Formula-1

Forma-1, kézilabda, kosárlabda, motorsportok, Olimpia és minden más.
Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Formula-1

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. augusztus 1., péntek 12:16

Azt gondolom Alonsonál nehezebb hitelesebb arcot találni ebben a témában, és nem csak a gumik lettek kiemelve, hanem az aszfalt felület is.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. augusztus 1., péntek 11:58

Nem szarok a gumik, csak a vizeset is kene hasznalni esetleg....
Azt garantalom, hogy a mai gumik jobbak, mint a korabbiak.
Max erre a fenyes babapopsi asztalftra lettek fejlesztve, szoval elobb aszfaltcsere, utana lehet szidni a gumikat, ha nem mukodnek.
De meg mindig a FIA a hunyo a tulbiztositott szarral
thereisonly1ronaldo

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. augusztus 1., péntek 11:24

A múltkori esős témához, és akkor azt gondolom le is zárhatjuk azt a vitát hogy mekkora puncik a mai versenyzők...

Alonso ---> “I think the tyres, the wide tyres definitely made visibility worse,” he told reporters ahead of this weekend’s Hungarian GP. “And probably some of the asphalt in the circuits, they are a little bit different than what they've been in the past. Because we raced with a lot of water in Sepang [Malaysia] and it was always okay.

“And now this new generation of asphalt, which is very black and very grippy in dry conditions, is like a mirror in wet conditions. And yeah, visibility is not nice. But I don't know what we can do there or what the tyres can do in a very rough tarmac.

“And even some of the highways, I have said many times that the highways, there are some that they have zero spray. So if we implement that tarmac in all the circuits as a normal rule, we will have zero spray.

“Then it will be a huge degradation, probably, in dry conditions – I don't know. But then we can work from that theme and have a starting point. But I'm just a driver.”

Más az aszfalt, szarok a gumik, verik fel a vizet mint az állat és nem látsz semmit.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 31., csütörtök 18:13

BLaZE írta:
Azért erre kiváncsi lennék miért kaptál mínuszt. Full király kontent.
Vajon miert :lol:

Roncstarsadalom. :kalapos:
thereisonly1ronaldo

bluebike

HozzászólásSzerző: bluebike » 2025. július 31., csütörtök 18:11

Néha, nagy ritkán van értelme a fórumos jelenlétednek. :kalapos: :smile:

BLaZE
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle

HozzászólásSzerző: BLaZE » 2025. július 31., csütörtök 18:09

Azért erre kiváncsi lennék miért kaptál mínuszt. Full király kontent.
halálomig madridista leszek

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 30., szerda 19:05

https://www.youtube.com/watch?v=eY8pQMt ... erformance

arany. :sziv:
thereisonly1ronaldo

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. július 28., hétfő 8:21

Halfkey írta: Erre mondjuk lenne rendszer szintű és egyéni szintű megoldás is.

Rendszer szinten lehetne szabályozni mennyi esőt verjenek fel.

De egyéni szinten én ezt a nem látok dolgot őszintén nehezen fogadom el. Hát lassítsanak le, és akkor látni fognak. Csak azért mert tud az autó menni 300at a pálya egy adott pontján esős gumin, lehet ott menni 60-al is. Ha olyan a látási viszony, akkor ne nyomják, hanem legyen ez egy vezetői döntés, hogy mennyit kockáztatok, és majd annyival megyek. Ha ezt konzisztensen engednék akkor lenne mondjuk 3 kaotikus verseny balesetekkel, utána a negyediken már alkalmazkodnának az új világhoz és nem nyomnák annyira.
Milyen jó lesz, hogy nem 10 méteren belül követik egymást, hanem 150. :lol:

Vissza kellene térni első körbe a kis autókhoz, hogy legyen hely a pályán, talán ez jövőre már kirajzolódik, aztán meg kell oldani ezt az eső kérdést, mert tényleg gáz, hogy az esőguminak nincs is értelme, mert vagy intermediete vagy nincs verseny.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 27., vasárnap 23:42

Erre mondjuk lenne rendszer szintű és egyéni szintű megoldás is.

Rendszer szinten lehetne szabályozni mennyi esőt verjenek fel.

De egyéni szinten én ezt a nem látok dolgot őszintén nehezen fogadom el. Hát lassítsanak le, és akkor látni fognak. Csak azért mert tud az autó menni 300at a pálya egy adott pontján esős gumin, lehet ott menni 60-al is. Ha olyan a látási viszony, akkor ne nyomják, hanem legyen ez egy vezetői döntés, hogy mennyit kockáztatok, és majd annyival megyek. Ha ezt konzisztensen engednék akkor lenne mondjuk 3 kaotikus verseny balesetekkel, utána a negyediken már alkalmazkodnának az új világhoz és nem nyomnák annyira.

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. július 27., vasárnap 23:29

Alonso es Hamilton nem panaszkodott, a ket versenyzo akik esoben is versenyeztek regi autokkal. Brundle is mondta, hogy az o idejeben hang alapjan tudtak mekkora a tavolsag ket auto kozott ilyen idojarasban.

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. július 27., vasárnap 23:23

igazad van elengedem mintha falnak beszélne az ember. leragadtál a gumiknál amikor a pilóták mondják HOGY NEM LÁTNAK. mindegy legyen úgy, végeztem

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. július 27., vasárnap 23:13

Az elvileg legjobb pilóták között van olyan aki kb sosem ment rendes esős versenyen mert az FIA kiirtotta a motorsportból. Az elvileg 20 legjobb pilótából 10-en pár kör alatt kiesnének kb.
Senki sem mondta, hogy esőben is 320-al kell menni meg úgy kell kezelni mintha száraz lenne a pálya. Antonelli féle ugyan akkor féekztem mint máskor mondat...csak ott volt ugye a fél mezőny és beleszállt valakibe. Silverstone-ban megmuttaták az újoncok hogy nem tudnak még csak vizes pályán sem vezetni. Emlékszem arra a spa-i futamra ahol szinte gurultak úgy esett, beevickéltek a boxba extrém eső gumi és lehetett menni tovább. Akkor fújták le a bulit ha már az sem bírta. Ma az inter a mérvadó, ezzel van itt probléma.

Mellesleg hozod mit mondott Verstappen, a futam utáni nyilatkozatát miért hagytad le? Szerintem voltak még páran akik hozzá hasonlóan vélekednek.

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. július 27., vasárnap 21:45

Lando Norris I can’t see a lot behind the Safety Car, so I can’t imagine what it’s like for everyone else.

Oscar Piastri It’s still very difficult to see. I can’t see anything so I don’t know how anyone else can.

Charles Leclerc This is a mess. Track is in really bad shape.

Max Verstappen Quite bad spray from turn one to turn five.

George Russell I don’t see Albon. I don’t see him. Visibility very bad. Zero visibility down the straight.

Yuki Tsunoda Can’t see anything. Aquaplaning.

Isack Hadjar I feel like the track is not too wet, it’s actually in good condition. But on the back straight I can’t see much from two seconds already.

Liam Lawson Oh my god, mate, literally can’t see anything.

Gabriel Bortoleto I cannot see anything ahead of me. So much spray.

Esteban Ocon I can’t see anything.

Oliver Bearman Visibility is quite poor right now.

Pierre Gasly I can’t see. On Kemmel straight I can’t see a thing.

Franco Colapinto I can’t see anything.

Lance Stroll This is like totally blind.

Carlos Sainz Jnr Probably a bit too much rain now, still.

Andrea Kimi Antonelli Yeah visibility is really bad.

20-ból 16 versenyző jelenzte hogy lószart nem lát a rajt előtt 1 mondta, hogy sok a víz. De ja növesszenek tököt azt 320-al bele a falba elvégre show kell.

Sainz mondta egy podcastben:
Racing is rarely done in the rain anymore primarily due to extremely poor visibility, not because drivers can't control the cars. Modern tires and diffusers create a massive amount of spray, making it impossible for drivers to see other cars, even at close distances and high speeds. This lack of visibility significantly increases the risk of severe accidents.
While drivers like Carlos Sainz enjoy the challenge of driving in the rain, the safety concerns related to visibility with multiple cars on the track are the main reason for the reduced frequency of rain races.

egyszerűen nem látnak. amiért mindenki sír, hogy mekkora esős futamok voltak azok kb mind a diffúzor előtti időben voltak régi kerekekkel, kisebb autókkal. még a diffúzorok megjelenése után is volt pár esős verseny de a mai autók már olyan komplexek, hogy sokkal több vizet vernek fel. évek óta megy, hogy nem tudták követni egymást mert kinyírták a gumikat. na ebbe kell beletenni a vizet.

én is szerettem a jó kis káosz esős versenyeket de ha elvileg a legjobb pilóták azt mondják, hogy nem látnak semmit akkor nincs mit tenni. azt már meg sem említem, hogy ha ők nem látnak semmit akkor mi sem látunk semmit a közvetítésből és nézhetjük 2 órán át a ködöt. az biztos jobb lenne.

mindenki etalonja a Massa-Kubica csata
https://www.youtube.com/watch?v=AnxUu36-uYw
még a majd 20 éves fedélzeti felvételen is jobban látni mint a mai külső kamerákkal.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. július 27., vasárnap 20:38

Az a baj, hogy ezt nem lehet esős futamnak nevezni, de leírom újra. Az esős futamon esőgumival kell menni. Idén az csak dísznak van a garázsban. Verstappen is kimondta, vagy versenyezzenek esőben vagy mondják azt, hogy nem fognak esőben versenyezni. A csapatok lehet beállítják esőre az autót aztán csak akkor versenyeznek ha van egy kis víz a pályán amit 10 kör alatt letakarítanak. Rég volt már úgy tűnik, de az esős futam az egészen más. Ott nem gondolkodsz el azon, hogy 15 kör után felrakd a slick gumit, mert a boxból sem jutnál ki vele.
Ez nem csúcs kategória hanem vicc. Spa az egyik legjobb helyszín. A pilóták imádják, gyors, nehéz és elméletben minimum 3 de inkább 4-5 előzési pont is van. Ehhez képest esőben nem mehetnek, szárazon meg nem lehet előzni.

Aggasztó amúgy, hogy eddig minden pilóta aki a következő autóról nyilatkozott, az panaszkodott csupán.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2025. július 27., vasárnap 17:52

BLevi96 írta: Évek óta nem néztem futamot, mindenki mondta hogy izgalmasabb, élvezhetőbb lett. Biztos rossz futamot fogtam ki és az eső sem segített, de ugyan olyan unalmas mint régen.
Az durva, ha egy esős futam is full unalmas..
Én is bekapcsoltam amúgy, 5percig bírtam.. :x

Nézz rá a Rally-Crossra, nyirádit végig néztem, baromi jó szórakozás volt, végig izgalmas futamokkal. Ráadásul EB futamon magyar győzelemmel és lesznek jó fiataljaink is, ami a jövőt illeti. :)

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 27., vasárnap 17:48

mindenki mondta hogy izgalmasabb, élvezhetőbb lett
:lol:
Ja.
Mint a futball :lol:
thereisonly1ronaldo

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. július 27., vasárnap 17:27

Évek óta nem néztem futamot, mindenki mondta hogy izgalmasabb, élvezhetőbb lett. Biztos rossz futamot fogtam ki és az eső sem segített, de ugyan olyan unalmas mint régen.

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2025. július 27., vasárnap 16:52

Hamiltonnal jókor jött ki a Ferrari, 5-6.hely lehet a végére.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. július 27., vasárnap 16:50

Hat ez a kiengedes kozel volt, nem lepne meg egy kis bunti

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. július 27., vasárnap 16:40

RaúlCF írta:
wZoLee7 írta: Ha csak a latasi viszonyok akkor most nem mehetnenek. Ugyan ugy semmit nem latni
nem tudom milyen közvetitést nézel de a skyon 1 órája erről beszél Brundle meg Rosberg. ez versenyezhető, amikor esett az eső nem volt az.
Akkor oke. Lattad elobb a fektavon Hamilton mennyit latott? Vagy eleg amit Rosberg mond nem is kell nezni?
Amit en irtam az az hogy az esogumi hasznalhatatlan, soha nemclatni mert semmire nem jo. De mind1, engedd el, en igy teszek.

Vissza: