Oldal: 4 / 29
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 26., kedd 14:22
Szerző: raul 4 ever
Faust írta:
Hat en az idei utan ugy erzem, par evig max hatradolni leszek hajlando karacsonykor. Sose fozzetek nyugdijasokra!
Van a mentős anekdota, hogy karácsonykor 2x vannak a baltás esetek. Amikor apa idegben faragja be a fát a talpba, meg amikor a kajázások közben nézeteltérést rendez vele
Amúgy 2 kisgyerekkel bevállalni az ebédet maxi respect. Nem lettetek megbecsülve.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 26., kedd 9:35
Szerző: Faust
Hat en az idei utan ugy erzem, par evig max hatradolni leszek hajlando karacsonykor. Sose fozzetek nyugdijasokra!

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 25., hétfő 18:31
Szerző: Professore
ANDS írta:
Professore írta:
…..
A második recept sokkal egyszerűbb így emlékezetből írom le. Kiindulási itt is sertés karaj, ebből tenyérnyi méretű kb. kisujjnyi vastag szeleteket vágok, erre jön só és bors, majd mehet pihenni amíg a többi hozzávaló elkészül. Második lépésben 500g gombát szeletekre vágok (lehet egyszerűen felapriítani is) majd serpenyőben lepirítom, erre jön egy kis vaj, paradicsompüré, zöldfüszer, pici só. 1-2 perc alatt összeforgatom majd hagyom kihűlni. Ezen kívül amire szükség van az jóféle gépsonka... annyi szelet ahány karaj szeletetünk van, pár nagyobb méretű paradicsomból néhány 0,5 cm vastag szelet (általában 2 karika /karajszelet lehet számolni) és végül kemény sajt ebből is néhány vastagabb szeletet vágok. Érdemes olyan sajtot választani ami jobban bírja a hőkezelést és inkább szépen pirul mint megfolyik...
Az egészet összeállítom, rétegezem. Egy tepsiben helyezem el a karajszeleteket egymás mellé, úgy hogy ne érjék egymást. Majd mindegyik esetében a következő réteg a gépsonka szelet lesz, erre rákanalazom a gombás keveréket majd ráhelyezem a paradicsom karikákat (általában egymás mellé 2 fér el) és a legtetejére jön a sajt. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc (ránézésre és illata is lehet érezni mikor van még).
Előnye hogy elég mutatós lesz a végeredmény és ahhoz képest egyszerű és gyors is. Sokféle köret jöhet hozzá, nálunk valami krumpli felé szokott lenni
Kipróbáltam, köszi. A fiamnak is ízlett. Eléggé hasonlít a “Sertésjava Magyaróvári” módra elkészített ételhez.
Örülök hogy jól sikerült és ízlett

! További jó karácsonyozást!
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 25., hétfő 16:12
Szerző: CS0ki
Kerlon írta:
Nálam Beef bourguignon a terv.
Itt is az volt, illetve lesz is még 1-2 napig.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 25., hétfő 15:31
Szerző: Halfkey
Fish stockot honnan szereztetek? Vagy mivel helyettesítették?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 25., hétfő 15:26
Szerző: Realista24
h3x0r írta:
tubatibi írta:
Édesanyám nem szokott halászlét csinálni, az Apósom reszortja. Viszont minden évben csinál
Lohikeitto-t, ez egy Finn lazacleves és valami eszméletlen finom.
Kiprobaltam, tenyleg finom
Rozmaringos kacsamell, edeskomeny burgonyaval es aszalt szilva martas volt meg a menu.
Pluszegy, parádé a leves.
Harcsapaprikás túrógombóc kombo, plusz hamis Wellington is elkészült, meg pár másik egyszerűbb fogas.
Köszi a tippeket mindenkinek.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 25., hétfő 15:09
Szerző: h3x0r
tubatibi írta:
Édesanyám nem szokott halászlét csinálni, az Apósom reszortja. Viszont minden évben csinál
Lohikeitto-t, ez egy Finn lazacleves és valami eszméletlen finom.
Kiprobaltam, tenyleg finom
Rozmaringos kacsamell, edeskomeny burgonyaval es aszalt szilva martas volt meg a menu.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 19., kedd 15:56
Szerző: Professore
Srácok pont azon angyaltam mi legyen az ünnepi menü

. Kerlon ajánlása vagy a wellington közül lesz a befutó. Köszi srácok! Mindenre is jó ez a fórum

.
De hogy ne jöjjek üres kézzel két szerény fogást ajánlok.
Ünnepi gönygyölt karaj... részletek a videóban. Annyi variációt alkalmaztam hogy a töltelékből kihagytam a gépsonkát, kolozsvári helyett meg füstölt backon kockát (Lidl) használtam, adtam a töltelékhez egy késhegynyi füstölt pirospaprika port. A szilva nálam aszalt volt igaz nem a csontszárazra aszalt verzió, de csináltam már aszalt sárgabarckal is szilva helyett és úgy is fincsi. Érdemes aromás de nem túl puha körtét választani ez a lelke az egésznek. A legjobb a receptben hogy előző nap össze lehet állítani a tekercseket és mikor jönnek a vendégek csak belökni a sütőbe.
https://youtu.be/P4m3DHfiuv0?si=nGqait9OGyih733a
A második recept sokkal egyszerűbb így emlékezetből írom le. Kiindulási itt is sertés karaj, ebből tenyérnyi méretű kb. kisujjnyi vastag szeleteket vágok, erre jön só és bors, majd mehet pihenni amíg a többi hozzávaló elkészül. Második lépésben 500g gombát szeletekre vágok (lehet egyszerűen felapriítani is) majd serpenyőben lepirítom, erre jön egy kis vaj, paradicsompüré, zöldfüszer, pici só. 1-2 perc alatt összeforgatom majd hagyom kihűlni. Ezen kívül amire szükség van az jóféle gépsonka... annyi szelet ahány karaj szeletetünk van, pár nagyobb méretű paradicsomból néhány 0,5 cm vastag szelet (általában 2 karika /karajszelet lehet számolni) és végül kemény sajt ebből is néhány vastagabb szeletet vágok. Érdemes olyan sajtot választani ami jobban bírja a hőkezelést és inkább szépen pirul mint megfolyik...
Az egészet összeállítom, rétegezem. Egy tepsiben helyezem el a karajszeleteket egymás mellé, úgy hogy ne érjék egymást. Majd mindegyik esetében a következő réteg a gépsonka szelet lesz, erre rákanalazom a gombás keveréket majd ráhelyezem a paradicsom karikákat (általában egymás mellé 2 fér el) és a legtetejére jön a sajt. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc (ránézésre és illata is lehet érezni mikor van még).
Előnye hogy elég mutatós lesz a végeredmény és ahhoz képest egyszerű és gyors is. Sokféle köret jöhet hozzá, nálunk valami krumpli felé szokott lenni
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 18., hétfő 8:26
Szerző: Realista24
tubatibi írta:
Rácz ponty picit másképp.
Nálunk tavaly ez volt a sláger, imádta mindenki, elég mutatós is.
Az a jó benne, hogy előre megtudom csinálni a graten burgonyát és magát a mártást is, így csak a halat kell frissen megsütni, majd a szalonna fátyollal befedni.
Egyébként harcsapaprikás, burgundi marha lesz a menü, egy kis romániai töltött káposztával és báránysülttel.
Édesanyám nem szokott halászlét csinálni, az Apósom reszortja. Viszont minden évben csinál
Lohikeitto-t, ez egy Finn lazacleves és valami eszméletlen finom.
Es akkor a leves is megvan, nagyok vagytok sracok.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 18., hétfő 8:25
Szerző: füst
A lentebb írt gesztenyekrémlevest én nagyon tudom ajánlani, túl finom ahhoz képest hogy milyen egyszerű elkészíteni.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 18., hétfő 8:24
Szerző: tubatibi
Rácz ponty picit másképp.
Nálunk tavaly ez volt a sláger, imádta mindenki, elég mutatós is.
Az a jó benne, hogy előre megtudom csinálni a graten burgonyát és magát a mártást is, így csak a halat kell frissen megsütni, majd a szalonna fátyollal befedni.
Egyébként harcsapaprikás, burgundi marha lesz a menü, egy kis romániai töltött káposztával és báránysülttel.
Édesanyám nem szokott halászlét csinálni, az Apósom reszortja. Viszont minden évben csinál
Lohikeitto-t, ez egy Finn lazacleves és valami eszméletlen finom.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 18., hétfő 8:14
Szerző: nmate
Itt lazac rozmaring nyárson, kétszer sült édesburgonyával. Meg hát a klasszikus töltöttkáposzta, anélkül nem igazán tudnék meglenni, de azt nem én csinálom.
Bár már egyszer szeretnék, Villányban Maulban ettem rántott töltöttkáposztát, az elég meta, csinálni kellene.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 18., hétfő 8:05
Szerző: Realista24
Wellington lesz a nyero (nincs is jobb, mint karacsonykor kiserletezni egy uj recepttel), meg valoszinu a harcsa, mert azt mar jo regen csinaltam.
Kerlon receptjet meg egy kanbulira fogom megcsinalni, mert az is paradesan nez ki.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 17., vasárnap 21:40
Szerző: ziro4vr
Én most egy jó harcsapaprikást csinálok majd, kapros túrógombóccal, tavaly az volt amit az öreg Kerlon írt, az is maxos.
Viszont az a szűz recept elég faszántos ott lent.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 17., vasárnap 21:21
Szerző: Nika91127
Realista24 írta:
Karacsonyi kaja ötletek? Kene egy-két frankó kaja, ami nem a szokásos, rosé kacsa, facan, stb. kategória.
Szarvaspöri-burgonyafánk-áfonyalekvár.
Sült kacsamell(nem buzizós rosé), egészben sült krumpli, káposzta.
Desszertnek diós-csokis süti illetve kókusztekercs.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 17., vasárnap 20:55
Szerző: Realista24
P. Krisz írta:
Első lesz, de csak magamnak.
Biztos ami biztos.
Pedig majdnem meggyoztel

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 17., vasárnap 20:48
Szerző: P. Krisz
Első lesz, de csak magamnak.
Biztos ami biztos.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 17., vasárnap 20:39
Szerző: Realista24
P. Krisz írta:
Gesztenye krémleves
Konfitált valami/jerk csülök hercegnő burgonyával.
Ez a leves kipróbált cucc vagy első alkalom?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 17., vasárnap 20:34
Szerző: P. Krisz
Gesztenye krémleves
Konfitált valami/jerk csülök hercegnő burgonyával.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2023. december 17., vasárnap 20:27
Szerző: Kerlon
Nálam Beef bourguignon a terv.