Ha ez a téma, akkor mindig elmondom/leírom, hogy:lestat írta: Mèg ennyit ehhez.
Beszéltem egy 38 éves úszóedzővel pár hete. Nyilvánvalóan Messi rajongó volt. Az érvei olyanok voltak, mintha egy 12 éves kislány mondta volna.
A szokásos érvek: CR nem csapatjátékos, csak az edzésnek köszönhet mindent. Messi pedig nem is kell, hogy eddzen, mert róla nincsenek olyan történetek, hogy edzés után ott maradt volna gyakorolni. CR-t nehéz kezelni az edzőknek.
És még sorolhatnám.
Ismétlem, a fickó 38 éves, teljesen értelmes egyébként. Minden másban egyetértettünk, amikor Zidane-t és a brazil Ronaldót méltattuk.
Nehez ilyenkor ha ezzel tömik tele az emberek agyát 15x ève.
Mindenki “elfelejti” a 2009 előtti CR-t… Az az ember az egyik, ha nem a legnagyobb cselgép volt valaha. Ösztönös szupertehetség.
Kimaxolt 2 karriert 1 pályafutás alatt… A cselező szélső, aki azért gólokat is lőtt szép számmal, aztán a kíméletlen gólvágó, aki azért sokat is cselezett.
Ha nem is volt jobb Messinél, minimum 50/50, mindkét játékos mellett tudnék felsorolni érveket, rekordokat, statisztikákat és trófeákat, ami kb egyenlőre hozza ki a kettejük versenyét.
Más kérdés, hogy kit mennyire nyom előre a média és a döntéshozók.
Engem ez már nem érdekel… Egy olyan évtizedet láthattam a kedvenc klubomtól CR vezetésével, ami szinte megismételhetetlennek tűnik, soha sem felejtem el.