Az Aranylabdával kapcsolatban továbbra is teljes mértékben osztom Guti véleményét /amit a Marca picit megvágva ezáltal kicsit homályosan hozott le --> talán így egyértelműbb a megfogalmazás/
"Es todo un poco lioso porque la FIFA nunca deja claro en que se basa para conceder el premio. En 2010, Iniesta había ganado más que Messi y no se lo dieron, así que no entiendo nada. Si es por méritos individuales, no hay color. Cristiano Ronaldo está muy por encima de Messi y de Ribéry ahora mismo.
, vagyis hogy "ez egy kicsit bonyolult kérdés, mivel
a FIFA soha nem tette egyértelművé, hogy mely kritériumok, szempontok a döntőek és hogy mi alapján odaítélhető ez a díj. Ha annak kell elvinnie, aki több dolgot nyert meg, akkor nem tudom, miért Messinek adták anno Iniesta helyett, hiszen ő több címet szerzett 2010-ben. Ha pedig a legjobbnak kell adni, akkor Ronaldo jelenleg mindenki felett áll, messze felülmúlja Messit és Ribéryt is."
Igazából full felesleges azon pörögni, hogy nem kaphatja meg Messi az 5. aranylabdáját. Nem fogja idén megkapni, de biztos vagyok benne,
Egy biztos; ekkora hype-ot és figyelmet nem igen kapott mostanában ez a díj (utóbbi igaz Cristianora is), mint idén; hosszú idő óta először van komoly kérdőjel /megosztottság a "szakértők" között is, a közvélemény ugye nagyjából adott --> csokiznak is a francia szaklapok

/ a nyertes kilétét illetően (illetve komoly verseny 2 sportoló között) és talán most bukott ki igazán, az új rendszer hibája, tökéletlensége, illetve a FIFA komoly fogyatékossága, évekkel ezelőtti mulasztása a szempontrendszert, valamint a lefektetett alapokat illetően!

Hogy ebben mekkora szerepe van a Blatter nyilatkozatnak, ki-ki döntse el magában (szerintem Cristiano teljesítménye mellett némileg ez is hozzájárult a téma felpörgéséhez); ami tuti, hogy az elmúlt évekhez képest talán most van a legnagyobb esélye Cristianonak megnyerni a díjat, de ez önmagában még semmire sem garancia és továbbra is meglepne, ha a végén valóban így történne!
Ronaldo deserves Ballon d'Or too - Ribery
Most már azért Ribéry is óvatosabban fogalmaz!