Oldal: 29 / 30

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:42
Szerző: Realista24
Kell konyhaklub :lol: adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:39
Szerző: morientes
Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot :lol:

No majd dobok fel egy két frankó receptet én is

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:35
Szerző: P. Krisz
Boronatárcsán húst sütni , aaaaz már igen . B-)
A környéken nagy hagyománya van . :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:29
Szerző: RealRaúl77
rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...

palacsintához:
mi régebben sokszor sütöttünk paalcsintát, azt a hagyományosat, amit rashidm is írt, de egy a baj, hogy kétszer annyi ideig sütögeted, meg kenegeted, mint hogy elfogy.. Anyám szokta nagyüzembe kiscsaládnak egy délelőtt így 100-120 darabot lesütni, de barátnőmmel mi már 10-20 után megunjuk, az meg alig elég valamire, de így is borzasztó időigényes szokott lenni.
átálltunk egy másik fajtára, ami elvileg francia palacsinta, amúgy meg jóég tudja:
2 bögre liszt, fél bögre porcukor, 50g vaj kicsit meglangyosítva, 5 tojás, 1/4 l tej, 1/4 l habtejszín, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál vanília aroma, vagy ízlés szerint kakaópor, nem az az ivós, hanem a kiscicás, ha nem vaníliásra, hanem kakaósra akarjátok a tésztát. Na ezt jól összekeverni, aztán vajon kisütni. Vajból elég kevés, és ne legyen forró, csak langyos, mert odaég. Ebből átlag ki szokott jönni 6-8 darab palacsinta, még úgy is, hogy a tésztának viszonylag vastagnak kell lennie (általában 1,5-2 merőkanállal elég). Az tény, hogy egy palacsinta sokáig sül, de nagyjából 2 darab nekem elég szokott lenni bőven, pedig nagyevő vagyok. Barátnőm kb 1, max másfél, amit meg szokott enni belőle. Lehet enni lekvárral, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, meg amit csak kívántok hozzá. Ja és tekeréssel ne próbálkozzatok, én a két palacsinta közé szoktam lekvárt tenni, ha nagyon édesre vágyom, akkor még a tetejét megönteni valamivel (még friss, folyós puding, tejszínhab), a kevésbé édesszájúaknak meg savanykásabb (pl meggy) lekvárral ajánlott.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:17
Szerző: ThePilgrim
Hasonló az előbbi svéd cucchoz:

https://www.youtube.com/user/EpicMealTime

Hihetetlen agyamentek... :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:54
Szerző: ___Samy___
én ha főzök, akkor innen szoktam ötletet meríteni
muszáj voltam elkezdeni főzni, mert rá voltam utalva, de innen még semmit nem tudtam elrontani, pedig már sok mindent megcsináltam

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:54
Szerző: rashidm
RealRaúl77 írta:A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Vagy fokhagymás-tejes pácban belerakod a rántott húsokat, és berakod a hűtőbe egy éjszakára. Isteni.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:52
Szerző: nmate

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:51
Szerző: rashidm
Paprikás krumpli:

Vöröshagymát (de fokhagymával jobb szerintem) kicsit megpirítod olajon, majd beleteszed a felkockázott krumplit a lábasba. Ízesíted só, bors, ételízesítő, piros arany, stb. amit csak akarsz. Amikor felforrt, belerakod a paprikát és a felszeletelt kolbászt. Ezután leveszed takarékra, néha megkevergeted. Voálá. :mrgreen: Nálam nem mindig lesz sűrű, össze lehet nyomni egy-két krumplit, attól besűrűsödik. Kijön kb 1000 Ft-ból bőven ha 2 napra csinálod magadnak. Jah, és tejföllel még jobb. :D

Borsó leves:

Fokhagymát megpirítasz, majd hozzáöntöd a zöldségeket (répa, fehér répa), hozzá egy kis víz. Így párolod kb 4-5 percig, majd felöntöd vízzel. Ízesíted, majd ha felforrt, csinálsz hozzá rántást. Amikor már lassan elkészül a leves, hozzáöntöd a borsót (nem kell neki sok idő). Kb tíz percig forrald és utána kész.

Palacsinta:

Liszt, só, ásványvíz---> összekevered--->megsütöd. :mrgreen:

CSirkemell:

ezt sokféleképpen meg lehet csinálni. Ehhez van egy csomó recept a neten, én annyit szoktam, hogy bepácolom és megsütöm, nem lacafacázok. :D Mellé meg krumplipüré vagy sült krumpli.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:18
Szerző: RealRaúl77
CS0ki írta:
A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Vagy zsíron lassan jó sok hagymát dinsztelsz. Vörös, póréhagyma, tökmindegy. Lényeg, hogy jó lassú tűzön kell csinálni, aztán amikor világosbarnás(nem fekete!), azt keveres bele a krumplipürébe. Nagyon fel tudja dobni. Mellé teszel egy kis rozé kacsamellett (amit nagyon könnyű megcsinálni), aztán kész is az ünnepi kaja, csajok meg dobják le a bugyit. :)
Na majd kipróbáljuk, mert imádjuk a sima hagymát is B-)
denej írta:Amúgy alapvetően a húsok sütéséhez jó tanács: ha bepácolod előtte, sokkal finomabb lesz.

Ehhez nem feltétlen kell olaj, csupán olyan hozzávaló ami kicsit savas, így meglazítja a hús szerekezetét (citrom, lime, mustár, paradicsom, etc) továbbá natúr fűszerek (só, bors, fűszernövények-lehet próbálgatni), és így egy fél órát, órát állni hagyni hűtőben. Nyilván minél több időt van "pácban", annál jobban átjárja az íze, csülöknél egy napot én pl rászámolok.
Imádom a pácokat, szoktam venni néha ilyen gyári pácokat is, lehet, hogy nem túl elegáns, de baromi finom, a mexikói a legjobb. Csak sajnos, mostanában egyre kevesebb pácolt húst (vagy bármilyet) szoktam enni, pedig régen hetekig nem untam meg, mert a barátnőm vega, aztán lehet gondolkodni, hogy hogy ne kelljen külön, kétféle kaját csinálni, de azért a kellő húsadagot én is be tudjam vinni. Szerencsére sok olyan kaja van, amit megtudunk úgy együtt csinálni, hogy én húsosan, ő meg anélkül. (spagetti, rakott krumpli, párolt zöldség - jó tanács, soha ne vegyetek előre fagyasztottat, sokkal jobb, ha friss zöldségből saját ízlésetek szerint csináljátok - és nekem mellé párolt csirkemell..meg még nem is tudom mit szoktunk még így.)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:03
Szerző: Norbii
ah, pedig ezt még meg is csinálnám, csak nincs olyan gluténmentes kenyér amivel összelehetne dobni, nem elég nagyok ehhez. ha megtenném akkor csak a héja maradna. :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:36
Szerző: h3x0r
Tojasos-sajtos kenyer
hozzavalok: kenyer, tojas, vaj, só, sajt
gondolom kep alapjan nem nehez kitalalni hogy keszul
Miutan mindket oldala megsul, lehet ra sajtot tenni, ami ha megolvad.. B-)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:36
Szerző: Kerlon
Itt csak azon sültem(!!) ki, hogy tejet isznak lasagnehoz. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:24
Szerző: wZoLee7

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:22
Szerző: Anthony
Pizza:
https://youtu.be/D3c27ZyV_oI
:lol: :fpalm: :iszunk:

Ez a csávó tönkre vág. Még láttam tőle régebb egy salátásat, na az vitt mindent, de nem találom. Beteg :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:21
Szerző: CS0ki
A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Vagy zsíron lassan jó sok hagymát dinsztelsz. Vörös, póréhagyma, tökmindegy. Lényeg, hogy jó lassú tűzön kell csinálni, aztán amikor világosbarnás(nem fekete!), azt keveres bele a krumplipürébe. Nagyon fel tudja dobni. Mellé teszel egy kis rozé kacsamellett (amit nagyon könnyű megcsinálni), aztán kész is az ünnepi kaja, csajok meg dobják le a bugyit. :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:17
Szerző: denej
Amúgy alapvetően a húsok sütéséhez jó tanács: ha bepácolod előtte, sokkal finomabb lesz. :lol:

Ehhez nem feltétlen kell olaj, csupán olyan hozzávaló ami kicsit savas, így meglazítja a hús szerekezetét (citrom, lime, mustár, paradicsom, etc) továbbá natúr fűszerek (só, bors, fűszernövények-lehet próbálgatni), és így egy fél órát, órát állni hagyni hűtőben. Nyilván minél több időt van "pácban", annál jobban átjárja az íze, csülöknél egy napot én pl rászámolok.

Motivációs segítség: én őszintém bevallom, azért kezdtem el főzni, mert úgy hallottam, a csajok szeretik. És így 6 év távlatából azt kell, hogy mondjam, a nőkre legalább ugyanannyira igaz, hogy a szívükhöz hasukon át vezet az út ( no pun intended :mrgreen: ), egy jól elkészített vacsora, és nyert ügyed van! :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:16
Szerző: RealRaúl77
Norbii írta:
Sajna nem rég szorultam rá hogy magamra főzzek, így picit korlátozva vannak a képességeim. Csináltam már tepsis krumplit, meg mittudom én miket de nem igazán sikerülnek jól, egyszerűen nem tudom belőni normálisan a fűszerezést, v nem sütöm kellő ideig, aztán a rossz élmények miatt maradok azokon a kajákon amit megtudok csinálni ehetőre. :D
Mindenki az elsővel kezdi :) De tényleg, nem kell elkeseredni, mert minél többet csinálod, annál jobban fog menni, egyre jobban érzed majd a sütési/főzési időt, fűszer arányokat, vagy ami még nehezebb, ha megkóstolod, akkor tudd, hogy mi tenné még finomabbá, ha épp nem az igazi még.. Ezeknek idő kell, szóval hajrá!!
palesz77 írta:
Norbii írta:Megsütöm a hasábra vágott krumplit, aztán mikor látom hogy már majdnem kész beledobom a kockára vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, meg sonkát v kolbászt attól függ mi van a hűtőben. A tojást szépen felverem, megfűszerezem egy icipici sóval, oregánóval, bazsalikommal összekeverem, majd ha látom hogy minden szépen megsült a serpenyőben beleöntöm a tojást.
A nyers tojásba tegyél reszelt sajtot is, isteni tud lenni. Amúgy rizsen és rántottán kívül én se tudok mást csinálni, szóval jöhetnek az egyszerűbb húsos kaják dögivel.. :D
Ezt adom! Annyi, hogy én kis szeleteket szoktam bele tenni, de a legvégén, mikor egy kicsi még kell a tojásnak, de már nem sok. Ha az elején teszem a sajtot, akkor a végére úgy elolvad, hogy észre sem veszed, de úgy kellően meg is olvad, szép folyós lesz, de még viszonylag elég nagy koncentrációban, hogy észre is vedd.

A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:08
Szerző: Realista24
Csirketorta, aki még nem csinált, menjen vásárolni.
recept és recept között is van különbség ennél, némelyik szarul írja le.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:08
Szerző: denej
A sóban sült csirke receptje:

Veszel egy 1,5-2 kg közötti csirkét (a nyakat, szív-máj kombót vedd ki, ha benne hagyták), szórj egy tepsibe 1 kg sót, fektesd rá a pipit, majd be a sütőbe. Azt mondják az okosok, hogy 45 perc alap, plusz kg-ént fél óra 180 fokon, ez nagyjából stimmel tapasztalatom szerint. Bőre alá lehet kenni mustárt, zöld fűszereket, igazából bármit, de elméletileg natúr is nagyon finom. A csirke hasába zöld alma darabokat, citromot, fokhagymát, bármit lehet tenni, itt már igazából az emberk kreativitására/ízlésére van bízva a dolog.

Mondjuk könnyen be lehet túrni belőle hirtelen felindulásból egy felet, mert nagyon finom, ha elkészült. :mrgreen: :mrgreen: