Oldal: 28 / 29

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:50
Szerző: RealRaúl77
Nem tudom mikor kell majd legközelebb rántás, de akkor majd visszanézek ide, köszi! :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:45
Szerző: ikelemen5
morientes írta:Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot
:lol: :lol: :lol:

Rántottához tipp: Tegyetek mustárt a tojáshoz sütés elött. Nagyon finom lesz. Egyszer nem volt itthon kb semmi a són kívül és nyomtunk bele. Azóta így készül. :)

Egyik kedvenc vacsorám: tortilla lap a serpenyőbe, vágni bele többféle sajtot(pannónia, camambert, gauda) rátenni még 1 tortilla lapot, majd oldalanként 2-3 percig sütni, míg a sajt meg nem olvad. Könnyed és isteni!

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:45
Szerző: reeed_ati
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Az olajat nem kell megvárni, h felforrósodjon, mehet bele az elején a liszt, aztán folyamatosan keverni kell, hogy oda ne égjen, mert akkor kuka, jah és alacsony lángon csináld of course.
Ha levesbe akarod, akkor pirospaprika is megy bele, de azt csak a végén, mert az is könnyen leég és keserű lesz.
Ha meg már úgy látod kész, akkor meg szépen fokozatosan fel kell hígítani, állandó keverés mellett, hogy utána csomómentesen bele lehessen majd keverni pl a levesbe.
Nem egy nagy ügy. :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:44
Szerző: rashidm
Realista24 írta:Kell konyhaklub :lol: adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni :D
Jó, legyen. Ha csinálsz vadhúsból valami finomat, akkor megkóstolom és értékelem. :mrgreen: :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:42
Szerző: rashidm
RealRaúl77 írta:
rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Felforrósítom az olajat, de ne annyira, hogy belerakom a lisztet és már oda is égeti. :D Majd belerakok 1-2 evőkanál lisztet (attól függ hogy mennyire kell sűrűre csinálni a kaját), majd egyből leveszem a tűzről és jól elkeverem, hogy ne legyen csomós.

Ettől függetlenül amikor belerakom a levesbe, akkor egy idő után nekem is csomós lesz :mrgreen: , de leszarom, mert amikor elkezd forrni a leves, akkor szétmennek a csomók+fakanállal lehet egy-kettőt nyomkodni. Azért dobhatod ki az egészet, mert túlságosan is felforrósítod az olajat.
RealRaúl77 írta:
rashidm írta:palacsintához:
mi régebben sokszor sütöttünk paalcsintát, azt a hagyományosat, amit rashidm is írt, de egy a baj, hogy kétszer annyi ideig sütögeted, meg kenegeted, mint hogy elfogy.. Anyám szokta nagyüzembe kiscsaládnak egy délelőtt így 100-120 darabot lesütni, de barátnőmmel mi már 10-20 után megunjuk, az meg alig elég valamire, de így is borzasztó időigényes szokott lenni.
átálltunk egy másik fajtára, ami elvileg francia palacsinta, amúgy meg jóég tudja:
2 bögre liszt, fél bögre porcukor, 50g vaj kicsit meglangyosítva, 5 tojás, 1/4 l tej, 1/4 l habtejszín, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál vanília aroma, vagy ízlés szerint kakaópor, nem az az ivós, hanem a kiscicás, ha nem vaníliásra, hanem kakaósra akarjátok a tésztát. Na ezt jól összekeverni, aztán vajon kisütni. Vajból elég kevés, és ne legyen forró, csak langyos, mert odaég. Ebből átlag ki szokott jönni 6-8 darab palacsinta, még úgy is, hogy a tésztának viszonylag vastagnak kell lennie (általában 1,5-2 merőkanállal elég). Az tény, hogy egy palacsinta sokáig sül, de nagyjából 2 darab nekem elég szokott lenni bőven, pedig nagyevő vagyok. Barátnőm kb 1, max másfél, amit meg szokott enni belőle. Lehet enni lekvárral, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, meg amit csak kívántok hozzá. Ja és tekeréssel ne próbálkozzatok, én a két palacsinta közé szoktam lekvárt tenni, ha nagyon édesre vágyom, akkor még a tetejét megönteni valamivel (még friss, folyós puding, tejszínhab), a kevésbé édesszájúaknak meg savanykásabb (pl meggy) lekvárral ajánlott.
Ezt köszi, majd kipróbálom. :salute: :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:42
Szerző: Realista24
Kell konyhaklub :lol: adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:39
Szerző: morientes
Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot :lol:

No majd dobok fel egy két frankó receptet én is

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:35
Szerző: P. Krisz
Boronatárcsán húst sütni , aaaaz már igen . B-)
A környéken nagy hagyománya van . :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:29
Szerző: RealRaúl77
rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...

palacsintához:
mi régebben sokszor sütöttünk paalcsintát, azt a hagyományosat, amit rashidm is írt, de egy a baj, hogy kétszer annyi ideig sütögeted, meg kenegeted, mint hogy elfogy.. Anyám szokta nagyüzembe kiscsaládnak egy délelőtt így 100-120 darabot lesütni, de barátnőmmel mi már 10-20 után megunjuk, az meg alig elég valamire, de így is borzasztó időigényes szokott lenni.
átálltunk egy másik fajtára, ami elvileg francia palacsinta, amúgy meg jóég tudja:
2 bögre liszt, fél bögre porcukor, 50g vaj kicsit meglangyosítva, 5 tojás, 1/4 l tej, 1/4 l habtejszín, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál vanília aroma, vagy ízlés szerint kakaópor, nem az az ivós, hanem a kiscicás, ha nem vaníliásra, hanem kakaósra akarjátok a tésztát. Na ezt jól összekeverni, aztán vajon kisütni. Vajból elég kevés, és ne legyen forró, csak langyos, mert odaég. Ebből átlag ki szokott jönni 6-8 darab palacsinta, még úgy is, hogy a tésztának viszonylag vastagnak kell lennie (általában 1,5-2 merőkanállal elég). Az tény, hogy egy palacsinta sokáig sül, de nagyjából 2 darab nekem elég szokott lenni bőven, pedig nagyevő vagyok. Barátnőm kb 1, max másfél, amit meg szokott enni belőle. Lehet enni lekvárral, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, meg amit csak kívántok hozzá. Ja és tekeréssel ne próbálkozzatok, én a két palacsinta közé szoktam lekvárt tenni, ha nagyon édesre vágyom, akkor még a tetejét megönteni valamivel (még friss, folyós puding, tejszínhab), a kevésbé édesszájúaknak meg savanykásabb (pl meggy) lekvárral ajánlott.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:17
Szerző: ThePilgrim
Hasonló az előbbi svéd cucchoz:

https://www.youtube.com/user/EpicMealTime

Hihetetlen agyamentek... :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:54
Szerző: ___Samy___
én ha főzök, akkor innen szoktam ötletet meríteni
muszáj voltam elkezdeni főzni, mert rá voltam utalva, de innen még semmit nem tudtam elrontani, pedig már sok mindent megcsináltam

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:54
Szerző: rashidm
RealRaúl77 írta:A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Vagy fokhagymás-tejes pácban belerakod a rántott húsokat, és berakod a hűtőbe egy éjszakára. Isteni.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:52
Szerző: nmate

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:51
Szerző: rashidm
Paprikás krumpli:

Vöröshagymát (de fokhagymával jobb szerintem) kicsit megpirítod olajon, majd beleteszed a felkockázott krumplit a lábasba. Ízesíted só, bors, ételízesítő, piros arany, stb. amit csak akarsz. Amikor felforrt, belerakod a paprikát és a felszeletelt kolbászt. Ezután leveszed takarékra, néha megkevergeted. Voálá. :mrgreen: Nálam nem mindig lesz sűrű, össze lehet nyomni egy-két krumplit, attól besűrűsödik. Kijön kb 1000 Ft-ból bőven ha 2 napra csinálod magadnak. Jah, és tejföllel még jobb. :D

Borsó leves:

Fokhagymát megpirítasz, majd hozzáöntöd a zöldségeket (répa, fehér répa), hozzá egy kis víz. Így párolod kb 4-5 percig, majd felöntöd vízzel. Ízesíted, majd ha felforrt, csinálsz hozzá rántást. Amikor már lassan elkészül a leves, hozzáöntöd a borsót (nem kell neki sok idő). Kb tíz percig forrald és utána kész.

Palacsinta:

Liszt, só, ásványvíz---> összekevered--->megsütöd. :mrgreen:

CSirkemell:

ezt sokféleképpen meg lehet csinálni. Ehhez van egy csomó recept a neten, én annyit szoktam, hogy bepácolom és megsütöm, nem lacafacázok. :D Mellé meg krumplipüré vagy sült krumpli.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:18
Szerző: RealRaúl77
CS0ki írta:
A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Vagy zsíron lassan jó sok hagymát dinsztelsz. Vörös, póréhagyma, tökmindegy. Lényeg, hogy jó lassú tűzön kell csinálni, aztán amikor világosbarnás(nem fekete!), azt keveres bele a krumplipürébe. Nagyon fel tudja dobni. Mellé teszel egy kis rozé kacsamellett (amit nagyon könnyű megcsinálni), aztán kész is az ünnepi kaja, csajok meg dobják le a bugyit. :)
Na majd kipróbáljuk, mert imádjuk a sima hagymát is B-)
denej írta:Amúgy alapvetően a húsok sütéséhez jó tanács: ha bepácolod előtte, sokkal finomabb lesz.

Ehhez nem feltétlen kell olaj, csupán olyan hozzávaló ami kicsit savas, így meglazítja a hús szerekezetét (citrom, lime, mustár, paradicsom, etc) továbbá natúr fűszerek (só, bors, fűszernövények-lehet próbálgatni), és így egy fél órát, órát állni hagyni hűtőben. Nyilván minél több időt van "pácban", annál jobban átjárja az íze, csülöknél egy napot én pl rászámolok.
Imádom a pácokat, szoktam venni néha ilyen gyári pácokat is, lehet, hogy nem túl elegáns, de baromi finom, a mexikói a legjobb. Csak sajnos, mostanában egyre kevesebb pácolt húst (vagy bármilyet) szoktam enni, pedig régen hetekig nem untam meg, mert a barátnőm vega, aztán lehet gondolkodni, hogy hogy ne kelljen külön, kétféle kaját csinálni, de azért a kellő húsadagot én is be tudjam vinni. Szerencsére sok olyan kaja van, amit megtudunk úgy együtt csinálni, hogy én húsosan, ő meg anélkül. (spagetti, rakott krumpli, párolt zöldség - jó tanács, soha ne vegyetek előre fagyasztottat, sokkal jobb, ha friss zöldségből saját ízlésetek szerint csináljátok - és nekem mellé párolt csirkemell..meg még nem is tudom mit szoktunk még így.)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 17:03
Szerző: Norbii
ah, pedig ezt még meg is csinálnám, csak nincs olyan gluténmentes kenyér amivel összelehetne dobni, nem elég nagyok ehhez. ha megtenném akkor csak a héja maradna. :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:36
Szerző: h3x0r
Tojasos-sajtos kenyer
hozzavalok: kenyer, tojas, vaj, só, sajt
gondolom kep alapjan nem nehez kitalalni hogy keszul
Miutan mindket oldala megsul, lehet ra sajtot tenni, ami ha megolvad.. B-)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:36
Szerző: Kerlon
Itt csak azon sültem(!!) ki, hogy tejet isznak lasagnehoz. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:24
Szerző: wZoLee7

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 16:22
Szerző: Anthony
Pizza:
https://youtu.be/D3c27ZyV_oI
:lol: :fpalm: :iszunk:

Ez a csávó tönkre vág. Még láttam tőle régebb egy salátásat, na az vitt mindent, de nem találom. Beteg :D