Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:42
Kell konyhaklub
adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni 
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Vagy fokhagymás-tejes pácban belerakod a rántott húsokat, és berakod a hűtőbe egy éjszakára. Isteni.RealRaúl77 írta:A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Na majd kipróbáljuk, mert imádjuk a sima hagymát isCS0ki írta:Vagy zsíron lassan jó sok hagymát dinsztelsz. Vörös, póréhagyma, tökmindegy. Lényeg, hogy jó lassú tűzön kell csinálni, aztán amikor világosbarnás(nem fekete!), azt keveres bele a krumplipürébe. Nagyon fel tudja dobni. Mellé teszel egy kis rozé kacsamellett (amit nagyon könnyű megcsinálni), aztán kész is az ünnepi kaja, csajok meg dobják le a bugyit.A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Imádom a pácokat, szoktam venni néha ilyen gyári pácokat is, lehet, hogy nem túl elegáns, de baromi finom, a mexikói a legjobb. Csak sajnos, mostanában egyre kevesebb pácolt húst (vagy bármilyet) szoktam enni, pedig régen hetekig nem untam meg, mert a barátnőm vega, aztán lehet gondolkodni, hogy hogy ne kelljen külön, kétféle kaját csinálni, de azért a kellő húsadagot én is be tudjam vinni. Szerencsére sok olyan kaja van, amit megtudunk úgy együtt csinálni, hogy én húsosan, ő meg anélkül. (spagetti, rakott krumpli, párolt zöldség - jó tanács, soha ne vegyetek előre fagyasztottat, sokkal jobb, ha friss zöldségből saját ízlésetek szerint csináljátok - és nekem mellé párolt csirkemell..meg még nem is tudom mit szoktunk még így.)denej írta:Amúgy alapvetően a húsok sütéséhez jó tanács: ha bepácolod előtte, sokkal finomabb lesz.
Ehhez nem feltétlen kell olaj, csupán olyan hozzávaló ami kicsit savas, így meglazítja a hús szerekezetét (citrom, lime, mustár, paradicsom, etc) továbbá natúr fűszerek (só, bors, fűszernövények-lehet próbálgatni), és így egy fél órát, órát állni hagyni hűtőben. Nyilván minél több időt van "pácban", annál jobban átjárja az íze, csülöknél egy napot én pl rászámolok.
Vagy zsíron lassan jó sok hagymát dinsztelsz. Vörös, póréhagyma, tökmindegy. Lényeg, hogy jó lassú tűzön kell csinálni, aztán amikor világosbarnás(nem fekete!), azt keveres bele a krumplipürébe. Nagyon fel tudja dobni. Mellé teszel egy kis rozé kacsamellett (amit nagyon könnyű megcsinálni), aztán kész is az ünnepi kaja, csajok meg dobják le a bugyit.A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Mindenki az elsővel kezdiNorbii írta:
Sajna nem rég szorultam rá hogy magamra főzzek, így picit korlátozva vannak a képességeim. Csináltam már tepsis krumplit, meg mittudom én miket de nem igazán sikerülnek jól, egyszerűen nem tudom belőni normálisan a fűszerezést, v nem sütöm kellő ideig, aztán a rossz élmények miatt maradok azokon a kajákon amit megtudok csinálni ehetőre.
Ezt adom! Annyi, hogy én kis szeleteket szoktam bele tenni, de a legvégén, mikor egy kicsi még kell a tojásnak, de már nem sok. Ha az elején teszem a sajtot, akkor a végére úgy elolvad, hogy észre sem veszed, de úgy kellően meg is olvad, szép folyós lesz, de még viszonylag elég nagy koncentrációban, hogy észre is vedd.palesz77 írta:A nyers tojásba tegyél reszelt sajtot is, isteni tud lenni. Amúgy rizsen és rántottán kívül én se tudok mást csinálni, szóval jöhetnek az egyszerűbb húsos kaják dögivel..Norbii írta:Megsütöm a hasábra vágott krumplit, aztán mikor látom hogy már majdnem kész beledobom a kockára vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, meg sonkát v kolbászt attól függ mi van a hűtőben. A tojást szépen felverem, megfűszerezem egy icipici sóval, oregánóval, bazsalikommal összekeverem, majd ha látom hogy minden szépen megsült a serpenyőben beleöntöm a tojást.