HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 28., péntek 13:09
Napi rant, mert már rég volt téma, de emlékszem volt egyszer:D
Nagyon felcsesz, hogy az emberek (legyen magyar rendszám, szlovák, osztrák, német, szerb, román, bolgár, olasz, francia), egyszerűen Magyarországon képtelenek az autópályát rendeltetésszerűen használni.
M5-ösön járok kb napi szinten, hihetetlen ami megy.
Ami kiakaszt, az az, hogy mindenki a belső sávot akarja használni.
Van egy kamion 800 méterre, de már kivágódik mindenki, és 110-120al araszolnak egymás mögött konvojban a belső sávban, mert a gázra lépni ugye már egy bonyolult művelet.
Nagyon sokszor jellemző, hogy emiatt a külső sáv jobban halad.
Tudom piti dolog, de aki sokat vezet, annak baromi zavaró, hogy haladnál tempósan, (130-140 km/h között pl), de nem lehet mert a balfékek fogyatékoskodnak a belső sávban.
A háromsávosokon se jobb a helyzet, ott meg a külső sávban senki nincs, a középsőt és belsőt használja mindenki.
Nem tudom, de néha rémisztő az M5-M3 kombó, kurvára résen kell lenni, mert rendszeres, hogy ha mondjuk akarsz tartani egy normális követési távolságot, sávtól függetlenül úgy bevágódnak oda, mint ha nem lenne holnap.
Másik téma:
óriási szemetelést tapasztalok újabban, lehet eddig is ez volt a jellemző, de most elkezdtem rá figyelni. Utak mentén az összes árok tele szeméttel, lehajtóknál pl olyan szemétkupacok vannak, hogy én szégyellem magamat.
Miért nehéz mondjuk a mekis kaja után maradt szemetet visszatenni a papírzacskóba, és kúton ha megállsz, vagy teszem azt esetleg otthon kidobni? Mitől jobb kibaszni menet közben az autóból?
Gyönyörű kerékpárút épült a környéken, múltkor végigtekertem rajta, már ocsmány módon tele van szeméttel dobálva az árok.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."