Konyhafőnök
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 69372
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Kell konyhaklub
adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- morientes
- Hozzászólások: 10633
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
- Tartózkodási hely: mikorhol
Re: Konyhafőnök
Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot
No majd dobok fel egy két frankó receptet én is
No majd dobok fel egy két frankó receptet én is
LEGIO PATRIA NOSTRA

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- P. Krisz
- Hozzászólások: 3479
- Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 12:37
- Tartózkodási hely: Civitas Invicta
Re: Konyhafőnök
Boronatárcsán húst sütni , aaaaz már igen .
A környéken nagy hagyománya van .
A környéken nagy hagyománya van .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?
- RealRaúl77
- Hozzászólások: 3246
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Konyhafőnök
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
palacsintához:
mi régebben sokszor sütöttünk paalcsintát, azt a hagyományosat, amit rashidm is írt, de egy a baj, hogy kétszer annyi ideig sütögeted, meg kenegeted, mint hogy elfogy.. Anyám szokta nagyüzembe kiscsaládnak egy délelőtt így 100-120 darabot lesütni, de barátnőmmel mi már 10-20 után megunjuk, az meg alig elég valamire, de így is borzasztó időigényes szokott lenni.
átálltunk egy másik fajtára, ami elvileg francia palacsinta, amúgy meg jóég tudja:
2 bögre liszt, fél bögre porcukor, 50g vaj kicsit meglangyosítva, 5 tojás, 1/4 l tej, 1/4 l habtejszín, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál vanília aroma, vagy ízlés szerint kakaópor, nem az az ivós, hanem a kiscicás, ha nem vaníliásra, hanem kakaósra akarjátok a tésztát. Na ezt jól összekeverni, aztán vajon kisütni. Vajból elég kevés, és ne legyen forró, csak langyos, mert odaég. Ebből átlag ki szokott jönni 6-8 darab palacsinta, még úgy is, hogy a tésztának viszonylag vastagnak kell lennie (általában 1,5-2 merőkanállal elég). Az tény, hogy egy palacsinta sokáig sül, de nagyjából 2 darab nekem elég szokott lenni bőven, pedig nagyevő vagyok. Barátnőm kb 1, max másfél, amit meg szokott enni belőle. Lehet enni lekvárral, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, meg amit csak kívántok hozzá. Ja és tekeréssel ne próbálkozzatok, én a két palacsinta közé szoktam lekvárt tenni, ha nagyon édesre vágyom, akkor még a tetejét megönteni valamivel (még friss, folyós puding, tejszínhab), a kevésbé édesszájúaknak meg savanykásabb (pl meggy) lekvárral ajánlott.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
-
ThePilgrim
- Hozzászólások: 204
- Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 13:30
- Kedvenc játékosaid: Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
- ___Samy___
- Hozzászólások: 8701
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:51
Re: Konyhafőnök
én ha főzök, akkor innen szoktam ötletet meríteni
muszáj voltam elkezdeni főzni, mert rá voltam utalva, de innen még semmit nem tudtam elrontani, pedig már sok mindent megcsináltam
muszáj voltam elkezdeni főzni, mert rá voltam utalva, de innen még semmit nem tudtam elrontani, pedig már sok mindent megcsináltam
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
-
rashidm
- Hozzászólások: 4760
- Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Vagy fokhagymás-tejes pácban belerakod a rántott húsokat, és berakod a hűtőbe egy éjszakára. Isteni.RealRaúl77 írta:A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
-
rashidm
- Hozzászólások: 4760
- Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Paprikás krumpli:
Vöröshagymát (de fokhagymával jobb szerintem) kicsit megpirítod olajon, majd beleteszed a felkockázott krumplit a lábasba. Ízesíted só, bors, ételízesítő, piros arany, stb. amit csak akarsz. Amikor felforrt, belerakod a paprikát és a felszeletelt kolbászt. Ezután leveszed takarékra, néha megkevergeted. Voálá.
Nálam nem mindig lesz sűrű, össze lehet nyomni egy-két krumplit, attól besűrűsödik. Kijön kb 1000 Ft-ból bőven ha 2 napra csinálod magadnak. Jah, és tejföllel még jobb. 
Borsó leves:
Fokhagymát megpirítasz, majd hozzáöntöd a zöldségeket (répa, fehér répa), hozzá egy kis víz. Így párolod kb 4-5 percig, majd felöntöd vízzel. Ízesíted, majd ha felforrt, csinálsz hozzá rántást. Amikor már lassan elkészül a leves, hozzáöntöd a borsót (nem kell neki sok idő). Kb tíz percig forrald és utána kész.
Palacsinta:
Liszt, só, ásványvíz---> összekevered--->megsütöd.
CSirkemell:
ezt sokféleképpen meg lehet csinálni. Ehhez van egy csomó recept a neten, én annyit szoktam, hogy bepácolom és megsütöm, nem lacafacázok.
Mellé meg krumplipüré vagy sült krumpli.
Vöröshagymát (de fokhagymával jobb szerintem) kicsit megpirítod olajon, majd beleteszed a felkockázott krumplit a lábasba. Ízesíted só, bors, ételízesítő, piros arany, stb. amit csak akarsz. Amikor felforrt, belerakod a paprikát és a felszeletelt kolbászt. Ezután leveszed takarékra, néha megkevergeted. Voálá.
Borsó leves:
Fokhagymát megpirítasz, majd hozzáöntöd a zöldségeket (répa, fehér répa), hozzá egy kis víz. Így párolod kb 4-5 percig, majd felöntöd vízzel. Ízesíted, majd ha felforrt, csinálsz hozzá rántást. Amikor már lassan elkészül a leves, hozzáöntöd a borsót (nem kell neki sok idő). Kb tíz percig forrald és utána kész.
Palacsinta:
Liszt, só, ásványvíz---> összekevered--->megsütöd.
CSirkemell:
ezt sokféleképpen meg lehet csinálni. Ehhez van egy csomó recept a neten, én annyit szoktam, hogy bepácolom és megsütöm, nem lacafacázok.
- RealRaúl77
- Hozzászólások: 3246
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Konyhafőnök
Na majd kipróbáljuk, mert imádjuk a sima hagymát isCS0ki írta:Vagy zsíron lassan jó sok hagymát dinsztelsz. Vörös, póréhagyma, tökmindegy. Lényeg, hogy jó lassú tűzön kell csinálni, aztán amikor világosbarnás(nem fekete!), azt keveres bele a krumplipürébe. Nagyon fel tudja dobni. Mellé teszel egy kis rozé kacsamellett (amit nagyon könnyű megcsinálni), aztán kész is az ünnepi kaja, csajok meg dobják le a bugyit.A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Imádom a pácokat, szoktam venni néha ilyen gyári pácokat is, lehet, hogy nem túl elegáns, de baromi finom, a mexikói a legjobb. Csak sajnos, mostanában egyre kevesebb pácolt húst (vagy bármilyet) szoktam enni, pedig régen hetekig nem untam meg, mert a barátnőm vega, aztán lehet gondolkodni, hogy hogy ne kelljen külön, kétféle kaját csinálni, de azért a kellő húsadagot én is be tudjam vinni. Szerencsére sok olyan kaja van, amit megtudunk úgy együtt csinálni, hogy én húsosan, ő meg anélkül. (spagetti, rakott krumpli, párolt zöldség - jó tanács, soha ne vegyetek előre fagyasztottat, sokkal jobb, ha friss zöldségből saját ízlésetek szerint csináljátok - és nekem mellé párolt csirkemell..meg még nem is tudom mit szoktunk még így.)denej írta:Amúgy alapvetően a húsok sütéséhez jó tanács: ha bepácolod előtte, sokkal finomabb lesz.
Ehhez nem feltétlen kell olaj, csupán olyan hozzávaló ami kicsit savas, így meglazítja a hús szerekezetét (citrom, lime, mustár, paradicsom, etc) továbbá natúr fűszerek (só, bors, fűszernövények-lehet próbálgatni), és így egy fél órát, órát állni hagyni hűtőben. Nyilván minél több időt van "pácban", annál jobban átjárja az íze, csülöknél egy napot én pl rászámolok.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
- Norbii
- Hozzászólások: 1502
- Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 17:49
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé
Re: Konyhafőnök
ah, pedig ezt még meg is csinálnám, csak nincs olyan gluténmentes kenyér amivel összelehetne dobni, nem elég nagyok ehhez. ha megtenném akkor csak a héja maradna.
- h3x0r
- Hozzászólások: 9917
- Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Nagyvárad
Re: Konyhafőnök
Tojasos-sajtos kenyer
hozzavalok: kenyer, tojas, vaj, só, sajt
gondolom kep alapjan nem nehez kitalalni hogy keszul
Miutan mindket oldala megsul, lehet ra sajtot tenni, ami ha megolvad..
hozzavalok: kenyer, tojas, vaj, só, sajt
gondolom kep alapjan nem nehez kitalalni hogy keszul
Miutan mindket oldala megsul, lehet ra sajtot tenni, ami ha megolvad..
Re: Konyhafőnök
Itt csak azon sültem(!!) ki, hogy tejet isznak lasagnehoz.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Anthony
- Hozzászólások: 8850
- Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:33
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Pizza:
https://youtu.be/D3c27ZyV_oI
Ez a csávó tönkre vág. Még láttam tőle régebb egy salátásat, na az vitt mindent, de nem találom. Beteg
https://youtu.be/D3c27ZyV_oI
Ez a csávó tönkre vág. Még láttam tőle régebb egy salátásat, na az vitt mindent, de nem találom. Beteg
Re: Konyhafőnök
Vagy zsíron lassan jó sok hagymát dinsztelsz. Vörös, póréhagyma, tökmindegy. Lényeg, hogy jó lassú tűzön kell csinálni, aztán amikor világosbarnás(nem fekete!), azt keveres bele a krumplipürébe. Nagyon fel tudja dobni. Mellé teszel egy kis rozé kacsamellett (amit nagyon könnyű megcsinálni), aztán kész is az ünnepi kaja, csajok meg dobják le a bugyit.A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
- denej
- Hozzászólások: 15
- Csatlakozott: 2015. június 2., kedd 11:47
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, R9
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
Amúgy alapvetően a húsok sütéséhez jó tanács: ha bepácolod előtte, sokkal finomabb lesz.
Ehhez nem feltétlen kell olaj, csupán olyan hozzávaló ami kicsit savas, így meglazítja a hús szerekezetét (citrom, lime, mustár, paradicsom, etc) továbbá natúr fűszerek (só, bors, fűszernövények-lehet próbálgatni), és így egy fél órát, órát állni hagyni hűtőben. Nyilván minél több időt van "pácban", annál jobban átjárja az íze, csülöknél egy napot én pl rászámolok.
Motivációs segítség: én őszintém bevallom, azért kezdtem el főzni, mert úgy hallottam, a csajok szeretik. És így 6 év távlatából azt kell, hogy mondjam, a nőkre legalább ugyanannyira igaz, hogy a szívükhöz hasukon át vezet az út ( no pun intended
), egy jól elkészített vacsora, és nyert ügyed van!
Ehhez nem feltétlen kell olaj, csupán olyan hozzávaló ami kicsit savas, így meglazítja a hús szerekezetét (citrom, lime, mustár, paradicsom, etc) továbbá natúr fűszerek (só, bors, fűszernövények-lehet próbálgatni), és így egy fél órát, órát állni hagyni hűtőben. Nyilván minél több időt van "pácban", annál jobban átjárja az íze, csülöknél egy napot én pl rászámolok.
Motivációs segítség: én őszintém bevallom, azért kezdtem el főzni, mert úgy hallottam, a csajok szeretik. És így 6 év távlatából azt kell, hogy mondjam, a nőkre legalább ugyanannyira igaz, hogy a szívükhöz hasukon át vezet az út ( no pun intended
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denej 2015. július 9., csütörtök 16:22-kor.
- RealRaúl77
- Hozzászólások: 3246
- Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Konyhafőnök
Mindenki az elsővel kezdiNorbii írta:
Sajna nem rég szorultam rá hogy magamra főzzek, így picit korlátozva vannak a képességeim. Csináltam már tepsis krumplit, meg mittudom én miket de nem igazán sikerülnek jól, egyszerűen nem tudom belőni normálisan a fűszerezést, v nem sütöm kellő ideig, aztán a rossz élmények miatt maradok azokon a kajákon amit megtudok csinálni ehetőre.
Ezt adom! Annyi, hogy én kis szeleteket szoktam bele tenni, de a legvégén, mikor egy kicsi még kell a tojásnak, de már nem sok. Ha az elején teszem a sajtot, akkor a végére úgy elolvad, hogy észre sem veszed, de úgy kellően meg is olvad, szép folyós lesz, de még viszonylag elég nagy koncentrációban, hogy észre is vedd.palesz77 írta:A nyers tojásba tegyél reszelt sajtot is, isteni tud lenni. Amúgy rizsen és rántottán kívül én se tudok mást csinálni, szóval jöhetnek az egyszerűbb húsos kaják dögivel..Norbii írta:Megsütöm a hasábra vágott krumplit, aztán mikor látom hogy már majdnem kész beledobom a kockára vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, meg sonkát v kolbászt attól függ mi van a hűtőben. A tojást szépen felverem, megfűszerezem egy icipici sóval, oregánóval, bazsalikommal összekeverem, majd ha látom hogy minden szépen megsült a serpenyőben beleöntöm a tojást.
A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
- Realista24
- El Padre
- Hozzászólások: 69372
- Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Konyhafőnök
Csirketorta, aki még nem csinált, menjen vásárolni.
recept és recept között is van különbség ennél, némelyik szarul írja le.
recept és recept között is van különbség ennél, némelyik szarul írja le.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- denej
- Hozzászólások: 15
- Csatlakozott: 2015. június 2., kedd 11:47
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, R9
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Konyhafőnök
A sóban sült csirke receptje:
Veszel egy 1,5-2 kg közötti csirkét (a nyakat, szív-máj kombót vedd ki, ha benne hagyták), szórj egy tepsibe 1 kg sót, fektesd rá a pipit, majd be a sütőbe. Azt mondják az okosok, hogy 45 perc alap, plusz kg-ént fél óra 180 fokon, ez nagyjából stimmel tapasztalatom szerint. Bőre alá lehet kenni mustárt, zöld fűszereket, igazából bármit, de elméletileg natúr is nagyon finom. A csirke hasába zöld alma darabokat, citromot, fokhagymát, bármit lehet tenni, itt már igazából az emberk kreativitására/ízlésére van bízva a dolog.
Mondjuk könnyen be lehet túrni belőle hirtelen felindulásból egy felet, mert nagyon finom, ha elkészült.
Veszel egy 1,5-2 kg közötti csirkét (a nyakat, szív-máj kombót vedd ki, ha benne hagyták), szórj egy tepsibe 1 kg sót, fektesd rá a pipit, majd be a sütőbe. Azt mondják az okosok, hogy 45 perc alap, plusz kg-ént fél óra 180 fokon, ez nagyjából stimmel tapasztalatom szerint. Bőre alá lehet kenni mustárt, zöld fűszereket, igazából bármit, de elméletileg natúr is nagyon finom. A csirke hasába zöld alma darabokat, citromot, fokhagymát, bármit lehet tenni, itt már igazából az emberk kreativitására/ízlésére van bízva a dolog.
Mondjuk könnyen be lehet túrni belőle hirtelen felindulásból egy felet, mert nagyon finom, ha elkészült.
Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: 7 regisztrált és 0 vendég

