Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 19., szerda 8:46

https://444.hu/2025/11/19/arrol-levelez ... alnak-majd

Kiszivárgott az államtitkár és helyettese levelezése

Arról levelezett az államtitkár és a helyettes államtitkár, hogy egy be nem válogatott tiszás jelöltjelöltről a főispáni értekezleten tárgyalnak majd

Demokrácia van na az a lényeg.
Nem a hatalom színeiben politizálsz már egyből komoly értekezletek kellenek.

Mint a 22 éves tag, akit előre eltervezve kirúgtak a francba, mert rajta volt az adatlopásos listán... :lol:

Mert bűn mást támogatni ugye. :shutup:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. november 19., szerda 7:08

Pad'em írta:
swfan írta: A szoboszlói felhozatal is lehetne erősebb (Romulusz is mit keres ott, semmi köze a kerülethez), bár kb. mindegy nekem, ki győzi le Bodót :lol:
RSZR: "Itt lakunk, Ebesen. Azt hiszem, 17-szer költöztem, úgyhogy nagyon sok helyen laktam az országban. Főleg Debrecen és Hajdúszoboszló között mozgok, néha Hortobágyig is elszabadulok, a Kilenclyukú hídig. Ők befogadtak. Ha látják, hogy teszünk értük, hitelesek vagyunk, igazat mondunk, értéket képviselünk, akkor a cívis emberek is nagyon könnyen befogadják a „gyüttmenteket”. Akárhonnan is jöttem – mert azt elég nehéz megmondani, hogy honnan jöttem. Egyébként Borsodban születtem, Miskolcon. Nincs túl messze az a vármegye. Amikor nézzük a Loki és a DVTK meccseit, ott más hangulat van, mint mondjuk egy Loki–Fradin. Ez is mutatja, hogy az értékek közel vannak. Úgyhogy én nagyon megszerettem ezt a környéket, nem is nagyon tervezzük, hogy elköltözünk. Otthonomnak érzem Ebest és a Hajdúságot, itt van egy olyan miliő, ami nekem nagyon megtetszett"
Ma is tanultam akkor valamit, tényleg nem tudtam, hogy ott lakik :)

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. november 19., szerda 6:36

https://x.com/janos_hary/status/1990727 ... DDfcg&s=19

:lol:
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. november 19., szerda 0:47

swfan írta: A szoboszlói felhozatal is lehetne erősebb (Romulusz is mit keres ott, semmi köze a kerülethez), bár kb. mindegy nekem, ki győzi le Bodót :lol:
RSZR: "Itt lakunk, Ebesen. Azt hiszem, 17-szer költöztem, úgyhogy nagyon sok helyen laktam az országban. Főleg Debrecen és Hajdúszoboszló között mozgok, néha Hortobágyig is elszabadulok, a Kilenclyukú hídig. Ők befogadtak. Ha látják, hogy teszünk értük, hitelesek vagyunk, igazat mondunk, értéket képviselünk, akkor a cívis emberek is nagyon könnyen befogadják a „gyüttmenteket”. Akárhonnan is jöttem – mert azt elég nehéz megmondani, hogy honnan jöttem. Egyébként Borsodban születtem, Miskolcon. Nincs túl messze az a vármegye. Amikor nézzük a Loki és a DVTK meccseit, ott más hangulat van, mint mondjuk egy Loki–Fradin. Ez is mutatja, hogy az értékek közel vannak. Úgyhogy én nagyon megszerettem ezt a környéket, nem is nagyon tervezzük, hogy elköltözünk. Otthonomnak érzem Ebest és a Hajdúságot, itt van egy olyan miliő, ami nekem nagyon megtetszett"
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 18., kedd 18:25

Faust írta: A legnagyobb kulonbseg ezek a mocskok, es a regi szocik kozott, hogy mindent by the book csinalnak, minden jogszeru, kiskapuk, miegymas. Ha megsem, megirtak hozza a jogszabalyt. Megfoghatatlanok, minden naluk fog maradni. Maradjon is, csak adjak vissza az orszagot, es takarodjanak valahova levezetni minnel messzebb. Gyanitom, nem a prosperalo keletre mennenek, hanem nyugatra. :)
Párbol kinezem Thaiföldet és Indiát…hogy ki tudjak élni perverziokat és aberrációkat.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2025. november 18., kedd 18:22

A legnagyobb kulonbseg ezek a mocskok, es a regi szocik kozott, hogy mindent by the book csinalnak, minden jogszeru, kiskapuk, miegymas. Ha megsem, megirtak hozza a jogszabalyt. Megfoghatatlanok, minden naluk fog maradni. Maradjon is, csak adjak vissza az orszagot, es takarodjanak valahova levezetni minnel messzebb. Gyanitom, nem a prosperalo keletre mennenek, hanem nyugatra. :)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 18., kedd 18:05

hehetheoriginal írta: Belepek a tiszaba es fogd meg a söröm :mrgreen:
Majd olyan NER-esen intézd, hehe: De szép kastélyod, szállodád, vállalkozásod, stb. van. De kár lenne ha különböző hivatalok naponta egymásnak adogatnák a kilincset, amíg annyi mondvacsinált okot nem találnak, hogy sajnos be kéne zárni az egészet 5 évre. Szerintem mindenki jobban jár, ha tolsz egy Simicskát, win-win.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. november 18., kedd 17:57

Egy kis off, ha már Székesfehérvár ennyire téma volt.

Bocsi... :kalapos:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. november 18., kedd 17:44

Belepek a tiszaba es fogd meg a söröm :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2025. november 18., kedd 17:09

hehetheoriginal írta:
tibi18 írta:

Vagyonosodási vizsgálatokkal biztosan nem. De ezt már áttárgyaltuk, erre nincs esély.

De kastélyokat, egyetemeket talán..
mondjuk mikor nyilvanvalo fekete-feher, hogy vmelyik oligarcha behuzott magankezbe pl egy kastelyt vagy muemlek epuletet, azt a szerzodest rogton semmisse lehet tenni, ezek sztem nem bonyolult dolgok.
abban lehet bizni, hogy mp azert tett ilyen kijelenteseket, mert jogaszkent ismeri a modjat.
ha nem igy lenne, akkor a fidesz mar millio labbal es helyen szallt volna bele ebben a temaban, de erdekes modon amiota ez a kerdes felmerult, azota csend van errol kormanyoldalon... szoval lehet. persze hogy lehet. barmit lehet. ha ellopni lehet, visszavenni is lehet. itt egyedul az idofaktor a kerdes, es hogy mennyire lehetetlenitik el a mindenhol jelenlevo beepitett nersevikok, akik a hatterhatalmat tovabbra is kepezik aprilis utan is, akarmi lesz a valasztas eredmenye.
Amúgy te álomvilágában élsz,hogy lesz itt vagyon elmobzás??? :lol: :lol: :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. november 18., kedd 13:25

Ugyanezen a találkozón volt Ľuboš Blaha szlovák kommunista (nem túlzok, CCCP póló, az irodájában sarló- kalapács, Lenin, minden) politikus is, Fico egyik provokátora.
Összefújta a szemetet a szél. És még jöjjön nekem ezek után valaki azzal, hogy Moszkva nem támogatja fű alatt Európa szélsőséges politikusait, hogy destabilizálja a tagországokat, szétverje az EU-t, megossza Európa nemzeteit.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. november 18., kedd 13:19

Mi Moszkvánk: https://444.hu/2025/11/18/putyin-bizalm ... ait-laszlo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 18., kedd 12:42

Halfkey írta: Írtam egy tök jó választ és beszart a cloudflare úgyhogy most nem kapjátok meg a részleteset :D

Nagykanizsa ezek szerint ugye pont fele akkora forgalmi probléma, feltételezhetjük hogy a lakosság szám és a kocsik száma korrelál. De igazából ez mindegy is, ettől és attól hogy lehet X fele még kerülgetni az a lehajtó belevezetve a körforgalomba egy tervezési szakmai hiba amit nem véletlen nem szoktak csinálni. M3 kivezetőjén van egy lámpás kereszteződés, az is hasonló "érdekes" megoldás.
Én csak azt mondom Halfi, hogy a problémát felismerték és tettek vagy próbálnak tenni ellene megoldásokkal, amiket nem használnak az emberek.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 18., kedd 12:41

gutihaz14 írta:
Realista24 írta:

Ezt a kerdest en ugy tudom megkozeliteni, hogy hany varosnak van meg 3 lehajtoja az M7-rol? Szerintem Fehervar az egyetlen.
budaorsnek van vagy 4 is, kifele menet
befele 3

de attol meg hogy van alternativ lejarat , attol meg valos problema hogy allnak az m7en a lehajtoban es valami nem oke azzal a resszel. sot talan most a felujitas miatt konkretan most az kulso savkent uzemel de lehet rosszul emlekszem
Most ha be akarsz menni egy stadionba aminek van három bejárata, de csak egynél van büfé. Így mindneki ott akar bemenni, akkor az a stadion hibája vagy az embereké?

Tudom, miért nincs két vagy három büfé.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 18., kedd 12:40

Írtam egy tök jó választ és beszart a cloudflare úgyhogy most nem kapjátok meg a részleteset :D

Nagykanizsa ezek szerint ugye pont fele akkora forgalmi probléma, feltételezhetjük hogy a lakosság szám és a kocsik száma korrelál. De igazából ez mindegy is, ettől és attól hogy lehet X fele még kerülgetni az a lehajtó belevezetve a körforgalomba egy tervezési szakmai hiba amit nem véletlen nem szoktak csinálni. M3 kivezetőjén van egy lámpás kereszteződés, az is hasonló "érdekes" megoldás.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. november 18., kedd 12:33

Realista24 írta:
Halfkey írta: Pont azt az Auchanos körforgalmat akartam írni, hogy na az biztos nincs rendben, és nem az út állapota hanem az átgondolatlanság miatt.
Ezt a kerdest en ugy tudom megkozeliteni, hogy hany varosnak van meg 3 lehajtoja az M7-rol? Szerintem Fehervar az egyetlen.
budaorsnek van vagy 4 is, kifele menet
befele 3

de attol meg hogy van alternativ lejarat , attol meg valos problema hogy allnak az m7en a lehajtoban es valami nem oke azzal a resszel. sot talan most a felujitas miatt konkretan most az kulso savkent uzemel de lehet rosszul emlekszem
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 18., kedd 12:25

Halfkey írta:
Realista24 írta:

Ennek szerintem nincs relevanciája, nem az a lényeg hogy mi van, hanem hogy mire van forgalmi igény. Abban igazad van hogy ennek a megoldása lehet forgalomcsillapítás is, nem csak útmunka, de valami megoldás kell.

De ha mégis elfogadnám hogy van relevanciája, akkor se lenne semmi összehasonlítható város: az M7es mellett egyetlen hasonló méretű város sincs. A legelején Érd még ami nagyobb (az is kisebb), de az Érd-Budapest közlekedést emellett még három másik út is közvetlenül kiszolgálja, az M6-os, a 6-os és a 7-es így ez egy teljesen más helyzet. Arról nem is beszélve, hogy csak azért mert X másik városnak kell fejlődni, attól még lehet hogy a tiédnek is :)
A megoldas szerintem adott. Lehet hasznalni a masik ket lehajtot, raadasul epult egy deli osszekoto ut is a lehajtok kozott, amit alig hasznalnak.

Ahogy irtam, szerintem a varos masik fele a problema, nem az M7-es feloli.

Nagykanizsa egyebkent hasonlo meretre, km2 megkozelitesben.

Es a felvetes az volt, en mit vagy hogy tennek.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 18., kedd 12:16

Realista24 írta:
Halfkey írta: Pont azt az Auchanos körforgalmat akartam írni, hogy na az biztos nincs rendben, és nem az út állapota hanem az átgondolatlanság miatt.
Ennek szerintem nincs relevanciája, nem az a lényeg hogy mi van, hanem hogy mire van forgalmi igény. Abban igazad van hogy ennek a megoldása lehet forgalomcsillapítás is, nem csak útmunka, de valami megoldás kell.

De ha mégis elfogadnám hogy van relevanciája, akkor se lenne semmi összehasonlítható város: az M7es mellett egyetlen hasonló méretű város sincs. A legelején Érd még ami nagyobb (az is kisebb), de az Érd-Budapest közlekedést emellett még három másik út is közvetlenül kiszolgálja, az M6-os, a 6-os és a 7-es így ez egy teljesen más helyzet. Arról nem is beszélve, hogy csak azért mert X másik városnak kell fejlődni, attól még lehet hogy a tiédnek is :)

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. november 18., kedd 11:59

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. november 18., kedd 11:47

Pont azt az Auchanos körforgalmat akartam írni, hogy na az biztos nincs rendben, és nem az út állapota hanem az átgondolatlanság miatt.

Az a nehéz szerintem ezekkel a bemutatkozásokkal, hogy valós ügyekre relatíve kevés a ráhatása egy ilyen képviselőnek. Szerintem jó hogy "valamit" mondanak, bár mondana minden párt embere, de valószínűleg 90% átfedés lesz, és mindenki rendbe akarja tenni az oktatást meg az egészségügyet :D Csak mindenki mást ért ez alatt.

Vissza: