morientes írta:Aki szereti Ken Folllett könyveit,annak ajánlani tudom Bernard Cronwell műveit is.Hasonlóan fogja meg a történelmi témákat,szerplői hús-vér karakterek,racionálisan ábrázolja az adott kort,annak borzalmaival,keménységével együtt.
A Sharpe regényciklusa a napóleoni háborúkról szól,egy Richard Sharpe nevezetü katonatisz kalandjait meséli el,hogyan emelkedik fel egy nincstelen suhanc egészen az ezredesi rangig,elvesztve közben,barátot,feleséget,gyereket.Aztán az Azincourt/A lovagkor alkonya című alkotás a 100 éves háborúról ad korhű képet pörgős kalandregény formájában.De ő írta a Stonhange /I.E. 2000 című nagysikerű regényt is,ami a legendás neolit templom épìtéséről szól,nem mellesleg elmeséli hogyan éltek a bronzkorban...
Cornwell
Pár éve volt egy történelmi regény-korszakom, akkor több könyvet is elolvastam tőle, imádtam. Az Azincourt-osat, amit írtál, az Excalibur-trilógiát (Arthur királyról), illetve az Angolszász históriák című sorozatból is pár könyvet, talán ezek tetszettek a leginkább tőle.
Tényleg rendkívül akciódús, fordulatos, izgalmas regényekről van szó, kiváló korrajzzal, nagyon jól megírt csatajelenetekkel, csak ajánlani tudom én is.