egy dolog.1madridista írta:Ket dologhehetheoriginal írta:
a futball más téma, az teljesen szubjektív.
de az élet, a bevétel-kiadás, tiszta tényeken alapuló, reálisan levezethető dolgok, amiket az ember a politikától, a hatalomtól követelhet, kaphat, vagy épp nem kap.
és nem vagyok geci okos - dehogynem amúgy -, és igen, nehéz robotként, érzelmek nélkül, a "saját nagymamámról" így beszélni, nekem is volt, hogy nagyfater leköpte a tévét (![]()
![]()
) a parlamenti közvetítés alatt.
azzal is tisztában vagyok, hogy hosszú évszázadokra, évtizedekre be van lőve az ország és a társadalom sorsa, mert ugyanazok a kommunista családok maradványai és lemenő generációi irányítják az országot, mint korábban. súlyos száz évek kellenek, mire eljutunk egy felvilágosult, modern, polgári gondolkodáshoz, ami igazából az ember minőségének a teteje, aminél még jobbat nem sikerült elérni az elmúlt párszázezer évben.
No offense de pont te nem/nagyon ritkan vagy kepes erzelmek nelkul kommunikalni, akarmilyen temaban ( sokszor nalam is lemegy a redony de hozzad kepest kispalyas vagyok)
A masik pedig a maskepp gondolkodok kollektiv lenezese es a 800000 kutatas arrol hogy a fideszre az alacsony vegzettseguek ertelmi fogyatekosok oregek nyomorusagos anyagi helyzetben levo emberek szavaznak, minden felvilagosult intelligens ember ellenzeki. Ez az a hozzaallas ami a legtobbet art az ellenzeknek mert hidd el hogy sok diplomas okos intelligens ember van a fidesz szavazok kozt is akik nem fogjak jo neven venni hogy a politikai velemenyuk miatt birkazod oket. Nem az a birka aki a fideszre szavaz hanem az aki csak akkor erzi biztonsagban magat ha nincs ellenvelemeny es mindenki egyetert vele, nem kepes elfogadni az ovetol eltero vilagnezetet es ilyenek partszimpatiatol fuggetlenul vannak. Mpnek is van hardcore szektaja ferinek detto...
nyilván lehet érzelmekkel felfűtve is gondolkodni és kommunikálni, ha ezt ötvözöd ugyanakkor a reális, tényeken alapuló gondolkodással, iq-val, logikával, tapasztalattal.
mert te ugy állitod be, hogy aki nem képes érzelemmentesen, az ostoba, alacsony iq.
ez meg nem igy van.
még egy dolog.
ha a másképp gondolkodók egyszerűen szarul/vagy sehogy se gondolkodnak, azt szabadjon már szóvá tenni. vagy akkor mindig az a helyes, amit a nagytöbbség gondol?
az meg, hogy sok intelligens diplomás okos ember van a fidesz szavazok közt mind a mai napig, enyhén ambivalens állítás, tekintve és látva a fidesz tevékenységét.