A gyógyszergyárak közti versenyt arra értem, hogy pl. Augmentin. Mindenki ismeri. Most 1900 egy doboz. Ugyanaz a hatoanyag, mas gyarto 1200. Jolinéninek a 60ezres nyugdíjból nem mindegy.kiserik írta:Az orvoslátogató, mint szakma, megvan?h3x0r írta:
5. majd elmondja, hogy a nem tudom melyik hatoanyagu gyogyszert csak az X gyartotol vedd, mert a tobbiekke rosszabb minosegu. (ez tenyleg valos, apum jart egyszer igy, hogy ugyanaz volt a hatoanyag es a mennyiseg, de az egyik ceg gyogyszere levitte a vernyomasat, a masike nem) Ezt egy orvos elmondhatja neked szoban, de ha az AI leirja, azonnal beperelne a tobbi ceg ragalmazas miatt.
Szulok, nagyszulok barati koreben tema, hogy ki melyik orvoshoz jar, milyen gyogyszereket kell szedjenek. Azt vettem eszre, hogy mindegyik orvosnak megvan az a nehany gyogyszer, amit a betegeiknek szokott adni. Az egyik orvos A gyogyszerrel szokott kezdeni, majd vagy noveli az adagot vagy ad melle B-t is, masik orvos C-vel kezd es szukseg eseten D-t is. Ha az AI az egesz orszagban ugyanazt a par gyogyszert irna fel, azonnal hiany alakulna ki beloluk, mig a tobbi ott rohadna a polcokon.Csak sok esetben a ""verseny"" nem a beteg érdekeit nézi. Az amerikai rendszer rossz, de a magyar mégrosszabb. Pont ez az egyik rákfenéje a rendszerünknek, hogy boldog-boldogtalan szinte ingyen (vagy ténylegesen ingyen) megkapja az ellátást akár hetente ugyan arra a problémára még úgy is, ha esze ágában sincs betartani az orvosi előírásokat. Amiket írtál:Nika91127 írta:
Én meg nem egyszerűsíteném. Legyen csak verseny a gyógyszergyártók közt. Pont az amerikai eü-t felhozni, ahol egy sürgi ellátás után brutál összegeket felszámolnak. Itt meg a polgár a 8000 TB-ért megkaphat bármit - de van aki ezt is sokallja befizetni.olyan szinten túlterheli a rendszert, hogy tarthatatlan. Sajnos viszont ehhez egyik kormány sem fog hozzányúlni, mert ebben a pöcegödörben szavazat orientáltságú kormányzás van. Láttuk, hogy mit eredményezett a 300 Ft-os vizitdíj.Nika91127 írta: Sürgin ez is gyakori...
- magas a vérnyomásom. Szed gyógyszert? Dehogy. De hát itt a rendszerben, hogy 3éve kéne szednie. Ja,ő nem hisz az orvosnak.
- csak kicsit vagyok cukros. Az mit jelent? Hát tablettás, de ilyen 10-11ek CSAK a cukraim...
- tüdőgondozóba jár, meg asthmás, majd megfullad, de a cigiből 30-40szál/nap. Van aki oxigénpalack mellett gyújt rá.
- bejön hasfájással. Töltöttkáposzta meg babostészta után a parasztja. Ki gondolná...Egyáltalán nem használom (mezőgazdaságziro4vr írta: Tupákkok érdeklődő kérdés, ki mennyire használja már a munkájában az AI-t vagy mennyire törekvés a cégénél?
Munkátokat féltitek már?![]()
Kíváncsi vagyok, aki válaszol egy szektort írjon már.![]()
), de az állam már igen. Műholdas képeket elemeznek ki vele és nézi, hogy ténylegesen az van e a földön és olyan mértékben, területen, amire a támogatás igényelve van. Persze jó magyar szokás szerint nem működik
Nekem például csinált olyat, hogy a 2 éve átvett és átminősített akácos erdőre azt vélte látni, hogy napraforgó van benne, mert akkor virágzott valami gyomnövény.
Egyébként valószínűleg az AI-val nem az lesz a probléma, hogy ""elveszi"" a munkádat.
Az, hogy mindenki ugyanazt az ellátást kapja, szerintem nem valid. Nem azért, de nekem az egy havi TB hozzájárulásom nem 8000. Inkább a 40x. Mégis ugyanazt kapnám,elméletben.
És ez hol van? Nálam 20 perc "el nem látás" után verik az ajtót a polgárok. Még ha több naposak is.zsuninnyo írta:Vagy mennyivel jobb havonta fizetni kotelezoen 150 dollart, aztan ha kihivod a mentot, nem megy ki. Vagy elmesz ellatasra, es nem kapsz szart sem vagy egy 8 oras varakozast, es utana ha jo napod van miutan 10 orat ultel a varoban meg egy orvos szarba is alaz. Esetleg ha olyan alkalmatlan idoben szulnel, mint a hetvege, vagy este - hiszen nyilvan tudsz varni -, akkor mehetsz 100 kilometerrel arebb, mert nincs egy tetves orvos 2023ban, aki le tudna vezenyelni egy kurva szulest. De az is mokas, hogy mire kitalaljak mit csinaljanak a rakoddal, mar reg megevett.Bencze írta: Ja, amerikai egeszsegugy mellett ervelni eleg erdekes. Egy mento kihivasa $1000-1500. Egy evnyi insulin $6000-ba kerult marciusig amikor Biden vegre limitalta az arat ami 70%-os arcsokkenest jelentett. Rak kezelese het szamjegyu osszeg.
Nyilvan a ket veglet kozott lenne valahol a megoldas.