Többnyire magam próblom kitalálni a dolgokat, ezért néztem ujra minden részt legalább háromszor

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én hiszek a William=MiB dologban.
35 évvel ezelőtt történhetett az "incidens", amikor Arnold (aki szerintem élő ember volt és tényleg meghalt a kisfia) "öngyilkos" lett. Ez valószinüleg köthető a templomos faluhoz és ezért volt az incidens után eltemetve a hely.
Rá 5 évre, tehát 30 évvel ezelőtt jött be a parkba William, akinek a storyját most követhetjük. Hogy ő milyen események következtére hagyja el majd a parkot, gőzöm sincs.
Arnold halála után Ford eltörölt minden információt Arnoldról, majd megteremtette az android verzióját, Bernardot.
+ A harmadik rész elején, amikor Doloressel beszélget "Bernard". Érdekes módon abban a szobában teszi, amit Bernard nem is látott eddig.(What door?) Azt gondolom, hogy az 35 évvel ezelőtt történik és ott igazából Arnold kérdezi ki Dolorest.

Ha ezeket a tényeket veszitek alapul és elkezditek a sorozatot újból, teljesen érthetőek lesznek a dolgok. Ahol netalán sántikálni kezd a dolog, szerintem azt a készítők a vágással manipulálták.
Ezek persze, mind csak elméletek. Lehet, hogy egyik sem jön be az emlitettek közül, bár nagyon kétlem.