Aranylabda

Foci a Real Madridon túl...
hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

Re: Aranylabda - 2014

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. október 29., szerda 19:36

a goal.com szerinti balfaszválogatott megvolt már?

http://www.goal.com/en/news/7128/galler ... ozil#photo

:D
Kép
Kép
Kép

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. október 29., szerda 14:51

Azt meg ne mondd, hogy a példákat, amiket írtam, nem a szerencse kérdése. Biztos kiszámította előre, hogy Bale-nek kicsit rosszul jön a labda lövőre, vagy mondjuk tudta, hogy CR lövése pont úgy pattan majd le a kapu előtt, hogy ne legyen gól. Sőt, tudta, hogy a bíró úgy sem fogja kiállítani...
nem csak az van, hogy kiszámít valamit vagy az, hogy szerencse. A játékosok nagy része nem sokmindent tud kezdeni egy megszerzett labdával, hiába jött ki a kapus. Most hétvégén is nem tis tudom melyik meccsen...kapus kijött messze, odafejeli a labdát az ellenfélnek, teljesen üre a kapu, faszi persze meg is próbálja belőni, kb 5 méterre ment mellé. Azért ez nem álló labda, hogy akárhogy beteszi. Kapus fut vissuafelé, gyorsnak is kell lenni, lapos labda valószínűleg elakad, ezért át kell emelni a védőket, visszafutó kapust, közben persze rohan valaki a labdás ember felé is...Ritkán találják el úgy a kaput, hogy a visszafutó kapus ne tudja megfogni. Eleve az az ilyen felszabadítási kísérletek ritkán sikerülnek olyan rosszul, hogy az ellenfél kapja a labdát, kb 10ből egyszer. És még onnan el is kéne találni a kaput, az is kb 10ből egyszer összejön, legtöbbször meg se próbálják a támadók. Most minden 100. megakadályozott helyzetre jön egy gól...több, mint belefér. De akárcsak számoljunk 50-nel. Vagy akár 20-szal. Edzőként azt mondanám simán a kapusomnak, hogy ha meg tudsz akadályozni 19 esetleges helyzetet 1 bekapott gól árán, akkor hajrá, csináld!
Ez nem szerencse, ez valószínűségszámít. És szerintem neuernek több, mint 20 olyan kifutása volt, amit más kapus esetleg nem vállal be. De lehet hogy több, mint 100, és eddig senki nem tudott olyan példát mondani, amiből gólt kapott volna.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. október 29., szerda 13:51

Megvan a hivatalos eredmény.

Ajánlom legörgetni a táblázathoz. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mondjuk ezzel meglennék elégedve, ha ténylegesen így alakulna. :)
"If you don't like your destiny, don't accept it."

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2014. október 29., szerda 13:28

Hogy eddig csak szerencse volt, jövő héttől meg megfordul, és ezentúl minden harmadik meccsen gólt fog kapni? Ugyanmár...Ez nem szerencse kérdése.
Nem írtam, hogy csak szerencse, de egyértelműen túlzásba viszi sokszor, kicsit már úgyérzem néha, hogy a közönségnek is szól ez az egész, és nem csak azért csinálja, hogy a csapata kamatoztasson belőle. Azt sem írtam, hogy a jövőhéttől megfordul ez az egész, csak nyilván egy játékosnak nem lesz egész karrierje során szerencséje, sanszosabb, hogy amiket most többször megúszik, azt a jövőben mondjuk nem mindig fogja.

Azt meg ne mondd, hogy a példákat, amiket írtam, nem a szerencse kérdése. Biztos kiszámította előre, hogy Bale-nek kicsit rosszul jön a labda lövőre, vagy mondjuk tudta, hogy CR lövése pont úgy pattan majd le a kapu előtt, hogy ne legyen gól. Sőt, tudta, hogy a bíró úgy sem fogja kiállítani...

Továbbra sem azt mondom, hogy nem nagyszerű kapus, vagy hogy többségében ne lennének hasznosak a kijövetelei, de néha túlzásba viszi.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. október 29., szerda 13:12

Ferencváros írta: Szerintem olyan sok bakija ebből soha nem lesz, mert egyszerűen érzi, hogy mikor szabad, mikor nem. Gyors is, és szerelni is nagyon jól tud. :mrgreen: Karakteres, vezető típusú figura, de soha nem lesz egy Kahn.
Tekintélye nem lesz akkora soha sem, illetve nem annyira extrém személyiség, de amúgy meg...miért nem?

Mondjuk lehet úgy jön le hogy hatalmas nójer fan vagyok, de amúgy nem, csak azért tudni kell elismerni a fazont, még ha nem is a legszimpibb csapatokban tolja :lol: meg amúgy egy pöcs ez tény
Nem illik.

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. október 29., szerda 13:02

Az elején tényleg voltak hibái Neuernek. Akkoriban szerencséje volt, hogy nem kaptak belőle gólt. Viszont szerintem mostanában már annyira belejött, hogy általában érzi, hogy mikor kell kimozdulni. Azért ő sem jön minden esetre egy-egy kiugratásra, de amikor látja, hogy meglesz, akkor ügyesen lép ki.

Szerintem olyan sok bakija ebből soha nem lesz, mert egyszerűen érzi, hogy mikor szabad, mikor nem. Gyors is, és szerelni is nagyon jól tud. :mrgreen: Karakteres, vezető típusú figura, de soha nem lesz egy Kahn.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. október 29., szerda 12:56

Kiváncsi leszek majd akkor mik lesznek a vélemények, főleg ha fontos meccs megy el rajta
Akik nem értenek hozzá, azok biztos előveszik...Erre nem tudok mást mondani. Ez olyan, mint mondjuk Varane esete, aki nem olyan, mint mondjuk Albiol volt, hogy amerre látott, lőtte ki a labdát a 16-osról, hanem mindig próbálta megjátszani. És mondjuk ebből kvázi kaptunk egy gólt az MU ellen, mert ott se bikázta ki a francba a labdát, hanem próbálta megjátszani. Ha mindig kivágná, ilyen nem történne, de én nagyon örülök, hogy mindig megjátsza, mégha kapunk is emiatt 1-2 gólt majd a jövőben is, mert szerintem sokkal jobban játunk így.
Vagy Ramos is mindig belemegy a necces dolgokba, vannak olyqan szerelési kisérletei, becsúszásai, amiket sokszor befújhatnának tizinek. Viszont ezek nélkül tiszta helyzetek alakulnának ki, amiből tobb gólt kapunk, mint amennyi összejön a végül befújt tizikből, szabadokból.
Amikor meg majd jó sok gólt nyelnek be ezekből a hülyeségekből
Ha jó sok gólt nyelnek be, akkor majd nem fogja ezt csinálni. De gondolod, hogy jó sok gólt fog kapni? Hogy eddig csak szerencse volt, jövő héttől meg megfordul, és ezentúl minden harmadik meccsen gólt fog kapni? Ugyanmár...Ez nem szerencse kérdése.

Én örülnék, ha megszívná, mert idegesít a hülye feje, csak sajnos nagyon is jól teszti, amit tesz.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2014. október 29., szerda 12:52

Azért a szerencsére alapozni szerintem elég nagy hülyeség. Mert az egy dolog, hogy sok esetben megúszta a hülyeségeit, de általában nem magának köszönhette. Mindig meg nem lesz szerencséje, ez fix.

VB döntőn volt 1 nagyon kétes esete ugye Higuval szemben, akár a vb címbe is kerülhetett volna. Real ellen ha Bale jobban rá tud dőlni, vagy mondjuk CR lövése a földről nem pattan 5 centivel magasabbra, mint a kapu, akkor egy félidő alatt elmehetett volna ezen a BL. Más kérdés, hogy Ramos papa elintézte. Utána most is volt egy hülyesége valamelyik bundesliga fordulóban már a félpálya körül rohangált eszetlenül, és az ellenfél játékosa röhögve átpöckölte fölötte a labdát, de még Neuer beleütött kézzel. Az is sima piroslap, csak megúszta.

Oké, hogy ezekből rendre jól jön ki, de mint már mondtam, ez puszta szerencse, és esélyes, hogy ez változni fog. Amikor meg majd jó sok gólt nyelnek be ezekből a hülyeségekből, egyből át lesz értékelve ez a kifutkározás.

Én személy szerint ezerszer inkább néznék a Real kapujában mondjuk egy Courtois-t, sokkal megbízhatóbbnak tartom.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. október 29., szerda 12:42

Engem védőként mindenesetre megnyugtatna, ha egy ilyen állat van a kapuban, aki bárhová kimegy a lasztiért és be is jön neki 95%-ban. Ahogy már mondtam nem az az extra, hogy kijön, más is kiszokott (VV :mrgreen: ) hanem hogy fel sem merül benne a kudarc lehetősége, ha meg egyszer elbacca, akkor sem fog gondolkodni legközelebb, hanem cselekszik. Egy kapus inkább legyen túl magabiztos, mint túlgondolkodó kisasszony.
Nem illik.

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2014. október 29., szerda 12:30

Mint már írtam idén ezek bejöttek neki. Ezért azt lehet mondani, hogy nagyon rendben voltak ezek a kifutások. Az viszont lehetetlen, hogy mindig ilyen jól kijöjjön belőlük. Jönni kell a bakiknak is
Kiváncsi leszek majd akkor mik lesznek a vélemények, főleg ha fontos meccs megy el rajta

Azt meg ne akarja senki megmagyarázni, hogy az normális dolog, hogy már a félpályára kiszaladgál

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. október 29., szerda 11:46

Kevés kifutását láthattad akkor. Rengetegszer csak az ellenfélén múlt, hogy gól legyen belőle.
És lett belőle gól? Akkor miről beszélünk? Az ellenfélen múlik, meg szerencse meg nem tudom mi...Szerintem egy hangyányit nem fogja zavarni se Neuert se az aktuális edzőjét, ha soha vagy csak nagyon ritkán kap gólt, ha mellette egy csomót megakadályoz. És tökmindegy, ha az az ellenfélen fog múlni vagy nem. Nehopgy azt higyétek, hogy az edzőik vakok, és nem látják mennyit járkál ki a kapuból. Ha veszélyesebbnek éreznék annál, mint amennyi előnnyel jár, simán letiltanák.

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2014. október 29., szerda 11:28

Realista24 írta:Nem vétetlenül töröltem már kétszer azt az nso-s linket. Ha nem fűzöl hozzá semmi kommentárt, akkor ne rakd be.
Jól van, bocsesz, azt hittem csak nem ment el először.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 29., szerda 11:09

Nem vétetlenül töröltem már kétszer azt az nso-s linket. Ha nem fűzöl hozzá semmi kommentárt, akkor ne rakd be.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. október 29., szerda 7:39

KAG írta:
dannen írta:konkrét gólt nem tudok de ellenünk a BL-ben volt tavaly, hogy elég hajmeresztő kifutásai voltak, majd lesz energiám holnap talán kikeresem :D

Ellenünk is volt egy hajmeresztő kifutása. Kirúgta a balszélre, ahol pont jött CR és ő kapásból küldte vissza a labdát a kapuba.... nem sokon múlt, 20 centivel, ha fölépattant maximum
Kettő volt, a jobb oldalról Bale durrantotta mellé/felé a rossz helyre bunkózott labdáját.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Fuentealbilla

HozzászólásSzerző: Fuentealbilla » 2014. október 29., szerda 2:20

morientes írta:
Nem tudom , de szerintem Neuer nem hozott csúcson lévő Casillas vagy Oli Kahn szerű éveket idén... (bár lehet nem néztem elég meccsét meg...) És Casillas 1x sem volt TOP3-as ahogy Kahn is úgy emlékszem mindössze egyszer fért be.
Talán azért férne be mégis,mert ő a modern kapus megtestesítője.Már nem csak a bravúrjai,a kifutásai,ami egykor egy kapusnál az alfa volt meg az omega,hanem az a fajta mezőnyjáték,amivel egy csapat nem csak 10,hanem ténylegesen 11 emberből áll,feljogosítja a legjobbak közé.Olyan labda biztos szinte,mint egy középpályás.És ez,óriási pluszt tud adni játékban...ha meg olyan rúgótechikája lenne,mint Rogerio Ceninek,ő lenne a csúcs...::)
Adom úgy látom többek véleményét is.
Nekem nem az a modern kapus megtestesítője, hogy kiszaladgál valaki 30 méterre fejelgetni a felrúgott labdákat...
Figyelni kell 1 kapusnak ha van lehetőség és 100% tuti a dolog akkor esetleg kijönni de nem olyan távolságokra amit sokszor ő csinál. Engem ez nem nyugtatna meg. Egyéb képességeivel nincs bajom. De ettől, h többet söpröget még nem lesz aranylabda dobogóra való talán még VB győzelemmel a zsebében sem.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2014. október 29., szerda 1:41

dannen írta:konkrét gólt nem tudok de ellenünk a BL-ben volt tavaly, hogy elég hajmeresztő kifutásai voltak, majd lesz energiám holnap talán kikeresem :D

Ellenünk is volt egy hajmeresztő kifutása. Kirúgta a balszélre, ahol pont jött CR és ő kapásból küldte vissza a labdát a kapuba.... nem sokon múlt, 20 centivel, ha fölépattant maximum
ZIDANE

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2014. október 28., kedd 23:48

Kevés kifutását láthattad akkor. Rengetegszer csak az ellenfélén múlt, hogy gól legyen belőle. Vbn is volt ilyen
Most jó időszaka van, szinte minden bejön neki, sok a szerencséje. Majd lesz ennek az ellenkezője is

Az pedig szerintem nem normális, hogy már a középpályára is kiszaladgál

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. október 28., kedd 23:30

mondjuk szerintem ez az egyik legnagyobb tévhit neuerrel kapcsolatban, hogy milyen jól jön ki "söprögetni". akárhányszor látom ezeket a kifutásait, mindig arra gondolok, hogy ha ilyenkor bayern szurkoló lennék felállna a szőr a hátamon, olyanokat csinál néha ő is. kapott már ebből gólt is azt hiszem.
de a kifutásai semmiképp sem pozitívumok.
És tud valaki olyat, hogy emiatt konkrétan kaptak gólt vagy állították ki érte? Mert amikor láttam pár ilyen kifutását, akkor a védők kb sehol nem voltak, ha nem jön ki, akkor a támadó egy az egyben vezethette volna rá. Persze nehéz az ilyet betippelni, de az alapján, amit én láttam, elég sok ilyen helyzetet akadályozott meg a kifutásaival, aminek egy részéből jó eséllyel gól lett volna. Még ha rácseszett vagy rá is csesz majd 1-2 kifutásra, biztos, hogy jóval több gólt akadályoz ezekkel meg, mint ahányat kap ennek következtében.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. október 28., kedd 23:26

Dudek sorrendje:
Neuer, Lahm, CR
:lol: :lol: :|
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. október 28., kedd 20:40

azért az utóbbi vb-ken eléggé kijött, hogy az adott korszak legjobb kapusaival felálló csapatok mit értek el..

2002-Kahn, oké a döntőben hibázott, de előtte meg becipelte azt az izzadtságszagú tornacsapatot a döntőbe
2006-Buffon-win
2010-Casillas-win
2014-Neuer-win
Nem illik.

Vissza: