VB - 2022

Archívum

Ki lesz a Világbajnok?

A szavazás 2022. december 18., vasárnap 19:57-kor befejeződött.

Argentína
26
28%
Franciaország
68
72%

Szavazatok száma: 94

ferni

Re: VB - 2022

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. december 18., vasárnap 14:04

De mi tűnt erősebbnek?
A formán kívüli CR?
A Joao, Bruno, Silva művész trió társulat?
Jött egy kis nyomás, mert kellett a gól azt konkrétan egyeneset nem tudtak labdába rúgni.

Hagyjuk is inkább.

Potyakapuskát meg fel se hozzuk, ennyi faszságot amit ő megúszott gól nélkül... :lol:
Egyértelmű volt, hogy miatta fognak kiesni, de nem mert edzőbá belenyúlni és belátni, hogy ezt biza benézte.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. december 18., vasárnap 13:58

'shutterisland írta: futballnagyhatalom ide vagy oda, az elmult 3-4 vb-n a portugal keret erosebb volt vagy nagyvonaluan ugyanolyan.
szerintem ebbol a szempontbol ez szamit, nem az, hogy a 60-70-80-as evekben melyik valogatott mit ert el.
magyarok is ott voltak fel evszazadon at a szeren.
Egyedul az idei keret tunt erosebbnek nevek alapjan, de latjuk, hogy ez a csapat meg nem erett be. Amugy az argentinoknak mindig is jobb csapatuk volt.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. december 18., vasárnap 13:52

'shutterisland írta: futballnagyhatalom ide vagy oda, az elmult 3-4 vb-n a portugal keret erosebb volt vagy nagyvonaluan ugyanolyan.
szerintem ebbol a szempontbol ez szamit, nem az, hogy a 60-70-80-as evekben melyik valogatott mit ert el.
Ez marhaság. A portugál keret mindig is egy full átlag keret volt a végén meg megkapták még maguknak Santost is :lol: Aki kiemelte őket az CR meg Pepe volt. Egyedül az idei év volt olyan, hogy egy értelmes edzővel talán esélyesek lettek volna.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. december 18., vasárnap 13:45

futballnagyhatalom ide vagy oda, az elmult 3-4 vb-n a portugal keret erosebb volt vagy nagyvonaluan ugyanolyan.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2022. december 18., vasárnap 13:40

___Samy___ írta: Amugy ha azt nezzuk, CR eleve negativ hendikeppel indult a vb-ken, mert a portugal valogatott mindig is egy atlagos jatekerot kepviselo valogatott volt, akiknek a legnagyobb eredmenye, hogy egyszer bejutottak a negy koze es bronz ermet nyertek. CR elott osszesen 3 vb-re jutott ki a csapat, vele 5-re. Ezzel szemben az argentinoknak ez mar a hatodik dontoje lesz.
Nyilván aki valamennyire követi a fotballt az tisztaban van vele, hogy argentína futballnagyhatalom volt messi előtt is portugália meg sehol nem volt és nem is lesz Cé után. A többieknek meg Copa America= eb.

Igazságtalan de ezvan.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. december 18., vasárnap 13:34

Amugy ha azt nezzuk, CR eleve negativ hendikeppel indult a vb-ken, mert a portugal valogatott mindig is egy atlagos jatekerot kepviselo valogatott volt, akiknek a legnagyobb eredmenye, hogy egyszer bejutottak a negy koze es bronz ermet nyertek. CR elott osszesen 3 vb-re jutott ki a csapat, vele 5-re. Ezzel szemben az argentinoknak ez mar a hatodik dontoje lesz.

Ezzel most csak azt akarom erzekeltetni, hogy sosem lehetett elvaras az, hogy CR vb-t nyerjen, mikozben az argentinok azert mindig tuzkozelben voltak tobbnyire.

De amugy igen, akinek eddig CR volta kecske, annak ezutan is o lesz, mig akinek Messi, azoknak egy vb cim utan meg plane az lesz. Szamomra egyikojuk sem az.

Es Messi vb cime engem abszolut nem zavarna, az omlenges irritalna.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

b3tman

HozzászólásSzerző: b3tman » 2022. december 18., vasárnap 13:25

ferni írta: CR vs Messi vitát eldönti ha ma nyernek, az nem kérdés, többet nem igen, akinek goat volt, annak még jobban az lesz azt ennyi.

Messi mikor már húzóember volt, 3 nyert BLre kapott 7 lasztit, CR 5 nyert BL, 5 Aranylaszti :lol:

Komédia az egész amúgy, de a VB cím az VB cím, utána sajnos nincs miről beszélni, ki volt a jobb.
Ez a nyert e vbt vagy nem, semmit nem dont el koztuk. Ennyivel minden marokkoi es horvat jatekos jobb mint az angolok, portugalok, nemetek es meg sorolhatnam? Vagy Az europabajnok gorogok kozul emlekszik bari is barmire? 2 legenda, 2 tabor, sose lesz eldontve, mert nem lehet.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. december 18., vasárnap 12:59

Steve írta:
hehetheoriginal írta:
Egy pár üveg búzasör lesz, remelem lezsibbadok addigra tőle es nem erzekelem majd a meccstol jovo agyfaszt (birok, argentinok, franciak, akárhová nézek ömlik a fos.
Eldöntötted amúgy, hogy ki ellen fogsz szurkolni Hehito? :kalapos:

Amúgy az bosszant ezzel a döntővel kapcsolatban a legjobban, hogy elvették tőlem a szurkolás miértjét. Benzemának tiszta szívemből szurkolnék, mert a sok évi szívatás után megérdemelné az elismerést.

Így maradt az ellenszurkolás Messi sikere ellen, amit alapvetően lexarok és a franciáknak szurkolás a Realosok, Real kötődésű játékosok miatt.

Egyértelműen az utóbbi motivál max, szóval franciák.
Inni fogok, meg megnezni egy full erdektelen meccset, ennyi lesz
thereisonly1ronaldo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. december 18., vasárnap 12:54

dzsi91 írta: Bl-ben miután kiesünk is csak ellenszurkolást olvashatsz itt max ha Céronaldonak van esélye akkor neki.
Jó de az elmúlt 9 évben többször nyertünk BL-t, mint ahányszor nekünk ellenszurkolni kellett :lol: :lol: :lol:

Ritkán olvashatott itt ilyet na :mrgreen:

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. december 18., vasárnap 12:50

'shutterisland írta: steve, lehet nincs igazam, de azert itt a legtobb embernek eleg szilard a meggyozodese szerintem.
R24-nek zidane, hehenek ronaldo es lehetne sorolni, teljesen megervelheto es vedheto allaspontok, messi is ugyanebben a kalapban van, es innentol mar szubjektiv.
forma 1 szvsz tokugyanez, ha mindenki leirna az all-time top 3-at, lenne 20 kulonbozo variacio.

foleg azert emeltem ki, hogy itt a forumon, mert az nso kommentszekcioban evente valtozik az aktualis goat, itt mar inkabb kialakult velemenyek vannak.
de pl nekem se fog a mai meccstol valtozni a velemenyem, barki barmit hisz, nalam o top 3 az eredmenytol fuggetlenul, foleg mert kb rajta nottem fel, ott meg en nem tudnek objektiv sorrendet felallitani mert tul sok a szempont.
max annyi, hogy a nem letezo unokaknak azert o rola meselnek. :D

az ellenszurkolasrol meg annyit, hogy engem igen is meglepett, nem az, hogy van, mert az normalis, hanem a merteke, hogy a vb topik kb 1/3-ada az aktualis meccsektol fuggetlenul is messirol szolt.
aztan par komment jol kifejtette a miertjet, amivel tudtam is azonosulni, de ennyi, azota ezen nem lovagoltam en sem.

Most így a VB utolsó meccse előtt azon gondolkozok, hogy ki lett a VB nagy felfedezettje
nekem a boufal gyerek az egyik marokkobol, de amrabat is brutal volt (megkovetem henriket. :mrgreen: ) gvardiol a vedok kozul, es alvarez, akit pepnek rohadtul be kell epitsen valamilyen formaban.
aki viszont a legjobban meglepett mar befutott jatekoskent, az de paul, palinak 3 tudeje van, illetve grizes kozeppalyas jateka, mert en o rola mar lemondtam, mint topfocista, mikor azon ment a matek, hogy hany percre cserelik be az atletibe az opcio elkerulese vegett.
Megértelek amúgy az ellenszurkoláson való megdöbbenéssel is, de ez szerintem valahol normális.

Messi bosszantott minket Realosokat évekig, a zsenialitásával, az irritáló dolgokkal(köpködés,mez mutogatás,labda kibikázás..stb..),közben meg a médiából, mindenféle helyekről ment az ömlengés,good boy-ozás.

Nyilván megkoronázza a pályafutását,ha ma VB aranyat nyer, ami Nektek természetesen óriási örömöt okoz, a Realosok meg erre nem vágynak.

Én elismerem Messit, szerintem fantasztikus játékos, ha nem a rivális csapatnál lett volna élveztem volna is a zsenialitását, mert engem a foci érdekel. Nagyobb baj szerintem manapság ennek a zsenialitásnak a hiánya a fociban..de ez más téma.

Szóval szerintem érthető az ellenszurkolás és annak a mértéke is valahol, még ha teljesen érthetően ezzel te minimálisan sem tudnál azonosulni és abszolút nem is kell. Így vagyunk jók, ahogy vagyunk. Kivéve Hehe, ő sehogy sem jó. :mrgreen:

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2022. december 18., vasárnap 12:45

'shutterisland írta:
az ellenszurkolasrol meg annyit, hogy engem igen is meglepett, nem az, hogy van, mert az normalis, hanem a merteke, hogy a vb topik kb 1/3-ada az aktualis meccsektol fuggetlenul is messirol szolt.
Nem nagyon volt kinek szurkoljunk. Cé-nek ment a szurkolás benzema otthon volt nincs már ramos kroos a franciák nyertek utóljára meghát cama meg csucsu azért még annyira nem nőttek a szívünkhöz. Modricnak is szurkoltunk de azért egy horvátország nyilván nem számít végső esélyesnek.

Bl-ben miután kiesünk is csak ellenszurkolást olvashatsz itt max ha Céronaldonak van esélye akkor neki.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. december 18., vasárnap 12:43

___Samy___ írta:
realistahuni írta: Messi aranylabda egy dolog, de szerintem ma eldől a goat debate is.
Objektíven nézve egyébként talán jogosan is, egyrészt jól játszott, jöttek a számok is, másrészt ilyen macallister meg benfica játékosokkal nyerni nem gyenge.
Az a kemeny, hogy ezek a jatekosok nem is azert mennek ilyen verrel, hogy ok vilagbajnokok legyenek, hanem, hogy Messi az legyen. Vegigsetalgatja vedekezes soran a meccseket, es meg sem kottyan nekik.

A masik oldalon a portugal kollega meg pont az ellentete az egesznek. Azert durva milyen hatast tud kivaltani a media.

Amugy szinte az egesz vilag Messi meg argentin drukker lett, ahogy latom es ami velem szembe jon. Siman azt mondanam, hogy meg is nyeretik veluk, de igy hogy Drake rajuk fogadott.... Nem tudom ki fog nyerni.
Messiznek már hetek/hónapok óta. Brutál, hogy mennyire rá van felhúzva az egész VB. Aztán csóri Martinez, akit amúgy egy vaslapáttal ütnék agyon tartotta egyáltalán meccsben többször is a csapatot. Messi nagy VB-t fut, ez vitathatatlan, de nem vagyok benne biztos, hogy a kapusuk amúgy nem jobb csapaton belül. Persze a showt nyilván egy támadó viszi el, 4 tizivel. :mrgreen: :lol:

Nekem az a legnagyobb bajom az egésszel, hogy lófasz ellenfeleik voltak végig. Mert alapvetően nem lehet azt mondani, hogy jó az argentin csapat. Igaz, azt sem, hogy rosszak. Melóznak, küzdenek keményen, de igazi, éremre esélyes csapattal konkrétan most találkoznak először. Ami brutál.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. december 18., vasárnap 12:41

hehetheoriginal írta:
nmate írta: Xanax bekészítve ma délutánra pupákok? :mrgreen:
Egy pár üveg búzasör lesz, remelem lezsibbadok addigra tőle es nem erzekelem majd a meccstol jovo agyfaszt (birok, argentinok, franciak, akárhová nézek ömlik a fos.
Eldöntötted amúgy, hogy ki ellen fogsz szurkolni Hehito? :kalapos:

Amúgy az bosszant ezzel a döntővel kapcsolatban a legjobban, hogy elvették tőlem a szurkolás miértjét. Benzemának tiszta szívemből szurkolnék, mert a sok évi szívatás után megérdemelné az elismerést.

Így maradt az ellenszurkolás Messi sikere ellen, amit alapvetően lexarok és a franciáknak szurkolás a Realosok, Real kötődésű játékosok miatt.

Egyértelműen az utóbbi motivál max, szóval franciák.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. december 18., vasárnap 12:40

steve, lehet nincs igazam, de azert itt a legtobb embernek eleg szilard a meggyozodese szerintem.
R24-nek zidane, hehenek ronaldo es lehetne sorolni, teljesen megervelheto es vedheto allaspontok, messi is ugyanebben a kalapban van, es innentol mar szubjektiv.
forma 1 szvsz tokugyanez, ha mindenki leirna az all-time top 3-at, lenne 20 kulonbozo variacio.

foleg azert emeltem ki, hogy itt a forumon, mert az nso kommentszekcioban evente valtozik az aktualis goat, itt mar inkabb kialakult velemenyek vannak.
de pl nekem se fog a mai meccstol valtozni a velemenyem, barki barmit hisz, nalam o top 3 az eredmenytol fuggetlenul, foleg mert kb rajta nottem fel, ott meg en nem tudnek objektiv sorrendet felallitani mert tul sok a szempont.
max annyi, hogy a nem letezo unokaknak azert o rola meselnek. :D

aztan par komment jol kifejtette a miertjet, amivel tudtam is azonosulni, de ennyi, azota ezen nem lovagoltam en sem.

Most így a VB utolsó meccse előtt azon gondolkozok, hogy ki lett a VB nagy felfedezettje
nekem a boufal gyerek az egyik marokkobol, de amrabat is brutal volt (megkovetem henriket. :mrgreen: ) gvardiol a vedok kozul, es alvarez, akit pepnek rohadtul be kell epitsen valamilyen formaban.
aki viszont a legjobban meglepett mar befutott jatekoskent, az de paul, palinak 3 tudeje van, illetve grizes kozeppalyas jateka, mert en o rola mar lemondtam, mint topfocista, mikor azon ment a matek, hogy hany percre cserelik be az atletibe az opcio elkerulese vegett.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. december 18., vasárnap 12:39

___Samy___ írta:
realistahuni írta: Messi aranylabda egy dolog, de szerintem ma eldől a goat debate is.
Objektíven nézve egyébként talán jogosan is, egyrészt jól játszott, jöttek a számok is, másrészt ilyen macallister meg benfica játékosokkal nyerni nem gyenge.
Az a kemeny, hogy ezek a jatekosok nem is azert mennek ilyen verrel, hogy ok vilagbajnokok legyenek, hanem, hogy Messi az legyen. Vegigsetalgatja vedekezes soran a meccseket, es meg sem kottyan nekik.

A masik oldalon a portugal kollega meg pont az ellentete az egesznek. Azert durva milyen hatast tud kivaltani a media.

Amugy szinte az egesz vilag Messi meg argentin drukker lett, ahogy latom es ami velem szembe jon. Siman azt mondanam, hogy meg is nyeretik veluk, de igy hogy Drake rajuk fogadott.... Nem tudom ki fog nyerni.
Az egész világ - innen páran :mrgreen: :mrgreen:

Nemtom. Lehet, mert én is rosszul lennék a nyáltól, de nálam ha behúzzák, a kispad nagysága lenne ez a story inkább. Scaloni (végre) összerakott valamit, ami stabilan működik, aládolgoznak az egy zseninek elöl. Kicsit hasonló, mint mi most tavasszal, csak nekünk több a zsenink, meg jobbak a zongoracipelőink :D :D

De az is érdem, ha DD ennyi jó játékossal megnyeri.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2022. december 18., vasárnap 12:29

DinhoL írta:
dzsi91 írta:

Mindig is ígyvolt. 1-2 meccs eleg volt neki egy arqnylabdahoz. Vb címmel papíron vitathatatlanul ő lesz a goat szerintem is. Velünk se tudnak mit kezdeni a 14 bl címünkkel papírob az támadhatatlan persze vergődni attól még nyugodtan lehet és szoktak is. Ha viszont ma nemnyer akkor ez a vb kb meg se történt ugyanúgy megy tovabb a buli :D
Azaz, meg se történt. Bizonyos univerzumokban.. :lol:
Miért szerinted ebben az univerzumban bárkit is meghat, hogy 3 tizivel vb ezüstöt szerez? :mrgreen: Csak is egy aranyérem döntheti el a Cé messi párharcot papíron. Mindegy, hogy 0 góllal csereként vagy 20 góllal de ha nincs aranyérem akkor marad minden a régiben. Ez fordítva is így lenne ha cr 10 góllal vb ezüstöt szerez akkor se lehet vele mit kezdeni ha messi csereként aranyat.

Én legalábbis biztos aláírom, hogy papíron messi a goat ha ma nyernek akárhogy, persze attól még nálam Cé lesz a jobb de a számok azok számok.

Szerencse,hogy Real-barsza viszonylatban a matek már nagyon régen eldőlt és nincsenek ilyen kérdések :mrgreen:

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. december 18., vasárnap 12:28

Most így a VB utolsó meccse előtt azon gondolkozok, hogy ki lett a VB nagy felfedezettje, milyen fantasztikus gólokat láttunk, miért lesz(foci szempontból) emlékezetes ez a VB?

Nem akarok nagyon negatív lenni, de az egész mai focit jellemzi ez a VB és az ott látottak.

Az meg csak a hab a tortán, hogy Messi beárazza még így nyugdíjas korba lépve is az egész nagy új generációt, mert egy kicsit még így utoljára megerőlteti magát.. :roll:

Szerintem nem volt egy jó VB, kár volt ezért a nyári kiülős helyek sörözését, a nyári ruhás csajokkal teli helyek élményét elvenni tőlünk focit szerető emberektől. :mrgreen:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. december 18., vasárnap 12:19

CR vs Messi vitát eldönti ha ma nyernek, az nem kérdés, többet nem igen, akinek goat volt, annak még jobban az lesz azt ennyi.

Messi mikor már húzóember volt, 3 nyert BLre kapott 7 lasztit, CR 5 nyert BL, 5 Aranylaszti :lol:

Komédia az egész amúgy, de a VB cím az VB cím, utána sajnos nincs miről beszélni, ki volt a jobb.

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2022. december 18., vasárnap 12:17

Mint vb szerintem egy rakas szar volt. Es ezt nem azert mondom mert messi dontos.
Se egy emlekezetes berobbanas, se tavoli golok (1-2 kivetellel) se semmi kulonlegeset nem adott ez a vb. Hol vannak mar olyan bombak mint gio van bronckhorst golja 2010bol, vagy jamese 14bol.. de berobbanok se nagyon lettek. A portugal gyerek egy meccsen lott harmat kovetkezo meccsen labdaerintese se volt mar.
Igy hogy a nagyok sorra hasaltak el a ket dontosnel is annyibol hianyerzetem van hogy igazan nagy csata elott egyik se allt a dontobe vezeto uton, persze errol nem ol tehetnek de azert egy ausztralia-hollandia-horvatorszag nem egy veretes nevsor a dontoig. Cr miatt sajnalom hogy a portugalok kihullottak, lukanak szerintem annyira nem volt jo vbje de a bronz nekik oriasi eredmeny. Mellette kulon orom volt enrique vesszofutasa az idiota keretbevalogatasa miatt, es nemetek korai kiesese is. De mindezek mellett szamomra a legunszimpatikusabb csapat jutott be, egy olyan csapat ami sosem gondoltam h el jon ahol messi a legkevesbe unszinpatikus. De ez a depaul, parades fele kp mint egy csucs atletico, gyonyoruen jellemzo oket a dupla becsuszas utani kispad kibikazas, bar a kibikazas ott mastol sem all tavol.
Kozben meg ott van didier fele franciak, legszivesebben ellenuk is szurkolnek mert amit karimmal csinaltak az meltatlan, meg ott van mbappe is de en nem tudom ti h vagytok vele de en mar nem tudom ra haragudni. Iszonyat mennyire jo, es mennyire jo lett volna ha idejon nyaron.
Viszont ezen a vbn messi is ugy odatette magat ahogy a valogatottban szerintem meg soha, most tenyleg kulcsfigura volt nem ugy mint 2014ben.
Ugyhogy osszessegeben szar vb, de hajra franciak :salute:

U.i. sztem argentin win, leo tizibol. Es hetekig megy majd a vita a tizirol.

DinhoL
Kedvenc játékosaid: Michael Laudrup, R10, Carles Puyol, Xavier Hernández
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, LA Lakers

HozzászólásSzerző: DinhoL » 2022. december 18., vasárnap 12:13

dzsi91 írta:
lestat írta: goat?

hany ev utan mutat ertelmes format?

eltunik evekre most mutat valamit es akkor goat?
big joke.
Mindig is ígyvolt. 1-2 meccs eleg volt neki egy arqnylabdahoz. Vb címmel papíron vitathatatlanul ő lesz a goat szerintem is. Velünk se tudnak mit kezdeni a 14 bl címünkkel papírob az támadhatatlan persze vergődni attól még nyugodtan lehet és szoktak is. Ha viszont ma nemnyer akkor ez a vb kb meg se történt ugyanúgy megy tovabb a buli :D
Azaz, meg se történt. Bizonyos univerzumokban.. :lol:
Som i Serem!
6oat

Vissza: