C opcio: influenszer nem akarsz lenni?rikko írta: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen - olyan formában hozzászólt a kérdésemhez !![]()

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. július 18., kedd 21:18
C opcio: influenszer nem akarsz lenni?rikko írta: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen - olyan formában hozzászólt a kérdésemhez !![]()
HozzászólásSzerző: rikko » 2023. július 18., kedd 21:11
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 18., kedd 16:57
HozzászólásSzerző: Faust » 2023. július 18., kedd 16:53
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 18., kedd 16:51
már nem tehetem meg, mindig visszarántanak, épp mikor szabadulnékHalfkey írta:Menj, menjhehetheoriginal írta: sztem már túl van a gondolkozáson, ezen 3 hét szabi nem segit![]()
én is hébehóba gondolkodtam rajta, hogy itt kéne hagyni a gecibe az egészet, és elmenni pl kanadába favágónak vmi erdő közepére 1-2 évre, kiüriteni a fejet, jó edzés, tiszta levegő, medvék![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 18., kedd 16:46
Menj, menjhehetheoriginal írta: sztem már túl van a gondolkozáson, ezen 3 hét szabi nem segit![]()
én is hébehóba gondolkodtam rajta, hogy itt kéne hagyni a gecibe az egészet, és elmenni pl kanadába favágónak vmi erdő közepére 1-2 évre, kiüriteni a fejet, jó edzés, tiszta levegő, medvék![]()
HozzászólásSzerző: Marky » 2023. július 18., kedd 16:42
Mi tart vissza, hogy hobbibol fejlessz valamit? A legtobb fejlesztonek van valamilyen otthoni hobbi projektje is, mert amit napi szinten csinalsz nem mindig a legizgalmasabb.ferni írta: De ha lesz papírom, még ha sokat is nem ér, hogy szoftverfejlesztő vagyok, akkor csak szoftvert kéne fejleszteni, nem?
HozzászólásSzerző: ferni » 2023. július 18., kedd 16:30
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 18., kedd 16:29
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 18., kedd 16:00
ezekért érdemes élni, ha van hang/videófelvétel, oszd meg bátran, ahogy a sok semmirekellő pislog meg vakarózik, mikor szembesülnek a tényekkel, es hogy mi mindent basztak elegy olyan 2 órás monologban elmondtam nekik a véleményem az egészről
á nehogyazt hidd - nyilvan tudod te, nem vagy ostobenkó -, de elképesztő sok semmirekellő, LUSTAgeci, köpedék ember van nyugaton is.Marky írta: En azt hittem a Lajtan tul minden bajorkolbaszbol van.![]()
HozzászólásSzerző: Marky » 2023. július 18., kedd 15:44
HozzászólásSzerző: rikko » 2023. július 18., kedd 15:33
hehetheoriginal írta:de az épitoipar nagyon megy, megvan a tudásod, ha jol gondolom, mi lenne ha vhogy profilt tevekenysegi kört váltanál, de maradnál az epitoiparbanrikko írta:
Igazából nekem kb mindegy merre vagyok, de azt azért tudni kell, hogy Baden - Würtenberg és Bajorország a vezető fizetesek terén. Esetleg Düsseldorf - Frankfurt de már az is meredek.
A keleti részén az országnak hasonló pozícióban kb 10-14K - val kevesebbet osztanak.
Illetve inkább 60K egy másik szakmában , legyen az IT , mintsem 80K az építőiparban.
Kegyetlenül hazavagott a szakma és teljesen kiégtem benne.
Inkább úgy fogalmazok, hogy kemény rossz érzéssel kelek amikor meló van. Ez pedig rányomja a bélyegét a körülöttem élők életére is.
HozzászólásSzerző: Remy » 2023. július 18., kedd 15:30
Dehogy, hisz folyamat panaszkodnak.Faust írta: Ejj de rossz szakmat valasztottam.![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 18., kedd 15:11
de az épitoipar nagyon megy, megvan a tudásod, ha jol gondolom, mi lenne ha vhogy profilt tevekenysegi kört váltanál, de maradnál az epitoiparbanrikko írta:Igazából nekem kb mindegy merre vagyok, de azt azért tudni kell, hogy Baden - Würtenberg és Bajorország a vezető fizetesek terén. Esetleg Düsseldorf - Frankfurt de már az is meredek.Halfkey írta: Azzal a tapasztalattal amit leírtál, egy pár jó interjú és egy sima cégváltás is el kell hozzon 80k körülre, főlet ha nem vagy Németországon belül helyhez kötve.
A keleti részén az országnak hasonló pozícióban kb 10-14K - val kevesebbet osztanak.
Illetve inkább 60K egy másik szakmában , legyen az IT , mintsem 80K az építőiparban.
Kegyetlenül hazavagott a szakma és teljesen kiégtem benne.
Inkább úgy fogalmazok, hogy kemény rossz érzéssel kelek amikor meló van. Ez pedig rányomja a bélyegét a körülöttem élők életére is.
HozzászólásSzerző: rikko » 2023. július 18., kedd 14:51
Igazából nekem kb mindegy merre vagyok, de azt azért tudni kell, hogy Baden - Würtenberg és Bajorország a vezető fizetesek terén. Esetleg Düsseldorf - Frankfurt de már az is meredek.Halfkey írta: Azzal a tapasztalattal amit leírtál, egy pár jó interjú és egy sima cégváltás is el kell hozzon 80k körülre, főlet ha nem vagy Németországon belül helyhez kötve.
HozzászólásSzerző: Marky » 2023. július 18., kedd 14:50
Persze, hogy van. Minden cegnel van infrastruktura, amit epiteni es uzemeltetni kell. A dolog nyitja az, hogy nem a szakallas rendszergazda szinten kell mozogni, hanem a megfelelo IT es halozatos alapok utan kokemenyen ra kell fordulni a cloudra. AWS, vagy Azure certificationoket meg kell csinalni, amivel jelezni lehet, hogy kepes vagy a modern infrastrukturak epitesere es uzemeltetesere is.ferni írta: Ezek se hangzanak rosszul, imádok ilyenekkel is baszakodni, de ez is egy reális opció lehet akár? Van erre is kereslet ugyanúgy? Anyagilag itt is fel lehet építeni magadat az évek alatt mint fejlesztéssel?
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. július 18., kedd 14:49
Persze, van kereslet és könnyen találsz munkát is. A fizu az itthon 300-1.5m ftig megy kb. Nyilván a skála eleje a csicska tudás a vége meg a penge vagy tudás. De mind a kettővel eltudsz helyezkedni. Rajtad múlik mennyit adsz bele, mik a céljaid, igényeid.ferni írta:
Ezek se hangzanak rosszul, imádok ilyenekkel is baszakodni, de ez is egy reális opció lehet akár? Van erre is kereslet ugyanúgy? Anyagilag itt is fel lehet építeni magadat az évek alatt mint fejlesztéssel?
HozzászólásSzerző: rikko » 2023. július 18., kedd 14:44
Az én gyerekkoromban nem volt még mezei mobil sem. Nemhogy PC minden háználnode írta: Rikko, IT felé akkor nyiss, ha
1) már korábban is megvolt benned az affinitás, csak vmiért nem használtad ki (pl. gyerekkorodban szórakozásképpen írtál néhány soros programokat, vagy a munkahelyen néhány makróval okosítottad az Excel-t, hogy ne kelljen kézzel másolgatnod vagy töltögetned a táblákat stb.); ha ilyeneket sosem csináltál (noha mérnök vagy), az azt jelenti, hogy nincsen benned belső motiváció ezen szakma iránt, így pedig nagyon csúnyán rá fog menni a mentális egészséged egy 40+-osan kezdett IT pályafutásra;
2) ha az 1) teljesül, akkor olyan területet keress az IT-n belül, ami kapcsolódik ahhoz, amit 15 éven keresztül már csináltál. A lényeg, hogy átlag feletti fizetéshez jellemzően átlag feletti teljesítményt kell nyújtani, tehát kell valami, amivel kitűnsz a tömegből. Ez szinte biztosan nem a kódolás vagy az IT rendszerek alapos ismerete lesz a te esetedben, hanem pl. azoknak a folyamatoknak és igényeknek az ismerete, amelyekkel a mérnöki munkád során találkoztál, esetleg emberek irányítása, projektek menedzselése stb.
HozzászólásSzerző: nmate » 2023. július 18., kedd 14:38
Jelenlévő fórumozók: 9 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem