereléssel), hogy azon lát-e valami eltérést.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 9:57

hehetheoriginal írta:
Sima tűvel ideget "szétbaszni" nem lehet, főleg a kézfejben, ahhoz többszöri szúrás-turkálás kellhet.
pontosan.
Mennyire kell tehetsegtelennek (hogy hogy jutott tul a vizsgakon, az megint mas kerdes) , hogy ne talald meg az eret? De nemhogy nem talalod, hanem random agyonszurkalod inkabb, hatha jo lesz?
Ez nagynenemnel.
Labor kiértékelése után mi volt amit nem csináltak meg?
Milyen szakma volt ez?
A minden oké és a pár hónapos meghalás nem fér össze . Bármilyen képalkotó esetleg?
nagypapamnal tortent, sok eve mar, nem emlekszem a részletekre. De gondolom mindenfele modon megvizsgálták. Aztan a doki mondta, hogy minden fasza, par het es mehet szaladgalni semmi baj nincs. E mondat kozben epp csuszott be a zsebebe a boritek. Mert mashogy nem kezelte volna.
Mikor elhunyt, volt egy masik orvos a temetesen, elmondtuk mi volt, aki barati alapon belenezett a papirokba, es azt mondta, hogy gyogyithato lett volna.
Most akkor kinek higgyen az ember, melyik a sarlatan/hozzanemerto?
Sajnálom hehito.
Ez az utólag okoskodás, hát. A pontos betegséget nem tudom. De fura, hogy anno semmit nem találtak, utólag meg valaki "megmondja a frankót". Akkor anno amikor hazaengedték, ez az ismerős miért nem nézett rá a papírjaira? Ennyiböl az ő felelőssége is. Főleg, mert utólag okos csak.
A nővér dolog: sajnos a képzés szar. Aki el is végzi, az meg nem fog az állami eüben dolgozni, mert 4 ember munkáját kell(ene végezni). Maradnak a "régi bútordarabok", pár lelkiismeretes ügyes, és sok "másnak nem vagyok jó". Szomorú a nővérhelyzet, de ez csak szarabb lesz - én így látom.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. március 1., szerda 9:56

hehetheoriginal írta:
Tjacks írta:

1. Sajnálom az öregedet.

2. Ez egy jó ismerős doki lehetett, mert :

a: Utólag kurva könnyű ilyenekkel dobálózni.

b: Még ha igaza is van, nyilván felbaszom a gyászoló család agyát egy ilyen mondattal.

nekem csak az a bajom, hogy van egy sor vizsgalat, es ahany orvos, annyi kulonbozo dolgot mond ra. ez nekem arra utal, hogy kepzetlen, buta, figyelmetlen, nemtorodom, es ezek kombinacioja.
Nagyon adom.

Nekem faj a mellkasom, egy pontban minden alkalommal roppant egyet, utana jo volt, addig kihuzni sem tudtam magam.
Elkuldtek a belgyogyaszattol a tukrozesen at a kardiologiaig, befosattak rendesen. Repjegy helyett koporsokat kezdtem nezni inkabb. Nem irom le mennyire kellemes vizsgalatok voltak, es nem ertettek meg, hogy ez inkabb fizikalis eredetu.

Igy vegul elmentem a manualterapeutamhoz, aki megoldotta egy alkalom utan. Mert o vegre felfogta, hogy biztos nem tett jot, amikor a gyerek az agyrol varatlanul paros labbal a mellkasomra ugrott.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 9:49

Tjacks írta:
hehetheoriginal írta:
Mikor elhunyt, volt egy masik orvos a temetesen, elmondtuk mi volt, aki barati alapon belenezett a papirokba, es azt mondta, hogy gyogyithato lett volna.

1. Sajnálom az öregedet.

b: Még ha igaza is van, nyilván felbaszom a gyászoló család agyát egy ilyen mondattal.

thereisonly1ronaldo

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2023. március 1., szerda 9:45

hehetheoriginal írta:

1. Sajnálom az öregedet.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 9:41

Sima tűvel ideget "szétbaszni" nem lehet, főleg a kézfejben, ahhoz többszöri szúrás-turkálás kellhet.
pontosan.
Mennyire kell tehetsegtelennek (hogy hogy jutott tul a vizsgakon, az megint mas kerdes) , hogy ne talald meg az eret? De nemhogy nem talalod, hanem random agyonszurkalod inkabb, hatha jo lesz?
Ez nagynenemnel.
Milyen szakma volt ez?
A minden oké és a pár hónapos meghalás nem fér össze . Bármilyen képalkotó esetleg?
nagypapamnal tortent, sok eve mar, nem emlekszem a részletekre. De gondolom mindenfele modon megvizsgálták. Aztan a doki mondta, hogy minden fasza, par het es mehet szaladgalni semmi baj nincs. E mondat kozben epp csuszott be a zsebebe a boritek. Mert mashogy nem kezelte volna.
thereisonly1ronaldo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 9:31

'shutterisland írta:
faszfej hozzátartozók
legszebb, mikor fenyegetik az orvost, meg felsorakoznak elotte 8-an, hogy ha nem menti meg a hozzatartozot, akkor kinyirjak, elatkozzak.

mondjuk ez lehet nem altalanos dolog, de en 2 ilyet ateltem, egyet szemelyesen lattam, mikor agydaganatos kissracert kuzdottek, egyet meg hallomasbol, mikor a kiskolyok kiszaladt egy kocsi ele es nem csak az ot elutonek a hazanal, de az helyi orvosenal is felalltak a bejarora a ladak.

na jo, mondjuk ez egy adott tarsadalmi reteg ( :mrgreen: ) es lehet ott sem mindennapi, de ezekkel is szembesulnek.
Bárki hozzátartozói ilyenek.
Nehogy haza merjük adni, mit kezdenének vele? Azért küldték be,hogy bent tartsuk. Maguknak az a dolguk, hogy befektessék, ha mi nem akarjuk! És társai.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. március 1., szerda 9:18

faszfej hozzátartozók
legszebb, mikor fenyegetik az orvost, meg felsorakoznak elotte 8-an, hogy ha nem menti meg a hozzatartozot, akkor kinyirjak, elatkozzak.

mondjuk ez lehet nem altalanos dolog, de en 2 ilyet ateltem, egyet szemelyesen lattam, mikor agydaganatos kissracert kuzdottek, egyet meg hallomasbol, mikor a kiskolyok kiszaladt egy kocsi ele es nem csak az ot elutonek a hazanal, de az helyi orvosenal is felalltak a bejarora a ladak.

na jo, mondjuk ez egy adott tarsadalmi reteg ( :mrgreen: ) es lehet ott sem mindennapi, de ezekkel is szembesulnek.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 9:16

hehetheoriginal írta: Persze nem lehet mindent meggyogyitani, ne nezzuk egymast hulyenek, meg ovodasnak, ezzel mindenki tisztaban van.

Csak mikor az ember bekerul a korhazba sima rutinvizsgalatra, aztan a nover balfaszsaga miatt vermergezest kap, vagy egy sima tű beszurasaval szetbasszak az idegeket a kezfejben, es utana soha tobbe nem tudja rendesen hasznalni a kezet, azt nem gondolnam, hogy a paciens hibaja, hogy akkor minek ment oda...
Vagy hogy elmondja a doki a laboreredmenyek kiertekelese utan, hogy abszolut semmi baj, minden oke, aztan ra par honapra epikus fajdalmak kozt hal meg az illető es utana masik orvos "szakvelemenye" szerint mutheto, megmentheto lett volna a helyzet, de azert mind elfogadta a boritekot szemrebbenes nelkul.
Mind megtortent pelda, ismerosi korben, nem en talaltam ki.
Gondolom masoknak is vannak hasonlo tortenetei, nem vagyok egyedul.
Milyen szakma volt ez?
Utólagosan mindenki könnyen mondja, hogy "megmenthető" lett volna. Aztán egy párhuzamos univerzumban meg a műtétbe halt volna bele.

A nővér balfaszága miatt szepszis? Milyen esetben? Mi történt?

Sima tűvel ideget "szétbaszni" nem lehet, főleg a kézfejben, ahhoz többszöri szúrás-turkálás kellhet. De ez akkor megint csak nem orvosi hiba.

Nem védek én senkit, de ezek is példák, meg vannak ellenpéldák. De amíg egy asztalos mondhatja, hogy várj 1,5 évet, egy orvosi ellátásra nem lehet ezt megtenni.
Alapból ha a primer prevenció jobb lenne, meg a magyarság se lenne ennyire önpusztító, nem lenne minden eü ellátás túlterhelt.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 8:59

Persze nem lehet mindent meggyogyitani, ne nezzuk egymast hulyenek, meg ovodasnak, ezzel mindenki tisztaban van.

Csak mikor az ember bekerul a korhazba sima rutinvizsgalatra, aztan a nover balfaszsaga miatt vermergezest kap, vagy egy sima tű beszurasaval szetbasszak az idegeket a kezfejben, es utana soha tobbe nem tudja rendesen hasznalni a kezet, azt nem gondolnam, hogy a paciens hibaja, hogy akkor minek ment oda...
Vagy hogy elmondja a doki a laboreredmenyek kiertekelese utan, hogy abszolut semmi baj, minden oke, aztan ra par honapra epikus fajdalmak kozt hal meg az illető es utana masik orvos "szakvelemenye" szerint mutheto, megmentheto lett volna a helyzet, de azert mind elfogadta a boritekot szemrebbenes nelkul.
Mind megtortent pelda, ismerosi korben, nem en talaltam ki.
Gondolom masoknak is vannak hasonlo tortenetei, nem vagyok egyedul.
thereisonly1ronaldo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 8:50

hehetheoriginal írta:
Nika91127 írta:

Hogy mi volt az, ami mulasztás volt és a halált okozta?
Ugy erti, mint ami rengeteg mas emberrel es a csaladjaval is megtörtént, hogy ha magyarorszagon te bekerulsz a korhazba gyógyulás celjabol idos korban, akkor onnan koporsoban lehet csak távozni.
Felrekezeles hozzanemertes nemtorodomseg lustasag undorito hozzaallas. Ez a mai magyar orvoslas.
Tulzas, de realitas. Nem egy peldat tudnek mondani.

Tudom nalad ez kiveri a biztositekot es mashogy latod, mashogy erzed. Csak a milliok a tarsadalomban nem.
Az a baj, hogy idős korban nem feltétlenül lehet mindent meggyógyítani, ezt el kell fogadni. Van, hogy nem az eü személyzeten múlik. Ha rajtuk, akkor meg ne csodálkozzunk - 40 betegre jut 2 nővér, jobb helyeken 2/3 betegenként van 1... sajnos így "mindent megtenni" nem lehet.

De akkor másik példa: 2 éve volt egy eset. Középkorú ffi, csuklótörés. Magasvérnyomásos, egy db gyógyszert szed rá. Ugye mindenki kérdezi, h "mennyire kockázatos egy adott műtét". Ez a jó állapotú beteg az altatás bevezető szakaszában kapott egy akkor infarktust, hogy hiába volt ott helyben az aneszt-intenzives szakorvos, a szakszemélyzet, az altatogép és minden ami kell... de nem élte túl.
A krónikus beteg 80+ feletti korosztály sajnos bármikor meghalhat. Egy érdekes adat: akinek combnyaktörése van 80 év felett, azoknak az 5éves várható túlélése 0,5(!!!!!!)%. Vagyis 200 ilyen betegből 1 él még 5 év múlva.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 8:43

mint mondottam: rothad az egesz, nem hiaba tart itt az orszag, mert a benne elo emberek vannak ezen a szinten.
thereisonly1ronaldo

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. március 1., szerda 8:33

hehetheoriginal írta: Tulzas, de realitas. Nem egy peldat tudnek mondani.
Túlterheltség, felülről kemény pusholás, faszfej hozzátartozók. Túlzás mindenkire ezt ráhúzni, de realitás.

85 éves félhalott szobanövényeket kell pöfögtetni intenzíven, csak mert valamelyik kórházi fejesnek a mittoménkije. Közben olyan fiatalokra nincs kapacitás, akik menthetőek lennének, de messzebb kell szállítani, mert meg van mondva, hogy kit kell felvenni intenzív osztályra és nem az orvos dönti el, aki ténylegesen diagnosztizálja.

Túlzás, de realitás. Nem egy példát tudnék mondani.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. március 1., szerda 7:51

Nika91127 írta:
zsuninnyo írta:

Persze, melyik reszet?
Hogy mi volt az, ami mulasztás volt és a halált okozta?
Ugy erti, mint ami rengeteg mas emberrel es a csaladjaval is megtörtént, hogy ha magyarorszagon te bekerulsz a korhazba gyógyulás celjabol idos korban, akkor onnan koporsoban lehet csak távozni.
Felrekezeles hozzanemertes nemtorodomseg lustasag undorito hozzaallas. Ez a mai magyar orvoslas.
Tulzas, de realitas. Nem egy peldat tudnek mondani.

Tudom nalad ez kiveri a biztositekot es mashogy latod, mashogy erzed. Csak a milliok a tarsadalomban nem.
thereisonly1ronaldo

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 7:20

ferni írta:
ikelemen5 írta:

A falusi is mind millió fölött keres.
Akiről én tudok az 5 milliót kap… :D
Annyi a kártyapénze v annyi a netto fizuja? :)
Mondjuk falun, ahol akár 3-4 falu is tartozik alá, többezer emberrel, kártyapénznek reális

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. március 1., szerda 7:16

ikelemen5 írta:
Realista24 írta: Én ahány hazidokit ismerek, mind tele van mind a szemet.
Persze, varos így nem általánosítok.
Akiről én tudok az 5 milliót kap… :D

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. március 1., szerda 7:15

ikelemen5 írta:
Bértábla van. Plusz, mindenki a körzet mérete alapján, az abban lévő "kártyák" száma alapján kapják a támogatást.

Nekem anyukám házigyermekorvos, 30 éve dolgozik, (közte sokáig kórházban), 3 szakvizsgája van, de nem vagyunk tele, "mint a szemét". Lehet rossz helyre születtem :)

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2023. március 1., szerda 7:07

“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Vissza: