Ha mar belinkeltem, akkor atneztem a 2012-es listat es eleg sok furcsasag volt. Elmeletileg arra kene szavazni, hogy szerintuk ki volt az adott evben a 3 legjobban teljesito jatekos. Mindenki maga donti el, hogy mit reszesit elonyben: ki rugott tobb golt, ki nyert tobb kupat, ki volt jobb a fontos meccseken, mennyire huzta a csapatot es a valogatottat. Ez viszonylag szabad kezet ad a szavazoknak. De sokaknal ez is olyan volt mint az eurovizios dalfesztival. Nem a legjobbra szavaznak, hanem azokra az orszagokra, akikkel joba vannak. Itt meg sokaknal latszik hogy nem a szerintuk 3 legjobbra szavaztak, hanem kivalasztottak a legjobbat es beraktak melle 2 toltelek embert, hogy a masik 2 vagy 3 nagy rivalisanak ne adjon szavazatokat. A legviccesebb szamomra a Barbadosi ujsagiro, aki berakta Messit elso helyre es nem irt masodik es harmadik helyezettet

Most vagy ennyire tamogatja az argentint, vagy csak az o neve volt ismeros szamara.. Ertem en hogy Benzema algeriai szarmazasu, de csak ezert berakni elso helyre? Meg sokan Busquets-et meg Pique-t is beraktak masodik meg harmadik helyre. Most komolyan szerintuk ok voltak a vilagon a masodik legjobb jatekosok? Neymart is jo par delamerikai meg afrikai berakta a harmadik helyre, pedig EB ideje alatt koze nem volt a dobogohoz. Del Bosque meg nem tud donteni hogy 2 jatekos kozul melyik volt a legjobb, ezert nem irja be egyiket se. Meg Low is bevalotta, hogy azert nem szavaz, mert nem szeretne senkivel se konfliktust. Most komolyan, milyen hozzaallas ez? X-re meg Y-ra azert kell szavazzak, mert o is olyan nemzetisegu mint en? Nem arra kene szavazzak, aki a legjobb volt? Es Low legalabb bevallotta, de hany meg hany olyan van, akik ugyan igy gondolkoznak, de nem mondanak semmit. Arra meg fogadni mernek, hogy a szavazok fele, de minimum egyharmada nem is latta rendszeresen jatszani ezeket a jatekosokat, rossz esetben statisztika alapjan, meg rosszabb esetben meg csak nevek alapjan szavaz.