Norbii írta:
Sajna nem rég szorultam rá hogy magamra főzzek, így picit korlátozva vannak a képességeim. Csináltam már tepsis krumplit, meg mittudom én miket de nem igazán sikerülnek jól, egyszerűen nem tudom belőni normálisan a fűszerezést, v nem sütöm kellő ideig, aztán a rossz élmények miatt maradok azokon a kajákon amit megtudok csinálni ehetőre.

Mindenki az elsővel kezdi

De tényleg, nem kell elkeseredni, mert minél többet csinálod, annál jobban fog menni, egyre jobban érzed majd a sütési/főzési időt, fűszer arányokat, vagy ami még nehezebb, ha megkóstolod, akkor tudd, hogy mi tenné még finomabbá, ha épp nem az igazi még.. Ezeknek idő kell, szóval hajrá!!
palesz77 írta:Norbii írta:Megsütöm a hasábra vágott krumplit, aztán mikor látom hogy már majdnem kész beledobom a kockára vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, meg sonkát v kolbászt attól függ mi van a hűtőben. A tojást szépen felverem, megfűszerezem egy icipici sóval, oregánóval, bazsalikommal összekeverem, majd ha látom hogy minden szépen megsült a serpenyőben beleöntöm a tojást.
A nyers tojásba tegyél reszelt sajtot is, isteni tud lenni. Amúgy rizsen és rántottán kívül én se tudok mást csinálni, szóval jöhetnek az egyszerűbb húsos kaják dögivel..

Ezt adom! Annyi, hogy én kis szeleteket szoktam bele tenni, de a legvégén, mikor egy kicsi még kell a tojásnak, de már nem sok. Ha az elején teszem a sajtot, akkor a végére úgy elolvad, hogy észre sem veszed, de úgy kellően meg is olvad, szép folyós lesz, de még viszonylag elég nagy koncentrációban, hogy észre is vedd.
A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.