OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2025. július 26., szombat 10:22

rikko írta:
RealMadridFanatic írta: Esely nincs ra, hogy barmi tortenik szerintem. Kemeny tanulopenz, az teny.
Én csak azt nem értem, hogy mi vesz rá embereket, hogy ekkora patkány módon viselkedjenek.
A gyerek nagyon maga alatt van, FB-n , Instán meg ahol lehet kidobta a csaj képeit, kb maganakcioba fogott.

Fura világ a mai az fix...
nem teljesen érthető egyébként hogy mi történt
1200 km-t utazott, de miért? flörtöltek pár hétig, majd a csaj felbíztatta hogy látogassa meg?
ez a 600 km-es utazás és a több 100 euró bukás hogy állítható párhuzamba?
egyébként aki a fas*a után megy, az néha bizony bukik egy kis pénzt :D ezt valószínűleg már sokan megtapasztalták
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. július 26., szombat 10:04

RealMadridFanatic írta: Esely nincs ra, hogy barmi tortenik szerintem. Kemeny tanulopenz, az teny.
Én csak azt nem értem, hogy mi vesz rá embereket, hogy ekkora patkány módon viselkedjenek.
A gyerek nagyon maga alatt van, FB-n , Instán meg ahol lehet kidobta a csaj képeit, kb maganakcioba fogott.

Fura világ a mai az fix...

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. július 26., szombat 10:01

Esely nincs ra, hogy barmi tortenik szerintem. Kemeny tanulopenz, az teny.

Milyen adatokat vettek fel, vagy milyen eljaras indul egyaltalan?
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. július 26., szombat 10:00

Sorry, hülyén fogalmaztam.
Lehet nem az, de ha valakit átvernek és több száz eurót bukik a hazug miatt, az valahol gondolom kellemetlen.
Ezért jöttem kerdezősködni.
Velem ilyen nem történt , olyan mint jelenség egyre gyakoribb.

Annyit tudok, hogy a srác már volt bent a rendőrségen, ott felvették az adatokat és azt mondták, hogy valamennyit várni kell.
Szerintem sehova nem jut a dolog, illetve kb senkit nem érdekel a falon atb@szott sracon kívül.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. július 26., szombat 9:47

rikko írta: Sziaszok !

Nem tudom, hogy volt már téma a ghostolás. Viszont lenne pár kérdésem.
Szóval ma reggel csörög a telóm, haver zokogva hív, hogy a lány akivel már egy ideje eltunt. 1200 km-t utazott szegeny kölyök. Valami tanács, hogy jogi úton fényt derítsenek az elkövetore ?
Rohadt egy vilagban elünk
Hol itt a buncselekmeny?

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2025. július 26., szombat 9:45

Sziaszok !

Nem tudom, hogy volt már téma a ghostolás. Viszont lenne pár kérdésem.
Szóval ma reggel csörög a telóm, haver zokogva hív, hogy a lány akivel már egy ideje flörtöl siman eltunt. 1200 km-t utazott szegeny kölyök. Valami tanács, hogy jogi úton fényt derítsenek az elkövetore ?
Rohadt egy vilagban elünk…
Tudom, ezert kell szemelyesen randizni..
Van egyaltalan erre valami megoldas ?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 25., péntek 18:49

Off: tesóm is dettó ezt csinálta. Mikor mentünk látogatni és aludt a gyerek egy külön elsötétített szobában, le lettünk b*szva, ha véletlen megcsörrent a teló. Wcre is rohadt halkan lehetett csak menni...
Míg haveroméknál a gyerek simán elaludt a nappaliban és végig aludt, miközben az ottani haverokkal mellette (nyilván csendesebben) társalogtak.
Valaki mindentől is óvja a gyereket, aztán majd megszívja az oviban v bölcsiben.
Soproni ismerős ellenkezőleg, ő már pici korban vitte babamama kis csoportos összejövetelekre. Az anyukák körbe ültek, a picik pedig jól elvoltak egymással, ismerkedtek, játszottak. 1-2 évesen is interakció, inger éri őket és nem a 4 fal közt sötétben alszanak. Egyedül....
Nem kell írni hogy nincs gyereked, a hszből is kiderült :D pont ugyanolyan feltételek mellett (normál, nem csendes környezetben) aludtak a mieink mindig, a 2 ovisból az egyik jól alszik az oviban a másik egyáltalán nem. A nevelés nem ilyen egyszerű hogy ezt csinálod úgy lesz, hanem van saját akaratuk meg személyiségük :D

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 25., péntek 16:27

_Bushido_ írta: Elektronikából áthozva

quote=h3x0r post_id=1397061 time=1753447917 user_id=297]
TheBull6 írta:

A gyerek nincs ott, ha nem volt egyértelmű bocsi :D :lol:
Nincs gyerekem, szóval én teljesen nyugodtan pofázok bele :mrgreen: . Egyik barátom csinálta azt, hogy amikor a gyerek aludt, a szomszéd szobában még járni is csak óvatosan volt szabad. Most meg a bölcsiben nem tud aludni, mert a másik 11 gyerek mocorog mellette és hát ő meg a teljes csendhez volt szokva.
Off: tesóm is dettó ezt csinálta. Mikor mentünk látogatni és aludt a gyerek egy külön elsötétített szobában, le lettünk b*szva, ha véletlen megcsörrent a teló. Wcre is rohadt halkan lehetett csak menni...
Míg haveroméknál a gyerek simán elaludt a nappaliban és végig aludt, miközben az ottani haverokkal mellette (nyilván csendesebben) társalogtak.
Valaki mindentől is óvja a gyereket, aztán majd megszívja az oviban v bölcsiben.
Soproni ismerős ellenkezőleg, ő már pici korban vitte babamama kis csoportos összejövetelekre. Az anyukák körbe ültek, a picik pedig jól elvoltak egymással, ismerkedtek, játszottak. 1-2 évesen is interakció, inger éri őket és nem a 4 fal közt sötétben alszanak. Egyedül....
[/quote]

A nagy covid-baby, a kicsi nem. Hasonloan nem tudjuk csinálni, a pici a nagy mellett "nevelkedik". A nagy szenzoros, nála a "nem csend" sajna nem játszik. Próbaltuk, hát ... ja.

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2025. július 25., péntek 15:37

Elektronikából áthozva

quote=h3x0r post_id=1397061 time=1753447917 user_id=297]
TheBull6 írta:

A gyerek nincs ott, ha nem volt egyértelmű bocsi :D :lol:
Nincs gyerekem, szóval én teljesen nyugodtan pofázok bele :mrgreen: . Egyik barátom csinálta azt, hogy amikor a gyerek aludt, a szomszéd szobában még járni is csak óvatosan volt szabad. Most meg a bölcsiben nem tud aludni, mert a másik 11 gyerek mocorog mellette és hát ő meg a teljes csendhez volt szokva.
[/quote]

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. július 20., vasárnap 3:03

Amit cart is írt az mindenképp nagyon fontos - kockáztatni pont hogy ne rövid, hanem hosszú távra kockáztasson az ember.

A 10-15 éves távlati terved, az hogy a pénzt most nem használnád és a havi 200-250k összeg mind teljesen jó kritériumok arra, hogy nyiss egy tartós befektetési számlát (TBSZ). Ez egy olyan számlatípus, amibe amit idén beraksz pénzt azt ha 5 évig nem veszed ki, akkor gyakorlatilag nem adózol utána (Magyarországon). A sima részvények SZJA, a kötvények és alapok SZJA+szochó kötelesek, ezt mindkettőt megúszod így, ami hosszú távon óriási különbséget jelent a hozamodban, így sokkal jobban megéri TBSZ-re részvényt venni mint sima számlára. Mivel több TBSZ-ed is lehet, gyakorlatilag aki így takarít meg, annak egyszerre megy 5 számlája, és amint az egyik lejár indul helyette a másik. Egy ilyen rendszer beindításához két dolgot kell eldöntened:

1) milyen brókernél teszed ezt meg,
2) mikbe fektetsz amint megvan a TBSZ

1) A bróker az három szempontot fog lefedni: kényelem, költség és kínálat. Kényelem alatt azt kell érteni hogy a magyar bankok kényelmesek mint bróker, mert lejelentik a NAV-nak a számlád tényét - cserébe nagyon drágák. Ha vállalsz minimális plusz adminisztrációt (te küldöd be a nyitásról a papírt a NAV-nak, és ha valamiért megszünteted idő előtt, arról is te számolsz be + fizeted ki az adót utána), akkor sokkal olcsóbb, nemzetközi cégek is elérhetőek. A kettő amit tipikusan ajánlok az a Lightyear és az IBKR, mindkettő ez a saját lejelentős módszer. Az IBKR nagyobb kínálat, sokkal több eszköz, de a felület kicsit kevésbé modern a Lightyearhez képest. Utóbbi kvázi a brókerek Revolutja, ennek megfelelően teljesen minimális a költség, tudsz osztott részvényt venni, de nem ér el annyi tőzsdét mint a másik, és kérdés megbízik-e az ember egy ilyen fintechben mikor az összes pénzének keresi a helyet (IBRK nagyobb szereplő sokkal). Én használom mindkettőt, de a "fő" pénzem az IBKR-en van ezek miatt, a díj ott sem vészes a magyar cégekhez képest (2000 forint havonta az összes számlára együtt). Olvass utána a két cégnek, de kérdezz bátran ha nem tudsz dönteni - ajánlói kódjaim amúgy vannak mindkettőhöz ha valaki regisztrálni akar, IBKR saját részvényt ad ajándékba (befizetés 1%-a), Lightyear meg kis pénzt amiből veszel bármit.

2) A nagy kérdés utána az hogy mibe tegye az ember a pénzét. A leggyakoribb ajánlás valamilyen Exchange Traded Fund (ETF) szokott lenni, mert ilyenkor kockáztatsz a legkevesebbet. Ha egyéni részvényeket veszel, arra fogadsz hogy az adott cég jól fog menni. Ha mondjuk egy sp500 követő ETF-et (például SPDR), akkor arra fogadsz hogy a világ azon trendje hogy a világgazdaság hosszú távon mindig növekszik, folytatódik. Ebben is nyilván van kockázat (mondjuk egy teljes zöld átállás ahol elméletben mindenki visszaad a fogyasztási igényeiből tudná csökkenteni, de hát ennek szerintem sajnos minimális esélye van) de minimális. Itt ha rákattintasz arra hogy all time: https://finance.yahoo.com/quote/SPY/?gu ... cjVsQp1cPd , akkor láthatod hogy voltak ugyan visszaesések és stagnálások, de azért hosszú távon ez felfelé tartott mindig - ezért is fontos a már említett hosszú időtáv.

Én szeretem ezt kiegészíteni jó vételnek tűnő egyéni cégekkel, de abba kis részt érdemes tenni. Szintén egy kis részt érdemes kriptoban tartani, én az adózás elkerülése miatt azt is jobban szeretem nem közvetlenül megvenni, hanem valamilyen tőzsdei formában, mint pl ez: https://www.erstemarket.hu/termek/50692/2BTC

Mielőtt más is magára veszi a választ, azt is leszögezném hogy a legtöbb embernek ennél sokkal fontosabb a magyar állampapír, mert ők lakhatási ingatlanra, kocsira, stb gyűjtenek, nem ekkora időtávban vagy nem ennyi pénzzel. Ha a kérdés az lett volna hogy 5 éven belül ingatlant akarok venni Magyarországon, mibe tegyem a pénzem, akkor itt is azt javasoltam volna. Ha a kérdés az lett volna hogy havi 50 ezer forintot tudok félretenni, akkor is azt javasoltam volna. Sőt, egy pár millió forintot vész esetére biztos hogy neked is érdemes berakni mondjuk egy fixmápba tatyó. Ha a részvényvásárlás még ETF formában is ijesztően hangzik, akkor meg az egészet - a lelki nyugalom a befektetés egyik legfontosabb szempontja.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. július 19., szombat 19:17

Tartalékom pipa, lakhatásom pipa! Nagyobb összegű autó sincs tervben, nekem az csak egy eszköz A-ból B-be jutni.

Ezen kívül van egy lakásom kiadásra, ebből tervezem a havi lakbért befektetésre.

A célom, hogy mondjuk 10-15 év múlva tudjak venni még egy lakást kiadásra (jelenlegi árakkal össze is jöhetne, de tudom, hogy az ingatlan ár 15 év múlva még durván magasabb lesz)!

Nagyjából ennyi, köszi Nektek!

Na de várom Halfkey-t is! :D

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. július 19., szombat 19:02

Eloszor dontsd el, mik a celjaid. Lesz peldaul nagyobb kiadas (ingatlan, auto, akarmi...) a kovetkezo 2-3 evben? 6 havi tartalek megvan mar?
Ezek utan erdemes elgondolkozni azon, hogy megis mibe pakolja az ember a penzet. Nincs ertelme peldaul reszvenypiacra menni, ha tudod, hogy jovore kell lakasra a penz.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. július 19., szombat 17:34

filatáska írta:
1) Egyes opció legyen mondjuk hosszú távú (10-15 év), biztonságos, kiszámítható. Ez gondolom valamilyen bank, állampapír (stb. stb. ?) lenne?

2) Kettes opció pedig legyen mondjuk rövid-közép távú (3-5 év), kockázatosabb, viszont magasabb hozam. Ez meg passz, mik a lehetőségek?
A kettőt pont fordítva kell csinálni, rövid táv kis kockázat (állampapír), hosszú távon lehet kockázatosabbat (részvény például)

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. július 19., szombat 16:55

filatáska írta: Aki "pénzügyi guru", annak szól a következő kérdésem! :)

Teljesen analfabéta vagyok pénzügyekben, viszont most jutottam el oda, hogy szeretném valahova betenni a pénzem (eddig itthon tartottam kp-ban :lol: ).

Amit tudni kell, hogy nincs most nagyobb összegem egyben induló tőkének, hanem havi szinten tudnék beletenni 200.000 - 250.000 ft-ot kb.

1) Egyes opció legyen mondjuk hosszú távú (10-15 év), biztonságos, kiszámítható. Ez gondolom valamilyen bank, állampapír (stb. stb. ?) lenne?

2) Kettes opció pedig legyen mondjuk rövid-közép távú (3-5 év), kockázatosabb, viszont magasabb hozam. Ez meg passz, mik a lehetőségek?

Én személy szerint a biztonságosabb opciókat preferálnám, de bármi ötleteteket/tapasztalatotokat szívesen olvasom, szeretném kicsit képezni magam a témában.

Illetve jöhetnek erről megbízható/hiteles linkek, sajnos én elveszek a sok netes írásban, nem tudom melyik a valódi segítség és melyik a szponzorált kamu "tanács".

Köszi!
Halfkey a te embered :)

Én elmondom a saját tapasztalatot.

Rövid távú:
- diszkont kincstárjegy: most nem fizet sokat, 5-6% között mozog, de eléggé könnyen beváltható, vehetsz 3-6-9-12 hónaposokat.

- egészségpénztár: nekem generalis van, én azért választottam ezt, mert lakáshitelt lehet belőle törleszteni (havi 43-44 ezer között), így évi 500ezret befizetve, kapok + 100 adókedvezményt, amit a számlára májusban kiutalnak. Kisgyerek mellett kisgyerek cuccokat is lehet rá venni, vagy kontaklencse, szemüveg, stb.

Középtáv:
- nekem jelenleg Erste-s LTP-m van, 8 évre kötöttem, ez se "nagy was ist das", de a végén kb. évi 6% körüli kamatot ad.

Hosszútáv:
- nyugdíjtakarékpénztárok vagy hasonlók. A TKM-re kell figyelni, 1,5-2,4 körüli még oké, afelett viszont már eléggé "ráfizetős". Ezek 15-20 éven érik meg. Vannak olyanok, ahol neked kell "ügyeskedned", de van ami "automatizáltan" megy. Utóbbi tényleg csak akkor éri meg, ha nem akarsz vele foglalkozni, és másra akarod bízni ennek a pénznek a kezelését - ettől engem Haflkey óva intett.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. július 19., szombat 16:37

Aki "pénzügyi guru", annak szól a következő kérdésem! :)

Teljesen analfabéta vagyok pénzügyekben, viszont most jutottam el oda, hogy szeretném valahova betenni a pénzem (eddig itthon tartottam kp-ban :lol: ).

Amit tudni kell, hogy nincs most nagyobb összegem egyben induló tőkének, hanem havi szinten tudnék beletenni 200.000 - 250.000 ft-ot kb.

Én személy szerint a biztonságosabb opciókat preferálnám, de bármi ötleteteket/tapasztalatotokat szívesen olvasom, szeretném kicsit képezni magam a témában.

Illetve jöhetnek erről megbízható/hiteles linkek, sajnos én elveszek a sok netes írásban, nem tudom melyik a valódi segítség és melyik a szponzorált kamu "tanács".

Köszi!

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. július 18., péntek 23:03

gutihaz14 írta: tomorrowland eleg gatyan nez ki :(
Durva mit hoztak ki belőle, le a kalappal.

Pereg is Axwell épp :cheers:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 18., péntek 23:00

Az
Penzmosogatas.
thereisonly1ronaldo

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. július 18., péntek 22:55

hehetheoriginal írta: holnap irany becs reszkess remy csapjalakki mikor meghallod a zenet, ahogy mar km-ekről remegnek a házak tegeciiiiiii :kalapos:
https://www.youtube.com/watch?v=88tUS0t ... hannel=UKF

:iszunk: :iszunk: :iszunk: :iszunk: :happy: :happy: :happy:

Új mosogatói meló? :agree:

:mrgreen:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. július 18., péntek 16:56

tehat megerosited ami halfi mond :lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. július 18., péntek 15:44

Nem tudom, en mindig ilyen voltam, halfi meg egyik naprol a masikra bekattant, elvesztette az eszet :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Vissza: