Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. június 20., péntek 10:50

Ez tetszett, főleg a hatalom gyakorlása, megtartása és a magyar politika kapcsolatáról szóló rész: https://youtu.be/PtQ_1Po-C-4?si=jd5RHLMxoELwpYzi
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. június 20., péntek 9:35

Realista24 írta:
realfan írta:
valóban több, de azért nem sok és azon irreális ígéretek (bár, az, hogy javítjuk az oktatást meg egészségügyet, én még ígéretnek sem nevezném, csak általánosságok puffogtatásának, amit eddig minden kormányra készülő párt megcsinált, lásd anno a fideszt is és azt is, hogy abból mi lett), amit MP tett, az nem, még nagyobb adóbevételekkel sem, eu-s pénzekkel sem, amik megszerzése még valószínű évekbe telik, az is csak akkor, ha 2 harmad lesu
Marmint mit tett a Fidesz az EU-s penzekkel azon tul, hogy ellopta?
Ezt az egyszerű tényt az egyszerűség fel sem akarka már fogni. Itt rengeteg dolgot lehetett volna csinálni és lopni, de inkábn csak a lopás mellett döntöttek. Jól emlékszem a vasút fejlesztésbe 21ig ömlött a lóvé, aztán nem működik a MÁV. Lehetne sorolni, de aki védi még ezt a rendszert annál van baj vagy jól él belőle maga is.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 20., péntek 8:48

realfan írta:
valóban több, de azért nem sok és azon irreális ígéretek (bár, az, hogy javítjuk az oktatást meg egészségügyet, én még ígéretnek sem nevezném, csak általánosságok puffogtatásának, amit eddig minden kormányra készülő párt megcsinált, lásd anno a fideszt is és azt is, hogy abból mi lett), amit MP tett, az nem, még nagyobb adóbevételekkel sem, eu-s pénzekkel sem, amik megszerzése még valószínű évekbe telik, az is csak akkor, ha 2 harmad lesu
Marmint mit tett a Fidesz az EU-s penzekkel azon tul, hogy ellopta?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. június 20., péntek 8:34

realfan, lehet igazad lesz, de ez csak akkor fog kiderülni, ha megkapják az esélyt.
Én úgy gondolom, hogy egy szakadék felé száguldó vonaton nem az ülések kényelme a legfontosabb, de még csak nem is az, hogy elromlott a klíma, hanem előbb a vészféket kell megjavítani. Azt pedig nem lehet, amíg Orbán és a sleppje hatalomban van. A többi majd elválik azután.
De előbb várjuk meg, hogy ha esetleg kormányváltás lesz, hogyan alakulnak a dolgok, azt is inkább 2-3 év (akár egész ciklus) után , mielőtt kritizálunk, mert még anno a szocikkal és a Fletóval kapcsolatban megértettem ezeket az ellenérveket, kritikákat, de a Tiszánál azért vakarom a fejem. Mert szerintem, kis túlzással, ha Magyarországnak 4 évig kormánya sem lenne, a jelenleginél még akkor is jobban mennének a dolgok.

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. június 19., csütörtök 22:12

Köszi swfan! :salute:

De szerintem ne erőlködj tovább, elkönyvelte hogy minden rosszabb lesz és ragaszkodik hozzá. Az érvek nem számítanak.

Azt aláírom, hogy nem lesz fenékig tejfel minden egy esetleges kormányváltásnál, de azért ebből a nagyhalom szarból ami össze lett rakva, nehéz lesz rövid időn belül várat építeni. De nem is kell.

Új alapokat kell lerakni és ha már elindul több szektorban is változás (szabad tankönyvválasztás, erasmus, eu ügyészség, legalacsonyabb nyugdíjak emelése, kórház és iskola felújítások, egészséges élemiszerek áfacsökkentése - de hát ugye konkrét ígéretek nincsenek csak általánossagokat puffogtatnak) én már elégedett leszek.

Szerintem van rá fedezet, nagyon gyorsan összegyűlnek ezekre a projektekre a milliárdok, ha nem veszti el a közpénz közpénz jellegét vagy a közbeszerzéseket nem mindig ugyanaz a túlárazott ajánlatot adó szervezet nyeri meg.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 19., csütörtök 16:32

realfan írta: szocháló/segélyezés visszavágása
https://magyartisza.hu/tisza-program
Bevezetjük a méltó élethez szükséges kiegészítő nyugdíjat.
Állami és uniós támogatásokkal nyugdíjas házakat, otthonokat és rehabilitációs intézményeket hozunk létre.
Képzést nyújtunk a közfoglakoztatottaknak és velük segítő szolgáltatásokat biztosítunk az idős honfitársainknak.

Állami bérlakásépítési programot indítunk.
Azonnal duplájára emeljük a családi pótlékot
Tíz milliárd forintos vagyon felett bevezetjük a vagyonnövekedési adót

A TISZA minden évben minimum 500 milliárd forinttal növeli az állami egészségügy költségvetését.
Megemeljük az ápolók és a szociális területen dolgozók bérét.
Az idős honfitársaink és a krónikus betegek érdekében, a gyógyszerkassza állami támogatásának növelésével féken tartjuk a gyógyszerárakat.
Plusz a Nemzet Hangjából megismert ígéretek:
Egyetért-e Ön azzal, hogy évi maximum 200 ezer forint értékben Nyugdíjas Szép-kártyát vezessünk be, amely élelmiszerre, gyógyszervásárlásra és egészségmegőrzésre fordítható
Egyetért-e Ön azzal, hogy az állam ne fordíthasson költségvetési forrásokat magánegészségügyi beruházások támogatására, és évente minimum 500 milliárd forint extra forrást biztosítson az állami egészségügyi rendszer fejlesztésére?
Egyetért-e Ön azzal, hogy az 5 milliárd forintos vagyon felett extra adófizetési kötelezettség kerüljön megállapításra?
Igen, ezekből tényleg az olvasható ki, hogy ugyanúgy sz*rnak majd a szochálóra és a közszférára, mint a Fidesz. Meg gondolom a társadalompolitikai szakértőjük, Bódis Kriszta is a legnagyobb neolib a szakmában /s

Az EU-s pénzekről meg annyit, hogy Lengyelország ugyanebben a cipőben volt. Mégis, miután Tusk átvette a hatalmat, és még konkrétan semmit sem csinált, feloldották nekik a pénzek blokkolását, pusztán beígért törvénytervezetekre: https://www.portfolio.hu/unios-forrasok ... hat-670877

December 13-án iktatták be a Tusk kormányt, februárban már fel is oldották nekik a pénzeket.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. június 19., csütörtök 16:12

swfan írta: Hát akkor szerintem te nem tudod mit jelent a "neolib" szó. Tök jó amúgy, hogy leírod, hogy "nagyobb vagyon megadóztatása", amit hiányolsz, de hát az az ígéretük is, és én is írtam :lol:

A nyugdíjas SZÉP kártya egy szociális juttatás, sávosan lenne bevezetve, az alacsony nyugdíjjal rendelkezőknek lenne adva, élelmiszerre lehetne költeni. A nyugdíjasoknak te milyen "fizuemelést" akarsz adni? :lol: a kormány egyedül az állami dolgozók fizetését tudja megemelni, egyébként az is meg van ígérve.

A jelenlegi költségvetésből pedig bizony sok minden kijönne, ha nem lenne ellopva az adónk, hanem arra költenék, amire fizetjük.
igen, neolib, szocháló/segélyezés visszavágása(nem,a szép kártya szarnak a pofon, nem valódi segítség és semmivel sem másabb, mint amit a fidesz tett a nyugdíjasoknak, mégis te is mennyire tapsolsz, míg orbánék maga az ördög), privatizáció(azt már nem kell, megtették előtte, de pölö közszolgáltatásokat még így is akar, lásd közlekedés...) és a munkavállalói jogok leépítése a fő ismérve, fővárosi frakciójuk viselkedése teljesen ezt támasztja alá +azon kevés gazdaságpolitikai megszólalás, ami van Vezér úrtól
nem akar 2 kulcsos adót, hanem megtartja a mostanit, sőt még csökkenti, ez nekem nem a nagy vagyponok megadóztatása
milyen fizuemelést nyugdíjasoknak?ilyet nem írtam mondjuk nyugdíjat, de lehet én vagyok naív és elég élelmiszerre pénz, a fűtés, áram, egészségügy, utazás és közszolgáltatásokra tuti nem költenek...
az út a börtönbe program semmi több populista uszításnál, mintahogy a fidesz is szokta és csak a ner lovagokra vonatkozik, miközben rajtuk kívül is vannak hatalmas vagyonok...

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 19., csütörtök 15:54

Hát akkor szerintem te nem tudod mit jelent a "neolib" szó. Tök jó amúgy, hogy leírod, hogy "nagyobb vagyon megadóztatása", amit hiányolsz, de hát az az ígéretük is, és én is írtam :lol:

A nyugdíjas SZÉP kártya egy szociális juttatás, sávosan lenne bevezetve, az alacsony nyugdíjjal rendelkezőknek lenne adva, élelmiszerre lehetne költeni. A nyugdíjasoknak te milyen "fizuemelést" akarsz adni? :lol: a kormány egyedül az állami dolgozók fizetését tudja megemelni, egyébként az is meg van ígérve.

A jelenlegi költségvetésből pedig bizony sok minden kijönne, ha nem lenne ellopva az adónk, hanem arra költenék, amire fizetjük.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. június 19., csütörtök 15:18

swfan írta:
realfan írta: ...
Én láttam már számolgatást, hogy mennyiből valósíthatók meg az eddigi konkrét ígéretek, megvan rá a fedezet simán, az adócsökkentésekkel is. Sőt, a mostani költségvetésben is meglenne.

Az EU-s pénzek célzott felhasználásra vannak, de ha megkapjuk őket az pont arra lenne jó, hogy ne a saját költségvetésünk finanszírozza ezeket. Ráadásul kifejezetten olyan dolgokra lehetne azokat felhasználni, amelyeket amúgy is kéne csinálni folyamatosan, pl. közszolgáltatások fejlesztése

Vagyonadó, kiegészítő nyugdíj, nyugdíjas SZÉP kártya sávosan, végrehajtások államosítása, magánegészségügy beruházások állami támogatásának megszüntetése - ja, tényleg, tipikus "neolib" gazdaságpolitika :lol:

A hangfelvételen személyes adat nem hangzott el, úgyhogy nem értem hogy jön ide a gdpr. Az a személyes adatok kezeléséről szól.
hát, akkor azok a számolgatások nem túl pontosak, főleg, ha az is kijön, hogy jelenlegi költségvetésből is megoldhatóak :lol:

ja, pont ezek a juttatások neolibek, ahelyett, hogy fizu emelés, szociális szolgáltatások javítása, munkavállalói jogok és szakszervezetek erősítése nagy vagyponok megadóztatása, helyette kapnak szép kártyát,amki kb a mostani fideszes megoldás másképp csomagolva és rohadt nagy segítség, főleg mondjuk falun

a gdpr és infótörvény nem csak személyes adatokról szól :)

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 19., csütörtök 13:25

realfan írta: ...
Én láttam már számolgatást, hogy mennyiből valósíthatók meg az eddigi konkrét ígéretek, megvan rá a fedezet simán, az adócsökkentésekkel is. Sőt, a mostani költségvetésben is meglenne.

Az EU-s pénzek célzott felhasználásra vannak, de ha megkapjuk őket az pont arra lenne jó, hogy ne a saját költségvetésünk finanszírozza ezeket. Ráadásul kifejezetten olyan dolgokra lehetne azokat felhasználni, amelyeket amúgy is kéne csinálni folyamatosan, pl. közszolgáltatások fejlesztése

Vagyonadó, kiegészítő nyugdíj, nyugdíjas SZÉP kártya sávosan, végrehajtások államosítása, magánegészségügy beruházások állami támogatásának megszüntetése - ja, tényleg, tipikus "neolib" gazdaságpolitika :lol:

A hangfelvételen személyes adat nem hangzott el, úgyhogy nem értem hogy jön ide a gdpr. Az a személyes adatok kezeléséről szól.

realfan

HozzászólásSzerző: realfan » 2025. június 19., csütörtök 12:32

swfan írta:
realfan írta: nem az egyszerű üzenet zavar, hanem ha valaki nem ért egyet vele, azt rögtön támadja (mint a fórumon hehe :mrgreen: ), legyen az sajtó, egy személy vagy szervezet.
Képviselni az álláspontod, ha kritika ér nem támadás. Persze már elszoktunk a politikai vitáktól. Az, hogy a sajtónak beszólogat, amikor nem írnak eleget róla, nekem sem tetszik. De az a kritikája jogos, hogy a független sajtó sokszor beleszalad Rogánék késébe, amikor utóbbia tematizálni próbálják a közvéleményt. Illetve az is fura volt, hogy egyetlen Lázárinfóról 10 cikket hozott le a Telex, miközben aznap a Tisza pártos kommunikációról nem írtak semmit. Szerintem amikor ilyenekre rávilágít, akkor jogosan kritizál. Egy demokráciában miért ne lehetne a kritikával illetni a független sajtó munkáját? Az nem azt jelenti, hogy be akarja tiltani.
nem tetszik a populista megvalósíthatatlan ígérgetései
Mindegyik konkrét ígérete megvalósítható. Csak mondjuk a befizetett adót nem ellopni kéne, hanem ténylegesen a közszolgáltatásokra fordítani.
alapból az, hoigy egy enres úrifiú, aki csak azért hagyta ott őket, mert ott nem érvényesülhetett úgy, ahogy azt gondootla, hogy ő azt megérdemli, alég naív, aki ilyentől sokat vár.
A Partizánba biztosan sértettségből ment le, de azóta rengeteget változott a kommunikációja. Nem mellesleg lement vidékre meghallgatni az emberek problémáit, egész biztos, hogy sok mindent másképp lát, mint 2024 elején. Annyira azért nem jó színész, hogy mindezt csak megjátssza.
az üzenetei nagyarésze az, mint a fideszé -korrupció, amit vagy elhiszek vagy nem, személy szerint én inkább nem.
A fideszes korrupció sokszorosan bizonyított tény. Szépen felmégy Hadházy Ákos oldalára, aki hetente talál valamit, bizonyítékokkal. Ha neked ebben "hinni" kell, az a te bajod szerintem.
mondanak dolgokat persze, de semmi konrétumot az esetek 90%-ban, a maradék 10-ben meg hülyeséghet (lásd szja csökkentés, minden csökkentés, de közben lesz pénz oktatásra meg egészségügyre meg nyugdíjra meg mindenre is)
Nem kell lopni. Haza kell hozni az EU-s pénzeket.
amit MP mond, azt kb már az összes ellenzéki párt elmondta, ami szerinted valódi problémákra hívja fel a figyelmet, valahogy nekik senki nem tapsolt,
A politika már csak ilyen. Nem mindegy hogyan juttatod el az üzeneted az emberekhez.
aki lehallgat másokat
Bűncselekményt vett fel
már ott elveszett minden, hoigy szerinted mindne ígérete(az az 1-2 konkrétum, a nagy szavakon kívül) megvalósíatható...minimális számolás kell, higy ha adót csökkent nem lesz minden ígéretre pénz, kb semmire, az eu-s pénzek nem fognak midnent fedezni, főleg, hogy azok célzott felhasználásra vannak (és azok "visszaszerzése" sem lesz egy eccccerű dolog) és továbbra sem tudjuk menynit fog lopni, eddig, mikor vezető poziban volt, lopott, ha netán kormányra kerül, kiderül, hogy megváltozott-e azóta.

padem, nem, a tiszával a rendszer marad, csak pár ember az élén megváltozik, ugyúgy gyűlöletkeltő, ugyanúgy agresszív kommunikécuió, ugyanaz a gazdaságpolitika, sőt még durvábban neolib, náalm ez nem a renszerváltás ismérve, max átszabása. megértem, ha valaki amúgy elégedett ezzel, de mint írtam, nekem mindegy, hogy tisza vagy fidesz, a ényegi dolgok enm fognak változni, csak a személyek

a lehallgatáshoz (nem vagyok ügyvéd és melóban nem fogok utána keresni sem), nálam, ha tudtuk nélkül felveszik a beszélgetést, az simán lehallgatás nekem, de ha igazából mindegy számomra, hogyan nevezzük, eléggé undormány dolog 8és nem, semmi bizoinyító erejű dolog nincs benne bűncselekményre nézve, angyon amx sejtet, az infó és gdp törvény alapjáén pedig az is jogsértő, hogy a másik beleegyzesése nélkül nyilvánosságra hozta, de ez a része a kevésbé fontos
ferni írta: Jámbor András nem indul egyéniben

Még mindig vannak akik tényleg rendszerváltást akarnak.
páran valóban, de ezek szerint Jambi nem....

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. június 19., csütörtök 9:18

Jámbor András nem indul egyéniben

Még mindig vannak akik tényleg rendszerváltást akarnak.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. június 19., csütörtök 7:36

gutihaz14 írta: https://telex.hu/gazdasag/2025/06/18/eu ... eggyengebb

megmondta anno a telefosott gatyas szabadsagharcos hogy 2024 nagyon jo ev lesz

:lol: :lol:
Nem alapoznék ilyen ukrán maffia által megrendelt statisztikákra :mrgreen:
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. június 19., csütörtök 7:05

https://telex.hu/gazdasag/2025/06/18/eu ... eggyengebb

megmondta anno a telefosott gatyas szabadsagharcos hogy 2024 nagyon jo ev lesz

:lol: :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. június 18., szerda 20:58

swfan írta: Most akkor MP lehallgatott valakit szerinted, vagy sem? Az én értelmezésem szerint a nejével folytatott magánbeszélgetést vette fel, amin az hallható, hogy az akkori igazságügyi miniszter arról beszél, hogy kormánytagok belenyúltak az ügyészségi anyagokba
az nem lehallgatas, egyertelmu. tobb hszben is emlitve van hogy beszelgetes.
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 18., szerda 20:43

swfan írta: Most akkor MP lehallgatott valakit szerinted, vagy sem? Az én értelmezésem szerint a nejével folytatott magánbeszélgetést vette fel, amin az hallható, hogy az akkori igazságügyi miniszter arról beszél, hogy kormánytagok belenyúltak az ügyészségi anyagokba
Valaki írta itt a lehallgatást, én arra reagáltam általánosságban hehe válasza után.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 18., szerda 20:40

Most akkor MP lehallgatott valakit szerinted, vagy sem? Az én értelmezésem szerint a nejével folytatott magánbeszélgetést vette fel, amin az hallható, hogy az akkori igazságügyi miniszter arról beszél, hogy kormánytagok belenyúltak az ügyészségi anyagokba

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 18., szerda 20:16

Elbeszélünk egymás mellett.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. június 18., szerda 20:07

Realista24 írta: Lehallgatni mást engedély nélkül, bűncselekmény. Parttól és személytol függetlenül.
Ez így ebben a formában én úgy tudom, nem igaz. Ezzel kb. úgy reagáltál, mint Szíjjártó, amikor Kaufman Balázs az orra alá dörgölte a bizonyítékot, hogy az oroszok feltörték a külügyet, amit ők tagadtak.

Minősített adatot nyilvánosságra hozni alapvetően bűncselekmény, DE, ha annak nyilvánosságra kerülése közügy, akkor ez a tény felülírja ezt.

Jelen esetben, ami a Varga Judit-os felvételen elhangzik, az bizony közügy. Ez egyébként is a saját beszélgetésükről készült felvétel, szóval elvileg nem is lehallgatás a szó szoros értelmében.

Mentelmi joggal kapcsolatban meg annyit, hogy volt rá a Fidesznek bő 3 hónapja, hogy feljelentsék MP-t, amikor még nem volt képviselő. Nem tették, mert nem volt miért

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. június 18., szerda 19:57

h3x0r írta:
Realista24 írta: Lehallgatni mást engedély nélkül, bűncselekmény. Parttól és személytol függetlenül.
Valamikor Karacsony kornyeken ugyved ismerosom magyarazta, hogy lehallgatni valakit engedely nelkul buncselekmeny, viszont a masik tudta nelkul felvenni, ahogy beszelgettek (tehat te is meg kell szolalj) mar nem az. Megosztani a felvetelt ugyancsak buncselekmeny, viszont ott is vannak kivetelek, hogyha kozszereplorol van szo vagy kozerdeku informaciot tartalmaz. De ezt mar a birosag donti el, szoval nem fekete feher.
Beszélgetést felvenni és lehallgatni valakit, eg és fold. Itt kezdődik az alapveto különbség.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: