Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Sierra

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Sierra » 2024. december 15., vasárnap 10:55

A hajlektalan helyzet bizonyosan rosszabb lett. Bar az orszag allapotat elnezve nem is csoda. Mar nalunk a 3.keruletben is lassan tarthatatlan a helyzet, Spar oldala naponta van lefosva tobb helyen, tobzodnak, gangelnek 8-10-en egy-egy helyszinen, ordibalnak vedelnek, undorito. Belvaros is hasonlo, bar nem sokszor jarok arra szerencsere.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. december 15., vasárnap 10:51

Remy írta: Jó mondjuk, mindenféle személyeskedés nélkül Steve felé, de mit vársz olyantól, aki egy skandináv országból megy haza? Még a szar is büdösebb otthon. Nyilván.
Nem ilyen ember vagyok, nem ilyen hozzáállással.

Hosszú évek, van akikkel évtizedek óta fórumozunk együtt.

Azt gondolnám sikerült annyira “megismerni”, hogy nem jövök idióta összehasonlítgatásokkal, lenézve Magyarországot vagy bármi hasonló. Rossz szót sem írtam soha, pláne nem Svédországgal hasonlítgatva, ahol egyébként megvannak a más jellegű gondok. Van Svédországban is épp elég hülyeség.

De akkor kár volt ide írni a budapesti benyomásokat.

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. december 15., vasárnap 10:46

Halfkey írta: Most nem annyira értem a hisztit. Hoztál négy érvet mitől szarabb Budapest mint régen, amiből felhívtam a figyelmet hogy kettő teljesen komolytalan érv. Ez nem azt jelenti hogy én elégedett vagyok, csak hogy speciel attól nem lett szarabb Budapest amiket írtál. Ha végiggondolod racionálisan, szerintem belátod ezt te is.

Az idézett sor egy poén volt, elnézést ha megbántottalak vele, én nem éreztem nagyon bántónak de ezek szerint tévedtem.
Hiszti, poenkodás, megbántás..Minek ez a lekezelő stílus?

Reagálnék inkább a mondandód többi részére.

Nem Budapest mélyelemzést tartottam, racionális érvek mentén, csupán a benyomásomat írtam le. Mint egy turista. Amúgy ez is szempont lehet, ha már a turizmusból élnek meg sokan.

Nyilván nem minden nap vagyok a magyar fővárosban és ezért az ember látja, a benyomásai alapján, hogy mennyit változik a város képe.

Nekem az volt a benyomásom, nem racionális érvek mentén, a statisztikai hivatalt sem igénybe véve, csak a benyomásom, hogy nem jobb irányba mennek a dolgok..ezt leírtam egy politika topikban, ha ez oké?

Volt itt már zsidózástól, szitkozódáson át minden, elég alacsony színvonalon. Azt gondoltam ez elfér.

Amúgy ha leírod ‘hisztik’ helyett, hogy szerinted jobb-e a helyzet Budapesten mint az elmúlt években és ha jobb, akkor miért, ha nem jobb miért én szívesen olvasom és elhondolkodtat, hogy talán csak nekem voltak téves benyomásaim..

Legyen szép vasárnapod! :)

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. december 15., vasárnap 10:31

Jó mondjuk, mindenféle személyeskedés nélkül Steve felé, de mit vársz olyantól, aki egy skandináv országból megy haza? Még a szar is büdösebb otthon. Nyilván.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 15., vasárnap 10:29

Most nem annyira értem a hisztit. Hoztál négy érvet mitől szarabb Budapest mint régen, amiből felhívtam a figyelmet hogy kettő teljesen komolytalan érv. Ez nem azt jelenti hogy én elégedett vagyok, csak hogy speciel attól nem lett szarabb Budapest amiket írtál. Ha végiggondolod racionálisan, szerintem belátod ezt te is.

Az idézett sor egy poén volt, elnézést ha megbántottalak vele, én nem éreztem nagyon bántónak de ezek szerint tévedtem.

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. december 15., vasárnap 9:44

Halfkey írta: Szerintem ebben a hsz-ben azért elég vegyes dolgok vannak. Pl az hogy a csirkepaprikásod büdös volt szerintem nem túl releváns, alapvetően a gasztro inkább felfelé megy mint lefelé. De lehet neked már minden büdös ami nem abált rénszarvas sprotnival :D Az hogy 11-kor bezárnak a helyek, az lehet neked szar volt, szerintem az ott élők hálát adnak emiatt.

Ami igaz, hogy, az élet sokat drágult, bár ez nyilván mindenhol, de Magyarországon valóban jobban.

Hajléktalan helyzetet meg nemtudom megítélni, én nem látok nagy változást de őszintén mióta kocsival járok annyira nem figyelem hogy állást foglaljak.
Ettől Te értelmesebb vagy Halfkey, hogy ne értsd az írás lényegét. :hmmm: Vagy ez még a vasárnap reggeli kávé előtt volt?

A lényeg az lett volna, hogy Budapest összképe szerintem romlott. Volt időszak amikor eltűntek a hajléktalanok, volt amikor ott voltak de nem tobzódtak..Most újra nagy számban, party van a nagyobb tereken. Összehugyozott, összeszart emberek vedelik műanyag flakonból a gyógyteát fényes nappal.

A szolgáltatások jelentősen megdrágultak és igen lehet, hogy csak egy helyen volt rossz tapasztalat, de ott nem volt jó. Korábban igen.

Mindenesetre én örülök, ha te elégedett vagy.

Ez meg csak gyerekes, butus beszólogatás volt, pont nekem aki soha egy szót nem szólt és nem hadonlítgatok országokat pedig tudnék..
’ De lehet neked már minden büdös ami nem abált rénszarvas sprotnival :D’..szimpatikus.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. december 15., vasárnap 9:41

Nekem a kérdés, hogy megette e és kifizette e? :kalapos:

És pluszegy Halfinak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 15., vasárnap 9:30

Szerintem ebben a hsz-ben azért elég vegyes dolgok vannak. Pl az hogy a csirkepaprikásod büdös volt szerintem nem túl releváns, alapvetően a gasztro inkább felfelé megy mint lefelé. De lehet neked már minden büdös ami nem abált rénszarvas sprotnival :D Az hogy 11-kor bezárnak a helyek, az lehet neked szar volt, szerintem az ott élők hálát adnak emiatt.

Ami igaz, hogy, az élet sokat drágult, bár ez nyilván mindenhol, de Magyarországon valóban jobban.

Hajléktalan helyzetet meg nemtudom megítélni, én nem látok nagy változást de őszintén mióta kocsival járok annyira nem figyelem hogy állást foglaljak.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. december 15., vasárnap 8:52

Nem a fiukat szeretem, bocs Steve :kalapos:
thereisonly1ronaldo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. december 15., vasárnap 8:48

nem a nepszinhaz utca kornyeken jartal ? :mrgreen:

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. december 15., vasárnap 0:45

hehetheoriginal írta:
Steve írta: Nem tudom hova írjam..talán itt elfér.

Most voltam Budapesten pár napig és hát pár év után először sajnos.

De nagyon elszomorítottak dolgok.

Szerintem ez elég jó mérce.

A hajléktalanok újra mindenhol leszart, behúgyozott gatyában fetrengenek. Iszonyat drágaság van, a minőség meg kevesebb.

A belvárosban kajáltam párszor, rohadtul nem olcsón, kb drágább volt, mint Svédországban és a csirke paprikás büdös volt.

Ami még szembe tűnt, hogy barátokkal elmentünk késő este kocsmázni, meg kimozdulni..erre mindenhol, minden zárva volt 23:00 előtt. :ozil: :kivagyhe:

Nagyon ledöbbentett. Pár éve még verekedni kellett a túristákkal éjjel egykor, hogy egy rohadt sört megigyak a belvárosban, most meg mi den zárva.. Igaz egy hétköznapi nap volt, de a korábbi évtizedekben(korona alatt nyilván más volt), azért jobban zajlott az élet.

Sok dologban a minőség csökkent, az ár nőtt én sajnos így láttam, de renélem csak nekem voltak rossz tapasztalataim és rosszkor voltam, rossz időben..
Te nem olvasol politika topikot evek ota, az az erzesem :lol:
Ne okoskodjál itt nekem..Inkább vittél volna el engem rendes helyre sörözni, kajálni, ahol nem méregdrágán, döghússal etetnek..

Öreg Madridista barátokon nem gúnyolódsz, segítesz! :D

Amúgy viccen kívül brutális a változás, ha 1-2 évente jössz! Volt időszak egyébként a korona előtt amikor pozitív irányban érezte ezt az ember..Most nem nagyon.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. december 15., vasárnap 0:38

Steve írta: Nem tudom hova írjam..talán itt elfér.

A hajléktalanok újra mindenhol leszart, behúgyozott gatyában fetrengenek. Iszonyat drágaság van, a minőség meg kevesebb.

A belvárosban kajáltam párszor, rohadtul nem olcsón, kb drágább volt, mint Svédországban és a csirke paprikás büdös volt.

Ami még szembe tűnt, hogy barátokkal elmentünk késő este kocsmázni, meg kimozdulni..erre mindenhol, minden zárva volt 23:00 előtt. :ozil: :kivagyhe:

Nagyon ledöbbentett. Pár éve még verekedni kellett a túristákkal éjjel egykor, hogy egy rohadt sört megigyak a belvárosban, most meg mi den zárva.. Igaz egy hétköznapi nap volt, de a korábbi évtizedekben(korona alatt nyilván más volt), azért jobban zajlott az élet.

Sok dologban a minőség csökkent, az ár nőtt én sajnos így láttam, de renélem csak nekem voltak rossz tapasztalataim és rosszkor voltam, rossz időben..
Te nem olvasol politika topikot evek ota, az az erzesem :lol:
thereisonly1ronaldo

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2024. december 15., vasárnap 0:23

Nem tudom hova írjam..talán itt elfér.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. december 14., szombat 14:51

az újabb generációk
ez nem feltetlen politika (bar oda is kapcsolhato valamennyire) de ez a Z es alfa generacio agyfasz, legalabb is itt angliaban.

bar mi sem voltunk mintapeldanyok, de mi gyerekkent paraztunk azert a felnottektol, elore koszontunk, stb, de ezek a mai takony kolkok borzasztoak, sokan mar 12 evesen arrogans kis pocsok.
respect azoknak, akik gyereket nevelnek manapsag es kepesek a sajat csemetejuknek atadni a normalis ertekeket ebben a szar vilagban is.

na tarsadalomkritika off. :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. december 14., szombat 14:42

M1Ö írta:
kiserik írta:ez megint nem csak a Fideszhez köthető.
Értem, ezért írtam pártot és nem Fideszt. :)
Akkor bocsi, félreértettem 👍
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. december 14., szombat 13:53

kiserik írta:ez megint nem csak a Fideszhez köthető.
Értem, ezért írtam pártot és nem Fideszt. :)
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. december 14., szombat 13:25

M1Ö írta:
kiserik írta:Néhol van 1-2 ember, aki felszólal
Párton belül gondoltam. Hogy mikor feljön az ötlet, hogy húúú, lehetőségünk van duplázni a fizunk, akkor se szól senki, hogy hülyegyerekek, ezt észre veszik. A mondjuk 30%-ot meg valószínüleg nem.
De pont ez az, hogy ez megint nem csak a Fideszhez köthető. Hoztam a példát, Pécsen a Fidesz (Pécsen nincs többségük) és az ellenzék szépen egyként szavazta meg maguknak a pénzt. Ugyan ez van ott is, ahol nincs Fidesz többség.

Nagyon jól ki van emelve, hogy a Fideszes képviselők milyenek, aztán az igazság meg, hogy szinte mind ilyenek 1-2 kivételt eltekintve.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. december 14., szombat 13:06

Halfkey írta: Nekem ezzel a hülyeség a fő bajom. Én is nyilván emelnék magamnak, de mondjuk 90%-ra.
Pont erre céloztam. Nyílván mindenkinek jól jön a plusz pénz, senki nem saját maga ellensége. De már az első adandó alkalommal 100%-os emelés, mondjuk a 30 helyett, meg a 70-90 közt is nagyobb a 90, mint a 80. És igaza van Faustnak, ezt is írni akartam. A többszáz milliárdért se mozdul meg a nép, már akkora a közöny. Akkor az a pár millió nekik is jár.
kiserik írta:Néhol van 1-2 ember, aki felszólal
Párton belül gondoltam. Hogy mikor feljön az ötlet, hogy húúú, lehetőségünk van duplázni a fizunk, akkor se szól senki, hogy hülyegyerekek, ezt észre veszik. A mondjuk 30%-ot meg valószínüleg nem.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. december 14., szombat 12:36

Caraway írta: Szolnokon Dks polgi lett fideszes tobbseggel, ott eloszor megszavaztak a pofatlan magas fizetesemeleseket es a tiszteletdijakat, majd kijelentettek, hogy nincs penz a kasszaban es be kell vezetni az epitmenyadot minden haztartasra. :lol: Fergek.

Itt egy kép Krúbi Papp László Sportarénás koncertjéről januárból.

Tökéletes lenyomata ezeknek :lol:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 14., szombat 12:04

Nekem ezzel a hülyeség a fő bajom. Én is nyilván emelnék magamnak, de mondjuk 90%-ra.

Vissza: