OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. június 12., hétfő 9:15

h3x0r írta:
Caraway írta: Es ha valaki el tud aludni, de hajnalba mindennap felkel, azzal mit kezdenetek?

Faterom csinalja ezt mar nagyon regota, hogy este elalszik 9-10 fele, de hajnalban mar 3-4 kor felebred, es aztan nem is tud visszaaludni. Ezzel az a legnagyobb problemaja, hogy emiatt a korai keles miatt delutanra/estere o teljesen kifaszol, nem marad ereje semmire sem.
Szerintem mindenki így kéne éljen. Miről maradsz le este 9 és mondjuk éjfél között? Nem tudsz annyit TV-zni? Néha velem is előfordul, hogy így élek (7 óra alvás azért fixen megvan). Sokkal jobb ilyenkor cseresznyét szedni, virágot, füvet, paradicsomot, fát vagy bármi mást locsolni. Sétálni vagy bringázni egyet, mikor még üres a város, de azért már világos van. Vagy kiülni a teraszra egy kávéval és végig pörgetni a fórumot. :mrgreen:
Ez mekkora hülyeseg, mar ne haragudj. Annyira sokmindentol fugg, hogy ki meddig es mikor aktiv, hogy valami felelmetes, eleg csak belegondolni a napkeltebe, napnyugtaba, eleted ritmusaba, stb.

Szoval nem, egyaltalan nem kene mindenkinek igy elnie.

Nekem egyik eletvitellel sincs gondom. Jelenleg pl. altalaban 4 korul kelek, vagy meloba utazas vagy horgaszat miatt. Este normal idoben fekszem, de a mediterran eletritmust is magameva tudnam tenni, hogy keson kezdem a napot, es joval kesobb zarom mint most, mert este lehet kozossegi eletet elni, stb.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. június 12., hétfő 9:10

Caraway írta: Es ha valaki el tud aludni, de hajnalba mindennap felkel, azzal mit kezdenetek?

Faterom csinalja ezt mar nagyon regota, hogy este elalszik 9-10 fele, de hajnalban mar 3-4 kor felebred, es aztan nem is tud visszaaludni. Ezzel az a legnagyobb problemaja, hogy emiatt a korai keles miatt delutanra/estere o teljesen kifaszol, nem marad ereje semmire sem.
Szerintem mindenki így kéne éljen. Miről maradsz le este 9 és mondjuk éjfél között? Nem tudsz annyit TV-zni? Néha velem is előfordul, hogy így élek (7 óra alvás azért fixen megvan). Sokkal jobb ilyenkor cseresznyét szedni, virágot, füvet, paradicsomot, fát vagy bármi mást locsolni. Sétálni vagy bringázni egyet, mikor még üres a város, de azért már világos van. Vagy kiülni a teraszra egy kávéval és végig pörgetni a fórumot. :mrgreen:

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. június 12., hétfő 8:58

Most jó idő van/sokáig világos, menjen el bringázni egyet fél8 körül, engem pl. a mozgás mindig "felpezsdít", utána fürdés 9 fele, az is.. Én is kerültem ilyen "loopba" anno, amikor a gyerek 2 éves volt, 9kor már kidőltem, 4kor keltem a hajnali buszokra, ahogy mentek Győrbe.. Aztán így átálltam.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2023. június 12., hétfő 8:44

Es ha valaki el tud aludni, de hajnalba mindennap felkel, azzal mit kezdenetek?

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. június 12., hétfő 8:38

Nika91127 írta: Hát, az alvás téma...
Én megtanultam gyorsan-sokat aludni :)
A kisgyerek + 260 óra meló kombó (ügyeletekkel tarkítva) megtanítja az embert, hogyan aludjon el gyorsan. Ugye mindkét eset miatt kell egy standby funkció (ha este a beteghez felkeltenek, nincs fél órád kitisztulni).
Én pl úgy alszom el, hogy azt képzelem, hogy a tengerparton a vízen egy matracon lebegek. Ha ellazulok, "érzem" a ringatózás, és rohadt gyorsan elalszom. Nem szabad a "semmire" gondolni, az faszság. Kell valami, ami megnyugtat, és szépen ellazulsz rá :)
Én emellett még 100-től elkezdek visszafele számolni. Általában 50-ig se érek el. Az viszont fontos, hogy felismerje az ember, ha elkalandozott és folytassa tovább a számolást.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. június 12., hétfő 8:35

Hát, az alvás téma...
Én megtanultam gyorsan-sokat aludni :)
A kisgyerek + 260 óra meló kombó (ügyeletekkel tarkítva) megtanítja az embert, hogyan aludjon el gyorsan. Ugye mindkét eset miatt kell egy standby funkció (ha este a beteghez felkeltenek, nincs fél órád kitisztulni).
Én pl úgy alszom el, hogy azt képzelem, hogy a tengerparton a vízen egy matracon lebegek. Ha ellazulok, "érzem" a ringatózás, és rohadt gyorsan elalszom. Nem szabad a "semmire" gondolni, az faszság. Kell valami, ami megnyugtat, és szépen ellazulsz rá :)

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. június 12., hétfő 7:48

rikko írta:
Süti írta:

Nekem mondjuk ez a kombo semmit nem ert, pedig a legerosebb olajat neztem.
Az olajat enni kell nem nézni :mrgreen:

Mondjuk ha előtte egy évig kemény altatón el az ember, úgy valóban nem fog használni.
Nem tudom azt sem, hogy te szedtél-e valamit alvásra. De alap esetben egy gyógyszer mentes embernêl ez simán jó és elég kell legyen.
Semmit nem szedtem előtte soha alvasra, ezzel kezdtem volna. En ahogy hallottam ismerősi körben ez nagyon vagy működik vagy nem kategória. Volt akinek nagyon jó volt, de volt más is akinek semmit nem ért.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 12., hétfő 4:46

Én annak tudok tippet adni aki nem akar aludni: legyenek kisgyerekeitek, azok nem fognak hagyni :D

dortev
Kedvenc játékosaid: Modric, Marcelo, Benzema, Xabi, Kroos, Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: dortev » 2023. június 12., hétfő 2:37

Még jó hogy random benéztem ide. :) Kettes típusú bipoláris zavarom van, és hangulatstabilizátor (lamotrigin) + kvetiapin kombó mellett is sokszor nehézséget okoz az elalvás, ha éppen feldobottabb időszakom van. Kvetiapint most fogok harmadszor bevenni, hátha történik valami.
A veleriána és a melatonin nálam sajnos még placebóra sem voltak elegek. A benzók értek még valamit, abuzáltam is őket rendesen mikor még nem jártam dokihoz, végül már 2 mg alprazolám sem volt elég, leszokni pedig pár hónapos kisebb pokoljárás volt. Benzókkal tényleg ne szórakozzon senki, nem túloznak a prevenciós szövegek, a cold turkey pedig nem opció.
Szóval köszi ezt a sok tippet, hátha valami tud majd extra löketet adni a kvetiapinhoz. :)

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 11., vasárnap 23:19

KAG írta: Olajból van valami ajánlott marka? Régóta ki akartam probalni
mydailychoice.com

Innen érdemes rendelni

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2023. június 11., vasárnap 22:19

Olajból van valami ajánlott marka? Régóta ki akartam probalni
ZIDANE

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 11., vasárnap 22:03

Süti írta:
rikko írta:

Kannabisz olaj + citromfű tea kombó megoldja az alvási problémákat.
Az olajat reggel kell fogyasztani a teát pedig alvás előtt.
Az olajat enni kell nem nézni :mrgreen:

Mondjuk ha előtte egy évig kemény altatón el az ember, úgy valóban nem fog használni.
Nem tudom azt sem, hogy te szedtél-e valamit alvásra. De alap esetben egy gyógyszer mentes embernêl ez simán jó és elég kell legyen.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 11., vasárnap 22:01

Yazid írta:
Azt elfelejtettem leírni nem tudok németül egyáltalán
Elvileg Kolnben nincs még korlátozás, de Münchenben már igen.
Holnap még rákérdezek az ismerősöknêl és irok privátban.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. június 11., vasárnap 22:00

rikko írta:
tubatibi írta: Melatonint mondják, hogy nagyon jó az alváshoz, illetve a citromfű tea.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 11., vasárnap 21:59

tubatibi írta: Melatonint mondják, hogy nagyon jó az alváshoz, illetve a citromfű tea.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 11., vasárnap 21:47

ziro4vr írta: Kedveseim, 2 hét múlva viszem az asszonyt lánykérésre (tudom oda a csúcsmacsó image) franszoába, St Tropez, Nizza, Monaco van betervezve, esetleg még Cannesba elnézni, vagy San Remo fele elcsusszanni, ez még kiadja..valami tuti tipp? Monaco érdekel főleg, mobilnettel van szopódás meg érdemes a lifteket használni ha épp nem lábnap van, egyéb tippek?

Jöhet priviben is, shutter alvási szokásairól nem szeretnék lemaradni. :mrgreen:
Alltime best tipp, menekulj amig lehet, mert viszik a fele vagyont meg a gyereket, akarmi van :lol:
thereisonly1ronaldo

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. június 11., vasárnap 21:28

ziro4vr írta: Kedveseim, 2 hét múlva viszem az asszonyt lánykérésre (tudom oda a csúcsmacsó image) franszoába, St Tropez, Nizza, Monaco van betervezve, esetleg még Cannesba elnézni, vagy San Remo fele elcsusszanni, ez még kiadja..valami tuti tipp? Monaco érdekel főleg, mobilnettel van szopódás meg érdemes a lifteket használni ha épp nem lábnap van, egyéb tippek?

Jöhet priviben is, shutter alvási szokásairól nem szeretnék lemaradni. :mrgreen:
Ennyit beletenni meg tervezgetni egy "nem"-ért... :mrgreen:
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. június 11., vasárnap 21:22

mikor probaltam remalmaim voltak.
hasonlo sztori nekem is volt, volt egy kb 20 osszetevos sleep aid tapkiegtol minden ejjel ilyen sarkanyokkal kuzdos meg a regi ovodam ablakat kalapaccsal beverdesos total kreten lazalmaim voltak.
az elso parat meg nem bantam, de aztan inkabb elengedtem. :mrgreen:

Kedveseim, 2 hét múlva viszem az asszonyt lánykérésre (tudom oda a csúcsmacsó image) franszoába, St Tropez, Nizza, Monaco van betervezve
kettot talalj, ki jart a multheten eppen arra... :kalapos:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2023. június 11., vasárnap 21:18

Kedveseim, 2 hét múlva viszem az asszonyt lánykérésre (tudom oda a csúcsmacsó image) franszoába, St Tropez, Nizza, Monaco van betervezve, esetleg még Cannesba elnézni, vagy San Remo fele elcsusszanni, ez még kiadja..valami tuti tipp? Monaco érdekel főleg, mobilnettel van szopódás meg érdemes a lifteket használni ha épp nem lábnap van, egyéb tippek?

Nem illik.

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2023. június 11., vasárnap 21:14

Melatonint probaltam mar parszor. Van sprayben es kapszulaban is. Rossz minosegu volt az alvas, raadasul mindharom alkalommal mikor probaltam remalmaim voltak. Pedig evente jo, ha egyszer van alapesetben.

Vissza: