Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:50
Nem tudom mikor kell majd legközelebb rántás, de akkor majd visszanézek ide, köszi! 

morientes írta:Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot
Az olajat nem kell megvárni, h felforrósodjon, mehet bele az elején a liszt, aztán folyamatosan keverni kell, hogy oda ne égjen, mert akkor kuka, jah és alacsony lángon csináld of course.Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Jó, legyen. Ha csinálsz vadhúsból valami finomat, akkor megkóstolom és értékelem.Realista24 írta:Kell konyhaklubadott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni
Felforrósítom az olajat, de ne annyira, hogy belerakom a lisztet és már oda is égeti.RealRaúl77 írta:Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Ezt köszi, majd kipróbálom.RealRaúl77 írta:rashidm írta:palacsintához:
mi régebben sokszor sütöttünk paalcsintát, azt a hagyományosat, amit rashidm is írt, de egy a baj, hogy kétszer annyi ideig sütögeted, meg kenegeted, mint hogy elfogy.. Anyám szokta nagyüzembe kiscsaládnak egy délelőtt így 100-120 darabot lesütni, de barátnőmmel mi már 10-20 után megunjuk, az meg alig elég valamire, de így is borzasztó időigényes szokott lenni.
átálltunk egy másik fajtára, ami elvileg francia palacsinta, amúgy meg jóég tudja:
2 bögre liszt, fél bögre porcukor, 50g vaj kicsit meglangyosítva, 5 tojás, 1/4 l tej, 1/4 l habtejszín, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál vanília aroma, vagy ízlés szerint kakaópor, nem az az ivós, hanem a kiscicás, ha nem vaníliásra, hanem kakaósra akarjátok a tésztát. Na ezt jól összekeverni, aztán vajon kisütni. Vajból elég kevés, és ne legyen forró, csak langyos, mert odaég. Ebből átlag ki szokott jönni 6-8 darab palacsinta, még úgy is, hogy a tésztának viszonylag vastagnak kell lennie (általában 1,5-2 merőkanállal elég). Az tény, hogy egy palacsinta sokáig sül, de nagyjából 2 darab nekem elég szokott lenni bőven, pedig nagyevő vagyok. Barátnőm kb 1, max másfél, amit meg szokott enni belőle. Lehet enni lekvárral, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, meg amit csak kívántok hozzá. Ja és tekeréssel ne próbálkozzatok, én a két palacsinta közé szoktam lekvárt tenni, ha nagyon édesre vágyom, akkor még a tetejét megönteni valamivel (még friss, folyós puding, tejszínhab), a kevésbé édesszájúaknak meg savanykásabb (pl meggy) lekvárral ajánlott.
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Vagy fokhagymás-tejes pácban belerakod a rántott húsokat, és berakod a hűtőbe egy éjszakára. Isteni.RealRaúl77 írta:A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Na majd kipróbáljuk, mert imádjuk a sima hagymát isCS0ki írta:Vagy zsíron lassan jó sok hagymát dinsztelsz. Vörös, póréhagyma, tökmindegy. Lényeg, hogy jó lassú tűzön kell csinálni, aztán amikor világosbarnás(nem fekete!), azt keveres bele a krumplipürébe. Nagyon fel tudja dobni. Mellé teszel egy kis rozé kacsamellett (amit nagyon könnyű megcsinálni), aztán kész is az ünnepi kaja, csajok meg dobják le a bugyit.A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Imádom a pácokat, szoktam venni néha ilyen gyári pácokat is, lehet, hogy nem túl elegáns, de baromi finom, a mexikói a legjobb. Csak sajnos, mostanában egyre kevesebb pácolt húst (vagy bármilyet) szoktam enni, pedig régen hetekig nem untam meg, mert a barátnőm vega, aztán lehet gondolkodni, hogy hogy ne kelljen külön, kétféle kaját csinálni, de azért a kellő húsadagot én is be tudjam vinni. Szerencsére sok olyan kaja van, amit megtudunk úgy együtt csinálni, hogy én húsosan, ő meg anélkül. (spagetti, rakott krumpli, párolt zöldség - jó tanács, soha ne vegyetek előre fagyasztottat, sokkal jobb, ha friss zöldségből saját ízlésetek szerint csináljátok - és nekem mellé párolt csirkemell..meg még nem is tudom mit szoktunk még így.)denej írta:Amúgy alapvetően a húsok sütéséhez jó tanács: ha bepácolod előtte, sokkal finomabb lesz.
Ehhez nem feltétlen kell olaj, csupán olyan hozzávaló ami kicsit savas, így meglazítja a hús szerekezetét (citrom, lime, mustár, paradicsom, etc) továbbá natúr fűszerek (só, bors, fűszernövények-lehet próbálgatni), és így egy fél órát, órát állni hagyni hűtőben. Nyilván minél több időt van "pácban", annál jobban átjárja az íze, csülöknél egy napot én pl rászámolok.