OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 31., hétfő 10:55

'shutterisland írta:
Nem tudom, nyilvan nem meggyozni akarok senkit, mert mindenki a sajat kenyelme es penztarcaja alapjan hoz donteseket. Es ez igy is van rendjen.

En az alapjan hozok dontest, hogy legyen egy szamomra elfogadhato szallas, elfogadhato helyen. Aztan inkabb a helybol, kulturabol, emberekbol lassak tobbet. Tehat a kulonbozetet amit kifizetnek egy kenyelmesebb, jobb szallasra, azt atcsoportositom egy masik utazasra.
ez a minoseg vs mennyiseg kerdese.

a masik veglet, mikor valaki egy orszagba, kifizet mondjuk 3000 eurot 8 napra egy all inclusive hotelbe, 90%-ban a pool mellett sorozik amig az asszony napozik es a gyerekek lubickolnak, este tancikalnak a pool mellett a discoban es az orszagbol es kulturabol szinte semmit sem latnak.

ismerek par ilyet, foleg angolok. :mrgreen:
Ennek is megvan a hattere sok esetben.
En is ismerek tobb ilyet. Egyszeruen semmit nem akarnak csinalni 8 napig, mint lazitani, leszarni mindent, mert a mindennapok meg suruek, zurosek es rohanosak.

Valaki full unalomban van egesz evben, es nyom egy hosteles, hatizsakos, improvizativ turat.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 31., hétfő 10:33

Nem tudom, nyilvan nem meggyozni akarok senkit, mert mindenki a sajat kenyelme es penztarcaja alapjan hoz donteseket. Es ez igy is van rendjen.

En az alapjan hozok dontest, hogy legyen egy szamomra elfogadhato szallas, elfogadhato helyen. Aztan inkabb a helybol, kulturabol, emberekbol lassak tobbet. Tehat a kulonbozetet amit kifizetnek egy kenyelmesebb, jobb szallasra, azt atcsoportositom egy masik utazasra.
ez a minoseg vs mennyiseg kerdese.

a masik veglet, mikor valaki egy orszagba, kifizet mondjuk 3000 eurot 8 napra egy all inclusive hotelbe, 90%-ban a pool mellett sorozik amig az asszony napozik es a gyerekek lubickolnak, este tancikalnak a pool mellett a discoban es az orszagbol es kulturabol szinte semmit sem latnak.

ismerek par ilyet, foleg angolok. :mrgreen:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2025. március 31., hétfő 10:19

Caraway írta: Nekem csak az a kerdesem, hogy a parod hogy enged el egyedul 10 napokra a vilag masik vegebe? :mrgreen:
Szerintem ez pont olyan, mint mikor R24 kibassza innen meccsnapokon, gondolom valami fontos dolga volt, Remy-t meg elküldte a halál faszára. :mrgreen:
Nem illik.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 31., hétfő 10:09

Nem vagyunk osszenove csak mert egy par vagyunk. :kalapos: o nem kapott szabit. Birta, de azert nem lett kedvence a hely tavalyrol, jott ez a lehetoseg h ennyibol kb kihozhato. Szoval mindenki ment a dolgara.

15 ev utan mar nyugodtan lehet ilyeneket csinalni. :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. március 31., hétfő 10:01

Remy írta: Mondjuk New Yorkban lehet en se jatszanam ezt be. Ott azert van esely, hogy nem csak kirabolnak. :kalapos:

Nekem csak az a kerdesem, hogy a parod hogy enged el egyedul 10 napokra a vilag masik vegebe? :mrgreen:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 31., hétfő 9:07

Mondjuk New Yorkban lehet en se jatszanam ezt be. Ott azert van esely, hogy nem csak kirabolnak. :kalapos:

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 31., hétfő 8:53

malacca enni magam gusztustalan hamburgerekkel es sarki hot doggal
Ez jo :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nokedli
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: nokedli » 2025. március 31., hétfő 8:46

Realista24 írta: Tehat akkor ket fo eseten nincs oriasi kulonbseg.
Adom, amit hehe ir, en sem mennek ilyen szallasra...akkor inkabb nem megyek, de igen, ez szubjektiv.
En New York-i ut tervezesenel vagyok. Hasonlo okok miatt inkabb eltoltam 1 evvel es megszallok kulturaltabb korulmenyek kozott.
Ugyanitt tapasztalatokat,tanacsokat elfogadok.
Atlag utazo szintjet hoznam: 5-6 nap,aterezni a hangulatat a varosnak,felmenni 1-2 magas epuletre, malacca enni magam gusztustalan hamburgerekkel es sarki hot doggal. Csak a szokasos kelet europai utazo lennek. Muzeum,beulos etterem kevesbe vonz.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 31., hétfő 8:39

Szállás. Tavaly 2 főre fizettünk 434 eurót ugyanígy 8 éjszakára, Tsim Tsa Tsuiban, ugyanúgy központi helyen egy szobáért, saját fürdővel. Ránéztem most utazás előtt, egy fős helyük nem volt, szóval ugyanennyi körül lett volna, ha oda megyek vissza.
Tehat akkor ket fo eseten nincs oriasi kulonbseg.
Adom, amit hehe ir, en sem mennek ilyen szallasra...akkor inkabb nem megyek, de igen, ez szubjektiv.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2025. március 31., hétfő 8:22

Bocsi hogy belerondítok itt Remy beszámolójába, meg hehe terveibe hogy hogyan csapkodna agyon embereket hostelekben :D

Járt már itt valaki (vagy ismer valakit aki járt úgy) hogy feltörték a facebookját? Nevet, képet változtattak, amúgy pont aktív voltam szóval 5 perc alatt kib*sztam a kis guatemalai köcsögöt, de facebook policy miatt 60 napig nem lehet nevet változtatni. Aztán annyira nem vicces azért így élni az életemet most. :D Az érdekel hogy lehet-e valamit csinálni hogy visszakapjam a nevem :D mert bújom itt a darkwebet is már lassan, de még normális facebook supportot se találok...

Köszi :-* :sziv:

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 31., hétfő 8:09

Realista24 írta: Jo beszamolo, a low budget reszre fuznek ra, illetve az olcso draga dologra.
Egy desztinacio nem attol lesz olcso vagy draga, hogy az ember megvon magatol minden minoseget es kenyelmi faktort, mert ilyen alapon nincs draga metropolis.

Lehet irtad mar korabban, de mekkora a difi egy normal hotel (ami ugyanazt tujda) es a mostnai 10 fos hosteled kozott arban?
Első bekezdéshez. Ebben van igazság (éreztem is, hogy itt talán kicsit jobban, máshogy kéne fogalmazni). Alapvetően nem vontam meg magamtól semmit. Persze ehettem volna még napi 1x mondjuk valami nagyobb kaját, de nem éreztem szükségét. Így is jókat ettem. Próbáltam helyiként létezni, tehát nem napi 3x beülős helyre menni.

Szállás. Tavaly 2 főre fizettünk 434 eurót ugyanígy 8 éjszakára, Tsim Tsa Tsuiban, ugyanúgy központi helyen egy szobáért, saját fürdővel. Ránéztem most utazás előtt, egy fős helyük nem volt, szóval ugyanennyi körül lett volna, ha oda megyek vissza.

Nézegetve a Bookingot, 220-230 felett kezdődnek a hostelek. (Az olcsóbbak legnagyobb része a Chungking Mansonben van, de oda nem szívesen mennék. Az az egyetlen hely HK-ban, ahol lényegében átvette a hatalmat az arab, indiai és társai nép... állnak az utcán, aztán hirdetik, hogy gyere, tudnak szállást. Az épület aljában lényegében piac van, tipik sim kártyás, kis elektronikai üzletek, pénzváltó, arab konyha, stb. Nem szimpi.) A határt pedig a csillagos ég. Rendes hotel csillagászati összeg számomra csak azért, hogy aludjak. Anno, mikor néztük, 2 főre 6-7-800 eurótól voltak felfelé (nem központi helyen). Egy főre pedig a hotelek, amikor néztem 400+. (persze fenntartom az esélyét annak, hogy van olcsóbban, csak éppen arra az időre nem volt, vagy megnézhettem volna máshol is.)

hehe: Persze, itt jön be a szubjektív rész. Mikor asszonnyal megyünk, nyilván nem játszik egy hostel, de egyedül, ha van értelmes opció, (első körben én sem ezeket keresem), akkor simán. Alvásra nem vagyok hajlandó 100-200, bármennyi euróval többet fizetni. akkor inkább abból csináljak valami programot, egyek, bármi.

Pl Madridban is van egy brutál igényes és jó Hostel. 2x voltam már ott, ha egyedül megyek, megint oda fogok menni valszeg.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 31., hétfő 7:53

Soha nem mennék vadidegenekkel a világ minden tájáról egy szobába, de látom valaki erre nedvesedik :kalapos:

Az, hogy neked bejött, kb maximum a szerencsének tulajdonítható, hogy pl nem lopták szarrá a dolgaidat.
Meg hogy tudsz sok másik emberrel együtt aludni, horkol, pruszkol, küzd az életéért kb, köhög, krakog, fingik, zörög, csörög, eszik, nekem másfél perc után elmenne a türelmem, aztán vagy agyoncsapnam álmában vagy kibasznam a folyosóra.

De ugye kinek mi, én a legkisebb rezdülésre felébredek, és már nyúlok is a pengehez, te lehet a legmélyebb alfaban alszol - még könnyebb kiramolni a taskad :lol: :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 31., hétfő 7:45

Jo beszamolo, a low budget reszre fuznek ra, illetve az olcso draga dologra.
Egy desztinacio nem attol lesz olcso vagy draga, hogy az ember megvon magatol minden minoseget es kenyelmi faktort, mert ilyen alapon nincs draga metropolis.

Lehet irtad mar korabban, de mekkora a difi egy normal hotel (ami ugyanazt tujda) es a mostnai 10 fos hosteled kozott arban?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 30., vasárnap 10:03

Part 2.

Hong Kong újratöltve! Visszahívott, így pedig nem volt más lehetőségem, menni kellett… és már most mennék újra vissza!

De mit tud adni még Hong Kong, mikor egyszer már eltöltöttél ott 7 teljes napot? Reggeltől estig sétáltál, bejártad az összes sablonos toplistás helyet, végigmentél a Bruce Lee way-en, forgatási helyszíneket néztél, street foodoztál, piacoztál, Star Ferryztél, futó edzést végeztél a Victoria kikötőben, kipróbáltad a legtöbb tömegközlekedési eszközüket…

Hát… többet, mint az ember gondolná. Solo tripként, most egy teljesen más programot írtam össze magamnak, illetve kíváncsi voltam, hogy a világ egyik legdrágább országának nevezett Hong Kongot, ki lehet-e ésszerű keretek között, úgymond low budget-ban hozni. Mi a low budget ugye?! 7 teljes nap, 8 éjszaka, túrázás, kompozás, szigettúra, újabb piacok, sea food-os helyek, hype nélküli részek, de ami a legfontosabb, beszívni a helyi légkört és helyivé válni.

Persze voltam megint a Monster buildingnél, ettem egyet Kennedy Town-ban, bejártam újra oda vissza Tsim Tsa Tsui-t és Mong Kok-ot is, naplementéztem a Victoria kikötőben, de alapvetően a cél most más volt. Túrázni, elvonulni, hidden gem-eket keresni.

1 - Miután a Hostelem Causeway Bay-ben volt, így sok mindent nem terveztem, csak el akartam veszni a környéken. Sétálni, bármerre, csak lássam a környéket.

SZÁLLÁS PRO TIPP! Központi helyen, Causeway Bay-nél, metró mellett lényegében található a Hi Backpackers (HK Hostel Group) nevű Hostel. 8 éjszakára, 163 euró volt, egy lényegében kapszulahotel szerű 10 fős szobában egy ágy. Abban az épületben, amelyikben voltam, volt 4 fürdő/WC, kiülős terasz rész, mosókonyha és kis konyhai sarok. Teljesen tiszta, fullos környéken lévő szállásról van szó. Egy rossz szavam nem lehet rá. Amennyiben újra szállást kéne néznem, ismét ide mennék.

Séta után fogtam egy buszt és mentem Stanley-be. Vízparti városrész, stranddal, piacokkal és sétálóutcával. Ha a környéken jársz, érdemes ide is eljönni.

2 - Braemar Hill. Egyből a szállásom mellől indult a 19 fős helyi kisbusz, ami egészen a túra kezdőpontjáig felvitt. Egy rövid séta után pedig már fent is voltam az egyik kilátóponton, ahonnan brutál jó kilátás volt a városra és a tengerre. Aki szeretne jó kilátópontot keresni, akkor bőven ajánlós, mert pikk-pakk feljutsz a kilátóba.

Braemar Hill után a Lei Yue Mun Seafood Streetre vezetett az utam. Hangulatos, ámde többnyire prémium kategóriás éttermek találhatóak meg itt, néhány kis street foodos üzlettel. Az „utca” végén viszont elkezdődik a Ma Wan village, egy falucska, ahol apró lakóépületek, házikók vannak a vízpart mellett, teljesen hátrahagyva Hong Kong felhőkarcolós, óriás paneltömbös világát. Nyugodt sétára tökéletes, a végén pedig egy templom is megtalálható a part mellett.

3 - Ha egyetlen egy túraútvonalat kéne ajánlanom Hong Kongban, akkor az eddigi ismereteim alapján, fixen a Lion Rock lenne az. Bár ez nem 10 perces séta, még csak nem is enyhe emelkedős, de amint feljut az ember a tetejére, akkor ott eldől a kérdés, hogy megérte-e. Egészen elképesztő látvány tárul elénk a városról. Gyönyörű.

4 – Már a legutóbbi alkalommal is szemeztem a West Kowloon Cultural District-tel, de időhiány miatt elmaradt. Ne gyalog menjetek! Nagyon rossz a megközelítése a helynek. Azonban, ha már ott vagy, fogj egy kávét, vedd elő a szendvicsed és pihi. Ez a hely lényegében egy olyan park, ahol összeülnek a családok, barátok, piknikeznek, sulis fotózásokat csinálnak, kávéznak, pihennek az emberek. Mindezt a vízpart mellett, a Victória kikötőnél. Csak hátra kell dőlni és élvezni a helyi feelinget.

5 – Legutóbb szintén elmaradt, de most pótolva lett. Mong Kok Flower Market és a Yuen Po Street Bird Garden. Lényegében egymás mellett vannak, szóval össze lehet kötni a két piacot. Utóbbi ráadásul tényleg megér egy sétát. Retró Hong Kong-i madárpiac, a helyi stílusú kalitkákkal.

6 – Lamma island. Sok helyen látom a helyszínt, mint legjobb sziget, ahová érdemes elmenni. Bár akkorát nálam nem ütött, mint előzetesen vártam, de a kilátás,, túra, a helyi nyugodt légkör bőven megéri a rászánt időt. Ráadásul, ha Yung Shue Wan-ba megyünk a Centralból (22,1 HK dollár), majd a túra végén a sziget másik, Seafood-os részéről, Sok Kwu Wan-ból megyünk tovább (lehet vissza a Centralba is) Aberdeenbe (12,5 HK dollár), még többet látunk. Ráadásul lényegében semmi pénzből kihozható ez a túra, mert oda-vissza nincs 50 HK dollár.

7 – Cheung Chau. A koronaékszer az utazásom során. Szintén kompos szigettúra, oda-vissza egy kávé áráért. Nevetséges. Itt éreztem először azt, hogy tényleg egy totálisan más világba érkeztem. A szigeten, mintha megállt volna az idő, de mégis nyüzsgő, élettel teli rész volt. Rengeteg időssel, iskolással, olyan helyivel, aki azért jött a szigetre, hogy kiszakadjon a nagyvárosi légkörből. Itt aztán tényleg minden volt. Homokos tengerpart, rengeteg bolt, kajálda, halász, dolgozó és pihenő ember. Egész napos programnak tökéletes. Egyik kedvenc helyem lett.

Van gyors és lassú komp is, durván 10 perc a különbség. (én a lassúval mentem, durván 40 perc volt az út.) Árban viszont a gyors majdnem a duplája. Az olcsóbbik opció 15 HK dollár környékén van per út.

8 – Sai Kung és Sharp Island. Bár fel volt írva a listámra a hely, majdnem lemondtam róla. Aztán egy helyivel beszélgettem és miután beajánlotta a helyet, miszerint az egyik legjobb hely HK-ban, úgy voltam vele, hogy nem lehet kihagyni. Központból durván 1 óra eljutni ebbe a kis város/falu-ba (Mong Kok-ból van közvetlen 19 fős helyi kisbusz). De tényleg megérte. Nyilván, mint Hong Kong legtöbb részén, itt is piacok, kisboltok, éttermek vannak a parton, de hangulatilag ez is merőben eltér az ország többi részétől. Ráadásul egész olcsó hajótúrákra lehet menni a kikötőből. Én a 30 HK dolláros Sharp Islandre fizettem be magam, ahol egy 1,5 km-es túra után (szép a kilátás a domb tetejéről) egy fürdős, tengerpartos részhez érsz. Teljesen jó program volt ez is.

Hong Kong drága… ugyanakkor olcsó is! Így, hogy már másodjára voltam az országban és nagyobb rálátásom van az ottani árakra és szokásokra, tipikusan az a hely, ahol tudni kell azt, hogy hol vásárolsz. Nagyon nagy pénzeket lehet megfogni, kaja, ital, szuvenír terén is, ha nem mindjárt az első lehetőségnél csap le rájuk az ember.

Összegezve:
- Finnair-rel utaztam, oda vissza, Helsinki átszállással, éjszakai repüléssel 650 euró volt az út.
- Hostel 163 euró
- Költőpénz, kajára, tömegközlekedésre, netre, egy shenzheni túrára, avagy mindenre durván 300 euró volt.

Hogy ez jónak számít-e, azt nem tudom. De szerintem 8 teljes napért, programokkal, 1 kínai városnézéssel teljesen rendben volt. Ennél olcsóbban max akkor lehet kihozni, ha valami extrém jó áron van a repjegy.

tippek:
- reptéren vettem SIM kártyát. 80 GB net, 88 HK dollár volt.
- Tök jó a Mammy Pancake, de az egg waffle-t, ízesítve is lényegében bárhol megtalálod töredékáron. Fölösleges egy próbán kívül visszajárni. Amelyik street foodos árul, lehet is tolni. Ízben és méretben sem rosszabb.
- Tök jó a 7Eleven, például rengeteg 10 HK dolláros Onigirit toltam, de üdítő és víz tekintetében is drága. Rengeteg kis üzlet van, ahol lehet vizet és egyéb apróságot venni, jóval olcsóbban.
- Desszertnek, Tofu puding, zselé… brutál jó. Rengeteget ettem. De érdemes itt is figyelni az árakat, mert simán megkapja az ember 10-12 HK dollár környékén.
- Biztos jópofa a hajótúra a Victoria kikötőben, de kell az? 5-6 HK dollárért Star Ferryzhetsz, illetve a közeli szigetekre is egy kávé áráért eljutsz, ugyanolyan jó kilátással a vízből a városra és a környékre.
- Helyi kifőzdékben egyél! Rengeteg sima és Michelin Guide-os hely van a városban, ahol nincsenek elszállva az árak és nagyon jókat tudsz enni.
- Jópofa a Temple Street és társaik, de az ottani street foodok alapjában véve nem olcsóak. (persze, ki kell egyszer próbálni…)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 28., péntek 21:45

HK-ban kompoztam eleget most. Plusz szállástól így volt a legegyszerűbb nekem. De ja... igaz, van az az opció is. :agree:

Cukornád löttyöt ittam, az elég finom volt.

Elnézve amúgy a boltokat és dizájnokat, brutál jó cuccaik vannak. Sokkal színesebb a kínálat szerintem, mint itt EU-ban. :hmmm:

Mondjuk mikor a külvárosi részen sétáltam és megnéztem egy piacot, na... azért ott nem vásároltam volna. :lol: Maradjunk annyiban, hogy HK legutolsó kis árusától is előbb vettem volna bármit. :kalapos:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 28., péntek 21:41

Kisebb helyesbites, Hongkongbol a legfaszabb és messze leglátványosabb komppal shenzhenbe, ha nincs köd/sűrű eső, akkor kurva jó látvány a felhőkarcolók meg a tengerpart.

Shenzhenben vannak nagy áruházak, ahol ocoert szinte 1v1 ultrahigh quality hamis órák (ami 20-30k dollár, patek, omega, rolex az is előkerül kis idő után hátulról....) , illetve olyan sok emeletes mobiltelefon- és kütyüaruhazak vannak, ahol pl elindulsz a legalsó szintről, kivalasztod a telefon külsejét, majd ahogy haladsz feljebb az emeleten, hozzaadatod a kívánt kijelzőt, ramot, funkciókat, aztán a végén kijössz pl egy 1v1 iPhone 16 kinézetű és összeszerelési minőségű dual/triple sim-es, androidos telefonnal :kalapos:

Utcai árusoktól érdemes gyümölcsöt venni btw, rengeteg egzotikus és kibaszottfinom cucc van, és rohadt ledusak, jó az ízük, nekem a kb párszáz forintert ilyen cukros löttybe mártott ananász volt a kedvencem, de minimál pénzből gombolyure eszed magad, kibaszott olcsó europahoz képest, ahogy humorherold remynski is irja
thereisonly1ronaldo

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 28., péntek 21:31

Pipitának szeretettel. :kalapos:

Shenzhen, Kína

- A város, ami 1979 előtt még falu volt.
- A város, ahol Kína először nyitott McDonald’s-ot (1990).
- A város, ami ma közel 18 millió főt számlál.
- A város, ami ma Kína egyik legfontosabb városa.

Hong Kong-ból 2 féle módon is könnyen el lehet jutni a közvetlenül határ mellett fekvő kínai városba. A gyorsabb, de költségesebb megoldás a Kowloon állomásról induló gyorsvonat, a lassabb, de oda-vissza durván 100 HK dollárba kerülő megoldás pedig a helyi Hong Kong-i metró. Az Admiralty állomásról induló East Rail Line segítségével közel 50 perc alatt a végállomáson vagy. (2 végállomás is van, Lo Wu és Lok Ma Chau. Indulásnál kiírja a kivetítő, hogy éppen melyik állomás a végcél). A 2 végállomás lényegében határátkelőként is funkcionál. Olyan, mintha egy reptéren lenne az ember, csomagátvizsgálás, útlevél ellenőrzés, aztán már Shenzhenben is vagy.

Aztán jött a pofon, mert az ATM nem adott ki pénzt, hiába a VISA credit card, amit a jelzés alapján elfogad… a boltban, állomásokon, jegy automatánál pedig ugye szintén használhatatlan a kártya (Ez utóbbit tudtam, de az ATM-es résszel nem számoltam. Isten hozott Kínában! :D )… így még szerencse, hogy volt nálam 150 Hong Kong-i dollár, amit ott helyben az állomáson át is váltottam. Nagyjából ugyanaz a két valuta, egy kis eltéréssel erősebb a kínai. Szóval durván 18 euróval a hátamra is vettem a várost. ELÉG VOLT! Ugyanis Shenzhen olcsó!

Szóval tipp! Már HK-ban érdemes pénzt váltani (vagy bárhol), vagy legyen nálad HK dollár. Na persze, ha van AliPay-ed, akkor nincs semmi baj…

Én a Lok Ma Chau állomáson mentem át az országba (Viszonylag gyors volt az átjutás), mert mindenképpen megszerettem volna nézni a Lianhuashan Parkot, onnan pedig egyszerűbb volt oda eljutni. Van a park közepén egy kilátópont, ahonnan rálát az ember a városra. A kilátás jó, a séta a parkban szintén.

Összehasonlítva, 10 jüanért ittam egy presszót Kínában, amit HK-ban durván 30 körüli összegért lehet. Egy Wonton leves HK-ban 28-tól felfelé volt, addig Kínában 15-20 körül. Üdítők is vagy megegyeztek a legolcsóbb HK-i helyekkel, vagy olcsóbbak voltak. Szóval day trip-nél a kötelező étel/ital fogyasztásos részt összességében olcsóbban le lehet tudni.

Következő állomásom a Dafen Oil Painting Village volt, ami egy központi hely, a Louho negyed, Laojie állomásáról egy metróvonallal megközelíthető. A külvárosi rész hangulatilag már jóval másabb volt, mint a belváros nyüzsgő oldala vagy a felhőkarcolós, bankokkal teli rész. Ez lényegében egy művésznegyed. Különböző stílusú olajfestményeket tudsz venni, tudsz akár saját festményt készíteni, illetve rengeteg kézműves dolgot csodálhatsz meg, vagy vehetsz meg szuvenírnek. Mindenképpen ajánlós program annak, aki a városba látogat.

Ezután vissza a Laojie állomásra... Itt pedig nem volt más dolga az embernek, mint elveszni a Dongmen Street-en. Végtelen üzlet, kisbolt, kajálda, street foodos, pláza, játékterem, Kína első Mekije! található itt, illetve egy olyan régi épület, aminek a belseje át lett alakítva olyanná, mintha a Hong Kong-i Walled Cityben járkálnál. Éttermek, street fodos rész, szuveníres, neonfények, retro dolgok vannak bent. Egy az egyben, mint a Walled City. Fogyasztás nélkül, csak sétára is szuperjó program.

Nap végén pedig ismét Laojie állomás, ahonnan közvetlenül a Lo Wu határátkelőhöz lehet menni, ahol ismét Hong Kong-ba jut az ember.

Shenzhenben nem biztos, hogy van 1-2 napnál több, de ha már erre jár valaki, akkor érdemes átugrani. Kína merőben más, mint Hong Kong. Nem is kicsit... minden metróaluljáróban csomagátvizsgálás volt, mint a reptereken. Első helyen még a palackozott bontatlan vizet is külön megvizsgálták. Metrón folyamat szekusok járkálnak fel-alá. Rendőrök szinte mindenhol. Ettől függetlenül elég komoly élet volt a városban.

Mondjuk a helyi emberekkel továbbra sem vagyok kibékülve. Rettentő barátságtalanok összességében. :lol:

pro tipp: Luckin Coffee-ba érdemes beülni egy kávéra. Kínai franchise, és aki szereti kókusztejjel inni a kávét, az imádni fogja!

- 2-3-4 jüan távolságra vannak a helyek egymástól, amiket megnéztem.
- Angollal továbbra is nehéz boldogulni kommunikáció terén, de a metróban, illetve több étteremben és kávézóban is ki van írva angolul az adott dolog. Szóval, ha beszélni nem is, de tájékozódni lehet.
- Kína első Mekijében viszont lehet MasterCarddal fizetni!

1 euro - 7,87 jüan
1 euro - 8,43 HK dollár
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. március 27., csütörtök 14:10

hehetheoriginal írta: nem én szexualizálom, hanem a szülő, amelyik aberráltkodik.
Minden csalad mas maradjunk annyiban.
ilyen alapon vallejoekkal sincs az égvilágon semmi baj :lol: :lol:
:lol: :lol: Megint tultolod.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 27., csütörtök 13:49

nem én szexualizálom, hanem a szülő, amelyik aberráltkodik.
Minden csalad mas maradjunk annyiban.
ilyen alapon vallejoekkal sincs az égvilágon semmi baj :lol: :lol:
thereisonly1ronaldo

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. március 27., csütörtök 13:10

hehetheoriginal írta: teljesen kibaszott beteg és aberrált, tökmindegy milyen idős a gyerek.
újszülöttnek minden új, tehát egyértelmű a szülő a hibás, legyen bármilyen korú gyerek.
beteg fasz minden ilyen szülő.
igen, pl kobe bryant is anno, full pedofil vibe-ja van az ilyennek, mikor a 10-enéves lányának ad vki szájrapuszit, kiráz a hideg tőle.
én elhiszem, meg megértem, hogy más kultúrák vannak, ahol ez talán általános, de attól még az én szememben nem normális, aberrált dolog.
2 kisgyerekem van, soha egyiknek se adtam szájra puszit. Kapnak a fejükre, homlokukra, arcukra. Ennyi.
Szerintem minden korban fura.
A nagyobbik gyerekem mindig 2 részes vagy egybe fürdőruhát kért mióta tud beszélni, h a cicije titkos maradjon.

Vissza: