Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
nuevo_ericco

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 10., csütörtök 16:28

Realista24 írta: Lathatod, hogy egy LV is probal fel le futassal kompenzalni, meg feltunik a bal oldalon, csatarban, kozepen, aztan mire megy vele? A celtalan szaladgalasnak semmi ertelme.
Ha pedig ő sem futkosna, akkor még nagyobb lenne a szakadék ebben a mutatóban az ellenfelekhez képest :D

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 10., csütörtök 16:28

Azert azt ne mondjuk mar, hgoy 10 eve nezhetetlen a focink.
:lol:

Nagyjából 20 éve. :coffee:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 10., csütörtök 16:24

realmadrid95 írta:
Realista24 írta:

A Liverpool - Real Madrid 2-5-ös meccsen is kevesebbet futottunk, mint az angolok.
A Juve elleni BL dontoben is kevesebbet futottunk.
Folytathatnam a sort szinte az összes meccsel.

Erdekes modon, sem a triplazas idejen, sem a tobbi BL cim gyozelemkor nem lovagolt senki azon, hogy mennyit futunk vagy mennyi nem.

Nem a futashiany a problemank, kvalitasbeli, felfogasbeli es hozzaallasbeli problemak vannak. Ha többet futnank meccsenkent 10km-rel sem lenne egyik jatekos sem okosabb vagy fineszesebb.

LV 90 percre vetitett atlaga 11,2 km lenne...aztan mire megy vele?

Reszben egyet ertek veled, de akkor olyan jatekosaink voltak, hogy kevesebb futassal is tudtak meccseket eldonteni. Most, hogy gyengebb kepessegu jatekosaink vannak, futassal kene kompenzalni valamennyire szerintem.
De mit komepnzaljanak? Lathatod, hogy egy LV is probal fel le futassal kompenzalni, meg feltunik a bal oldalon, csatarban, kozepen, aztan mire megy vele? A celtalan szaladgalasnak semmi ertelme.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 10., csütörtök 16:23

Dupla D írta: A nézhetetlen focink alapja a kevés futás. Szerintem az utóbbi 10 évben alig akadt olyan meccs, ahol többet futottunk volna az ellenfélnél, nagyrészt emiatt volt nézhetetlen a játék, mert kevés a dinamika.
Számomra a 11-12-es szezon az etalon játék képét tekintve. Gyanítom, akkor még volt elég futómennyiség.

Lehet egyedül vagyok, de engem akkor is zavar ez, ha nyerünk, mert ez nem képesség, csakis kizárólag akarás kérdése. Nálam ez lenne a minimum, hogy ugyanannyit futunk, mint az ellenfél. Ha ez megvan, onnan jöhet minden más.
Azert azt ne mondjuk mar, hgoy 10 eve nezhetetlen a focink.

Miert kene ugyanannyit vagy tobbet futni, mint az ellenfel? Nem fogocska ez vagy maraton.

Meg lehet nezni a korabbi, legfokeppen gyoztes eveket. Az ellenfel kifingot a merkozesek vegere, hosszabbitasokra, a sracok meg akkor tettek ra egy lapattal. Semmi gond nem volt.

A gond, hogy most is ugyanaz a "taktika" es az elvaras, csak hat nincs se Ramos, se CR, se Kroos, se Modric, se Case, se Karim, se Carvajal...szoval hagyjuk is, ez tovabbra sem futas kerdese.

Be kene rugni a buntetoket, nem buziskodni kozben, beverni a ziccereket, nem Lucasra bizni a vedekezest, es foleg nem egy eves serulesbol visszajott emberre, illetve nyilvan teljesitmeny alapon feltenni a kezdot, aztan maris megvannak a hianyzo pontok a bajnoksagban, es a BLben sem kellett volna tulorazni.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 10., csütörtök 16:17

dzsi91 írta: Mondjuk azt nem gondolom, hogy ezt carloék nem látják és nem akarnak tenni ellene.
Csak arra tudok tippelni, hogy szándékosan túlbiztosít, és ezért van az, hogy a gyorsan véghez vitt támadásainkhoz maximum csak egy KP-s csatlakozik, a másik kettő marad biztosítani. Aztán 3 ütemmel később érkeznek, mikor már megy a kézilabdás adogatás az ellenfél visszazárt védelme előtt. Ez a taktika, mikor a támadók jó napot fognak ki, megverik a védőiket, helyzeteket alakítanak ki, nem vesztik el azonnal a labdát, hatásos lehet, van ideje felkocogni mindenkinek. De ha szar napjuk van, akkor van az, hogy alig lövünk kapura, és az ellenfél zavartalanul hozhatja ki a labdákat, mivel presszing sincs.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. április 10., csütörtök 16:12

A nézhetetlen focink alapja a kevés futás. Szerintem az utóbbi 10 évben alig akadt olyan meccs, ahol többet futottunk volna az ellenfélnél, nagyrészt emiatt volt nézhetetlen a játék, mert kevés a dinamika.
Számomra a 11-12-es szezon az etalon játék képét tekintve. Gyanítom, akkor még volt elég futómennyiség.

Lehet egyedül vagyok, de engem akkor is zavar ez, ha nyerünk, mert ez nem képesség, csakis kizárólag akarás kérdése. Nálam ez lenne a minimum, hogy ugyanannyit futunk, mint az ellenfél. Ha ez megvan, onnan jöhet minden más.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. április 10., csütörtök 16:01

Gyanítom, hogy nem csak a futasmennyiség a gond hanem annak az eloszlása is. Lehet nem futott annyit az aranycsapat de ott Cren kívül mindenki beletetette egyenletesen.Az, hogy bellinghem szaladgál összevissza amíg elől 3an lődörögnek és a 70ik perctől már levegőt se kap nem fasza.

Akárhonnan forgatjuk van elől 2 ember aki nem mozdul csak ha támadunk ami régen se fért bele nemhogy manapság. 1 embert elbírunk ha stabil a csapat és ő cserébe hozza a gólokat.

Mondjuk azt nem gondolom, hogy ezt carloék nem látják és nem akarnak tenni ellene. Kell legyen rá valami magyarázat a trollkodáson kívül is :kalapos:
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 10., csütörtök 15:36

Realista24 írta:
ToniKroos írta:

Most visszanéztem a rájátszástól az összes meccset. Nem volt olyan mecccsünk ahol 108 km-nél többet futottunk volna( rajtunk kívül egy Brugge meccs volt ahol 100 km-t tettek meg).A többi csapat 110 alatt nem produkált meccset! Az átlag 115-120 között van kb. Egy PSGnek nem derogál a Brest elleni 7-0-nál 115km-t futni vagy tegnap a Barcának 117-et és még csodálkozunk, hogy szenvedünk a bunker csapatok ellen. Úgy tényleg nehéz, ha elsporoljuk a futást. A City ellen 108 és 105, az atletico ellen 105 és 139( itt hosszabítás volt), az arsenal ellen 101. Az összes meccsen átlag alatt vagyunk és nem kicsivel, elkényelmesedett a csapat, nem hajlandók futni. Én már arra is gondolok, hogy edzőbuktatás van, mert ennyire szint alatt nem lehet teljesíteni. Jövőhéten kíváncsi leszek, hajlandóak lesznek-e mozogni.

Itt rákereshettek bármelyik meccsre:
https://www.uefa.com/uefachampionsleagu ... s/bracket/
A Liverpool - Real Madrid 2-5-ös meccsen is kevesebbet futottunk, mint az angolok.

Erdekes modon, sem a triplazas idejen, sem a tobbi BL cim gyozelemkor nem lovagolt senki azon, hogy mennyit futunk vagy mennyi nem.

Nem a futashiany a problemank, kvalitasbeli, felfogasbeli es hozzaallasbeli problemak vannak. Ha többet futnank meccsenkent 10km-rel sem lenne egyik jatekos sem okosabb vagy fineszesebb.

Reszben egyet ertek veled, de akkor olyan jatekosaink voltak, hogy kevesebb futassal is tudtak meccseket eldonteni. Most, hogy gyengebb kepessegu jatekosaink vannak, futassal kene kompenzalni valamennyire szerintem.

Foleg, hogy elvileg pont erre epitettuk fel a keretet, nem spilereket vettunk kpra, hanem kemeny btb jatekosokat. Tchouameni, Cama, Valverde mind emberevo allatnak kene lennie. Az, meg hogy a csatar trionk nagykn brutal mod alul teljesit ebben, igy a kozeppalyankon hihetetlen nyomas van.

Azert Kroos es Modric olyan ritmust adott a jatekunknak, hogy nem kellett mindenkitol a 10 km, de most mar mas a helyzet szerintem. Aztan konnyen lehet, hogy tevedek.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 10., csütörtök 14:55

Szerintem a futásmennyiség hiányát pont egy olyan profilú és képességű játékos tudja kompenzálni, mint Kroos (vagy a hozzá hasonló Ceballos). A középpályánk átalakulása után pont egy olyan felfogásbeli váltás vártam volna idén a csapattól és az edzői stábtól, amelyik alkalmazkodik az új játékosokhoz, és picit fizikálisabb játékra helyezi a hangsúlyt. De szerintem pont az ellenkezője történt, és még a tavalyinál is statikusabb a csapat. Pedig Valverde, Bellingham, Tchouameni, Camavinga profilú játékosoknál inkább az adná magát, hogy nem csak technikailag növünk az ellenfél főlé.
Persze ezt könnyebb leírni, mint megvalósítani, tisztában vagyok vele, de attól még okoskodni szabad :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 10., csütörtök 13:32

ToniKroos írta:
Realista24 írta:

Hogy ezen mindig meglepodtok. :D
Ez teljesen fuggetlen a szezon szakaszatol, fizikai allapottol. Az ellenfeleink 85%a allandoan tobbet fut nalunk, nagyjabol 10%-kal.
Most visszanéztem a rájátszástól az összes meccset. Nem volt olyan mecccsünk ahol 108 km-nél többet futottunk volna( rajtunk kívül egy Brugge meccs volt ahol 100 km-t tettek meg).A többi csapat 110 alatt nem produkált meccset! Az átlag 115-120 között van kb. Egy PSGnek nem derogál a Brest elleni 7-0-nál 115km-t futni vagy tegnap a Barcának 117-et és még csodálkozunk, hogy szenvedünk a bunker csapatok ellen. Úgy tényleg nehéz, ha elsporoljuk a futást. A City ellen 108 és 105, az atletico ellen 105 és 139( itt hosszabítás volt), az arsenal ellen 101. Az összes meccsen átlag alatt vagyunk és nem kicsivel, elkényelmesedett a csapat, nem hajlandók futni. Én már arra is gondolok, hogy edzőbuktatás van, mert ennyire szint alatt nem lehet teljesíteni. Jövőhéten kíváncsi leszek, hajlandóak lesznek-e mozogni.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ToniKroos

HozzászólásSzerző: ToniKroos » 2025. április 10., csütörtök 13:17

Realista24 írta:
ToniKroos írta: Tegnap az Arsenal 12 !!! kilométerel többet futott, mint mi.
Ez teljesen fuggetlen a szezon szakaszatol, fizikai allapottol. Az ellenfeleink 85%a allandoan tobbet fut nalunk, nagyjabol 10%-kal.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. április 9., szerda 21:00

Remy írta: Teljesen felesleges is lenne eladni, ha jon uj edzo. Ki kell probalni.

Ja, amugy is belegondolva, szuletesnapon lesz a visszavago. Szoval ez mar el volt rendelve, hogy kuka. :lol:
A szulinappal ez tenyleg fust, de Vinicius edzotol fuggetlenul sem hiszem, hogy stabilan erosebb lesz fejben. Igy is adnek neki meg egy eselyt, de felek, a mentalis korlatait nem fogja tudni levetkozni... Esetleg egy eredmenyesebb csapatban kevesebb alkalommal lesz frusztralt, meglatjuk. Eladva ugysem lesz, sot a kezdobol sem fog kikerulni.

Pedig egy klasszikus center, vagy Bellingham hamis kilences is mukodhetne.

A legfontosabb mondjuk meg mindig egy olyan kozeppalyas, aki hid a tamadasepitesben. Felolem Ceballos is lehet, de sorozatterheles mellett lehet, hogy az O serulekenysege mar sok. Nyaron ennek kellene a prionak lenni. Nem kell Kroos, mert lehetetlen potolni, de Ceballostol es Modrictol fuggetlenul muszaj valakit talalni, aki fazont szab a jateknak.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. április 9., szerda 18:05

Teljesen felesleges is lenne eladni, ha jon uj edzo. Ki kell probalni.

Ja, amugy is belegondolva, szuletesnapon lesz a visszavago. Szoval ez mar el volt rendelve, hogy kuka. :lol:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. április 9., szerda 17:56

Viniciusz távozása idén nem realitás úgyhogy kár is erről beszélni. Nem fog kikerülni a kezdőből akármi van.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

danikiss45
Kedvenc játékosaid: Raúl , C. Ronaldo

HozzászólásSzerző: danikiss45 » 2025. április 9., szerda 17:15

Annyit füznék a tegnap làtottakhoz, hogy nyàron elküldeni Vini LV, és s többi léhütött. Ancelotti is mehet amerre làt, köszönjük az eddigi munkàjàt, jöjjön egy edzö aki tud rotàlni, nem 92-ik percben cserél.
Védelembe igazolni, aki marad annak meg a tökére lépni, hogy dolgozzanak meg a pénzükért, mert ez igy nulla.
Ugyanez volt év elején is csak akkor még azzal hitegettük magunkat hogy ez csak szeptember.
Ha tegnap betesz 4 ifistàst Don Carlo azok kevesebb gollal lehozzak ezt a meccset.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 9., szerda 15:18

Realista24 írta:
És ez nem csak az idei szezonra igaz, hanem már hosszú évek óta így van. A 85% pedig szerintem még kevés is.
Számomra nem meglepő, hanem a gyenge szereplésünk egyik fő oka. Kroos utánozhatatlan tehetsége, hogy egy személyben tudott a csapatnak ritmust adni, ezt még valahogy kompenzálni tudta az elmúlt években, nélküle ez a hozzáállás vesztes taktika. A labdakihozatalaink szinteket estek vissza, mert nincsen meg az a plusz futómennyiség, ami megteremtené a passzsávokat, a mindig megjátszható embert.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 9., szerda 15:02

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ToniKroos

HozzászólásSzerző: ToniKroos » 2025. április 9., szerda 14:59

Tegnap az Arsenal 12 !!! kilométerel többet futott, mint mi. Ez elképesztően nagy különbség. Többe helyen is olvastam, hogy olyan, mintha a csapat ellazsálná a mérkőzést. Szerintem a csapat teljesen lefőtt fizikailag és mentálisan is. Az egész stáb hibázott az idény közbeni keret menedzseléstől, a felkészítésen át, a csapat kialakításáig. Itt már minden is a változásért kiált, ezt már Perezéknek is észre kell venni. Új impulzus kell, egy irány és egy rendszer, ami a csapatjáték alapját adja. Sokkal több van a csapatban ennél.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2025. április 9., szerda 10:45

wZoLee7 írta:
gutihaz14 írta:

camavingat varjuk meg xabi alatt, szerintem total hatassal van ra ancelotti ostobasagai
De ez a többiekre is elmondható. Rendszer és taktika nélkül nagyon nehéz focizni. Nálunk inkább az a probléma hogy teljesítménytől függetlenül vannak akik szent státuszban vannak. Ez szerintem Xabival sem fog változni, egyszerűen kiadják, hogy Viniciusnak játszani kell mert bármekkora szégyen ez nekünk, ez a szerencse süti a csapat egyik arca.
A játékunk az tavaly is nagyon hasonló volt. Vagy Vini meghúzza sebességből vagy Belli a váratlant és/vagy bekeveredik a kapu környékére, de egyébként stabilitás-stabilitás és STABILITÁS. Működött is, mert a védelem állt, Kroos nyugtatott-gyorsított, olvasta-írta a játékot, Fede ott volt mindenhol IS, Cama/Tchouaméni meg nem csináltak hülyeséget.

Na ebből idénre semmi se maradt, ill. annyi, hogy lett még 1 ember elöl, Bapitól is lehet várni valami extrát. De a CSAPAT egyébként megszűnt. Így játszunk:
védelem
2 ember

szakadék

4 ember

Nem (csak) szent státusz van, hanem mivel annyi a focink, hogy Bapi/Belli/Vini vagy megoldja vagy nem, végig ők vannak fenthagyva. Pedig ilyen játékosokkal elöl (mind a 6-ra gondolok) több is kihozható lenne, mint hogy vagy meg tudja oldani a 3 emberem, vagy nem. Ettől több van benne.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. április 9., szerda 10:14

Arpinho írta: Vinicius siralmas teljesitménye pedig csak hab a tortán, ilyen értékelhetetlen meccseket az első szezonjában hozott.
Első szezonjában SE hozott. Mert akkor futott mint a nyúl egész meccsen le-fel, csak ha kapu közelébe került fejezte be úgy mint egy elsőáldozó kislány. Most már megtanult szépen befejezni, cserébe a melót nem teszi bele. Kisebb arc és kultúrharc, több edzés aztán még visszajöhet. Vagy ennyi volt, 3 szép szezon, 2 BL egy majdnem aranylabda. Végülis a legtöbb játékosnak ennek a fele nem jön össze. Kár lenne 24 évesen, most kéne jöjjenek a legjobb évei.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Vissza: